شتاب گیری عملیات اجرایی طرح های پتروشیمی

مدیرعامل پتروشیمی سبلان گفت: با تدابیر و سیاستگذاری های انجام شده، عملیات اجرایی طرح سبلان ۲ (دنا) شتاب می گیرد و امیدواریم شاهد بهره برداری این طرح در نیمه نخست سال آینده باشیم.

رضا کریمی با بیان اینکه با ادغام دو پتروشیمی سبلان و دنا، برخی موانع اجرای طرح دنا برطرف و مجدد عملیات اجرایی از سر گرفته شد، گفت: هم اکنون پیمانکاران اجرایی طرح در حال انجام فعالیت مهندسی و اجرا بوده و امیدوارم در کمترین زمان ممکن، تکمیل شود و به بهره برداری برسد.

وی افزود: پس از بهره برداری کامل پتروشیمی سبلان ۲ (دنا)، ظرفیت مجتمع سبلان به سالانه سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید و سبلان، یکی از بزرگ ترین متانول سازان جهان خواهد شد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی سبلان از تأمین اعتبار دو هزار میلیارد تومانی از محل بازار سرمایه با پیگیری مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ خبر داد و افزود: طرح سبلان ۲ هم اکنون ۸۴.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کریمی یادآور شد: همه فعالیت بخش های مختلف طرح اعم از بخش سیویل، پایپینگ، برق و ابزار دقیق و آفسایت از سوی متخصصان داخلی و پیمانکاران طرح با نظارت مستقیم مهندسان سبلان در حال انجام است.

وی با اشاره به رصد مستمر روند اجرایی طرح از سوی مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ ادامه داد: سفارش گذاری تجهیزات باقیمانده نیز انجام شده و تجهیزات فرایندی مجتمع سبلان ۲ هم تا یک ماه آینده آماده بازرسی فنی و سپس حمل به سایت است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی سبلان بیان کرد: امیدوارم با برداشتن همه موانع طرح در این یکی، دو ماه گذشته و ریل گذاری درست که با همت همه مجموعه شکل گرفته است، شاهد بهره برداری این طرح در نیمه نخست سال آینده باشیم. کریمی تأکید کرد: مجموعه هلدینگ پتروفرهنگ و شرکت انرژی سپهر در یک سال اخیر بدون توجه به حواشی و حاشیه سازان، شبانه روز پیگیر رفع موانع و مشکلات طرح ها، پایداری و افزایش تولید، کاهش هزینه تولید، حمایت از ساخت داخل و... با رویکرد ارزش آفرینی برای سهام داران هستند.

وی یادآور شد: با برنامه ریزی های انجام شده و انجام کارهای کارشناسی، توافقی با شرکت مجری سبلان ۲ (دنا) انجام شده که حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای این شرکت نفع داشته و طرح از حالت نیمه فعالی خارج شده و اجرای آن سرعت گرفته است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی سبلان تأکید کرد: با اتخاذ این تدابیر و توافق انجام شده، ضمن رعایت صرفه و صلاح سازمان در ابعاد مالی آن، امکان تسریع اجرای طرح برای بهره برداری زودتر و تحقق منافع و عواید آن فراهم شد.

حفر نخستین چاه توسعه حفاری درون میدانی پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران از حفر نخستین چاه پروژه بسته دوم قرارداد حفاری ۹ حلقه چاه توسعه حفاری درون میدانی (اینفیل) پارس جنوبی در کوتاه ترین زمان ممکن خبر داد.

علیرضا صادقی عبداللهی بیان کرد: نظر به اهمیت حفاری ۳۵ حلقه چاه درون میدانی پارس جنوبی و رفع ناترازی گاز، برنامه ریزی مدون و پایش فعالیت های پروژه به صورت روزانه در شرکت دیریلینگ اینترنشنال لیمیتد (DCI)، به عنوان یکی از شرکت های تابع شرکت توسعه پتروایران، در حال انجام است تا شاهد بهره برداری از نخستین چاه در کوتاه ترین زمان ممکن باشیم.

