افق های روشن پالایشگاه نفت تهران ؛ 

تولید بنزین یورو 4 

مشعل   پالایشگاه تهران در سال های گذشته برای توسعه و حرکت در مسیر پتروپالایشی شدن، گام های موثری برداشته است که از آن جمله می توان به راه اندازی پروژه بنزین سازی واحد CCR  برای تولید بنزین یورو 4 تا نیمه نخست سال آینده، بارگیری ال پی جی با ظرفیت روزانه 40 تانکر، بررسی افزایش خوراک پتروشیمی شازند به وسیله محصولات پالایشگاه تهران و... اشاره کرد که این موارد بخشی از اقدام های این پالایشگاه است. در ادامه گزارشی از نشست خبری محسن ایران زاد، مدیرعامل پالایشگاه تهران را می خوانید.

پروژه بنزین سازی واحد CCR پالایشگاه تهران خردادماه سال آینده به بهره برداری می رسد و تمام بنزین تولید این پالایشگاه یورو 4 خواهد شد. مدیرعامل پالایشگاه تهران با بیان این مطلب در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: اکنون پروژه بنزین سازی این پالایشگاه ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ضریب پیچیدگی این پالایشگاه با راه اندازی واحد بنزین سازی تا سال 1404 به ۶.۶ می رسد و سال 1410 شاهد ضریب پیچیدگی 12 پالایشگاه تهران خواهیم بود. محسن ایران زاد درباره فرایند پتروپالایشی شدن پالایشگاه تهران افزود: با توجه به رصد بازار، تا ۲۰ سال آینده تولید برق جایگزین بنزین خواهد شد و به همین دلیل این پالایشگاه نیز به سمت پتروپالایشی شدن حرکت خواهد کرد. با خرید پتروشیمی شازند، در عمل به پتروپالایشگاه تبدیل شده است و با راه اندازی واحد RHU و  اتصال آن به پتروشیمی اراک، ضریب پیچیدگی پالایشگاه تهران دو واحد افزایش خواهد یافت.

به گفته او، پتروشیمی شازند با قیمتی بالاتر و برای تکمیل زنجیره ارزش در آینده خریداری شده است و در حال بررسی افزایش خوراک پتروشیمی شازند از طریق محصولات پالایشگاه نفت تهران هستیم. مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران به ظرفیت صادرات محصولات پتروشیمی پرداخت و گفت: محصولات پتروشیمی شازند ظرفیت صادرات دارد و با توجه به تعریف یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو در پالایشگاه تهران، این ظرفیت سودآوری در آینده برای پالایشگاه تهران نیز فعال خواهد شد.

تولید تجهیزات جانبی خودروهای برقی

او در بخش دیگری از صحبت های خود به طراحی پروژه نیروگاه خورشیدی 500 مگاواتی پالایشگاه تهران اشاره کرد و گفت: برای اجرایی کردن این پروژه، به دنبال خرید سهام یک خط تولید پنل های خورشیدی، همچنین رصد بازار برای تولید باتری و تجهیزات جانبی خودروهای برقی هستیم، ضمن آنکه با توجه به وجود لیتیوم در دریاچه نمک، در حال اجرای یک طرح مطالعاتی در این زمینه هستیم.

ظرفیت روزانه 40 تانکر بارگیری ال پی جی

ایران زاد با بیان اینکه پالایشگاه تهران از ابتدای امسال به صورت مستقیم ظرفیت روزانه 40 تانکر بارگیری «ال پی جی» را دارد، افزود: تولید و فروش «ال پی جی» در این مجتمع به تعادل رسیده است و مجوز فروش نفتای سنگین را نیز دریافت کردیم.

مدیرعامل پالایشگاه تهران با بیان اینکه در حال پیگیری دریافت مجوز فروش محصولات خاص هستیم، گفت: هم اکنون ال پی جی تولیدی به کشورهای افغانستان و پاکستان صادر می شود و در حال توسعه آن به سمت ترکیه و آفریقای جنوبی هستیم، همچنین صادرات نفت کوره به کشورهایی نظیر هند را پیگیری می کنیم.

به گفته ایران زاد، پالایشگاه تهران از نظر گاز ارسالی به مشعل، کمترین مقدار را دارد، اما برای جلوگیری از بروز حوادث ناگهانی، وجود مشعل الزامی است؛ بر این اساس، ۳۰ میلیون یورو برای بازیابی گازهای مشعل سرمایه گذاری شده است که تا ۱۸ ماه آینده به نتیجه می رسد.

او افزود: همه نیروهای این مجتمع از طریق آزمون ورودی دانشگاه تهران و شهید بهشتی جذب می شوند و نیروهای بسیار خوش فکری داریم و از تجارب آنان بهره مند می شویم.

افتتاح مدرسه 9 کلاسه

مدیرعامل پالایشگاه تهران با اشاره به افتتاح مدرسه 9 کلاسه پسرانه «شهدای پالایشگاه» در روستای گل حصار همسو با سیاست های مسئولیت اجتماعی افزود: به دنبال احداث سالی یک یا دو مدرسه در مناطق محروم برای کمک به ارتقای فضای آموزشی هستیم.

او تقویت زیرساخت های منطقه و توزیع امکانات آموزشی و ایجاد یک مرکز کارآفرینی بانوان در روستای در سون آباد را دیگر از برنامه های پالایشگاه تهران در حوزه مسئولیت اجتماعی بیان کرد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران گفت: منطقه کهریزک نیز مشکل آب دارد؛ ۶ دهم درصد آب تهران را پالایشگاه استفاده می کند که با اجرای طرح تصفیه پساب تا پایان سال، این مقدار کاهش خواهد یافت.

ایران زاد تاکید کرد: نداشتن ارتباط با جامعه بیرونی یکی از چالش های این شرکت بود که تلاش کردیم ارتباطمان را با حاکمیت و ارکان منطقه برقرار کنیم، همچنین در حال پیگیری طرحی برای توانمندسازی روستاهای اطراف از طریق قرارداد با یک هنرستان فنی هستیم.

رونمایی از دو کتاب

در حاشیه این نشست خبری از دو کتاب «ایمنی کار در فضای بسته» و «هم افزایی فرآیندهای پالایش نفت و پتروشیمی»  از سوی پالایشگاه تهران با  همکاری یک شرکت دانش بنیان رونمایی شد.