معاون وزیر نفت در امور گاز

همکاری میان بخشی، رمز عبور موفقیت آمیز از زمستان است

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه همکاری میان بخشی، رمز عبور موفقیت آمیز از زمستان است، گفت: رویکرد ما در شرکت ملی گاز ایران، نگاه به گذشته نیست؛ بلکه باید از گذشته ها برای نیل به اهداف خود در آینده، تجربه اندوزی کنیم.

سعید توکلی در نخستین نشست ویدئوکنفرانسی خود با مدیران عامل و ارشد شرکت های گاز استانی، پالایشگاه ها و مناطق عملیاتی بیان کرد: شرکت ملی گاز ایران مهم ترین، چابک ترین و دغدغه مندترین شرکت خدمت رسان کشور با رویکردی ملی و نگاه به سوی آینده است.

وی ادامه داد: قدردان اعتماد وزیر نفت هستیم که با انتصاب یکی از کارکنان شرکت ملی گاز به سِمت مدیرعاملی، اعتماد وزارتخانه به بدنه شرکت ملی گاز ایران را نشان داد و به طور طبیعی پاسخ این اعتماد، تلاش بیشتر برای تأمین پایدار گاز و خدمت رسانی مطلوب است.

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به اهمیت جایگاه سرمایه انسانی، ارتقای سطح وفاداری کارکنان را یکی از وظایف مهم مدیران خواند و تصریح کرد: نیروهای سازمان، بزرگ ترین سرمایه های ما هستند و افزایش بازدهی سازمان، فقط با بهبود عملکرد سرمایه انسانی امکان پذیر است، بنابراین با اتخاذ راهبردهای مربوط به سرمایه انسانی، می توان عملکرد بهتری را از کارکنان شاهد بود.

توکلی با بیان اینکه شفافیت و صداقت در گفتار و عمل و رعایت اخلاق سازمانی از مهم ترین عواملی هستند که می توانند فرد را به سازمان متبوع خود وفادار سازند، گفت: هیچ فاکتوری در موفقیت یک سازمان، به اندازه وفاداری کارکنان نمی تواند نقش داشته باشد که شرکت ملی گاز ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست.

وی در ادامه با اشاره به زمستانی که در راه است، اعلام کرد: همکاری بین بخشی ستاد، پالایشگاه ها، انتقال و توزیع، در عبور بی دغدغه ما از زمستان پیش رو بسیار کمک کننده است.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، نگاه ملی و کلان نگر سبب می شود با درک شرایط، موقعیتی مناسب، با کمترین محدودیت در گازرسانی به صنایع فراهم شود.

توکلی افزود: در این میان، اگر نگاه شرکت های گاز استانی کلان و همسو با منافع ملی و کمک کننده به کشور باشد، موفقیت شرکت ملی گاز ایران و مجموعه تأمین کننده انرژی حتمی خواهد بود.

وی با بیان اینکه باید با درک واقعیت های موجود، پیش بینی های لازم را در این زمینه انجام دهیم، تأکید کرد: با به کارگیری مهارت ها، استعدادها و منابع لازم، بویژه در حوزه سرمایه انسانی، باید به گونه ای عمل کنیم که حرکت به سوی آینده ای مطلوب را به طور جهشی در چشم انداز خود داشته باشیم.

توکلی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر تعامل میان مدیران شرکت های گاز استانی و مسئولان استان ها یادآور شد: فراموش نکنید که در اینجا، وظیفه شما به عنوان عضوی از خانواده بزرگ صنعت گاز، مدیریت بر تعاملات است، نه مدیریت بر عملیات، تا از این طریق بتوانید بهترین نتیجه را عاید مردم به عنوان ذی نفعان اصلی کنید.

وی با تأکید مجدد بر هماهنگی میان زبان و عمل مدیران گفت: مدیران عامل با شاخص های مختلفی سنجیده می شوند. پس برای رسیدن به اهداف سازمان، باید پیش از هر چیز به این شاخص ها دست یافت و روی بهبود آنها کار کرد.

توکلی در پایان با تأکید بر انجام به موقع فرایندها، سلامت محوری در عمل را نشانه بلوغ یک سازمان دانست و توضیح داد: باید از تکرار اشتباه ها پرهیز کنیم و همه توان خود را روی متعالی ساختن خود و سازمان بگذاریم تا هیچ خللی در امور جاری مملکت پیش نیاید.

شایان ذکر است، در پایان سخنان مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، مدیر مالی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی و مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران نیز با ارائه گزارشی، درباره چالش های موجود در حوزه کاری خود، سخن گفتند.

