شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی

مصرف ۴۳ میلیون لیتر بنزین در بازه زمانی ۶ روزه

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی از مصرف ۴۳ میلیون لیتر بنزین در بازه زمانی ۱۱ تا ۱۶ شهریور در این منطقه خبر داد و گفت: بیشترین مقدار بنزین مصرفی شهر مقدس مشهد در تاریخ ۱۵ شهریور و حدود شش میلیون لیتر ثبت شد.

علی اصغر اصغری با اشاره به حضور میلیونی زائران و مسافران در دهه پایانی ماه صفر امسال گفت: با توجه به برنامه ریزی های لازم پیش از آغاز روزهای پایانی ماه صفر برای تأمین بنزین، خدمت رسانی مطلوب انجام شد و خوشبختانه با وجود رشد هشت درصدی مصرف بنزین نسبت به مدت مشابه پارسال، هیچ مشکلی در روند سوخت رسانی در خراسان رضوی نداشتیم.وی یادآور شد: در بازه زمانی 11 تا 16شهریور امسال ۴۳ میلیون لیتر بنزین در این منطقه مصرف شد که بیشترین مقدار بنزین مصرفی شهر مقدس مشهد در تاریخ ۱۵ شهریور و حدود شش میلیون لیتر به ثبت رسید.مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی، همچنین از مصرف ۲۹ میلیون لیتر بنزین در استان از 11 (یک روز پیش از ایام صفر) تا 13 شهریور خبر داد و تصریح کرد: این مقدار مصرف نسبت به مدت مشابه پارسال هشت درصد افزایش یافت که از این مقدار ۱۶ میلیون لیتر فقط در شهر مشهد مقدس مصرف شد.

 

شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان

کشف و ضبط بیش از ۵۲۰ عدد کارت سوخت غیرمجاز

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان از کشف و ضبط بیش از ۵۲۰ عدد کارت سوخت غیرمجاز از جایگاه عرضه فراورده های نفتی ناحیه مریوان از ابتدای سال تاکنون خبر داد.

جهانبخش نوکانی در سومین جلسه کمیسیون برنامه ریزی و هماهنگی مبارزه با قاچاق استان با بیان این مطلب گفت: به دنبال بازدیدهای دوره ای و غیرمترقبه از جایگاه های عرضه فراورده های نفتی ناحیه مریوان، بررسی سامانه پارسه و بازدید دوربین های مداربسته، برای ارائه خدمات مطلوب و شایسته به هموطنان و ساماندهی عرضه فراورده های نفتی، تعداد ۵۲۰ عدد کارت هوشمند سوخت غیرمجاز از کارگران جایگاه ها و افراد سودجو کشف و ضبط شد. وی افزود: با توجه به اختلاف قیمت فراورده در دو سوی مرز و سوءاستفاده افراد سودجو از این شرایط، این شرکت به منظور جلوگیری از عرضه خارج از شبکه فراورده های نفتی و مدیریت مصرف بنزین، نسبت به بازدیدهای مستمر و غیرمترقبه از مجاری عرضه استان اقدام می کند.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان با اشاره به اجرای طرح تخصیص نفت گاز در مسیر، براساس اسناد حمل برخط به منظور ساماندهی چرخه عرضه و تقاضای نفت گاز، عدالت در توزیع و صیانت از منابع ملی، مقابله با قاچاق و مصرف نامتعارف سوخت و... خواستار همکاری و تعامل سایر ادارات مترتب با این شرکت به منظور اجرای مطلوب این طرح در استان شد. نوکانی از همکاری و تعامل مالکان مجاری عرضه منطقه، رانندگان ناوگان حمل ونقل فراورده های نفتی با این شرکت به منظور ارائه خدمات مطلوب و شایسته به زائران اربعین حسینی قدردانی و بیان کرد: مصرف سی ان جی در ایام اربعین با رشد ۱۰درصدی همراه بود.

 

سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

معرفی برگزیدگان جشنواره بین المللی عکس پارس

آیین معرفی برگزیدگان و گشایش نمایشگاه آثار برگزیده نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس، در موزه جهانی هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.

سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، روز شنبه (۱۷شهریور) در آیین معرفی برگزیدگان و گشایش نمایشگاه آثار برگزیده نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس، با قدردانی از کارکنان و جوانان غیرتمند و باانگیزه ای که در گرما و سرما در حال تلاش هستند تا چرخ صنعت نفت کشور به حرکت درآید، گفت: باید سعی کنیم این حماسه ها بدرستی منعکس و تصویر آنها با هنرمندی عکاسان برای عموم به نمایش گذاشته شود و من از همه هنرمندان عکاس منتخب این جشنواره دعوت می کنم با حضور در عسلویه و منطقه ویژه پارس، این همت و غیرت را به تصویر بکشند.

غلامرضا جمالی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران هم با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه در شکل گیری فرهنگ و تمدن، هر فرهنگی تا در قالب هنر ریخته نشود، ماندگار نخواهد بود، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان جشنواره عکس پارس، ادامه داد: با توجه به اهمیت هنر عکاسی تلاش می کنیم در نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، که یکی از بزرگ ترین رویدادهای نمایشگاهی صنعت کشور است، بخش ویژه ای را به این موضوع اختصاص دهیم تا تلاش صنعتگران نفت هرچه بیشتر و بهتر به نمایش گذاشته شود.

