
13 هزار میلیار ریال اعتبار به فعالیت های عام المنفعه اختصاص یافت
خیز بلند پتروشیمی در تحقق طرح های مردمی
مشعل: صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، نقشی بی بدیل در ایجاد اشتغال، تولید ثروت و رشد اقتصادی ایفا می کند. شرکت های فعال در این حوزه، افزون بر تمرکز بر تولید و سودآوری، به مسئولیت های خود در قبال محیط زیست، جوامع محلی و آینده نسل های بعد اهتمام می ورزند تا آنجا که تنها در سال ۱۴۰۲ افزون بر ۱۳ هزار و ۳۸۵ میلیون ریال اعتبار به این کار اختصاص داده اند که نسبت به سال ۱۴۰۱ و سرمایه گذاری ۱۰هزار میلیارد ریالی در این سال، از رشد حدود ۵۰ درصدی حکایت می کند.
مشعل| صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، نقشی بی بدیل در ایجاد اشتغال، تولید ثروت و رشد اقتصادی ایفا می کند. شرکت های فعال در این حوزه، افزون بر تمرکز بر تولید و سودآوری، به مسئولیت های خود در قبال محیط زیست، جوامع محلی و آینده نسل های بعد اهتمام می ورزند تا آنجا که تنها در سال ۱۴۰۲ افزون بر ۱۳ هزار و ۳۸۵ میلیون ریال اعتبار به این کار اختصاص داده اند که نسبت به سال ۱۴۰۱ و سرمایه گذاری ۱۰هزار میلیارد ریالی در این سال، از رشد حدود ۵۰ درصدی حکایت می کند.
امور زیر ساختی و عمرانی، فرهنگی و ورزشی، درمانی پزشکی، آموزش و پژوهش، حمایت های اجتماعی، توانمندسازی برای اشتغال پایدار، مدیریت بحران، ایجاد و نگهداشت فضای سبز و حمایت از گونه های گیاهی و جانوری، از جمله حوزه های مسئولیت اجتماعی به شمار می آید که صنعت پتروشیمی گام های بلندی در پیشبرد این امور برداشته است. در سال ۱۴۰۲ سرمایه گذاری پنج هزار و ۶۴۴ میلیون ریالی صنعت پتروشیمی در امور زیر ساختی و عمرانی، این حوزه را در اولویت اجتماعی ترین مسئولیت های اجتماعی قرار داده که پس از آن، آموزش و پژوهش با یکهزار و ۹۵۴ میلیون ریال (۱۴ درصد)، درمانی - پزشکی با یکهزار و ۸۳۹ میلیون ریال (۱۴ درصد) و حمایت های اجتماعی با یک هزار و ۷۰ میلیون ریال (هشت درصد) در رده های بعدی قرار دارند.
همچنین صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۲ در حوزه های فرهنگی و ورزشی ۹۱۴ میلیون ریال (هفت درصد)، ایجاد و نگهداشت فضای سبز ۷۷۸ میلیون ریال (شش درصد)، حمایت از گونه های گیاهی و جانوری ۴۸۵ میلیون ریال (چهار درصد)، توانمندسازی برای اشتغال پایدار ۳۸۶ میلیون ریال (سه درصد) و در مدیریت بحران ۳۱۶ میلیون ریال (دو درصد) سرمایه گذاری کرده است که این میزان سرمایه گذاری نسبت به سال۱۴۰۱ رشد حدود ۵۰ درصدی را نشان می دهد.
مشارکت در سامان بخشی مدارس سنگی و کانکسی استان های هدف صنعت پتروشیمی، حمایت صنعت پتروشیمی از دانش آموزان مستعد کشور با انعقاد تفاهم نامه همکاری با سازمان استعدادهای درخشان کشور، مشارکت صنعت پتروشیمی در طرح جهاد آب رسانی به مناطق روستایی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، حمایت از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) با هدف اشتغال زایی به منظور انعقاد تفاهم نامه همکاری، تهیه پیوست رسانه ای دو ماهنامه با نام آوای مسئولیت اجتماعی برای نخستین بار، تدارک مقدمات انعقاد تفاهم نامه همکاری با آب و فاضلاب کشور و جمعیت هلال احمر و تعامل و بازدید از موسسه های خیریه و پروژه های مسئولیت اجتماعی مناطق، از جمله دستاوردهای صنعت پتروشیمی در حوزه مسئولیت اجتماعی در سال ۱۴۰۲ و ادامه آن در ۱۴۰۳ بوده است.
افزایش تعداد شوراهای راهبردی در منطقه ویژه پتروشیمی
سال های گذشته با تصویب شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، نظارت و انجام پروژه های مسئولیت اجتماعی به شرکت های پتروشیمی واگذار شد که با تغییرات انجام شده در روند انجام پروژه های مسئولیت اجتماعی، اجرای طرح ها در سطح شهرستان بندر ماهشهر، بندر امام خمینی (ره)، چمران، شهرک طالقانی و بخش مرکزی به شرکت های پتروشیمی رسید تا شاهد شفافیت و انجام به موقع پروژه ها باشیم. سال ۱۴۰۲ نیز شورای راهبردی شرکت های پتروشیمی مناطق مکران، انرژی بر پارسیان، لامرد، مناطق غرب هم به این مقوله افزوده و اهداف و برنامه های شورای راهبردی این شرکت های پتروشیمی هم تبیین شد.