 

افزایش تولید گاز در پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی

مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه هم اکنون به کمک شرکت های دانش بنیان داخلی از لحاظ تولید گاز از پارس جنوبی از قطر جلو هستیم، گفت: توانسته ایم بخشی از نیازهای مورد نیاز را با اتکا به شرکت های داخلی تأمین و فعل خواستن را صرف کنیم.

علیرضا ریخته گردزفولی با بیان اینکه تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب است، توضیح داد: تولید در سکوی فاز 1 میدان گازی پارس جنوبی مانند دیگر سکوهای مستقر روی این میدان مشترک، حدود یکهزار میلیون فوت مکعب یعنی معادل ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب است و این مقدار می تواند گاز یک استان را تأمین کند.

وی با اشاره به اینکه ۷۰درصد گاز، ۴۰درصد خوراک تولید بنزین و ۶۴درصد سوخت مورد نیاز برای تولید برق کشور از میدان گازی پارس جنوبی تأمین می شود، افزود: وزارت نفت برای رفع ناترازی و تولید مستمر گاز در فصل سرما، تعمیرات اساسی (اورهال) ۳۵ سکو از این میدان را در برنامه خود قرار داده و اورهال این سکوها از اواسط فروردین آغاز شده و تا اواخر آبان ادامه دارد.

مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس بیان کرد: از زمان آغاز تحریم ها، دانش بنیان کردن صنعت نفت در اولویت قرار گرفت که در مرحله نخست، تولیدات داخل را هدف قرار دادیم و برای تعمیرات اساسی سکوهای میدان گازی پارس جنوبی، که یکی از سنگین ترین اورهال های دو دهه اخیر در این میدان است، تماماً از شرکت های دانش بنیان داخلی استفاده کردیم.

ریخته گردزفولی ادامه داد: هم اکنون با کمک شرکت های دانش بنیان داخلی، در تولید گاز از پارس جنوبی، جلوتر از قطر هستیم. در واقع توانسته ایم بخشی از نیازهای داخلی را با اتکا به این شرکت ها تأمین و فعل خواستن را صرف کنیم. همچنین تهدید ناشی از تحریم ها برای صنعت نفت و گاز کشور را به فرصت تبدیل کردیم و در پی آن، شرکت های داخلی توانستند با استفاده از این فرصت، خود را به سطحی که مورد نیاز این صنعت است، برسانند.

وی با بیان اینکه کارکنان میدان گازی پارس جنوبی از اقصی نقاط کشور هستند، گفت: زمانی که در بخش هایی از کشور به خاطر گرمای هوا شرایط تعطیلی و تغییر ساعت حاکم می شود، در پارس جنوبی این شرایط دیده نمی شود و کارکنان صنعت نفت در یک کار جهادی، با از خودگذشتگی ۲۴ ساعته در دمای بالای ۵۰ درجه مشغول کار هستند تا تولید گاز لحظه ای متوقف نشود.

مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه هم اکنون در سکوی SPQ1 دو عملیات اورهال و حفاری چاه های درون میدانی به صورت همزمان انجام می شود، گفت: هدف از این کارها افزایش تولید گاز در میدان پارس جنوبی است.

ریخته گردزفولی بیان کرد: به دنبال برداشت بیش از ۲۰ سال از پارس جنوبی، این میدان دچار افت ظرفیت و فشار شده که برای حفظ مقدار تولید با توجه به ناترازی که در موضوع انرژی در کشور وجود دارد، تعدادی حلقه چاه را به این سکوها اضافه می کنیم. حفاری چاه های درون میدانی در قالب چهار بسته با چهار شرکت حفار داخلی در نظر گرفته شده که امیدوارم با حفاری این چاه ها، به تولید حداکثری در میدان گازی مشترک پارس جنوبی برسیم.

 

با حکم وزیر نفت

رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت منصوب شد

وزیر نفت در حکمی سعید خوشرو را به عنوان رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت منصوب کرد.

