شرکت نفت و گاز پارس
حفظ تولید پایدار برای عبور از زمستان
سرپرست معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس، اولویت های این معاونت را در مسیر حفظ تولید پایدار گاز برای عبور از زمستان اعلام کرد. سپهدار عباس زاده، در نخستین نشست شورای مدیران شرکت نفت و گاز پارس، بر ضرورت حفظ تولید پایدار گاز برای گذر آسان از فصل های سرد سال تأکید کرد و تعمیرات خطوط لوله دریایی، پیگرانی هوشمند و تعمیرات شیرهای سرچاهی را از مهم ترین اولویت های این معاونت برای تأمین حداکثری گاز مورد نیاز کشور برشمرد. وی با اشاره بسختی کار کارکنان عملیاتی صنعت نفت، بویژه در بخش فراساحل، ابراز امیدواری کرد که چالش های حوزه حقوق و دستمزد کارکنان رفع و مسیر برای تحقق اهداف تولیدی و توسعه ای بیش از پیش هموار شود. سرپرست معاونت طرح های توسعه ای شرکت نفت و گاز پارس نیز گفت: از زمان تأسیس این شرکت تاکنون، بیش از ۸۰ میلیارد دلار طرح و پروژه برای توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی سرمایه گذاری شده که در نوع خود بی نظیر است. حمیدرضا مسعودی افزود: مهم ترین دارایی و سرمایه این شرکت، رسوب دانشی عظیم از مدیریت پروژه و طرح در بدنه کارشناسی و تخصصی است که امیدوارم با به کارگیری این ظرفیت، بتوانیم مشکلات پیش روی طرح ها را رفع و رسالت و مأموریت های محوله به منظور تأمین گاز مورد نیاز کشور را محقق کنیم.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی زاهدان
برنامه ریزی برای احداث ۶۳ جایگاه عرضه سوخت
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان گفت: توسعه جایگاه عرضه سوخت مایع و سی ان جی، مهم ترین برنامه منطقه است و ساخت ۶۳ جایگاه عرضه سوخت در سطح استان در دست اقدام قرار دارد. قربانعلی مردانی در این باره افزود: منطقه زاهدان در مجموع دارای ۸۰ جایگاه عرضه سوخت بوده که از این تعداد ۷۸ جایگاه عرضه سوخت مایع «بنزین و نفت گاز» و ۲ جایگاه سی ان جی است.
وی با بیان اینکه ساخت ۶۳ جایگاه عرضه سوخت منطقه در دست اقدام است، گفت: از این ۶۳ جایگاه، ۱۸جایگاه از پیش ساخته شده و شامل چهار جایگاه دومنظوره بنزین و سی ان جی، چهار جایگاه تک منظوره سی ان جی و ۱۰ جایگاه عرضه سوخت مایع «بنزین و نفت گاز» با پیشرفت فیزیکی ۳۰ تا ۹۰ درصد است که امیدواریم امسال سه جایگاه از این تعداد به بهره برداری برسد. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان ادامه داد: مابقی جایگاه ها نیز مربوط به مصوبه سفر معاون اول رئیس جمهور شهید به استان سیستان و بلوچستان است که در سال ۱۴۰۱ انجام شد و در مرحله نهایی فراخوان قرار دارد و با تشکیل نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این جایگاه ها نیز مجوز احداث می گیرند و تا دو سال آینده به بهره برداری می رسند.مردانی تصریح کرد: طبق پیش بینی های انجام شده و مقررات شرکت، با اخذ تعهد از سرمایه گذار، در مرحله اول بر اساس نوع جایگاه (تک منظوره، دومنظوره و تعداد سکو) فرصت شش ماه تا یک سال و سپس در صورت ارائه دلایل اقدام نکردن به موقع، فرصت شش ماهه داده می شود و در نهایت طبق مقررات و بخشنامه های موجود، باید سرمایه گذار در بازه زمانی دو ساله جایگاه را به بهره برداری برساند. وی گفت: با بهره برداری از این ۶۳ جایگاه یا حتی نیمی از آنها ظرفیت جایگاه های منطقه زاهدان اشباع شده و تعداد جایگاه های منطقه از شاخص جایگاه های کشوری به مراتب بالاتر می رود.
شرکت گاز استان کرمان
گازرسانی به ۵۰ صنعت عمده و جزء
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با بیان اینکه تاکنون یکهزار و ۸۳۵ صنعت عمده و جزء در این استان به شبکه گاز طبیعی متصل شدند، از گازرسانی به ۵۰ صنعت دیگر خبر داد.
