
منابع د اخلی شرکت های تابع بخش خصوصی، بازار سرمایه، شبکه بانکی، صند وق توسعه ملی و جذب سرمایه گذاری های خارجی با به کارگیری این ظرفیت های مالی طی د و سال نخست، از محل عواید حاصل از طرح های زود بازد ه و گشایش های مالی آیند ه برای سرمایه گذاری فراهم خواهد شد و تحقق این موارد ، مستلزم حمایت ویژه مجلس خواهد بود . پاک نژاد افزود : سازوکار قرارد اد های واگذاری به گونه ای است که نیاز به همه آورد ه از سوی سرمایه گذار نیست، یعنی با صرف بخشی از این سرمایه، امکان رسید ن به بخشی از تولید فراهم می شود که با فروش این بخش تولید ، امکان تأمین جریان نقد ینگی د ر این قرارد اد ها فراهم و امکان اد امه توسعه نیز ایجاد می شود . ویژگی بسیار خوب این قرارد اد ها می تواند د ر جذب منابع مالی و رفع محد ود یت های مالی بسیار کمک کنند ه باشد .
ضرورت توسعه ارزش نفت و گاز
وی اولویت پنجم برنامه های خود را توسعه ارزش نفت و گاز د انست و بیان کرد : هرچه د ر زنجیره ارزش جلوتر برویم، می توانیم سود د هی بالاتری د اشته باشیم و طبق برنامه هفتم به نحوی جلو خواهیم رفت که بتوانیم به نتیجه مورد نظر برسیم. وزیر پیشنهاد ی نفت یاد آور شد : د ستور کار ما استفاد ه از پلکانی کرد ن خوراک پتروشیمی هاست و برنامه من، مطابق برنامه هفتم توسعه و همسو با افزایش تولید ات نفتی خواهد بود که با ظرفیت های کشور قابل تحقق است. پاک نژاد به اولویت ششم خود د ر صنعت نفت پس از کسب رأی اعتماد اشاره و اعلام کرد : اولویت بعد ی، مسئولیت اجتماعی صنعت نفت د ر مناطق نفت خیز و گازخیز است؛ زیرا مناطق نفت خیز قلب صنعت نفت هستند و باید با مرد م این مناطق، رابطه ای د وطرفه و عاد لانه برقرار کرد .
تبد یل ایران به قطب انرژی منطقه
وی اولویت هفتم را استفاد ه از د یپلماسی منطقه ای و تبد یل ایران به قطب انرژی منطقه د انست و گفت: ما د ارند ه بزرگ ترین مخازن نفت و گاز جهان هستیم و می توانیم محور اتصال بسیاری از همسایگان شرقی، غربی و جنوبی باشیم، بنابراین باید جایگاه خود را د ر سازمان کشورهای صاد رکنند ه نفت (اوپک) د وباره به د ست آوریم.
وزیر پیشنهاد ی نفت افزود : تجارت گاز د ر د ولت شهید رئیسی آغاز شد که آن را اد امه خواهیم د اد ؛ البته تحقق این اهد اف، نیازمند د ستیابی به ذخایر گاز طبیعی ازجمله ال ان جی است.
پاید اری صنعت نفت با جذب نخبگان
پاک نژاد با اشاره به اولویت پایانی خود گفت: صنعت نفت با بد نه قوی به کار خود اد امه خواهد د اد و بند ه نیز به د نبال جذب نخبگان خواهم بود و آن را وظیفه خود می د انم. آنچه صنعت نفت و گاز را پاید ار نگه می د ارد ، نیروی انسانی و سرمایه انسانی است که د ر رأس هرم برنامه های وزارت نفت قرار د ارد . می خواهیم با انگیزه د اد ن به نیروها، این وزارتخانه را بهره ور کنیم.
به هیچ حزب و گروهی وابستگی ند ارم
وی با تأکید بر اینکه از سطوح پایینی، میانی تا بالایی د ر صنعت نفت فعالیت کرد ه ام، مستقل بود م و به هیچ حزب و گروهی وابستگی ند ارم و با مجلس نیز تعامل کامل خواهم د اشت، تصریح کرد : د ر صورت کسب رأی اعتماد ، از هیچ کوششی د ریغ نمی کنم و از همه سیاست ها استفاد ه خواهم کرد . همچنین طبق سخنان رهبر معظم انقلاب، همسو با تکمیل زنجیره ارزش، استفاد ه از توان د اخل و افزایش بهره وری تلاش خواهم کرد . نگاهم فنی و تخصصی است و از ظرفیت های موجود د ر وزارت نفت بهره خواهم برد .
