
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران
افزایش ۲۰ درصدی تحویل نفت گاز به نیروگاه ها
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از افزایش ۲۰ درصدی تحویل نفت گاز به نیروگاه ها در سال جاری خبر داد و گفت: امسال در مجموع ۳۶ درصد سوخت مایع بیشتر تحویل نیروگاه ها شده است.
کرامت ویس کرمی با رد برخی اظهارات مبنی بر کاهش ۳۰ درصدی تحویل نفت گاز به نیروگاه ها در سال جاری گفت: از ابتدای امسال تا یکشنبه، ششم آبان ماه در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد نفت گاز و در مجموع ۳۶درصد سوخت مایع بیشتر تحویل نیروگاه های کشور شده است.
وی افزود: شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، نهایت سعی و تلاش خود را به کار گرفته تا با بسیج تمامی امکانات و منابع در حوزه های تولید، انتقال و توزیع فراورده، بویژه تقویت زیرساخت های انتقال فراورده های نفتی از جمله خطوط لوله و ناوگان حمل ونقل جاده ای، ریلی و دریایی نسبت به تأمین سوخت مایع نیروگاهی در شش ماه دوم سال مطابق با برنامه های مصوب ابلاغی اقدام کند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تعامل، همراهی و همکاری تمامی دستگاه ها در انجام تکالیف محوله با هدف عبور از شرایط سخت زمستانی پیش رو را یکی از الزامات قابل توجه عنوان کرد.
=شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی
تأمین سوخت هوایی۳۴۰۰ پرواز در مرکز سوخت گیری شهید مدنی
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی از سوخت رسانی به ۳ هزار و ۴۳۰ پرواز در مرکز سوخت گیری هواپیمایی شهید مدنی تبریز در ۶ ماه نخست امسال خبر داد.
ناصر راشدی با اشاره به افزایش ۲ درصدی پروازها از فرودگاه شهید مدنی تبریز در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال گفت: در بازه زمانی یادشده به بیش از ۳ هزار و ۴۳۰ پرواز سوخت رسانی شده است.
وی با اشاره به سوخت رسانی به پروازهای حج تمتع و اربعین حسینی اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر سوخت به ۳۳ پرواز حجاج بیت الله الحرام و بیش از ۲۱۹ هزار لیتر سوخت به ۱۷پرواز عتبات عالیات از مرکز سوخت گیری هواپیمایی شهید مدنی تبریز اختصاص یافته است.
پالایشگاه چهارم شرکت مجتمع گازپارس جنوبی
بومی سازی ۹۸۶ قطعه راهبردی
مدیر پالایشگاه چهارم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی از خودکفایی ساخت ۹۸۶ قلم کالا و تجهیزات فنی با استفاده از دانش و تخصص نیروهای جوان ایرانی و بهره مندی از شرکت های دانش بنیان داخلی از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
بهزاد سالاری در این باره توضیح داد: پالایشگاه چهارم پارس جنوبی با استفاده از توان و دانش جوانان شایسته و کارآمد و دستیابی به دانش روز دنیا از استفاده و به کارگیری کالاهای خارجی بی نیاز شده است.
وی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون با برنامه ریزی و تکیه بر دانش و خلاقیت جوانان کشور در کارگاه مرکزی این مجموعه، بیش از ۹۸۶ قطعه و تجهیزات کلیدی مورد نیاز ساخته و بومی سازی شده است.
مدیر پالایشگاه چهارم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: کارکنان و متخصصان این مجموعه، همچنین امسال توانستند با پیروی از دستورات و قوانین ایمنی بیش از ۱۱۹میلیون و ۱۰۹ هزار نفر-ساعت کار بدون حادثه را ثبت کنند و گامی مهم در مسیر رشد و شکوفایی اقتصاد کشور بردارند.