محمدرضا سلیمانی گفت: در شش ماهه نخست امسال ۵۰ صنعت عمده و جزء در کرمان گازرسانی شدند. وی ادامه داد: با احتساب این تعداد، صنایع گازدار استان به یکهزار و ۸۳۵ واحد رسید که از این تعداد، یکهزار و ۵۲۸ مورد جزو صنایع جزء و ۳۰۷ مورد آن مربوط به صنایع عمده هستند. مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان ادامه داد: تأمین سوخت مایع در گذشته برای صنایعی که دارای مصرف فراوان بودند، با دشواری های زیادی از جمله تردد سخت کامیون های حمل سوخت یا معضل بزرگ ذخیره سازی سوخت روبه رو بود که خوشبختانه اکنون با اجرای طرح های گازرسانی، سالانه شاهد کاهش قابل توجهی در مصرف سوخت های مایع هستیم.
سلیمانی با اشاره به اینکه این شرکت در یک سال اخیر با تمرکز بر مناطق کمتر برخوردار استان، بویژه شهرهای جنوبی پروژه های گازرسانی خود را پیش برده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از صنایع جزء و عمده استان در بخش جنوبی واقع شده اند، از صاحبان صنایع و گلخانه ها در این منطقه می خواهیم به منظور توسعه پایدار استان با دریافت اشتراک به جمع مشترکان گاز بپیوندند و از این نعمت الهی که به لحاظ محیط زیستی از انرژی های پاک به شمار می رود، بهره مند شوند.
شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
استفاده ۱۰۰ درصدی از کالاهای داخلی در تعمیرات اساسی
مدیر بازرگانی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه سازندگان و تولیدکنندگان داخلی، بازوی توانمند تولید پایدار پالایشگاه های پارس جنوبی هستند، گفت: این مجموعه در بازه تعمیرات اساسی امسال به صورت ۱۰۰درصدی از کالاهای داخلی استفاده کرده است.
سعید حیدری در نشست کارگروه علمی، تخصصی، بازرگانی و تأمین کالا در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی که به میزبانی مجتمع گاز پارس جنوبی برگزار شد، بیان کرد: تداوم و پایداری تولید در شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و دیگر شرکت های پتروشیمی و... از نتایج اقدام های علمی و مهم مدیریت زنجیره تأمین است. وی ادامه داد: اقدام های شایسته ای از سوی واحدهای بازرگانی برنامه ریزی و اجرایی می شود و با برگزاری همایش بازرگانی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، به دنبال بررسی چالش ها و مدیریت دانش و انتقال تجربه با دیگر مدیران بازرگانی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور هستیم. مدیر بازرگانی مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه تولید پایدار این مجموعه با بازوی توانمند سازندگان داخلی گره خورده و انتظار داریم این روند شکوفایی تداوم داشته باشد، تصریح کرد: این مجموعه از ابتدای امسال تاکنون و در بازه تعمیرات اساسی به صورت ۱۰۰ درصدی از کالاهای داخلی استفاده کرده است. رحمان دشتی، رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس نیز در این نشست گفت: مجتمع گاز پارس جنوبی، همکاری سازنده ای با پارک علم و فناوری خلیج فارس دارد و تاکنون به دستاوردهای مطلوبی در این حوزه رسیده ایم.
وی اظهار کرد: دومین همایش بازرگانی و تأمین کالا در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران بهمن ۱۴۰۳ با حضور متخصصان حوزه بازرگانی و مدیران ارشد صنعت نفت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به عنوان قطب توسعه انرژی و ساخت داخل ایران برگزار خواهد شد.
شركت ملي پالايش و پخش فراورده های نفتی ایران
برگزاری اردوی سیاحتی - زیارتی خانواده های توانخواهان
واحد روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده هاي نفتي ايران برای سومین سال پیاپی اقدام به برپايي اردوی خانوادگی سیاحتي ـ زیارتی خانواده های توانخواهان اين شركت كرد. این اردو (21 تا 25 مهرماه 1403) در مشهد مقدس و در محل زائرسرای صنعت نفت برگزار شد.
