همه چیز درباره تیم وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب
درخشش تیم ملی با حمایت از استعدادهای نفتی
مشعل لیگ برتر وزنه برداری کشور با رقابت میان تیم های مختلف از سراسر کشور در حال برگزاری است. از میان تیم های شرکت کننده در این فصل، تیم وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب با سرمربیگری جواد نادری توانسته است در دو رده سنی جوانان و بزرگسالان در رتبه اول جدول قرار بگیرد و امتیازهای بسیار خوبی به دست آورد. همین مسأله موجب شد تا با این مربی وزنه برداری کشورمان درباره تیم مناطق نفت خیز جنوب و آینده ای که برای این تیم پیش بینی می کند، گفت گویی داشته باشیم که از نظرتان می گذرد.
تیم وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب تا چه اندازه برای حضور در فصل جدید با تغییر همراه بوده است؟
خوشبختانه این تیم، در هفته های اول لیگ برتر وزنه برداری باشگاه های کشور نتایج خوبی کسب کرده است. ساختار اصلی تیم، همان افراد فصل گذشته هستند و تنها در برخی اوزان، تغییرات کوچکی داشتیم، اما تمام تلاش خود را کردیم تا با همان ورزشکاران فصل قبل که در موفقیت تیم شریک بودند، قرارداد ببندیم.
خوشبختانه این تیم در فصل گذشته، نتایج قابل قبولی به دست آورد و توانست در رده جوانان مقام اول و در رده بزرگسالان نیز مقام دوم را کسب کند. به همین دلیل از ابتدا تصمیم گرفتیم با همان تیم قبلی، در فصل جدید لیگ حضور داشته باشیم که البته بنا به شرایطی با یک یا دو ورزشکار جدید هم قرارداد ببندیم.
باتوجه به نتایجی که تیم وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب در فصل گذشته به دست آورد، برای حضور در فصل جدید، چه راهبردی را برای کسب موفقیت بیشتر در نظر گرفته اید؟
سال گذشته تیم وزنه برداری ذوب آهن در رده بزرگسالان توانست مقام قهرمانی لیگ برتر را از آن خود کند که البته یکی از مهم ترین دلایل آن، ملی پوش بودن تمامی ورزشکاران این تیم بود که با قدرت در لیگ حضور پیدا کردند، اما متاسفانه تیم ما به دلیل بودجه کمی که در اختیار داشت، نتوانست از ورزشکاران حرفه ای تر استفاده کند. درباره فصل جدید که تیم ذوب آهن در مسابقات حضور ندارد، تلاش کردیم یک تیم بی نقص برای حضور در لیگ آماده کنیم تا در صورت حضور تیم ذوب آهن در لیگ برتر بتوانیم رقابت خوبی داشته باشیم که البته این اتفاق رخ نداد و تیم ذوب آهن در لیگ حضور ندارد.
البته امسال تیم وزنه برداری ملی حفاری، تیم بسیار خوبی را آماده کرده و در هفته های پیش رو، رقابت های بسیار خوبی در انتظار ما و لیگ برتر است. این نکته را اضافه کنم که تیم مناطق نفت خیز جنوب، نزدیک به یک ماه در مهاباد، یک اردوی پیش فصل برگزار کرد و محمدرضا کاظمی نژاد، مدیرعامل باشگاه مناطق نفت خیز جنوب همکاری بسیار خوبی در برگزاری این اردو با ما داشت و شرایط مناسب تمرین، سبب شد که ورزشکاران بتوانند به نتایج خوبی در لیگ برتر برسند.
دلیل قطع همکاری با بعضی وزنه برداران مدال آور از سوی تیم مناطق نفت خیز جنوب برای فصل جدید چه بود؟
به دلیل جدا شدن برخی بازیکنان از تیم مناطق نفت خیز جنوب نتوانستیم با این وزنه برداران به توافق برسیم. برای مثال، با ایوب موسی صحبت هایی داشتم. او از ورزشکارانی بود که آمادگی حضور در مسابقات را نداشت و قرار بر این شد که اگر در نیم فصل به وزن مناسبی برای حضور در لیگ وزنه برداری رسید، به تیم بپیوندد. ایوب موسوی از وزنه برداران بسیار خوب کشور است، اما بنا به دلایلی نتوانست از نظر جسمانی خود را برای حضور در لیگ آماده کند. به هرحال نباید فراموش کرد که هدف اصلی ما، همکاری با ورزشکارانی است که فصل گذشته در کنارمان بودند و برای موفقیت تیم بسیار تلاش کردند. تعداد دیگری از ورزشکاران هم از تیم خارج شدند، زیرا نتوانستیم روی مبالغ پیشنهادی قرارداد به نتیجه مناسبی برسیم.
آیا درسال جاری، افزایش بودجه لازم برای رشته وزنه برداری را داشتید؟
خوشبختانه با توجه به شرایط موجود، باشگاه مناطق نفت خیز جنوب به طور کلی افزایش بودجه داشت، اما معتقدم که باید به رشته وزنه برداری توجه بیشتری شود، زیرا وزنه برداری یکی از پرافتخارترین تیم های نفتی در لیگ های حرفه ای است که باید توجه ویژه تری به آن داشت. تاکید می کنم اگر تیم های وزنه برداری نفت، بخوبی حمایت شوند، تیم ملی وزنه برداری ما نیز درمسابقات جهانی می درخشد، زیرا معمولا ستاره های تیم ملی، عضوی از تیم های نفتی بودند؛ به همین دلیل امیدوارم مدیران صنعت نفت، شرایطی را برای حمایت از تیم های وزنه برداری فراهم کنند.