سالاری ادامه داد: با توجه به خوردگی های پیوسته در واحد ۱۰۲ که مشکلات عدیده ای را در مبدل های مربوطه به وجود می آورد و از آنجا که مبدل ها برای تعمیر، بازسازی و نوسازی به کارگاه مرکزی فاز یک ارسال می شد و به دلایل مختلف از قبیل حجم کارها و... در زمان مقرر تحویل داده نمی شد، مدیریت کارگاه پالایشگاه چهارم پارس جنوبی تصمیم گرفت که با گسترش کارگاه و تجهیز آن برای بازسازی مبدل ها در این پالایشگاه اقدام کند.
وی گفت: با برنامه ریزی و در کوتاه ترین زمان ممکن، عملیات احداث «کارگاه ساخت و بازسازی مبدل» آغاز شد که با موفقیت پایان یافت و اکنون در حال فعالیت است.
شرکت پایانه های نفتی ایران
نوسازی مدرسه های عسلویه
شرکت پایانه های نفتی ایران به منظور ایفای مسئولیت اجتماعی و با هدف بهبود زیرساخت های آموزشی، مدارس شهید بامری و شهید باهنر عسلویه را نوسازی و تجهیز کرد.
پروژه نوسازی و تجهیز مدرسه شهید بامری و شهید باهنر عسلویه با حضور غلامحسین گرامی، رئیس پایانه میعانات گازی پارس جنوبی و جمعی از مقام های محلی و مسئولان آموزشی به بهره برداری رسید.
گرامی در این آیین ضمن ابراز خرسندی از اجرای این پروژه گفت: دانش آموزان به عنوان سرمایه های آینده کشور، شایسته بهره مندی از فضای آموزشی مطلوب هستند.
وی افزود: شرکت پایانه های نفتی ایران با اجرای طرح های نوسازی و تجهیز، ازجمله رنگ آمیزی و بهسازی فضای آموزشی، درصدد است محیطی شاداب و استاندارد برای تحصیل این نسل آینده ساز فراهم آورد.
رئیس پایانه میعانات گازی پارس جنوبی تأکید کرد: شعار ما خدمت به مردم و حضور امروز ما در کنار شما نشان دهنده تعهد شرکت پایانه های نفتی ایران به این هدف است.
گرامی همچنین به جزئیات اقدام های انجام شده اشاره کرد و گفت: تقویت سیستم های خنک کننده، خرید و نصب زمین چمن مصنوعی به مساحت ۷۶۰ مترمربع، رنگ آمیزی کلاس ها و بهبود و تقویت سیستم روشنایی ازجمله اقدام های کلیدی در این مدرسه بوده که با حمایت مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران، به سرانجام رسیده است.
شرکت پالایش نفت بندرعباس
آغاز چهارمین ممیزی جامع انرژی
مدیر گروه ممیزی پالایشگاه نفت بندرعباس از آغاز چهارمین ممیزی جامع فنی- سیستمی انرژی این پالایشگاه خبر داد و گفت: در این فرایند، بخش های مختلف پالایشگاه بندرعباس اعم از فرایندی، کوره ها، سیستم مدیریت انرژی، برق، یوتیلیتی، تله بخار و مدیریت آب ممیزی می شود.
عباس عبدلی در چهارمین ممیزی جامع فنی- سیستمی انرژی شرکت پالایش نفت بندرعباس که با حضور اعضای گروه ممیزان ستاد شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران و شرکت های پالایشی کشور برگزار شد، درباره فرایند انجام این ممیزی اظهار کرد: گروه ممیزی با همکاری تمام واحدها، با انجام یک کار گروهی فشرده و طی پنج روز، ممیزی پالایشگاه نفت بندرعباس را انجام می دهد و در پایان، گزارش اقدام های انجام شده ارائه می شود.
وی با بیان اینکه گروه ممیزی با بازنگری فعالیت ها و به روزرسانی مدارک موجود، مصرف انرژی را در این شرکت بررسی می کند، افزود: بررسی وضعیت موجود و شناخت نقاط قوت و ضعف، بویژه کنترل های عملیاتی و اقدام های انجام شده بدون صرف هزینه، از مهم ترین اهداف این ممیزی محسوب می شود و در همین زمینه، نظارت بر فرایندهای عملیاتی، پروژه های بهبود و بهینه سازی مصرف انرژی از برنامه های گروه ممیزی است.
