شرکت نفت و گاز پارس
مشعل هفتمین چاه میدان گازی کیش روشن شد
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش از اجرای موفقیت آمیز عملیات تکمیل و جریان دهی هفتمین حلقه چاه میدان گازی کیش خبر داد و گفت: با تحقق ظرفیت سازی تولید ۱۴ میلیون مترمکعب گاز در بزرگ ترین میدان گازی مستقل کشور، گام بزرگی برای جبران بخشی از ناترازی انرژی در کشور برداشته شد.
عبدالله مهرابی در حاشیه بازدید مدیرعامل و معاون طرح های توسعه ای این شرکت از آخرین اقدام های انجام شده در توسعه میدان گازی کیش بیان کرد: طرح توسعه فاز یک میدان گازی کیش به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس و با همکاری شرکت ملی حفاری ایران به عنوان پیمانکار در حال اجراست که در آخرین اقدام، مشعل هفتمین حلقه چاه آن با وجود پیچیدگی و چالش های فناورانه موجود و با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی و به کارگیری توانمندی حداکثری از شرکت های داخلی صاحب صلاحیت محقق شد.
وی افزود: به این ترتیب، ظرفیت تولید ایجادشده در بخش حفاری میدان گازی کیش به میزان روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز (معادل ۱۴.۱ میلیون مترمکعب گاز در روز) رسید که نیمی از ظرفیت تولید برنامه ریزی شده طرح توسعه فاز یک میدان کیش به شمار می رود.
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش تصریح کرد: اهمیت این موضوع، به دلیل شرایط منحصربه فرد جغرافیایی این میدان در لایه های زیرسطحی جزیره زیبا و توریستی کیش و آب های سرزمینی اطراف آن، مشخصات مخازن گازی پرفشار این میدان و طراحی خاص چاه ها و رشته تکمیل یکپارچه آن ها با استفاده از کالاها و مواد کمیاب و ویژه در آن، دوچندان بوده که خودکفایی کامل صنعت نفت و گاز کشور و حرکت در مسیر توسعه با وجود اعمال تحریم های ظالمانه بین المللی را در پی داشته است.
مهرابی پیش بینی کرد با تکمیل هفت حلقه چاه باقیمانده و به صورت هم زمان با شروع احداث تأسیسات فرایندی و خطوط لوله انتقال خشکی و دریایی تا تأسیسات پالایشگاهی موجود در سایت یک عسلویه، در آینده نزدیک گاز تولیدی از این میدان به میزان ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب در روز به سبد انرژی کشور افزوده شود و پس از وقفه طولانی مدت در استحصال از این منبع عظیم انرژی، به کمک جبران بخشی از ناترازی گازی کشور آید.
صندوق های بازنشستگی صنعت نفت
واریز مبالغ متناسب سازی مستمری بازنشستگان
مبالغ مابه التفاوت فروردین تا مرداد مربوط به متناسب سازی مستمری سال ۱۴۰۳ بازنشستگان صنعت نفت واریز شد.
براساس چارچوب متناسب سازی مستمری و مقرری امسال، شش درصد به همراه یک میلیون تومان مبلغ ثابت به پایه مستمری های اسفند (۱۴۰۲) بازنشستگان صنعت نفت و در سقف ۴ میلیون و ۹۰۰هزار تومان افزوده شد.
متناسب سازی یاد شده ۱۰.۵درصد مستمری های حداقلی و ۱۰درصد میانگین مستمری ها را افزایش می دهد، بنابراین امسال با احتساب افزایش ۲۰درصدی فروردین، نرخ افزایش مستمری بازنشستگان درمجموع بیش از ۳۰درصد شده است.
متناسب سازی مستمری بازنشستگان صنعت نفت، با مدنظر قرار دادن عدد ثابت در چارچوب رویکرد حمایتی بیشتر از مستمری های حداقلی، اجرایی شده است.
صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت تعدیل و تعهدها را با رعایت قواعد بیمه ای و تأمین بار مالی تضمین شده و بین نسلی عملیاتی می کند.
شرکت گاز استان خراسان رضوی
آغاز مرحله دوم طراحی پروژه گازرسانی به شهرهای جنوب سیستان وبلوچستان
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی از آغاز مرحله دوم طراحی پروژه گازرسانی به شهرستان های دشتیاری، زرآباد و بخشی از روستاهای چابهار، کنارک و صنایع باقیمانده جنوب سیستان وبلوچستان از سوی شرکت گاز خراسان رضوی به عنوان استان معین خبر داد.
