وزیر نفت تأکید کرد

  تبدیل پاشنه آشیل به ارزش افزوده در دولت سیزدهم

وزیر نفت با تأکید بر اینکه طی دولت سیزدهم در زمینه صادرات میعانات گازی تحریم ها خنثی سازی شد، گفت: هم اکنون با توجه به افزایش ظرفیت پالایشی در پتروشیمی ها، پالایشگاه ها و تکمیل ۳۷ پالایشگاه کوچک مقیاس نفتی، ایران دیگر نیازی به صادرات میعانات گازی ندارد و همه این میعانات را در داخل به ارزش افزوده تبدیل می کند.

جواد اوجی صبح روز چهارشنبه (سوم مرداد) در آخرین نشست هیأت دولت سیزدهم با اشاره به دستاوردهای بزرگ صنعت نفت در سه سال اخیر به همت کارکنان صنعت نفت و مدیریت دولت سیزدهم گفت: در آغاز به کار این دولت، بیش از ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی و ۲۰ میلیون بشکه نفت خام سنگین و فوق سنگین در نفتکش ها روی آب داشتیم، این موضوع در صورت مدیریت نشدن از سوی دولت می توانست در فصل زمستان چالش های زیادی را برای کشور ایجاد کند، در عین حال یادمان نرود که نگهداشت این کشتی ها برای کشور سالانه ۴۶۵ میلیون دلار هزینه داشت. وی با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم در زمینه صادرات میعانات گازی خنثی سازی تحریم ها انجام شده است، تصریح کرد: هم اکنون با توجه به افزایش ظرفیت تولید در پتروشیمی ها، پالایشگاه ها و تکمیل ۳۷ پروژه پالایشگاه های کوچک مقیاس، ایران دیگر نیازی به صادرات میعانات گازی ندارد.

وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید نفت در آغاز به کار دولت سیزدهم روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بوده و امروز به همت کارکنان صنعت نفت به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است، بیان کرد: هر ۱۰۰ هزار بشکه افزایش نفت در روز سالانه بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار عایدی برای کشور دارد.

تکمیل پروژه های نیمه تمام با توان کارکنان صنعت نفت

اوجی تکمیل پروژه های نیمه تمام در سه سال اخیر همچون فاز دوم پالایشگاه آبادان، فاز ۱۱ و فاز ۱۴ پارس جنوبی را به همت کارکنان پرتلاش صنعت نفت و با اتکا به توان شرکت های داخلی دانست و گفت: طی سه سال اخیر ۱۶میلیون مترمکعب گازهای همراه نفت در کشور جمع آوری شد و این رقم تا پایان سال به ۳۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید. وی تأمین امنیت انرژی و ارز کشور را دو وظیفه اصلی وزارت نفت دانست و گفت: براساس تازه ترین گزارش مجمع بانک مرکزی، وصول درآمدهای صادرات نفت و گاز در سال ۱۴۰۲ به ۲۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است، درحالی که این رقم در سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ تنها ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.

وزیر نفت با یادآوری اینکه در سه سال اخیر با وجود سه مرتبه حمله سایبری و تروریستی به شبکه توزیع گاز و فراورده های نفتی کشور هیچ گاه امنیت انرژی کشور با خطر روبه رو نشد، گفت: صنعت نفت در شرایطی که با بزرگ ترین جنگ اقتصادی تاریخ خود روبه روست، با تکیه بر کارکنان و شرکت های دانش بنیان داخلی توانست در سه سال اخیر به اهداف و برنامه های خود برسد. برای نمونه، با وجود تحریم ها توانستیم ظرفیت پالایشی کشور را از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه به ۲ میلیون و ۳۷۰ هزار بشکه برسانیم.

رشد ۶۳درصدی تولید نفت در دولت شهید رئیسی

اوجی با اشاره به اینکه در دولت شهید رئیسی ۶۳درصد به تولید نفت و ۶درصد به تولید گاز کشور اضافه شد، بیان کرد: در کنفرانس الجزایر که پارسال برگزار شد، کشورهای صادرکننده گاز اعتراف کردند که میانگین تولید گاز در کشورهای صادرکننده سالانه ۲.۵درصد بوده و تنها کشوری که ۵درصد به تولید گازش اضافه کرده بود، ایران بود.

وی ادامه داد: به ظرفیت پالایشگاه ها ۲۷۰ هزار بشکه در روز افزوده شد که این به معنای جلوگیری از خام فروشی بوده و نفت به فراورده تبدیل شده است.