وی با بیان اینکه نخستین چالش های این پروژه، تأمین کالاهای مورد نیاز است، گفت: در این بین دو نکته ضروری است؛ موضوع نخست، حمایت از تولیدکنندگان و کالای داخلی است که متأسفانه با توجه به حجم زیاد پروژه های در حال اجرا در کشور و محدود بودن ظرفیت تولیدکنندگان داخلی، این موضوع موجب تأخیر در تأمین کالاهای مورد نیاز حفاری می شود.

مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران ادامه داد: دومین موضوع، تأمین اقلامی است که مشابه داخلی آن موجود نیست و باید از خارج کشور تأمین شود که این موضوع، مستلزم صرف زمان مضاعف برای تهیه کالا و پرداخت ارزی آن به واسطه وجود تحریم های موجود است.

صادقی تصریح کرد: با توجه به موضوعات مطرح شده، همچنین مذاکرات صورت گرفته و همکاری شرکت نفت و گاز پارس برای جلوگیری از وقفه در عملیات حفاری و تکمیل به موقع چاه های پروژه، برای تأمین کالای مورد نیاز چاه اول به صورت امانی اقدام شده است.

وی اضافه کرد: با اقدام های انجام شده، زمان کافی در اختیار شرکت توسعه پتروایران قرار گرفت تا با برگزاری مناقصات عمومی برای تأمین اقلام و تجهیزات لازم با بالاترین کیفیت از بهترین تولیدکنندگان داخلی و خارجی اقدام کند که تا این لحظه مناقصات آن برگزار و پیشنهادهای پیمانکاران و تأمین کنندگان دریافت شده و طی روزهای آینده، نتایج مناقصات نهایی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران توضیح داد: بنا بر الزامات موجود در قرارداد، یکی از چالش های اساسی این پروژه تأمین شناورهای تدارکاتی و کشنده مورد نیاز است که تاکنون با همکاری مجری طرح اینفیل در شرکت نفت و گاز پارس و مساعدت شرکت نفت فلات قاره ایران، با به کارگیری شناورهای تحت اختیار، عملیات جابه جایی دستگاه حفاری2-DCI به سکوی SPD12B با کمترین تأخیر نسبت به زمان بندی پروژه و به عنوان نخستین دستگاه حفاری مستقر این پروژه انجام شد.

صادقی با اشاره به اینکه جابه جایی دستگاه حفاری 2-DCI به سکوی بهره برداری SPD12B با توجه به شرایط خاص آب وهوایی خلیج فارس، نداشتن امکان توقف تولید، همچنین مشخصات فنی دستگاه های حفاری، که در گذشته در مجاورت این پلتفرم مستقر شده بودند، یکی از چالش برانگیزترین عملیاتی بود که تیم فنی با آن روبه رو شد، گفت: با وجود این چالش ها، در کمترین زمان ممکن دکل حفاری انتقال یافت و از ۲۰ تیر ۱۴۰۳ عملیات حفاری نخستین چاه این پروژه از سوی شرکت دیریلینگ اینترنشنال لیمیتد (DCI) آغاز شد.

وی افزود: در این میان، همزمان با فرایند جابه جایی دستگاه حفاری 2-DCI  واحد مهندسی و عملیات در حال بررسی ریسک های عملیاتی چاه اول و راهکارهای آن بوده و با برگزاری نشست های پرشمار با مهندسان حفاری شرکت نفت و گاز پارس، درصدد ارائه برنامه ای کامل و جامع برای حفاری نخستین چاه در سکوی SPD12B  بودند.

مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران یادآور شد: با شروع عملیات، حفاری حفره اول (۳۲ اینچ) و عملیات راندن لوله جداری راهنما و سیمان کاری آن در کمتر از چهار روز و طبق برنامه با موفقیت پایان یافت و بلافاصله پس از آن، حفاری حفره دوم (۲۴ اینچ) آغاز شد.

صادقی افزود: همچنین با هماهنگی تیم های عملیات و مهندسی، بدون انحراف از زمان بندی و برنامه ریزی انجام شده، عملیات حفاری و راندن لوله جداری به همراه سیمان کاری و نصب تجهیزات سرچاهی حفره ۲۴ اینچ نیز به سرانجام رسید و اکنون این مجموعه به عنوان نخستین شرکت توانسته عملیات حفاری حفره ۱۶ اینچ و راندن جداری مربوطه را تکمیل کند.