حسن افتخاری توضیح داد: این پروژه شامل طراحی ایستگاه های تقلیل فشار و ۲۳۰۰ کیلومتر خطوط تغذیه و توزیع گازرسانی در شهرستان های دشتیاری، زرآباد و باقیمانده روستاهای چابهار و کنارک، همچنین صنایع واقع در مسیر است که فرایند طراحی آن به همت واحد خدمات فنی و مهندسی شرکت گاز خراسان رضوی آغاز شده است.
وی افزود: مرحله نخست طراحی پروژه این منطقه در سال ۱۴۰۲ با موفقیت پایان یافت و هم اکنون عملیات اجرایی گازرسانی در دو شهر چابهار و کنارک در قالب سه قرارداد اجرایی با مبلغ پنج هزار میلیارد ریال از سوی واحد اجرای طرح های شرکت گاز خراسان رضوی در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی به عنوان معین گازرسانی استان سیستان وبلوچستان پس از اجرای موفق پروژه طرح گازرسانی در شهر زاهدان، مسئولیت اجرای پروژه گازرسانی در شهرستان های چابهار، کنارک و بخشی از روستاها و صنایع این منطقه را در سه مرحله به عهده دارد.
به گفته افتخاری، خراسان رضوی یکی از استان های موفق و پیشگام در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و اجرای پروژه ها در دیگر استان های کشور مانند اردبیل و کرمان و... در سال های گذشته بوده که توانسته است در سایه بهره مندی از سرمایه انسانی کارآمد طی سال های اخیر نیز طراحی و اجرای بخشی از شبکه گازرسانی استان سیستان وبلوچستان را به عنوان خدمت در نقاط محروم به کارنامه موفق خود اضافه کند.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه مرکزی
بهره برداری از یکصدوهفتمین جایگاه عرضه سوخت
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه مرکزی از گشایش یکصدوهفتمین جایگاه عرضه سوخت این استان در ناحیه مرکزی اراک خبر داد. سعید جمشیدی گفت: جایگاه عرضه سوخت «هفتاد قله» در ایام اربعین حسینی برای رفاه حال مردم و کاهش بار ترافیکی، همچنین صیانت از حقوق شهروندان در مسیر مواصلاتی سلفچگان به اراک به بهره برداری رسید.
وی افزود: این جایگاه عرضه سوخت از سوی بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۲۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع و با هزینه بیش از ۱۵۰میلیارد تومان بهره برداری شده است و فراورده های بنزین و نفت گاز را به مردم عرضه می کند.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه مرکزی با اشاره به امکانات این مجتمع خدمات رفاهی، گفت: این مجتمع دارای هشت نازل بنزین، شش نازل نفت گاز، رستوران، خدمات خودرویی، فروشگاه تعویض روغن، نمازخانه و سرویس های بهداشتی و خدماتی است و زمینه اشتغال زایی برای ۴۰ نفر را فراهم کرده است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
جلوگیری از کاهش تولید ۴۰۰ هزار بشکه ای نفت در مناطق نفت خیز جنوب
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از تعمیر موفقیت آمیز خط لوله ۲۰ اینچ نفت لب سفید با استفاده از روش تعمیر سرد (کامپوزیت) در نقاط دارای نشتی بدون کاهش تولید حداقل ۴۰۰ هزار بشکه ای نفت خبر داد.
حسن شهروئی گفت: خط لوله ۲۰ اینچ نفت لب سفید به دلیل نشتی های مکرر به عنوان یکی از کاندیدهای توپکرانی هوشمند انتخاب شده بود که به دلیل نیاز به استفاده از فشار سیال و نبود اطمینان از تحمل فشار مورد نظر در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ مورد هایدروتست قرار گرفته بود و با وجود تعویض حدود یک کیلومتر از خط لوله در محدوده شرکت نفت و گاز کارون، از سوی مهندسی و ساختمان مناطق نفت خیز جنوب پس از راه اندازی، در ۱۲ نقطه دچار نشتی شد.
وی با اشاره به مشکل ها و ریسک های موجود در جوشکاری حین سرویس افزود: شش نقطه محل نشت با غلاف جوشی تعمیر شد و سایر نقاط به صورت مهار نشتی با گیره و غیرمدفون باقی مانده بودند که سرانجام تعمیر خط لوله ۲۰ اینچ نفت لب سفید با استفاده از شیوه تعمیراتی سرد بدون توقف و یا کاهش تولید حداقل ۴۰۰ هزار بشکه در چهار مقطع از سوی متخصصان شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در دستور کار قرار گرفت و با موفقیت انجام شد و نقاط مدفون سازی شدند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز کارون بیان کرد: استفاده از شیوه تعمیراتی کامپوزیتی مطابق با استانداردهای مورد تأیید وزارت نفت، درباره خطوط لوله دارای کاهش ضخامت، مورد صحه گذاری قرار گرفته است؛ تخلیه، توپکرانی، برشکاری و جوشکاری خط لوله، از مزایای این شیوه به شمار می آیند که افزون بر جلوگیری از کاهش حداقل ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت مناطق نفت خیز جنوب، صرفه جویی هزینه های مربوط به تعمیر با روش های معمول و به کارگیری سرمایه انسانی، تأثیری بسزا داشته است.