وزیر نفت تصریح کرد: خوراک عمده پتروشیمی های کشور گاز است که این موضوع نیز همان جلوگیری از خام فروشی به شمار می رود. اوجی با اشاره به افزایش ظرفیت تولید بنزین بیان کرد: روزی که دولت را تحویل گرفتیم، تولید روزانه بنزین کشور ۹۶ میلیون لیتر بود و  امروز به ۱۱۴میلیون لیتر رسیده است؛ یعنی ۱۹درصد به تولید بنزین اضافه شده، این در حالی است که مصرف بنزین نیز از ۸۷ میلیون لیتر به ۱۲۳ میلیون لیتر رسیده و نزدیک به ۴۰درصد مصرف بنزین در کشور اضافه شده است.

وی تصریح کرد: در موضوع گازوییل نیز رشد تولید ۹درصدی داشته ایم و البته مصرف نیز در این بخش اضافه شده است.

موفقیت های خیره کننده در جمع آوری گازهای همراه نفت

وزیر نفت به موضوع جمع آوری گازهای مشعل اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در پروژه گازهای مشعل که مردم استان های جنوب کشور را آزار می داد، موفقیت های خیره کننده ای حاصل شده است و پروژه های ارزشمندی را تعریف کرده ایم و تا امروز نزدیک به ۱۶میلیون مترمکعب گاز مشعل جمع آوری شده که تا پایان امسال به ۳۰ میلیون مترمکعب می رسد.

اوجی افزود: در زمینه تحویل گاز به صنایع و نیروگاه ها نیز موفقیت هایی به دست آمده است. گازی که امروز به صنایع می دهیم از ۱۲۴ و ۱۲۵ میلیون مترمکعب در روز به ۱۶۹میلیون مترمکعب رسیده است؛ یعنی ۱۲درصد رشد. همچنین گازی که به نیروگاه ها تحویل می شود، از روزانه ۱۹۲ میلیون مترمکعب به نزدیک ۳۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است؛ یعنی نزدیک به ۲۰درصد به گاز توزیعی میان نیروگاه ها و صنایع افزوده شده است.

وی بیان کرد: نزدیک به ۱۵۵ پروژه نیمه تمام به ارزش ۳۴میلیارد دلار را در دوره سه ساله این دولت تکمیل کردیم و به بهره برداری رساندیم.

وزیر نفت گفت: صادرات نفت در سال ۹۹-۹۸ برابر با ۲۶۹میلیون بشکه در سال بود که پارسال به ۵۶۵ میلیون بشکه رسید و در چهار ماه اول امسال (۱۴۰۳) این عدد به ۲۰۸میلیون بشکه رسیده است.

صادرات ۳۶ میلیارد دلاری نفت و میعانات گازی در سال ۱۴۰۲

اوجی تصریح کرد: ارزش صادرات این حجم از نفت خام و میعانات گازی نیز از ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به ۳۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ و ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در چهار ماه اول امسال رسیده است.

 وی تصریح کرد: همچنین صادرات پتروشیمی نیز از سالانه ۲۴ میلیون تن به سالانه ۳۰ میلیون تن رسید.

وزیر نفت با اشاره به افزایش حجم صادرات گاز مایع گفت: در این بخش واقعاً انقلابی رخ داده که حاصل سرمایه گذاری های انجام شده در آن است. در دنیا جایی نیست که ایران صادرات ال پی جی نداشته باشد و البته مشتری این محصول در جهان زیاد است.

اوجی افزود: صنعت نفت در مسأله خنثی سازی تحریم ها با وجود تشدید تحریم ها موفقیت های بسیاری داشته است. در موضوع میعانات گازی امروز می گوییم هیچ گونه احتیاجی به صادرات نداریم و مشتری زیاد است؛ اما آن قدر در داخل تقاضا ایجاد کرده ایم که به ارزش افزوده تبدیل شده است.

وی بیان کرد: در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ صنعت نفت و گاز با رشد منفی ۱۴ و ۳۵درصد روبه رو شد؛ اما پارسال و به گواه مرکز آمار به رشد مثبت ۲۰درصد رسیدیم.

سنگ تمام دولت سیزدهم در حوزه گازرسانی

وزیر نفت به جهش گازرسانی در دولت شهید رئیسی اشاره و بیان کرد: دوره ای مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بودم و طی چهار سال ۵ هزار روستا را گازرسانی کردیم؛ اما در این سه سال نزدیک به ۶ هزار و ۷۰۰ روستای محروم، سخت گذر و سرد را گازرسانی کردیم و ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک جدید گاز نیز اضافه شد. همچنین به ۵۰ شهر جدید و ۱۲۱هزار واحد صنعتی گازرسانی شده و بیش از ۱۸۰۰کیلومتر خطوط انتقال گاز ایجاد کردیم.