مشی مد یریتی مستقل د ارم
وزیر نفت د ولت چهارد هم د ر پایان گفت: من، محسن پاک نژاد ، رهرو ولایت و فرزند صنعت نفت با حد ود سه د هه سابقه کاری و مد یریت د ر حوزه های مختلف این صنعت و سطوح میانی تا مد یریتی، از پیچید گی ها و زوایای پید ا و پنهان و حساسیت های این صنعت آگاهی کامل د ارم. برخی د وستان، من را به افراد مختلفی منتسب کرد ند که قاطعانه و با صد اقت و صراحت عرض می کنم که مشی مد یریتی مستقل و د ر چارچوب سیاست های متعالی نظام و رئیس جمهوری د اشته و د ر هماهنگی و تعامل کامل با مجلس شورای اسلامی خواهم بود .پاک نژاد اعلام کرد : د ر محضر ملت ایران و مجلس شورای اسلامی قول می د هم د ر صورت کسب رأی اعتماد ، برای رفع مشکلات و موانع یاد شد ه از هیچ کوششی د ریغ و از هیچ ظرفیتی چشم پوشی نکنم. من به صنعت نفت، نگاهی ملی و تخصصی د ارم، بنابراین متعهد می شوم که فصلی تازه از همکاری با همه د لسوزان متعهد و صاحبان اند یشه و تجربه، بویژه نمایند گان مجلس شورای اسلامی را آغاز کنم و از ظرفیت های موجود د ر وزارت نفت و مجموعه های وابسته به آن با هد ف د ستیابی به بیشترین منافع و د ستاورد ها برای جمهوری اسلامی ایران بهره ببرم.
نظر موافق کمیسیون های انرژی و صنایع به پاک نژاد
حمایـت قاطع د ر صحـن مجلس
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی د ر توضیح نظر این کمیسیون د رباره برنامه های وزیر پیشنهاد ی نفت گفت: پس از برگزاری نشست های کمیسیون با وزیر پیشنهاد ی نفت، این کمیسیون برنامه وی را د ارای بهبود قابل توجه د ر انطباق با اسناد بالاد ستی و برنامه هفتم توسعه تشخیص د اد .
جلیل مختار د ر نشست علنی عصر روز سه شنبه، ۳۰ مرد اد مجلس شورای اسلامی، نظر کمیسیون انرژی د رباره محسن پاک نژاد ، وزیر پیشنهاد ی نفت را به شرح زیر قرائت کرد :
همسو با اجرای ماد ه ۲۰۲ قانون آیین نامه د اخلی مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت، انطباق مد ارک، سوابق و برنامه های محسن پاک نژاد ، وزیر پیشنهاد ی نفت د ولت چهارد هم د ر کمیسیون انرژی براساس زمان بند ی ارائه شد ه از سوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی د ر سه نشست کاری به انجام رسید . بر این اساس، برخی از مهم ترین مسائل و چالش های مرتبط با حوزه وظایف وزارت نفت که از سوی اعضای این کمیسیون د ر نشست های مشترک مطرح و راهکارها و برنامه های عملیاتی مرتبط با آنها از سوی وزیر پیشنهاد ی مطالبه شد ، به شرح زیر است:
ناترازی د ر عرضه و تقاضای گاز طبیعی و فراورد ه های نفتی، کمبود منابع مالی د ر حوزه زیرساخت های نفت و گاز، تلفات بالای انرژی د ر طول زنجیره تأمین از تولید تا مصرف، مصرف بی رویه انرژی، بهره وری پایین و شد ت انرژی بالا، تکمیل نشد ن زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، شفاف نبود ن د ر روابط مالی وزارت نفت با شرکت های تابع اصلی، مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی، حفظ، نگهد اشت و توسعه کارکنان صنعت نفت و بهره برد اری نامناسب از ظرفیت های سوق الجیشی کشور د ر حوزه تجارت انرژی. د ر گزارش کمیسیون انرژی آمد ه است: برنامه های ارائه شد ه از سوی وزیر پیشنهاد ی نفت مشتمل بر راهکارهای فرایند ی و ساختاری د ر بازه های زمانی کوتاه مد ت، میان مد ت و بلند مد ت به منظور غلبه بر چالش های پیش روی حوزه نفت و گاز کشور تنظیم شد . بر این اساس، مهم ترین رئوس برنامه های عملیاتی ارائه شد ه به شرح زیر است:
رفع ناترازی تولید و مصرف گاز، بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش شد ت انرژی از طریق ایجاد حساب بهینه سازی و تأسیس سازمان بهینه سازی و مد یریت راهبرد ی انرژی، طرح های توسعه و نگهد اشت مید ان های نفت و گاز، بویژه مید ان های مشترک و فشار افزایی مید ان گازی پارس جنوبی، افزایش تعد اد قرارد اد های توسعه ای، متنوع سازی و اصلاح قرارد اد های بالاد ستی، اصلاح رویه ها و کاهش د یوان سالاری (بروکراسی) با هد ف افزایش سرعت اجرا و تکمیل