پروژه های شاخص در سال ۱۴۰۳
صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ هم گام های مؤثری در مسیر ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود برداشته و اقدام به ساخت، بازسازی و تجهیز مدارس، اماکن آموزشی و ورزشی و مسکن، تأمین منابع مالی برای تقویت زیرساخت های مناطق، ساخت و تجهیز بیمارستان ها و مراکز درمانی، توانمندسازی جوامع محلی، مدیریت بحران، حفظ محیط زیست کرده است.
از جمله این اقدام ها می توان به ساخت مدرسه ۹ کلاسه شهرک مدنی به کوشش پتروشیمی لاله، ساخت مدرسه ۱۶ کلاسه شهید دستغیب توسط پتروشیمی مارون، مشارکت شورای راهبردی منطقه ماهشهر در تکمیل زیر ساخت استادیوم شهدای بندر ماهشهر، تهیه و تأمین ۳۶۰ کولر گازی برای مدارس شهرستان ماهشهر از سوی پتروشیمی رازی، کاشت ۹۰۰ نهال حرا در خوریات شهرستان ماهشهر از سوی شورای راهبردی ماهشهر و مشارکت در برگزاری کنگره ملی شهدای محیط زیست در استان خوزستان اشاره کرد. مشارکت در ساخت ۱۴۰ واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) با مبلغ سرمایه گذاری ۲۱ میلیارد تومان و تکمیل پروژه آب سیراف به جم با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان از سوی شورای راهبردی عسلویه، تهیه و تأمین ۱۰ دستگاه آب شیرین کن صنعتی به روستاهای استان بوشهر از سوی پتروشیمی نوری با مبلغ سرمایه گذاری هفت میلیارد تومان، احداث واحد اتیلن ریکاوری درمسیر کاهش و حذف فلرینگ با سرمایه گذاری ۵۵ میلیارد تومان از سوی پتروشیمی کردستان، احداث مدرسه شش کلاسه هندیجان با سرمایه گذاری ۱۸ میلیارد تومان و احداث مدرسه ۱۲ کلاسه عفاف با سرمایه گذاری ۲۵ میلیاردتومانی از سوی پتروشیمی مارون، از دیگر تکالیف مسئولیت اجتماعی پتروشیمی است که در سال ۱۴۰۳ در اولویت قرار گرفته است.
ضرورت مسئولیت اجتماعی برای آینده پایدار
صنعت پتروشیمی برای تحقق اهداف زیست محیطی و عام المنفعه فرصت ها را غنیمت شمرده و در نمایشگاه ایران پلاست که از ۱۸ تا ۲۱ شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد هم به این موضوع پرداخت و این نمایشگاه را نه تنها محلی برای ارائه آخرین دستاوردهای فناورانه و اقتصادی این صنعت قرار داد، بلکه فرصتی هم برای تأمل بر مسئولیت های اجتماعی گسترده ای که صنعت پتروشیمی و شرکت های فعال در زنجیره ارزش آن بر دوش دارند، در نظر گرفت تا نشان دهد با استفاده از فناوری های نوین برای کاهش آلایندگی، سرمایه گذاری در پروژه های بازیافت و مدیریت پسماند و حمایت از جوامع محلی با ایجاد فرصت های شغلی و بهبود زیرساخت ها می توان در کنار استخراج منابع طبیعی تا تولید محصولات نهایی، بر مبنای اصول پایداری و احترام به محیط زیست عمل کرد.
صنعت پتروشیمی تلاش کرد تا نمایشگاه ایران پلاست را برای معرفی نوآوری های این حوزه و سرمایه گذاری در فناوری های بازیافت پیشرفته، توسعه فرهنگ مصرف مسئولانه و حمایت از استارت آپ های فعال در حوزه مدیریت پسماند کند؛ اقدام هایی که می تواند به کاهش اثرات زیست محیطی صنعت پتروشیمی کمک کند.
جهش نظام مند پتروشیمی در طرح های عام المنفعه
صنعت پتروشیمی با بیش از نیم قرن سابقه در عرصه صنعتی، همواره به موضوع های اجتماعی و محیط پیرامونی خود توجه کرده و متناسب با بازخوردها و یادگیری های انجام شده، با اثربخشی اقدام ها و بهبود در ارائه خدمات به محیط پیرامونی در مسیر اهداف اصلی شرکت ها حرکت کرده است. پس از ابلاغ نظام نامه مسئولیت اجتماعی صنعت نفت از سوی وزیر نفت در سال ۱۳۹۸، معاون وزیر نفت وقت در امور پتروشیمی با صدور حکمی مشاور اجتماعی و رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی این صنعت را منصوب کرد و از آن زمان، حرکت در جهت نظام مندتر شدن اقدامات حوزه مسئولیت اجتماعی این صنعت آغاز شد.