اوجی به موضوع بهره گیری از شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: روزی که این وزارتخانه را تحویل گرفتیم، فقط با ۱۵۰ شرکت دانش بنیان همکاری داشتیم؛ اما امروز و به گواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، وزارت نفت سه سال پی درپی رتبه نخست استفاده از شرکت های دانش بنیان و ساخت کالای داخل را کسب کرده است. همچنین از واردات بیش از ۲۵۰ کالای خارجی که توان ساخت آن ها در داخل وجود داشت، جلوگیری کردیم تا از توان سازندگان داخلی استفاده شود.

وی همچنین با اشاره به موضوع مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت تصریح کرد: در زمینه مسئولیت های اجتماعی بیش از ۶ هزار پروژه را تقبل کرده ایم که ارزش آن ۴۵ هزار میلیارد تومان است، درصورتی که در دولت قبل شاید بیش از ۲ هزار پروژه هم نبود.

وزیر نفت سرمایه اصلی صنعت نفت را سرمایه انسانی آن دانست و افزود: از فرار و مهاجرت نخبگان در صنعت نفت جلوگیری و بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ فارغ التحصیل دانشکده نفت را جذب کردیم، همچنین بیش از ۳۴ هزار نفر از ایثارگران این صنعت تبدیل وضعیت شدند و در موضوع پرداخت حقوق هم اتفاق های مهمی رقم خورده است.

اوجی گفت: به عنوان فردی که ۳۵ سال در این صنعت فعالیت داشته، باید بگویم که اتفاق های این دوره در صنعت نفت بی نظیر بوده است.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

جشن خاموشی مشعل ها را  در سال ۱۴۰۴ می گیریم

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به سرمایه گذاری های صنعت پتروشیمی در جمع آوری گازهای مشعل در کشور گفت: انتظار می رود با همکاری تنگاتنگ شرکت ملی نفت ایران با پتروشیمی ها، شاهد خاموشی همه مشعل های شرق و غرب کارون تا سال آینده باشیم و از سوزاندن ثروت ملی جلوگیری کنیم.

مرتضی شاهمیرزایی روز سه شنبه، دوم مردادماه در نشست خبری پانزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF)، این همایش را از مهم ترین رویدادهای صنعت پتروشیمی دانست و گفت: پانزدهمین دوره این رویداد با حضور صاحب نظران، دانشمندان، مخترعان، سیاستمداران داخلی و خارجی و بعضی از دیپلمات های خارجی به صورت برخط ۱۴ و ۱۵ مرداد برگزار می شود. در این دوره تلاش می شود دستاوردها و تازه ترین تحولات صنعت پتروشیمی برای ارتقای جایگاه این صنعت در جهان ارائه شود.

به گفته معاون وزیر نفت، محورهای اساسی پانزدهمین دوره این همایش شامل چشم اندازهای اقتصادی، فناوری و سیاست های پیش روی صنعت پتروشیمی، کاربرد فناوری های دیجیتال و توسعه بالادست و پایین دست صنعت پتروشیمی، جهت گیری صنعت پتروشیمی ایران برای تکمیل زنجیره ارزش، دیپلماسی صنعت پتروشیمی و فرصت های منطقه ای و بین المللی، صادرات خدمات فنی و مهندسی و تأمین خوراک پایدار و متنوع برای پتروشیمی ها، فرصت های سرمایه گذاری و تأمین مالی، محیط زیست و رویکردهای فناوری های پاک است.

وی با اعلام این خبر که براساس برنامه ریزی و همکاری هلدینگ های پتروشیمی، همه گازهای همراه شرق و غرب کارون تا پایان سال آینده جمع آوری می شود، گفت: گام بلند برای تحقق این هدف، بهره برداری از پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس بود که با ورود صنعت پتروشیمی شاهد راه اندازی آن در سال گذشته بودیم که پس از فراورش گازهای همراه در این مجتمع و استفاده از محصول به عنوان خوراک پتروشیمی ها، ارزش افزوده برای کشور ایجاد می شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ان جی ال ۳۱۰۰ نیز پس از سال ها با برنامه ریزی فشرده شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با تلاش شرکت سرمایه گذاری اهداف به بهره برداری رسید که روزانه گازهای همراه چند میدان را جمع آوری می کند.