در صورت افزایش بودجه، سقف قرارداد با وزنه برداران افزایش پیدا می کند؟
امیدوارم شرایطی فراهم شود که بتوانیم قراردادهای بهتری با ورزشکاران منعقد کنیم، زیرا هزینه های وزنه برداری طی چند سال اخیر بسیار افزایش پیدا کرده و یک ورزشکار حرفه ای در این رشته، با هزینه های بسیاری مواجه است.
تیم جوانان مناطق نفت خیز جنوب در چه شرایطی قرار دارد و تا چه اندازه می تواند تامین کننده آینده تیم بزرگسالان این باشگاه باشد؟
نکته ای که باید پیش ازهرچیز بگویم این است که در ترکیب تیم بزرگسالان ما 2 تا 3 ورزشکار بزرگسال حضور دارند و بیشتر وزنه برداران از تیم جوانان هستند. معتقدم اگر وزنه برداران جوان با حضور در این رقابت ها کسب تجربه کنند، می توان شاهد یک آینده درخشان برای تیم بود. از میان این وزنه برداران می توان به آریا پایدار و ابوالفضل زارع اشاره کرد که هرچند در رده جوانان هستند اما به صورت ثابت در تیم بزرگسالان حضور دارند. موضوع دیگر این است که تیم مناطق نفت خیز جنوب از نظر بودجه نسبت به تیم های دیگر با کمی مشکل مواجه بود؛ به همین دلیل تصمیم گرفته شد تا از نیروهای جوان تیم برای حضور در لیگ استفاده شود؛ در واقع ورزشکاران تیم بزرگسالان انتظاراتی داشتند که ما نمی توانستیم آنها را برآورده کنیم به همین دلیل روی جوانان تیم تمرکز ویژه ای کردیم. سال گذشته در سه مسابقه ای که برگزار شد، از 8 وزن، ورزشکاران 6 تا 7 وزن، اول شده بودند و حتی امسال نیز توانستیم با حضور جوانان در 7 وزن اول شویم.
تا چه اندازه آموزش ها و تمرینات در چنین موفقیت هایی تاثیرگذار بود؟
تمرینات از اهمیت بسیاری برخوردار است و می تواند آینده یک ورزشکار را شکل دهد، نمونه بارز تاثیر و اهمیت آموزش و تمرین ابوالفضل زارع بود که هنگام حضور در تیم روی وزن 120 کیلو بود و ورزشکار شناخته شده ای به شمار نمی آمد، اما امروز به یکی از وزنه برداران آینده دار کشور تبدیل شده است. یکی از مهم ترین نکات مثبت در تیم مناطق نفت خیز جنوب این است که همیشه درحال برگزاری اردوهای مستمر است که این مهم به دلیل وجود زیرساخت های مناسب این تیم است. این روند حتی برای تیم نوجوانان ما نیزصدق می کند و ورزشکاران ما در این رده سنی، وزنه هایی می زنند که می توانند در تیم ملی جوانان حضور داشته باشند.
باتوجه به نتایجی که از اعتماد به ورزشکاران جوان به دست آورده اید؛ چه برنامه ای برای توسعه تیم های پایه دارید؟
باتوجه به اینکه مسئولیت کمیته استعدادیابی فدراسیون وزنه برداری کشور را دارم با وسواس خاصی این مساله را دنبال می کنم به عنوان مثال در مناطق مختلف روی نونهالان تمرکز داشته ایم؛ به گونه ای که در سال جاری از 400 نونهال درسطح کشور برای طرح استعدادیابی تست گرفته شد که از این تعداد 50 نفر انتخاب شدند و از این تعداد 6 نفر بچه های مناطق نفت خیز جنوب بودند که این خود به معنای توجه ویژه به تیم های پایه است. در حال حاضر در تیم مناطق نفت خیز جنوب بالای 50 نفر ورزشکار 10 تا 13 سال داریم که می توانند جزو استعدادهای برتر باشد. بی شک در چندسال آینده تمام این تلاش ها به نتایج قابل قبولی دست پیدا خواهیم کرد.
برگزاری مسابقات وزنه برداری در رده های سنی مختلف در مسابقات ورزشی وزارت نفت تا چه اندازه در استعدادیابی ورزشکاران آینده ساز تاثیر گذار است؟
باید بگویم درسطح مناطق امکانات لازم برای آموزش و تمرین وزنه برداری وجود دارد، اما در شهرها و ادارات دیگر صنعت نفت زیرساخت لازم برای توسعه چنین ورزشی وجود ندارد. بی شک استعداد و ظرفیت لازم برای برگزاری مسابقات وزنه برداری نونهالان تا جوانان در صنعت نفت وجود دارد، اما باید شرایط آن فراهم شود به عنوان مثال ایلیا صالح پور، یکی از وزنه بردارانی است که از فرزندان شرکتی به شمار می رود و از طریق مسابقات زیر 15 سال وزارت نفت استعدادیابی شده است. او درحال حاضر در زمره وزنه بردارانی است که آینده بسیار درخشانی در انتظار اوست.