
گفت وگو با قهرمان پیشکسوتان آسیا
مدیون کاراته هستم
مشعل: با توجه به اهمیت ورزش در جامعه و توجهی که به این حوزه در صنعت نفت صورت می گیرد، بسیاری از همکاران نفتی در رشته های مختلف ورزشی مشغول فعالیت هستند و بسیاری از آنها نیز چه پیش از پیوستن به صنعت نفت و چه پس از آن در رشته ورزشی که انتخاب کرده اند، خوش درخشیده اند. از جمله این همکاران می توان به برزو قنبری عدیوی، مدیر پشتیبانی ساخت و تولید کالا شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد؛ او از کودکی در رشته کاراته مشغول فعالیت بوده و موفقیت های بسیاری نیز در این زمینه کسب کرده است. قنبری عدیوی به تازگی موفق شده است در مسابقات آسیایی پیشکسوتان کاراته، عنوان قهرمانی به دست آورد. گفت و گو با او در ادامه می آید.
لطفا درباره علاقه خود به کاراته و حضور در این رشته بگویید.
متولد سال 1351 هستم و از 10 سالگی ورزش کاراته را آغاز کرده ام. با توجه به علاقه خاصی که به این ورزش پیدا کرده بودم، همزمان با تحصیل، این ورزش را نیز ادامه دادم و تا قبل از کنکور توانستم مقام های مختلفی در رده های استانی، کشوری و مسابقات بین المللی که در داخل کشور برگزار می شد، به دست آورم. بعد از کنکور و قبولی در دانشگاه نیز، این ورزش را به صورت حرفه ای ادامه دادم، اما بیشتر تمرکزم را روی درس خواندن گذاشتم؛ البته تمرینات خود را ادامه دادم و در این سال ها حتی در مسابقات جهانی فیلیپین، آفریقای جنوبی، ترکیه و امارات، تیم ملی کاراته را هم در بخش سبکی شوت کان کاراته حضور داشته و حتی قهرمانی جهان را نیز داشتم.
علاوه بر ورزش در زمینه مربیگری هم به این رشته ورود کرده اید؟
در کنار تمریناتی که به صورت مستمر در کاراته انجام می دادم، در زمینه داوری و مربیگری نیز ورود و مدرک مربیگری خود را دریافت کردم. در واقع جوان ترین کسی بودم که در ایران موفق شدم دان هفت را به دست بیاورم و در کنار آن توانستم مربیگری ممتاز ایران و بین المللی سبکی همچنین داوری درجه A کمیته و کاتا در ایران را دریافت کنم.
چندسال است که به عنوان مربی در حوزه کاراته فعالیت می کنید؟
12 سال است که به صورت مستمر کار مربیگری را در رشته کاراته ادامه می دهم و تا امروز به عنوان مربی در تیم های نفتی و به صورت خصوصی برای ورزشکارانی که می خواهند در تیم ملی حضور داشته باشند، فعالیت کرده و در این مدت توانسته ام ورزشکاران مختلفی را به عرصه مسابقات کاراته معرفی کنم.
چه چیز باعث شده تا پس از سال ها فعالیت در رشته کاراته همچنان به این ورزش علاقه مند باشید؟
یکی از مهم ترین دلایل تاثیر روحی و روانی آن است؛ معتقدم کاراته ورزشی است که در هر سنی می توان در آن فعال بود و از نظر روحی و روانی می تواند ورزشکار را تقویت کند.
با توجه به مسئولیتی که در صنعت نفت دارید، چگونه توازن را در زندگی ورزشی و زندگی حرفه ای خود برقرار می کنید؟
صادقانه بگویم که موفقیت در کنکور را مدیون کاراته می دانم یا اگر در آزمون استخدامی نفت موفقیتی به دست آوردم، به دلیل تمرکز بالایی است که از کاراته یاد گرفته بودم. در واقع این رشته، شکست ناپذیری و اعتماد به نفس را به خوبی بالا می برد. بهترین زمانی که این فرصت را دارم تا ذهن و روح خود را سامان بدهم و تصمیم های درستی بگیرم، درست زمانی است که تمرین کاراته انجام می دهم؛ به همین دلیل زمانی که کاراته کار می کنم، حتی می توانم سامانی به حرفه خود بدهم و همین مساله سبب شده تا زمان های آزاد خود را برای ورزش کردن درنظر بگیرم. تمام اینها نیز به دلیل علاقه ای است که به ورزش کاراته دارم. در کل باید بگویم اگر از خانواده که جایگاه خود را دارد، فاکتور بگیرم، معتقدم هیچ چیز در دنیا به اندازه تمرین در ورزش نمی تواند من را از دنیای مادی جدا کند و از این احساس لذت می برم.