وی گفت: همزمان گروه های ستادی واحدهای مهندسی، لجستیک، بازرگانی و سایر واحدها در مجموعه توسعه پتروایران، همچنین همکاران شرکت DCI، با حداکثر توان خود هماهنگی های لازم برای ارائه به موقع سرویس های حفاری، تأمین کالاهای مورد نیاز روی دستگاه حفاری، ارائه برنامه و مستندهای لازم برای حفاری و... را فراهم کردند تا عملیات حفاری بدون توقف ادامه یابد.

 

شرکت پایانه های نفتی ایران 

تعمیرات پیشگیرانه برای جلوگیری از آلودگی نفتی

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: تعمیرات پیشگیرانه خطوط انتقال نفت در اعماق خلیج فارس، نقشی مهم در حفاظت از اکوسیستم و محیط زیست دریایی خواهد داشت. بخش مهمی از اقتصاد کشور وابسته به فروش نفت است که جزیره خارک، نقش مهمی در این زمینه دارد؛ زیرا نفت خام از طریق خطوط لوله واقع بر بستر خلیج فارس به خارک منتقل و از آنجا صادر می شود.

خط لوله انتقال نفت از شهرستان گناوه به جزیره خارک با اینکه نقش مهمی در صادرات دارد؛ اما می تواند با مخاطراتی روبه رو شود که هم صادرات را با چالش همراه کند و هم به محیط زیست ضربه بزند. نشت نفت از این خطوط لوله می تواند باعث تعلل و تأخیر در صادرات نفت، همچنین ورود نفت خام به آب دریا و پدیدار شدن مشکلات و مسائل زیست محیطی متعددی همچون آلودگی ساحل و دریا شود. در سال های گذشته، بارها شاهد ورود آلودگی های نفتی در خلیج فارس بوده ایم که البته بخشی از آن به خطوط لوله مربوط بوده؛ اما نشت مواد نفتی از شناورها، سکوها و دیگر عوامل نیز در این زمینه اثرگذار بوده است. در همین زمینه، انجام اقدام های پیشگیرانه نظیر نوسازی و بهسازی خطوط و همچنین شناسایی مناطق آسیب پذیر و رفع چالش ها پیش از وقوع حادثه و خسارت، بسیار مهم و اثرگذار است.

شرکت پایانه های نفتی ایران در اقدامی پیشگیرانه و پیش از بروز حادثه، با تلاش مهندسان ایرانی، طی ۱۲ روز، تعمیر خط شماره ۳ انتقال نفت خام از بندر گناوه به جزیره خارک در اعماق خلیج فارس را انجام داد.

عباس غریبی، مدیرعامل پایانه های نفتی ایران در این باره گفت: در کنار نقش مهمی که پایانه های نفتی ایران در عرصه صادرات دارد، به ایمن سازی تأسیسات و زیرساخت ها، همچنین حفظ محیط زیست نگاه ویژه ای داریم.

عباس غریبی به اهمیت موضوع صیانت از شریان حیاتی صادرات نفت کشور و زیست بوم خلیج همیشه فارس اشاره کرد و ادامه داد: نگهداری و تعمیرات اساسی تجهیزات و زیرساخت های حیاتی، ضرورتی انکارناپذیر برای صادرات پایدار و عملیات ایمن در شرکت پایانه های نفتی ایران به شمار می رود که اقدام هایی در این زمینه انجام شده است. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران افزود: با توجه به مأموریت ها در زمینه ذخیره سازی، اندازه گیری و صادرات نفت خام و میعانات گازی،  این شرکت نقشی مهم در زنجیره ارزش شرکت ملی نفت ایران ایفا می کند.غریبی تأ کید کرد: ارتقای توانمندی های عملیاتی برای تضمین افزایش تولید و انجام صادرات پایدار نفت، همیشه در دستور کار است، از  این رو برنامه های مهمی در دستور کار داریم. وی تصریح کرد: به همت متخصصان شرکت پایانه های نفتی ایران و در عملیاتی پیشگیرانه و پیش از بروز حادثه، کار تعمیرات خط لوله انتقال نفت خام در عمق ۱۲ متری دریا انجام شد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: تعمیرات پیشگیرانه که برای نخستین بار از زمان احداث، روی خطوط زیردریایی آنها انجام شد، از این نظر حائز اهمیت است که انجام درست و به موقع آن مانع از بروز فاجعه سوراخ شدن ناگهانی خط و بروز مشکلات زیست محیطی، متوقف شدن صادرات و فرایند طولانی تعمیرات می شود.