محمدباقر یوسف زاده، مدیر روابط عمومی و تشریفات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز با بیان جزئیات و بخش های مختلف جشنواره گفت: این رویداد در سه بخش «صنعت نفت»، «خانواده» و «محیط زیست و گردشگری» با استقبال عکاسانی از ۶۳ کشور برگزار شد که پس از داوری آثار راه یافته به جشنواره، علاوه بر برگزاری نمایشگاه در تهران، برگزاری در دیگر شهرهای کشور نیز پیش بینی شده است.

رضا میرمحرابی، دبیر اجرایی جشنواره بین المللی عکس پارس نیز با اشاره به اینکه حدود ۹ هزار عکس از عکاسان ۶۳ کشور در سه بخش به جشنواره ارسال شد، گفت: این جشنواره در نخستین دوره شاهد حضور چشمگیر و قابل توجه عکاسان از کشورهای مختلف بود و این تعامل فرهنگی - هنری ایجادشده ادامه خواهد داشت.

محسن سلیمانی، مدیر موزه جهانی هنرهای دینی امام علی (ع) نیز در بخشی از این آیین، با خیرمقدم به مدیران شرکت نفت برای حضور در این رویداد، از آنها تقاضا کرد با حمایت بیشتر از هنرمندان، باعث شکوفایی و ارتباط بیشتر هنر و صنعت شوند.

در ادامه برندگان جشنواره در بخش های مختلف معرفی شدند. در بخش «صنعت نفت»، فرخ زمانی و امیرعلی نواده شهلا از ایران به ترتیب اول و دوم شدند، عکاسی از کشور ترکیه سوم شد و محمد عباسی و امیرحسین کمالی، از دیگر منتخبان این بخش بودند.

در بخش «خانواده» نیز جایزه نفر نخست به عکاسی از کشور هند رسید، پانته آ نیکزاد از ایران نفر دوم شد و عکاسانی از ترکیه، مالزی و روسیه به ترتیب عناوین بعدی را به خود اختصاص دادند.

در بخش «محیط زیست و گردشگری» نیز عکاسانی از ترکیه و هند به عنوان برگزیدگان نخست و دوم این بخش معرفی شدند، احمد تاجی از ایران عنوان سوم را به خود اختصاص داد و محمد آهنگر و فرزین ایزد دوستدار نیز تقدیر این بخش را از آن خود کردند.

همچنین امیرحسین کمالی به عنوان بهترین شرکت کننده این جشنواره و سعید عرب زاده، بهترین شرکت کننده ایرانی نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس معرفی شدند.

در پایان این آیین، از کتاب نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ شده و شامل آثار برگزیده و معرفی منطقه ویژه پارس به دو زبان فارسی و انگلیسی است، رونمایی شد.

براساس این گزارش، نمایشگاه آثار برگزیده نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس از شنبه ۱۷ شهریور آغاز شد و پنجشنبه ۲۲ شهریور به پایان رسید.

براساس این گزارش، نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس با برنامه ریزی مدیریت روابط عمومی و تشریفات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، همکاری روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) برگزار شد.

 

   شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران 

شکوفایی اقتصادی منطقه جاسک شتاب می گیرد

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به برنامه دولت برای شکوفایی اقتصادی و صنعتی نوار ساحلی جنوب ایران، تحقق این هدف را مستلزم دسترسی صنایع این مناطق به منبع پایدار و قابل اتکای انرژی دانست و گفت: بزودی با بهره برداری «خط لوله گاز میناب - سیریک - کوه مبارک»، شاهد رسیدن انرژی توسعه بخش به منطقه جاسک و شکل گیری قطب انرژی در شرق استان هرمزگان خواهیم بود.

رضا نوشادی با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران همه ظرفیت خود را برای شکوفایی زیرساخت های انرژی در سواحل مکران به میدان آورده است، تصریح کرد: تاکنون طرح های عظیم و پرمنفعت گازی همسو با سند توسعه منطقه ساحلی مکران برای شهرهای چابهار، کنارک، جاسک، سیریک، کوه مبارک و میناب در دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان اجرا شده است.

ایجاد زیرساخت های صادرات گاز به کشور عمان

وی ایجاد زیرساخت های لازم برای صادرات گاز به عمان را یکی از اهداف اصلی احداث پروژه «خط لوله گاز میناب - سیریک - کوه مبارک» اعلام کرد و گفت: گستره نخست این پروژه، خط لوله ۴۲ اینچ میناب - سیریک به طول ۱۲۰ کیلومتر است که از خط لوله هفتم سراسری گاز منشعب شده و با تزریق گاز به آن در آینده نزدیک، صنایع شرق استان هرمزگان از نعمت پایدار گاز بهره مند می شوند. به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، گازرسانی به شهرها، روستاها و صنایع شهرهای میناب، سیریک و منطقه صنعتی گروک و نیروگاه برق کوهستک از دیگر مواهب اجرای گستره میناب - سیریک است. نوشادی درباره روند احداث گستره دوم این پروژه با عنوان «خط لوله گاز ۴۲ اینچ سیریک - کوه مبارک» که تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد، توضیح داد: این خط لوله ۸۰ کیلومتری، گاز خط لوله هفتم سراسری را به منطقه کوه مبارک در حوالی شهر جاسک (نقطه خروج و صادرات گاز به سوی کشور عمان) منتقل می کند.

