
سرپرست ریاست جمهوری اعلام کرد:
بهبود شاخص های آسیب دیده اقتصادی کشور
سرپرست ریاست جمهوری گفت: تلاش های تیم اقتصادی دولت سیزدهم برای بهبود شاخص های آسیب دیده اقتصادی کشور از طریق مقابله با شرایط سخت داخلی و فشارهای خارجی جهادی بود و توانست در حد قابل قبولی در بهبود شاخص های اقتصادی مؤثر باشد. محمد مخبر روز یکشنبه، ۳۱ تیرماه در شصت وچهارمین نشست سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی، کنترل رشد نقدینگی و کاهش نرخ تورم بدون آسیب دیدن نرخ رشد اقتصادی و تولید را از مهم ترین موفقیت های اقتصادی دولت سیزدهم دانست و بیان کرد: کاهشی شدن روند رشد پایه پولی، کاهش نرخ بیکاری به زیر ۸ درصد به عنوان کمترین رقم در ۲۰ سال گذشته، کاهش قابل توجه شکاف اقتصادی طبقاتی و ایجاد تعادل نسبی میان هزینه ها و درآمدهای مردم با افزایش قابل توجه رقم یارانه، توزیع کالابرگ، کاهش هزینه های درمانی و افزایش پوشش های بیمه ای و اقدام های مشابه که به بهبود نرخ ضریب جینی انجامید، از دستاوردهای کم نظیر دولت بود. وی دلارزدایی از تبادلات مالی و همکاری های اقتصادی کشور را از دستورکارهای مهم دولت سیزدهم برشمرد و افزود: درحالی که در آغاز فعالیت این دولت با مشکلات جدی در عرصه همکاری های خارجی روبه رو بودیم، با همت و محوریت رئیس جمهوری شهید، اکنون با همه همسایگان و عموم کشورهای جهان روابط مطلوبی داریم و در مجامع بین المللی نیز حضوری فعال، سازنده و مؤثر داریم. در همین خصوص با کشورهای متعددی پیمان های پولی امضا کرده ایم که سهم قابل توجهی در دلارزدایی از مبادلات اقتصادی کشور خواهد داشت. سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت موضوع تأمین مالی تولید و ضرورت تعهد دولت و مجلس و همه ارکان نظام به این مساله، به موضوع ناترازی در بانک ها به عنوان یکی دیگر از مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم در این حوزه گام های مؤثری برداشته است، اما همچنان به کار بیشتری در این زمینه نیاز داریم. مدیران ناموفق به ویژه در عرصه بانکی نباید پس از عملکرد ناموفق در یک مجموعه یا بانک به بخش دیگری منتقل شوند، بلکه باید از سیستم کنار گذاشته شوند تا مدیران بدانند عملکردشان بر آینده کاری آنها تأثیرگذار است. مخبر از برخوردهای سیاسی در مسائل تخصصی به عنوان یکی دیگر از آسیب ها یاد و اعلام کرد: با توجه به بهبود همکاری های منطقه ای و بین المللی کشور، زمینه مناسبی برای جذب سرمایه خارجی به وجود آمده است، اما اهمیت و ضرورت این مساله نباید سبب غفلت از جذب سرمایه های داخلی شود. ارائه بسته های تشویقی برمبنای قوانین باثبات و نه بخشنامه های مقطعی می تواند نقش مؤثری در جذب سرمایه های داخلی داشته باشد. وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم روند رشد کشور پایدار و متوازن باشد، از مسئولان بخش های اطلاع رسانی به ویژه در بانک مرکزی خواست اقدام های دولت برای حفظ ثبات در بازار ارز را به شکل دقیق و صحیح به اطلاع مردم برسانند تا برای افکارعمومی به دقت تبیین شود که دولت سیزدهم با وجود همه فشارهایی که متحمل شد، هیچ گاه اقدام به ارزپاشی نکرد، بلکه تدابیر ارزی دولت بسیار منطقی، هوشمندانه و مؤثر بوده است.سرپرست ریاست جمهوری با بیان اینکه عمده دستگاه های کشور در عرصه های صنعت، معدن، بهداشت، کشاورزی، علوم و... ظرفیت های مطلوبی برای درآمدزایی و ارزآوری دارند، از همه دستگاه های دولتی خواست از ظرفیت های خود برای ارزآوری به بهترین شکل بهره بگیرند.
قدردانی از وزیر نفت برای پیشبرد «تولید بار اول»
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری ضمن قدردانی از وزیر نفت درباره تولید بار اول گفت: وزارت نفت از جمله دستگاه هایی است که همکاری مناسبی با این معاونت داشته است. روح الله دهقانی فیروزآبادی یکشنبه، ۳۱ تیرماه در نشست هیئت وزیران و در تشریح عملکرد سه ساله معاونت متبوع خود در دولت سیزدهم بیان کرد: موضوع حمایت از جریان دانش بنیان کشور و گفتمان اقتصاد دانش بنیان یکی از گفتمان های محوری رئیس جمهوری شهید بود.