ناصر احمدبیگی، رئيس روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران گفت: در اين اردو، اهداف متعددی همچون تکریم و بازتوانی روحی و معنوی خانواده های ارجمند توانخواهان، آشنایی خانواده های مددجويان و به اشتراک گذاری تجربیات یکدیگر، تسهیل و فراهم سازی شرایط آرامش، تفريح و زیارت برای اين عزيزان را در نظر داشتیم و اولويت با دعوت از همكاراني بود كه تاكنون در اين اردوها شركت نکرده اند. وی افزود: از ابتداي خرداد امسال و با همراهی شورای فرهنگی شركت ملي پالايش و پخش، برنامه ریزی برگزاري این طرح براي 150 نفر از خانواده هاي محترم توانخواهان آغاز شد. درخصوص تخصیص زمان و فضای مناسب و تعیین دقیق جزئیات برنامه ها و به منظور برگزاری هر چه شایسته تر این اردو، ضمن هماهنگی های بسيار با امور صندوق های بازنشستگی، بیش از 54 فقره فعالیت، مکاتبه و همچنین تعداد كثيري هماهنگی تلفنی از سوی همکاران در واحد مددكاري انجام شد. مدعوين از ستاد پالایش و پخش و شرکت های تابعه، از اقصی نقاط کشور، مهمانان این برنامه فرهنگی بودند. وی در ادامه خاطرنشان كرد : تدابیری اتخاذ شد تا این دوره از اردوهای توانخواهان گرامی به شکلی ثمربخش تر از سنوات قبل برگزار شود که از جمله آن می توان به هماهنگی برای حضور روانشناس و ارائه خدمات مشاوره به مدعوین، تخصيص خودروی ويژه اياب و ذهاب توانخواهان تا حرم مطهر ثامن الحجج و همچنين اطلاع رسانی منظم و آنلاین در فضای مجازی اشاره كرد كه رضايتمندي بيشتر توانخواهان عزيز را به دنبال داشت.
ارائه تجربیات و درس آموخته های شرکت پالایش نفت تهران
دومین رویداد دانشی فراسازمانی با حضور خبرگان بهره برداری، مهندسی پالایش و مسئولان مدیریت دانش شرکت های پالایشی کشور، 9 مهر امسال در مرکز همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. بهنام شانه ساز، رئیس بهره برداری و فریبا ولیان، مهندس ارشد تقطير به عنوان نمایندگان شرکت پالایش نفت تهران، به صورت مشترک به ارائه درس آموخته ای با عنوان «بررسی و تحلیل Transfer Line Failure کوره
2H-181 واحد تقطیر پالایشگاه تهران» پرداخت و این تجربه ارزشمند را با سایر شرکت های پالایشی به اشتراک گذاشت. در پایان این همایش، از ارائه دهندگان درس آموخته ها، با اهدای لوح تقدیر از سوی مدیریت پژوهشگاه صنعت نفت تقدیر به عمل آمد. همچنین در نشست تخصصی مدیریت دانش شرکت های پالایشی و براساس تصمیمات شورای هماهنگی مدیریت دانش، مقرر شد سومین رویداد دانشی بین پالایشگاه ها با موضوع «مدیریت و برنامه ریزی تعمیرات اساسی» در زمستان سال جاری در شرکت پالایش نفت آبادان برگزار شود.
شرکت نفت و گاز اروندان
افزایش ظرفیت تولید روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت
مدیر منطقه آزادگان جنوبی گفت: تعمیرات اساسی، کارهای خود ابتکاری، برق کشی تازه و تأمین برق پایدار و حذف دیزل ژنراتورها در واحد سیار فرآورشی (اسکیدمونتد) شرکت نفت و گاز اروندان، افزون بر افزایش تولید روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت، سبب کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آلاینده ها شده است.
رضا جعفری درباره اقدام های انجام شده به منظور افزایش تولید واحد سیار فرآورشی بیان کرد: این اقدام ها به تسهیل روند کار و کاهش هدر رفتن سرمایه منجر شده است.
وی همچنین بر اهمیت حفظ محیط زیست در کنار تولید تأکید کرد و افزود: با حذف دیزل ژنراتورها، آلودگی های زیست محیطی نیز به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است.
مدیر منطقه آزادگان جنوبی توجه به مسائل فنی به منظور تسهیل فرایندها و افزایش بهره وری تولید را از اولویت های شرکت نفت و گاز اروندان دانست و بیان کرد: انجام اقدم های اخیر در اسکیدمونتد سبب افزایش تولید این کارخانه به بیش از ۶۰ هزار بشکه در روز شده است.
همچنین رضا طرفی، سرپرست عملیات بهره برداری اسکیدمونتد شرکت نفت و گاز اروندان نیز گفت: خوشبختانه با برنامه ریزی مدیریت ارشد اروندان، تمهیدهای انجام شده و خرید تجهیزات مانند ترانس و لوازم، انتقال برق این مجموعه از دو ماه گذشته انجام شد و سرانجام کار با سرعت پایان یافت و برق پایدار وارد مدار شد.
وی افزود: تولید و نگهداشت در این کارخانه بخوبی در حال انجام است و تلاش های شبانه روزی کارکنان نقش مهمی در این موفقیت داشته و هم اکنون نیز چند طرح ابتکاری برای افزایش تولید در نظر گرفته شده که در مرحله کارشناسی قرار دارند.
سرپرست عملیات بهره برداری اسکیدمونتد شرکت نفت و گاز اروندان تأکید کرد: این اقدام های مؤثر، نه تنها سبب افزایش تولید و بهره وری شرکت شده؛ بلکه نقش ارزشمندی در حفظ و بهبود محیط زیست داشته است.