شهروئی ضمن قدردانی از کارشناسان ادارات بازرسی فنی و خوردگی فلزات، خدمات عملیات، اچ اس ای (HSE) و ادارات پشتیبانی که در این عملیات نقشی بسزا داشته اند، گفت: طول خط لوله ۲۰ اینچ نفت لب سفید ۱۱۱ کیلومتر است که ابتدا و انتهای آن در شرکت های بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان و مارون و از کیلومتر ۳.۹۳ تا کیلومتر ۴.۲۱۴ آن در گستره عملیاتی شرکت نفت و گاز کارون قرار دارد.
شرکت نفت و گاز کارون با ظرفیت تولید ۲۷درصد نفت خام کل کشور، بزرگ ترین شرکت بهره بردار تابع مناطق نفت خیز جنوب است که از تأمین کنندگان اصلی خوراک پالایشگاه ها، صنایع پتروشیمی و شرکت گاز بوده و مسئولیت راهبری و تولید صیانتی نفت، گاز و مایعات گازی را به عهده دارد.
شرکت پایانه های نفتی ایران پهلودهی و بارگیری همزمان
۴ فروند نفتکش در پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: با درایت و مدیریت تخصصی و فنی متخصصان پایانه های نفتی ایران، عملیات پهلودهی چهار فروند نفتکش طی ۲۴ ساعت در پایانه میعانات گازی پارس انجام شد.عباس غریبی با اشاره به توسعه زیرساخت های بارگیری محموله های نفتی در منطقه پارس جنوبی بیان کرد: عملیات پهلودهی و بارگیری چهار نفتکش در منطقه پارس جنوبی، طی ۲۴ ساعت و با وجود هوای بسیار گرم و شرجی عسلویه از طریق گوی های شناور تحت مدیریت این شرکت انجام شد.وی با اشاره به اهمیت تولید پایدار میعانات گازی از میادین مشترک در پارس جنوبی گفت: شرکت پایانه های نفتی ایران به منظور جلوگیری از اختلال در تولید پایدار گاز کشور و همچنین ایفای تعهدات فروش میعانات گازی با هدف مشتری مداری، اقدام به پهلودهی این چهار نفتکش کرده است. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: شرکت پایانه های نفتی ایران با توسعه و بهینه سازی زیرساخت ها و تأسیسات در پایانه میعانات گازی پارس جنوبی، توان عملیاتی لازم برای بارگیری و صادرات میعانات گازی را افزایش داده است تا بتواند مطابق باسیاست های فروش میعانات گازی و تولید پایدار گاز کشور قدم بردارد. غریبی تأکید کرد: اقدام های مناسبی در زمینه تاب آوری و پایداری فرایند پهلودهی، بارگیری و صادرات میعانات گازی در پایانه میعانات گازی پارس جنوبی انجام شده که با تقویت زیرساخت ها و تجهیزات، توانمندی این پایانه ارتقا یافته است.
نقش پایانه میعانات گازی پارس جنوبی در تولید پایدار گاز
غلامحسین گرامی، رئیس پایانه میعانات گازی پارس جنوبی نیز گفت: پایانه میعانات گازی پارس جنوبی وظیفه بارگیری و تحویل محموله های میعانات گازی را از طریق ۴ گوی شناور در سایت های ۱ و ۲ پارس جنوبی به عهده دارد.وی افزود: فعالیت این پایانه برای تولید پایدار گاز کشور است و همواره این آمادگی وجود دارد که تمام مسئولیت ها و ماموریت های محوله را با بهترین کیفیت در سریع ترین زمان و با رعایت الزامات ایمنی به انجام برساند.
رئیس پایانه میعانات گازی پارس جنوبی ادامه داد: افزون بر انجام مأموریت صادرات میعانات گازی از طریق گوی های شناور در دریا، مأموریت اندازه گیری کمی و کیفی میعانات گازی ارسالی به پتروشیمی برزویه و پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز در این پایانه انجام می شود.