متن حکم محسن پاک نژاد برای سعید خوشرو به شرح زیر است:

نظر به تعهد، تجارب و شایستگی جنابعالی و براساس بند «۱۱» اساسنامه صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت و به استناد مصوبه مورخ 13/06/1403هیأت امنای آن صندوق، بدین وسیله جنابعالی به عنوان عضو اصلی و رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت منصوب می شوید. انتظار می رود با استعانت از خداوند متعال و بهره گیری از تمامی ظرفیت ها و در راستای تحقق اهدافی ازجمله مواردی به شرح ذیل، اقدام های لازم و مؤثر در دستور کار قرار گیرد:

- اقدام مؤثر به منظور افزایش سوددهی و بهره وری اقتصادی از طریق بهبود ساختار مدیریتی صندوق و شرکت های زیرمجموعه، با توجه به تعلق دارایی ها به کارکنان و بازنشستگان شریف صنعت نفت

- به کارگیری اقتصادی و اطمینان بخش از دارایی های صندوق و شرکت های وابسته از طریق سرمایه گذاری در فعالیت های اقتصادی و بازرگانی مؤثر و سودده به منظور خدمت رسانی بیشتر و بهتر به قشر زحمتکش و خدوم بازنشسته

- اهتمام جدی برای ایجاد شفافیت مالی و عملکردی در تمامی بخش ها و نظارت مؤثر و مستمر بر عملکرد اقتصادی مجموعه ها و شرکت های وابسته به صندوق و ارائه گزارش عملکرد و ترازنامه سالانه

- شناسایی و به کارگیری مدیران و نیروهای توانمند متعهد و فسادستیز براساس شایسته سالاری و جانشین پروری

سعید خوشرو، دانش آموخته اقتصاد در مقطع کارشناسی ارشد بوده که تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و دانشگاه اصفهان گذرانده و بیش از ۲۵ سال در بخش های مختلف صنعت نفت فعالیت داشته است.

مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ و عضو اصلی هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ از آخرین عناوین شغلی وی است. خوشرو به سبب سال ها فعالیت در صنعت نفت و امور بین الملل در این عرصه چهره ای شناخته شده است.

 

انتصابات

انتصاب اعضای اصلی و علی البدل هیأت رئیسه صندوق بازنشستگی صنعت نفت

وزیر نفت در احکامی جداگانه، اعضای اصلی و علی البدل هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت را منصوب کرد.

در متن حکم محسن پاک نژاد به سعید خوشرو، عیسی مقدمی زاد، سیدمهدی هاشمی، علی کاردر، احمد نصیری، حمیدرضا عراقی و تقی ابراهیمی به عنوان اعضای اصلی هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت و کریم زمانی و جهانگیر پورهنگ به عنوان اعضای علی البدل هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت آمده است:

«حسب اختیار تفویضی در جلسه عادی به طور فوق العاده مورخ 13/06/1403هیأت امنای صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت ثبت شده به شماره ۳۵۷۲۰ مبنی بر تفویض اختیار انتخاب و عزل اعضای هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت (موضوع بند «۲» ماده ۹ اساسنامه راجع به اختیارات و وظایف هیأت امنا) و با استناد به حکم ذیل ماده ۱۱ اساسنامه صندوق ها مصوب  3/7/1398هیأت وزیران به این وسیله برای مدت سه سال به عنوان عضو اصلی و علی البدل هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت منصوب می شوید.

انتظار دارد، در این مسئولیت خطیر همواره رعایت کامل مصالح و منافع اعضا را در تصمیم گیری های خود مدنظر داشته باشید. از خداوند قادر متعال، برای شما توفیق مسألت دارم.»

 

انتصاب 2 عضو هیأت امنای صندوق بازنشستگی صنعت نفت

وزیر نفت در احکامی جداگانه، منصور معظمی و ابراهیم منصورنژاد را به عنوان اعضای هیأت امنای صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت منصوب کرد.

در حکم محسن پاک نژاد به ابراهیم منصورنژاد و منصور معظمی آمده است:

«نظر به تعهد و تجارب جنابعالی و به استناد جزء «۶» ماده «۸» اساسنامه صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت (موضوع تصویب نامه شماره ۹۷۰۵۹/ت۵۶۸۹۶هـ تاریخ 01/08/1398هیأت محترم وزیران)، به موجب این حکم به عنوان عضو هیأت امنای صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت منصوب می شوید.»

وزیر نفت همچنین از زحمات علیرضا ضیغمی و نصرت رحیمی در مدت عهده داری مسئولیت قدردانی کرد.

 

2 انتصاب در شرکت ملی گاز ایران

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در احکامی جداگانه، سرپرست مدیریت برنامه ریزی تلفیقی و سرپرست مدیریت توسعه منابع انسانی این شرکت را منصوب کرد.

بر این اساس، سعید پاک سرشت، به عنوان سرپرست مدیریت برنامه ریزی تلفیقی و آرین نصیری، به عنوان سرپرست مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت ملی گاز ایران منصوب شدند.