رئیس جمهوری:

سفر به عراق  با هدف  افزایش ارتباطات اقتصادی تهران - بغداد است

رئیس جمهوری با بیان اینکه توافقنامه های زیادی در سفر به عراق امضا می شود، گفت: سفر به عراق با هدف افزایش ارتباطات سیاسی، اقتصادی و امنیتی صورت می گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان روز چهارشنبه (۲۱ شهریور) پیش از عزیمت به عراق، با بیان اینکه این سفر با هدف توسعه تعاملات با کشورهای همسایه براساس سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب انجام می شود، گفت: کشور عراق ازجمله کشورهای دوست، برادر و مسلمان ما و ازجمله مراکز فرهنگ، علم و اندیشه است که از گذشته تا امروز همکاری های زیادی در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با یکدیگر داشته ایم و از این جهت به عنوان اولین سفر به این کشور خواهیم رفت که توافق نامه های متعددی نیز میان دو کشور به امضا خواهد رسید. وی دیدار از شهرهای شیعه نشین و کردنشین عراق ازجمله بصره، اربیل و سلیمانیه را از دیگر برنامه های سفر خود به عراق اعلام کرد و گفت: تصور می کنم این سفر همسو با ایجاد و تعمیق پیوندهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی با کشورهای اسلامی باشد که از کشور عراق آغاز می شود.

 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

تولید ناکافی و مصرف غیراصولی از عوامل ناترازی گاز است

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: به اعتقاد کارشناسان، تولید ناکافی و نبود سرمایه گذاری در کنار مصرف غیراصولی به ناترازی گاز در ایران منجر شده است.

موسی احمدی با بیان اینکه واکاوی راهکارها، آسیب ها و موانع پیرامون کاهش ناترازی گاز، برق و بنزین مسئله مهمی است که باید جدی گرفته شود، گفت: ازآنجاکه موضوع فشارافزایی پارس جنوبی را از مجلس یازدهم پیگیر هستیم و قراردادهایی مبنی بر انجام فشارافزایی در دریا از سوی مدیران پیشین انجام شده است، مدیران کنونی باید این قراردادها را به مرحله اجرا برسانند و ما نیز وظیفه نظارتی خود را انجام خواهیم داد.

وی افزود: افزایش مصرف غیربهینه، افزایش نیافتن ظرفیت تولید و نداشتن نگاه راهبردی و توهم نامتناهی بودن این منابع، به وقوع ناترازی در کشور منجر شده است.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: اگرچه مسئولان تلاش دارند همه قصور این ناترازی را فقط متوجه مصرف کنندگان کنند و مصرف بالا را عامل کمبود معرفی کنند، اما به اعتقاد کارشناسان، تولید ناکافی و نبود سرمایه گذاری، در کنار مصرف غیراصولی، به ناترازی گاز در ایران منجر شده است.

احمدی بیان کرد: با توجه به روی کار آمدن دولت جدید و تغییر مدیران در وزارتخانه های نفت و نیرو، کمیسیون انرژی به زودی نشست های خود را با مدیران جدید با هدف پیگیری ناترازی بنزین و بررسی برنامه های آنان برگزار خواهد کرد.

 

هیثم الغیص: انتظار استمرار حمایت ایران را داریم

دبیرکل اوپک انتخاب وزیر نفت ایران را تبریک گفت

دبیرکل اوپک در نامه ای انتخاب محسن پاک نژاد به عنوان وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران را تبریک گفت. هیثم الغیص ضمن تبریک به محسن پاک نژاد برای انتخاب شدن به عنوان وزیر نفت، بر ادامه همکاری ها بین ایران و سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در مسیر تثبیت بازارهای جهانی نفت خام تأکید کرد.

متن نامه دبیرکل اوپک به شرح است:

«جناب آقای مهندس محسن پاک نژاد، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران

اینجانب شخصاً و به نمایندگی از طرف اوپک انتصاب اخیر جنابعالی را به عنوان وزیر نفت و رئیس هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان تبریک و تهنیت عرض می گویم.