شاهمیرزایی با اشاره به سرمایه گذاری پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی مارون برای جمع آوری مشعل های شرق کارون بیان کرد: انتظار می رود با همکاری تنگاتنگ شرکت ملی نفت ایران با پتروشیمی ها، شاهد خاموشی همه مشعل ها باشیم و از سوزاندن ثروت ملی جلوگیری کنیم و جشن خاموشی مشعل ها را بگیریم.

صنعت پتروشیمی پیشتاز در مدیریت کربن

وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در تأمین ارز کشور بسیار خوش درخشید، گفت: تأمین حدود ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز، تکلیف صنعت پتروشیمی برای سال ۱۴۰۰ بود که با اقدام های این شرکت و همکاری پتروشیمی ها بالغ بر ۱۲ میلیارد لار یعنی دو برابر تعیین شده، ارز عرضه شد.

پانزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) به میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با محور «فناوری پاک» ۱۴ و ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ در سالن همایش های صداوسیما برگزار می شود.

 

با موافقت وزیر نفت انجام شد

افزایش ۲۵درصدی پرداخت  علی الحساب مستمری بازنشستگان صنعت نفت

رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در نشست شورای عالی خدمات گفت : با موافقت وزیر نفت، در سه ماه گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان علی الحساب مستمری به بازنشستگان صنعت نفت پرداخت شد که نسبت به عدد پارسال، ۲۵درصد افزایش یافته است.

عبدالحسین بیات در سیزدهمین نشست شورای عالی خدمات صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: همه شاخص های عملکردی صندوق ها در زمینه های مختلف در حالی رو به پیشرفت است که از منظر اقتصادی با محدودیت هایی روبه رو هستیم. برای این موفقیت، از مدیریت صندوق ها و دست اندرکاران آن قدردانی می کنم.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست کلی نظام جامع تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۱ افزود: پس از ابلاغ این سیاست ها، رویکردهای صندوق ها در کشور مشخص شد. در این چارچوب، صندوق بازنشستگی صنعت نفت با توجه به ظرفیت ها، توان و امکانات در مسیر الگوسازی حرکت کرد. رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت افزود: همه صندوق های بازنشستگی در کشور می توانند با حکمرانی خوب از وضع بهتری برخوردار باشند، منوط به اینکه استقلال صندوق ها حفظ و رویکرد بنگاه اقتصادی در آن ها تقویت شود تا قادر باشند به سمت حداکثرسازی خدمات حرکت کنند.

بیات افزود: صندوق های بازنشستگی به عنوان بخش های مردمی و خصوصی، یکی از بهترین مکان ها برای مولدسازی دارایی ها، منابع و توسعه زنجیره ارزش هستند. وی گفت: یکی از رویکردهای مهم برای انواع صندوق های بازنشستگی ازجمله نفت، پرداخت بموقع مطالبات صندوق ها و جلوگیری از انباشت بدهی به آن هاست، ازاین رو باید دارایی صندوق ها در روز مبدأ و اولین فرصت در اختیار صندوق ها قرار گیرد؛ زیرا صندوق ها، دارایی ها را معطل و ساکن نگه نمی دارند و با سرمایه گذاری بموقع، ارزش افزوده ایجاد می کنند. بنابراین پیگیری وصول مطالبات صندوق ، همواره یکی از اولویت هاست.

رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت افزود: اگر سایر صندوق های بازنشستگی مانند صندوق بازنشستگی نفت، تفکر بنگاه اقتصادی را مدنظر قرار دهند، یکی از محل های مناسب برای کمک به توسعه کشور خواهند بود، ازاین رو باید فرهنگ نگاه به انواع صندوق های بازنشستگی تغییر کند. در این چارچوب، صندوق بازنشستگی صنعت نفت با اجرای تفکر بنگاه اقتصادی نسبت به صندوق های مشابه پیشگام است.

بیات بیان کرد: وضعیت مطلوب پیشرفت طرح و پروژه ها در سه سال گذشته گواه این موضوع است؛ البته باید تصریح کرد که مبانی حقوقی صندوق ها سبب شده است صندوق ها همواره در ادوار مختلف، مسیر درستی را طی کنند. رئیس هیأت رئیسه صندوق ها در بخش بررسی عملکرد مالی صندوق ها گفت: امسال و در کمتر از سه ماه، این صندوق موفق شد بیش از کل سال ۱۴۰۲، علی الحساب مستمری پرداخت کند. سال گذشته این رقم معادل ۲ هزار میلیارد تومان بود؛ اما امسال و در کمتر از سه ماه صندوق موفق شد با تأمین مناسب از بخش سرمایه گذاری، معادل ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان علی الحساب مستمری، که در واقع وام بدون بهره است، پرداخت کند.