از چگونگی کسب مقام قهرمانی خود برایمان بگویید.
مسابقات آسیایی پیشکسوتان کاراته مدتی پیش به همت فدراسیون کاراته ایران در تهران برگزار شد و من نیز با توجه به علاقه و تمرین هایی که به صورت مداوم انجام می دادم، تصمیم گرفتم در این مسابقات شرکت کنم؛ البته دو سال قبل نیز در این مسابقات که به صورت ملی برگزار می شد، شرکت کردم و مقام اول را به دست آوردم. با حضور در این مسابقات آسیایی نیز توانستم مقام نخست را به دست بیاورم.
سطح مسابقات چگونه بود؟
مسابقات پیشکسوتان کاراته آسیا با 307 نفر شرکت کننده در سطح خوبی قرار داشت؛ ورزشکاران ایرانی از این مسابقات استقبال کردند و ورزشکارانی نیز از کشورهای همسایه در آن حضور داشتند، اما نکته جالب توجه در این مسابقات، دیدن دوباره حریفانی بود که حالا دیگر مویشان سپید شده و دیدن دوباره آنها تجدید خاطره خوبی برای ما ورزشکاران بود. خوشبختانه من نیز تمرینات خوبی داشتم و توانستم با آمادگی قابل توجهی در این مسابقات حضور پیدا کنم.
رده بندی سنی پیشکسوتان در این مسابقات چگونه بود؟
پیشکسوتان در این مسابقات را از 35 سال به بالا در نظر می گیرند.
وضعیت ورزش کاراته چه در حوزه آموزش و چه در رده حرفه ای چگونه است؟
یکی از نکاتی که همیشه به آن توجه کرده ام، بحث آموزش کاراته به نسل های جوان تر است؛ به همین دلیل سال هاست که کاراته را به صورت رایگان به علاقه مندان آموزش می دهم و از این کار واقعا لذت می برم. درباره نفت نیز باید بگویم که امکانات ورزشی بسیار خوبی در صنعت نفت وجود دارد، اما برای استفاده بهینه از این امکانات باید برنامه ریزی مناسبی صورت بگیرد. سالن های زیادی برای تمرین ورزش های مختلف از جمله کاراته وجود دارد که اغلب اوقات خالی است؛ مساله دیگر این است که زمان مناسبی برای سانس های آموزش و تمرین نوجوانان وجود ندارد و باید برنامه ریزی مناسبی در این زمینه صورت بگیرد. معتقدم با سرمایه گذاری در ورزشی همچون کاراته می توانیم در آینده نزدیک افراد سالمی را به جامعه معرفی کنیم؛ افرادی از نظر روحی و روانی قوی، سالم و با اراده هستند که می توانند هرکاری را انجام دهند.
همیشه تلاش کرده ام در کلاس های آموزشی علاوه برتوجه به جنبه ورزشی، استعداد بچه ها را در زمینه های دیگر شناسایی و برای موفقیت در این استعدادها آنها را راهنمایی و تشویق کنم. خوشبختانه بچه های تحصیلکرده زیادی به این رشته وارد می شوند و امیدوارم نفت بهترین برنامه ریزی ها را برای توسعه ورزش کاراته داشته باشد.
در زمینه ایجاد تیم های کاراته نیز باید گفت ایجاد چنین تیمی برای نفت هزینه چندانی ندارد و بسیاری از کسانی که می توانند در صنعت نفت کاراته آموزش دهند، بدون هیچ چشمداشتی این کار را می کنند و ما می توانیم با یک برنامه ریزی مناسب، تیمی را شکل دهیم که بتواند در لیگ های مختلف مسابقه داده و موفقیت های بسیاری به دست آورد.
به عنوان آخرین پرسش، آیا دوست دارید فعالیت خود را در صنعت نفت ادامه دهید یا اینکه به عنوان مربی کاراته، فعالیت خود را توسعه دهید؟
هم علاقه مند به کار در نفت هستم و هم دوست دارم حرفه مربیگری در کاراته را ادامه دهم؛ به همین دلیل انتخاب میان این دو برای من بسیار سخت است، اما اگر قرارباشد حرفه مربیگری را ادامه دهم، باتوجه به کسب مدارک بین المللی، می توانم فعالیت خود را در این حوزه ادامه دهم.