انتخاب شما در مقطعی مهم برای اوپک رخ داده است، زیرا کشورهای حاضر در بیانیه همکاری اوپک و غیراوپک (اوپک پلاس) و بازارهای جهانی نفت، چشم به حفظ ثبات در بازار به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان دارند.

با توجه به جایگاه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از اعضای مؤسس اوپک، انتظار استمرار حمایت کشور شما را داریم. من اطمینان دارم که تجربه ارزشمند جنابعالی منجر به غنای بیشتر مباحث و همکاری­ های مستمر ما خواهد شد.

افتخار بزرگی بود که در اردیبهشت ماه پارسال به ایران سفر کردم و فرصت دیدار با رئیس جمهوری فقید جمهوری اسلامی ایران، آیت الله سید ابراهیم رئیسی را داشتم. مشتاقانه در انتظار دیدار دوباره از کشور شما و ملاقات با جنابعالی در آینده ای نه چندان دور هستم.

به من اجازه دهید تا در پایان انتخاب شما را صمیمانه تبریک بگویم و برای شما در مسئولیت­ های تازه آرزوی موفقیت کنم. لطفاً پذیرای بالاترین مراتب احترام و ارادت اینجانب باشید.»

 

بررسی و تصویب طرح های توسعه ای صنعت نفت در نشست شورای اقتصاد

طرح توسعه و بهره برداری میدان های نفتی سومار، سامان و دلاوران و توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان طی نخستین نشست شورای اقتصاد در دولت چهاردهم بررسی و تصویب شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، محمدرضا عارف روز دوشنبه (۱۹ شهریور) در نشست شورای اقتصاد با تأکید بر اینکه این شورا به عنوان مهم ترین مرجع و نهاد سیاست گذاری اقتصاد کشور باید به جایگاه اصلی خود در تعیین خط مشی ها و سیاست های اقتصادی و تعیین هدف های کلی برنامه های عمرانی و توسعه ای کشور بازگردد، بیان کرد: شورای اقتصاد نباید تنها جایگاهی برای تصویب طرح ها باشد و ضرورت دارد وارد مباحث کارشناسی در حوزه طرح های توسعه ای و اقتصادی کشور شود.

وی با اشاره به تأکید رئیس جمهوری درباره ضرورت پیوست عدالت اجتماعی در تصویب طرح های کلان کشور افزود: در کنار موضوع عدالت اجتماعی باید آمایش سرزمینی و مباحث محیط زیستی نیز دیده شود.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: کمیسیون های تخصصی در دبیرخانه شورای اقتصاد باید بیش از گذشته فعال شود و دستگاه و وزارتخانه ها ملزم هستند معاونان شاخص و رده بالای خود را به این کمیسیون های تخصصی معرفی کنند. همچنین، پس از تصویب طرح ها در شورای اقتصاد باید گزارشی از عملکرد و روند اجرای طرح و ارزیابی آن ها در طول برگزاری نشست ها ارائه و بررسی شود.

در این نشست که وزیران اقتصاد، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، رؤسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، دبیر هیئت دولت، سخنگوی دولت، مسئولان دستگاه های دولتی و اجرایی و دیگر اعضای شورای اقتصاد حضور داشتند، طرح های توسعه و بهره برداری میدان های نفتی سومار، سامان و دلاوران، توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان، مطالعه و اجرای طرح های تعادل بخشی تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در محدوده استان ها و جایگزینی واحدهای فرسوده نیروگاه مشهد با یک بلوک سیکل ترکیبی بررسی و تصویب شد.

طرح توسعه و بهره برداری میدان های نفتی سومار، سامان و دلاوران با هدف تولید نفت خام تجمعی به میزان ۴۰میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه طی 20 سال آینده با سرمایه گذاری در سقف ۵۲۸ میلیون دلار براساس سازوکار ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تصویب شد. همچنین در این نشست با انتقال تضامین تسهیلات مالی خارجی طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به شرکت پالایشگاه آبادان موافقت شد.