تنها پالایشگاه دارنده گواهینامه سطح ملی
سعید عزت پناهی، رئیس مهندسی و مدیریت انرژی شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز با ارائه گزارشی از عملکرد مهندسی انرژی پالایشگاه گفت: شرکت پالایش نفت بندرعباس، همسو با بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش آلاینده ها، اقدام های ارزشمندی ازجمله پروژه بازگرداندن هیدروژن به شبکه سوخت پالایشگاه، پایش تله های بخار، اجرای مرحله نخست مدیریت گازهای مشعل از سوی کارشناسان پالایشگاه بندرعباس، تعیین شاخص های مصرف حامل های انرژی و تعریف پروژه گاز پوششی مخازن پالایشگاه را انجام داده است. وی با اشاره به اینکه پالایشگاه نفت بندرعباس، تنها پالایشگاه دارای گواهینامه سطح ملی و بنیاد جهانی انرژی است، یادآور شد: با توجه به الزام های موجود، ممیزی جامع فنی _ سیستمی انرژی باید هر سه تا چهار سال یک بار انجام شود؛ اما این مهم به دلیل شیوع کرونا با وقفه روبه رو شده بود که با آغاز دور چهارم ممیزی پالایشگاه های کشور، پالایشگاه بندرعباس از نتایج این ممیزی بهره مند می شود.
شرکت ملی گاز ایران
آماده باش کامل در پالایشگاه های گازی
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در هفته نخست آبان امسال، با مصرف روزانه ۴۰۵ میلیون مترمکعب، رکوردی تازه را در تاریخ صنعت گاز ثبت کرد.
سعید توکلی در نخستین نشست هماهنگی زمستانی با پالایشگاه های گاز کشور که با حضور مدیران ستادی و مدیران عامل شرکت های تابع صنعت گاز به صورت ویدئوکنفرانس در ساختمان شهدای گاز برگزار شد، اعلام کرد: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده با توجه به تغییرات آب و هوایی و ورود توده هوای سرد اسکاندیناوی که تاکنون سابقه نداشته، امروز به بالاترین حجم خود نسبت به مدت مشابه پارسال، یعنی ۴۰۵ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
وی ادامه داد: براساس آمار موجود، هیچ سالی در هفته نخست آبان ، این حجم مصرف را تجربه نکردیم، ضمن آنکه با وجود پیش بینی هواشناسی درباره برودت هوا، باز هم با اختلاف دو تا سه درجه سردتر، پیش بینی مصارف گاز، بویژه در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بسیار متفاوت شده است. معاون وزیر نفت در امور گاز با تأکید بر حفظ پایدار جریان گاز در همه بخش ها، بویژه بخش خانگی گفت: از ابتدای آبان و با ورود جبهه هوای سرد به کشور، در ۱۱ استان شمالی شاهد کاهش حدود ۱۲ درجه ای دما هستیم و این اتفاق بی سابقه در این زمان از سال، سبب افزایش مصرف گاز شده است.
توکلی خطاب به مدیران عامل پالایشگاه ها بیان کرد: با وجود آرایش زمستانی شرکت ملی گاز ایران و هماهنگی با بالادست در این زمینه، افزایش مصرف و سرمای هوا نشان می دهد که تنها راهکار، افزون بر آمادگی کامل، افزایش قابلیت اطمینان تولید است.
افزایش فراورش گاز با تمام توان
وی با بیان اینکه منابع تولید گاز در جنوب و انتهای این شبکه در شمال کشور است که همین مسأله در چنین برودتی، ما را با مشکل روبه رو می کند، گفت: باید با همه توان تلاش کنید و به هر مقدار که می توانید حجم فراورش پالایشگاه را افزایش دهید. این موضوع در پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد با همکاری شرکت ملی نفت ایران محقق شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان با تأکید بر پایداری شبکه گاز در همه بخش ها یادآور شد: تنها راه موفقیت و سربلندی ما برای عبور آرام از زمستان پیش رو، همکاری و همدلی همه دوستان و همکاران و لزوم هماهنگی کامل با مدیریت دیسپچینگ ملی گاز است تا بتوانیم شرایط را مدیریت و کنترل کنیم.