تبدیل جاسک به قطب انرژی جنوب کشور

وی در ادامه با یادآوری برنامه گسترده وزارت نفت برای تبدیل جاسک به کانون انرژی جنوب کشور افزود: احداث واحدهای پتروشیمی و پتروپالایشگاهی در کنار توسعه صنایع شیلات، فولاد، نیروگاه و آب شیرین کن می تواند خیل عظیم سرمایه گذاران، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان را رهسپار جنوب کشور کند و آرزوی دیرینه جهش اقتصادی دریامحور را عینیت بخشد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در پایان با بیان اینکه با رسیدن گاز به منطقه جاسک، کل بنادر ساحلی جنوب ایران از نعمت گاز بهره مند می شوند، یادآور شد: همسو با این تلاش ها، گروه دیگری از کاروان توسعه گاز در شمال غرب ایران، طرح های گازی «رشت - چلوند و چلوند - اردبیل» را به مراحل پایانی می رسانند تا زمینه برای شکوفایی قطب کشاورزی کشور و صادرات محصولات منطقه مغان به کشورهای همسایه فراهم شود که برآیند این اقدام ها، حرکت به سوی تعبیر رؤیای دیرین ایرانیان در کاهش تمرکزگرایی و توزیع عادلانه امکانات در پهنه کشور است.

 

  شرکت نفت و گاز اروندان

نخستین عملیات موفقیت آمیز توپک رانی با سیال نفت

مدیر منطقه آزادگان شرکت نفت و گاز اروندان گفت: عملیات توپک رانی (پیگ رانی) خط لوله ۲۰ اینچ چندراهی شماره 7 میدان آزادگان جنوبی تا گاسپ جنوبی به طول شش هزار و ۷۰۰ متر برای نخستین بار با سیال نفت در شرکت نفت و گاز اروندان با موفقیت به انجام رسید.

عملیات توپک رانی (پیگ رانی) خط لوله ۲۰اینچ چندراهی شماره هفت میدان آزادگان جنوبی یکشنبه (۱۸ شهریور۱۴۰۳)، برای نخستین بار با سیال نفت در شرکت نفت و گاز اروندان با موفقیت به انجام رسید.

رضا جعفری، مدیر منطقه آزادگان شرکت نفت و گاز اروندان، دراین باره گفت: توپک رانی خط ۲۰ اینچ چندراهی شماره هفت میدان آزادگان جنوبی تا گاسپ جنوبی به طول شش هزار و ۷۰۰ متر با هدف تمیز کاری خط لوله و به منظور جلوگیری از نشتی های احتمالی در آینده، با موفقیت به اتمام رسید.

وی افزود: این عملیات با سیال نفت در حالی بدون کاهش تولید نفت میدان مشترک آزادگان جنوبی انجام شد که خط لوله در کل زمان انجام عملیات، در سرویس بود.

مدیر منطقه آزادگان شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: عملیات یادشده با همکاری گروه های عملیات بهره برداری، تعمیرات، خطوط لوله، اچ اس ئی، خدمات پشتیبانی و حراست انجام می شود.

 جعفری بیان کرد: امسال تا کنون بیش از ۱۷هزار متر خط شش اینچ خطوط جریانی چاه ها در میدان آزادگان جنوبی پیگ رانی شده است.

توپک رانی خط ۳۲ اینچ به غرب کارون تا پایان ۱۴۰۳

سید رسول پژوهنده، سرپرست تعمیرات میدان آزادگان جنوبی نیز تصریح کرد: پارسال در این میدان خط ۳۲ اینچ از چندراهی شماره دو به تأسیسات غرب کارون به طور کامل پیگ رانی شد. وی افزود: تا پایان امسال هم توپک رانی خط ۳۲ اینچ به غرب کارون پیگ رانی خواهد شد. سرپرست تعمیرات میدان آزادگان جنوبی درباره اهمیت این کار گفت: با تمیزکردن لوله ها، جریان نفت و گاز روان تر شده و راندمان تولید افزایش می یابد،  همچنین حذف رسوبات از داخل لوله ها، از خوردگی و آسیب دیدن لوله ها جلوگیری می کند. این موفقیت بزرگ، نشان دهنده تلاش های مستمر شرکت نفت و گاز اروندان برای افزایش بهره وری و کاهش هزینه های عملیاتی است.

پیگ رانی یا توپک رانی فرایندی است که در آن یک ابزار خاص به نام پیگ (توپک) داخل خطوط لوله نفت و گاز حرکت می کند و با جمع آوری رسوبات و دیگر آلودگی ها، لوله ها را تمیز می کند.