تعمیرات اساسی 2 نقطه مستعد خطر در دریا

مهدی باقری، سرپرست تعمیرات و نگهداری تأسیسات شرکت پایانه های نفتی ایران نیز گفت: اقدام های مناسبی برای ایمن سازی انتقال نفت از گناوه به جزیره خارک انجام شده است. وی افزود: آخرین توپکرانی هوشمند خط ۳۰ اینچ زیردریایی در خط لوله انتقال نفت، حدود شش سال پیش انجام و دو نقطه مستعد خطر در حدفاصل خارک-خارگو شناسایی شد.

سرپرست تعمیرات و نگهداری تأسیسات شرکت پایانه های نفتی ایران افزود: از همان زمان شناسایی این دو نقطه، ترمیم آنها مورد بحث و بررسی بود که پس از تجربه تعمیرات اضطراری خط زیردریایی محرم در سال گذشته و با حمایت مدیرعامل پایانه های نفتی ایران، این مهم به صورت ویژه ای پیگیری و از سوی اداره تعمیرات خطوط لوله اجرایی شد.باقری تأکید کرد: پس از شناسایی نقاط مستعد خطر در اعماق خلیج فارس در فاصله 2 کیلومتری ساحل، با نگاه پیشگیرانه این تعمیرات انجام شد.

 

شرکت ملی پخش فراورده های نفتی

 منطقه گیلان عرضه بی وقفه سوخت

بارگیری بی وقفه، اعزام نفتکش ها و تحویل سوخت به جایگاه های عرضه سوخت استان گیلان همچنان ادامه دارد.

با وجود ترافیک سنگین و ازدحام جمعیت داخل و خارج شهرهای استان، که روزهای پایانی تعطیلات تابستانی را در گیلان می گذرانند، ارسال سوخت به مجاری عرضه بی وقفه ادامه دارد.

بر پایه این گزارش، نفتکش ها مسیرهای کوتاه را به خاطر ترافیک خودرویی، چند ساعته می پیمایند و در مسیرهای طولانی ساعت ها اتلاف وقت دارند. جایگاه ها به دلیل صفوف طولانی، سوخت را اندکی پس از دریافت، به اتمام می رسانند و منتظر ارسال حواله بعدی و دریافت مجدد سوخت هستند.

ورود مسافر و گردشگر به استان، براساس آمارهای ارائه شده از سوی استاندار گیلان بی سابقه است.

اسدالله عباسی، استاندار گیلان، تعداد مسافر چند روز اخیر استان را چهار میلیون و ۲۶۹ هزار نفر و تعداد خودروهای وارد شده از تاریخ 10 تا 14 شهریور به گیلان را ۴۰۰ هزار دستگاه اعلام و تأکید کرده است: این رقم نسبت به زمان های مشابه در سال های اخیر بی سابقه است.

وی افزود: این مدیریت و کارکنان مرتبط عملیاتی و ستادی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه گیلان و ناوگان حمل ونقل، بی وقفه در تلاشند تا هیچ جایگاهی از ۱۳۰ جایگاه عرضه سوخت استان بدون بنزین نماند.

 

اطلاعیه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی

فروش مکمل در جایگاه های سوخت غیرقانونی است

شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران تأکید کرد: فروش مکمل در جایگاه های سوخت کشور غیرقانونی است و هموطنان می توانند برای ثبت شکایت با شماره ۰۹۶۲۷ شرکت پخش فراورده های نفتی تماس بگیرند.

 این شرکت در اطلاعیه ای اعلام کرد: «در پی اعلام روابط عمومی منطقه ساری مبنی بر اینکه در یکی از روستاهای شهرستان آمل ، انبار تولید مکمل های بنزین تقلبی کشف شده است، تأکید شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران بر این موضوع است که با توجه به انتشار اطلاعیه های متعدد در رسانه ها و تبلیغات محیطی در جایگاه ها، همچنان فروش مکمل ها در جایگاه ها ممنوع بوده و شرکت کیفیت و کمیت این مکمل ها را تأیید نمی کند و فاقد استاندارد است.