 

توقف تولید نفت و گاز خلیج مکزیک در پی طوفان فرانسین

طوفان گرمسیری فرانسین تولید نفت و گاز را در تأسیسات فراساحلی واقع در خلیج مکزیک در آمریکا متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پیش بینی کنندگان اعلام کردند طوفان گرمسیری فرانسین که می تواند طوفان خطرناک درجه دومی را ایجاد کند، سبب شد ساکنان لوئیزیانا خانه های خود را ترک کنند و تولیدکنندگان تولید نفت و گاز خود را در خلیج مکزیک در آمریکا متوقف کنند.

این طوفان می تواند روز چهارشنبه (۲۱ شهریور) سواحل لوئیزیانا را با سرعت ۱۰۰ مایل در ساعت (۱۶۰کیلومتر در ساعت) درنوردد و سبب بارندگی شدید شود. پیش بینی می شود این طوفان به نزدیکی شهر کامرون در ایالت تگزاس برسد که در این صورت آزمایش بزرگی برای واحدهای صادرات گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) به شمار می رود که به تازگی در این منطقه ساخته شده است.

در پی هشدار وقوع طوفان، شرکت های انرژی تخلیه کارگران خود را از میدان های فراساحلی آغاز و تولید را در چند سکوی تولیدی متوقف کردند. همچنین، بندر براونزویل در تگزاس تعطیل شد و بندرهای دیگر از کرپوس کریستی شمالی گرفته تا گالوستون، محدودیت هایی را اعمال کردند.

براساس این گزارش، شرکت های اکسون موبیل، شل و شورون کارکنان خود را از تأسیسات فراساحلی خارج و برخی فعالیت های نفت و گاز خود را متوقف کردند. اکسون موبیل تولید خود را در تأسیسات تولید نفت هوور واقع در حدود ۱۵۰ مایلی شرق کورپوس کریستی در تگزاس کاهش داد.

در همین حال، شرکت شورون کارگران خود را از چهار تأسیسات دریایی خارج و تولید نفت و گاز را در دو واحد تولیدی متوقف کرد. شرکت شل هم تولید خود را در یک سکو کاهش داد، کارگران خود را از سه تأسیسات خارج و حفاری را در دو سکو متوقف کرد.

شرکت بریتیش پترولیوم اعلام کرد طوفان تأثیر زیادی بر تأسیسات دریایی این شرکت نداشته است، این در حالی است که شرکت های وودساید انرژی و آکسیدنتال پترولیوم آماده هستند تا در صورت نیاز، اقدام کنند.

 

افزایش عرضه اوپک پلاس از دسامبر آغاز می شود

بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش بینی کرد که هشت عضو اوپک پلاس از دسامبر تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را آغاز می کنند. به گزارش خبرگزاری رویترز، بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش بینی کرد که هشت عضو ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس)، تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را از دسامبر ۲۰۲۴ آغاز خواهند کرد.

هشت عضو اوپک پلاس پس از مشاهده افت اخیر قیمت نفت در بازارهای جهانی روز پنجشنبه (۱۵ شهریور)، پس از برگزاری نشستی ویدئوکنفرانسی تصمیم گرفتند تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه (افزایش تدریجی عرضه) اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه ای خود را دو ماه، یعنی تا دسامبر، به تعویق بیندازند.

گلدمن ساکس پیش بینی خود برای  قیمت نفت خام برنت را ۷۰ تا ۸۵ دلار برای هر بشکه و برآوردش برای نفت خام شاخص برنت در دسامبر ۲۰۲۵ را روی ۷۴ دلار در هر بشکه حفظ کرد.

این بانک سرمایه گذاری انتظار دارد آثار به تعویق افتادن افزایش عرضه اوپک پلاس در ماه های آینده با کاهش آثار ضعف تقاضای چین و بهبود سریع تر از حد انتظار عرضه لیبی، متعادل شود.

گلدمن ساکس اعلام کرد که ما همچنان ریسک های محدوده ۷۰ تا ۸۵ دلاری خود را با توجه به ریسک های کاهش تقاضا ناشی از ضعف تقاضا در چین و تنش های تجاری احتمالی محتمل می بینیم.