وی افزود: مهم ترین دستاوری که در این دولت داشتیم، هماهنگی بسیار نزدیک همه دستگاه های اجرایی و به شکل خاص وزارتخانه های امور اقتصاد و دارایی، نفت و نیرو، صمت و علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت بود که همکاری مناسبی داشتند. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری تصریح کرد: سازمان ملی هوش مصنوعی به همت رئیس جمهوری شهید هفته گذشته (۱۹ تیر) گشایش یافت و با منابع پیشران معاونت علمی و صندوق توسعه ملی بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع به این سازمان اختصاص یافت تا در زمینه مزرعه پردازش گرافیکی فعالیت کند. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری همچنین با قدردانی از جواد اوجی، وزیر نفت، درباره تولید بار اول گفت: وزارت نفت ازجمله دستگاه هایی است که همکاری مناسبی با این معاونت داشته است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس:
قرارداد گازی ایران و روسیه موازنه انرژی را در منطقه متحول می کند
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت قرارداد گازی ایران و روسیه، گفت: با این قرارداد درعمل به قطب گازی منطقه تبدیل می شویم و موازنه انرژی در منطقه نیز متحول می شود.سید موسی موسوی با بیان اینکه در دولت سیزدهم شاهد رونق دیپلماسی انرژی بودیم، گفت: در این دولت دیپلماسی فعال انرژی پیگیری شد که اوج آن نیز امضای توافق نامه گازی ایران و روسیه است. بی شک با اجرای این توافق نامه، ایران به قطب گازی منطقه بدل می شود. وی افزود: امضای توافق نامه گازی ایران و روسیه با هدف موازنه انرژی در منطقه، منشأ تحول خواهد بود. ضمن اینکه ایران با زیرساخت ها و خطوط انتقال گاز سراسری به طور کامل آماده دریافت گاز از روسیه است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: این قرارداد مهم ترین قرارداد انتقال و تجارت گاز قرن در منطقه غرب آسیاست و موازنه انرژی در منطقه را تغییر خواهد داد. همچنین معتقدم با این قرارداد انقلاب بزرگی در زمینه انرژی و صنایع منطقه ایجاد می شود. موسوی بیان کرد: در دولت سیزدهم در چارچوب اجرای کامل قانون جهش تولید دانش بنیان، بسیاری از نیازهای صنایع نفت و گاز کشور برطرف و درعمل بسیاری از تحریم ها خنثی شد و در زمینه احداث پالایشگاه های فراسرزمینی نیز موفقیت هایی رقم خورد. توافق نامه راهبردی شرکت ملی گاز ایران و گازپروم روسیه ششم تیر امسال در تهران با حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری، جواد اوجی، وزیر نفت و الکسی میلر، مدیرعامل شرکت گازپروم روسیه امضا شد. جواد اوجی، وزیر نفت چهارشنبه، ۲۷ تیر، در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران، انتقال گاز روسیه به جمهوری اسلامی ایران را شاهکار دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم دانست و گفت: این موضوع می تواند سبب انقلاب اقتصادی و تأمین امنیت انرژی کشورهای منطقه از طریق ایران باشد.
در نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی کشور انجام شد
بررسی اصلاح الگوی مصرف انرژی
درخواست وزارت نفت برای اصلاح آیین نامه اجرایی ماده ۱۵ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی در چهارمین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی کشور در سال ۱۴۰۳ بررسی شد.
گزارش عملکرد دستگاه های اجرایی درباره پروژه تدوین نقشه راه انرژی کشور و گزارش اقدام های مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی در این زمینه در نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی کشور به ریاست محمدصادق کریمی، رئیس امور انرژی سازمان برنامه و بودجه و با حضور اعضای این کمیسیون و نمایندگان دستگاه های اجرایی، ارائه و بررسی شد.
در این نشست همچنین درخواست وزارت نفت برای اصلاح آیین نامه اجرایی ماده ۱۵ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و احکام طرح پیشنهادی وزارت امور اقتصاد و دارایی درباره شیوه های مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه طرح های بهینه سازی مصرف انرژی بررسی شد.
اقدام های دولت سیزدهم برای کاهش آلایندگی در خوزستان
22 مشعل دیگر در شرق کارون خاموش می شود
استاندار خوزستان از دولت سیزدهم به عنوان یکی از دولت هایی که متعهدانه در تلاش برای خاموشی مشعل های نفتی خوزستان گام برداشته یاد کرد و گفت: امسال ۲۲ مشعل دیگر در منطقه شرق کارون با بهره برداری از طرح های مختلف، خاموش خواهد شد. علی اکبر حسینی محراب یکی از اولویت های دولت سیزدهم را جمع آوری گازهای مشعل های نفتی دانست و تصریح کرد: در نیمه نخست امسال قرار است ۱۶ مشعل در شرق کارون با بهره برداری از پروژه های طرح بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل خاموش شود.وی ادامه داد: ارزش این طرح ها، بیش از ۴۰۰ میلیون دلار برآورد شده است. استاندار خوزستان با بیان اینکه هفت پروژه از ۲۷ پروژه این طرح به ارزش حدود ۴۰۰میلیون دلار تا پایان نیمه نخست امسال به بهره برداری می رسد، گفت: با این سرمایه گذاری،۲۵۰میلیون فوت مکعب به ظرفیت خوراک بیدبلند در نیمه دوم سال افزوده می شود و با این افزایش خوراک، محصول بیشتری تولید و در نتیجه متان بیشتری به شبکه سراسری گاز و اتان بالاتری به عنوان خوراک به مجتمع های پتروشیمی تزریق می شود. حسینی محراب یادآور شد: این پروژه ها شامل پروژه های بازگردانی پازنان، پست ۴۰۰ کیلوولت ایثار، ایستگاه تزریق گاز گچساران و پروژه بسیار بزرگ رگ سفید یک در قالب سه پروژه برق رسانی شامل یک پست ۱۳۲ کیلوولت با ۲۱۰ دکل برق و حدود ۱۷۸ کیلومتر لوله کشی از ۶ کلاستر (تفکیک گر) با حدود ۱۲۰میلیون فوت مکعب گازسوزی و یک واحد فرایندی است. وی پیشرفت فیزیکی طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» در شرق کارون را بیش از ۶۵ درصد اعلام کرد و ادامه داد: با برنامه ریزی که در دولت سیزدهم انجام شده است، پیشرفت این طرح تا پایان امسال به ۸۰درصد می رسد. استاندار خوزستان تأکید کرد: دولت سیزدهم تمرکز ویژه ای بر جمع آوری گازهای مشعل در کشور داشته است تا افزون بر خلق ثروت، گام مهمی را همسو با عمل به مسئولیت های اجتماعی در حفظ محیط زیست برداشته باشد. پیش بینی می شود طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل شود.
نماینده سبزوار در مجلس تأکید کرد:
افزایش صادرات نفت و وصول درآمدهای ارزی در دولت سیزدهم
نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفت: پیش از آغاز به کار دولت شهید رئیسی، صادرات نفت کشور حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز بود، اما پس از سه سال عملکرد دولت سیزدهم این مقدار به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسید. بهروز محبی نجم آبادی درباره عملکرد دولت سیزدهم در صنعت نفت و گاز توضیح داد: دولت شهید رئیسی در سه سال عملکرد خود ثابت کرد که با وجود همه سختی ها، فشارها و تحریم ها و با تکیه بر توان داخلی می توان به موفقیت های بزرگی دست یافت. وی افزود: یکی از مصادیق این امر در این دولت را می توان در حوزه نفت و انرژی مشاهده کرد، به نحوی که صادرات نفت کشور پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم، حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز بود، اما پس از سه سال عملکرد دولت سیزدهم این مقدار به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسید. نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفت: افزون بر افزایش رقم تولید و صادرات نفت، مطالبه های نفتی خود را نیز با وجود همه تحریم ها وصول کرده ایم که تاثیر بسزایی در بهبود وضع ذخایر ارزی کشور داشته است.
ساماندهی بازار ارز در سه سال گذشته
محبی نجم آبادی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدام های مهم دولت شهید رئیسی در طول سه سال گذشته، بهبود وضع و ساماندهی بازار ارز است که یکی از دلایل موثر آن بهبود ذخایر ارزی کشور بود. وی بیان کرد: در کنار وصول مطالبه های نفتی با دیپلماسی فعال در حوزه مسائل ارزی ما شاهد آزادسازی بخش قابل توجهی از دارایی های بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف بودیم که این مساله نیز تاثیر قابل توجهی در افزایش منابع ارزی کشور داشت.
دلال های بازار ارز حذف شدند
نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با نظارت بانک مرکزی و مدیریت خوب بازار ارز، حذف دلال بازی ها و بازارهای فرعی فروش ارز و ایجاد شفافیت در خرید و فروش دلار و دیگر ارزهای خارجی و راه اندازی مرکز مبادله، شاهد ساماندهی بازار ارز در کشور بودیم.محبی نجم آبادی تأکید کرد: بهبود وضع ذخایر ارزی کشور، همچنین ساماندهی بازار فروش ارز در کشور سلب شد تا ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو و ارز مورد نیاز تولید و خدمات به نحو شایسته تری تأمین شود.