شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

ساخت ۷ قطعه آزمایشگاهی تولید بار اول

معاون مدیر امور فنی مطالعات شیمیایی و آزمایشگاه های کنترل کیفیت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از ساخت هفت تجهیز آزمایشگاهی تولید بار اول در این معاونت خبر داد.شاهین پرچه خواری با تأکید بر اینکه هفت تجهیز آزمایشگاهی به منظور حمایت از تولید دانش بنیان در صنعت نفت، رونق بازار فناوری و تأمین نیازهای فناورانه آزمایشگاهی، در معاونت مطالعات شیمیایی و آزمایشگاهی برای تولید بار اول شناسایی، تعریف و پیگیری شد، گفت: تاکنون سه تجهیز به تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسیده و قرارداد آنها در بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، با شرکت های دانش بنیان امضا شده است.وی با اشاره به تجهیزات آزمایشگاهی تأییدشده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: سه تجهیز طراحی و ساخت دستگاه اندازه گیری نقطه شبنم گازهای ترش با رطوبت بالا، طراحی و ساخت دستگاه ارزیابی افزایه اسیدی کف ساز تحت دما و فشار در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی و طراحی و ساخت دستگاه دیسک گردان (RDA) به منظور اندازه گیری نرخ واکنش سیال اسیدی با سنگ مخزن به تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسیده و قرارداد آن ها با شرکت های دانش بنیان امضا شده است.معاون مدیر امور فنی مطالعات شیمیایی و آزمایشگاه های کنترل کیفیت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: چهار تجهیز ساخته شده دیگر شامل طراحی و ساخت دستگاه اندازه گیری خودکار نمک در نفت خام به روش استاندارد

ASTM_D6470، ساخت ظروف پیستونی تحت فشار و مقاوم در برابر ترکیب های گوگردی برای نمونه گیری از مایعات گازی، طراحی و ساخت تکان دهنده (Shaker) آزمایشگاهی با قابلیت حرکت در محور افقی، عمودی و دورانی به منظور ارزیابی مواد تعلیق شکن، طراحی و ساخت دستگاه حذف آلاینده های هیدروکربنی از ظروف آزمایشگاهی، مراحل اولیه تأیید را طی کرده و در انتظار مجوز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای امضای قرارداد هستند. پرچه خواری بیان کرد: چند پروژه دیگر در همین زمینه از سوی کارگروه های داخلی حوزه مطالعات و فناوری شیمیایی در حال بررسی و پیگیری است.

 

 

   منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران

تقویت ضریب ایمنی خط انتقال گاز تبریز - بازرگان 

ضریب ایمنی و انتقال پایدار گاز طبیعی در خط انتقال تبریز - بازرگان با اجرای چند مورد اسلیوگذاری در کیلومترهای مختلف این خط لوله تقویت شد. فیروز خدایی، مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز با اعلام این خبر گفت: ۲۱۰ مورد حفاری و ۲۱ مورد اسلیوگذاری در نقاط مورد نیاز روی این خط لوله از سوی گروه عملیاتی این منطقه با موفقیت انجام شد.وی با اشاره به اینکه انتقال پایدار و ایمن گاز، رسالت مهم این منطقه عملیاتی است، افزود: این عملیات با هدف ارتقای ضریب ایمنی، بازده و توان این خط انتقال به منظور انتقال پایدار گاز و براساس استانداردهای شرکت ملی گاز ایران انجام شده است. مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز تصریح کرد: تعهد و مسئولیت پذیری کارکنان این منطقه عملیاتی در به ثمر رساندن اهداف و برنامه ها نقشی بسزا داشته و انجام این تعمیرات در مقاوم سازی و تقویت خطوط لوله بسیار مؤثر است و نقشی مهم در انتقال پایدار گاز کشور دارد.

 

عملیات عمودسازی (رول­ آپ) جکت میدان گازی بلال با موفقیت انجام شد

پروژه میدان گازی بلال، رول آپ جکت بلال در یارد شرکت صدرا در آیینی با حضور سید محی الدین جعفری، مدیر طرح پروژه میدان گازی بلال در شرکت نفت و گاز پارس، فرخ علیخانی، مدیرعامل گروه پتروپارس، منوچهر علیپور، مدیرعامل شرکت صدرا، و جمعی از مدیران ارشد با موفقیت انجام شد.

عملیات عمودسازی (رول آپ) یکی از کلیدی­ ترین بخش های عملیات ساخت جکت است که در این زمینه با موفقیت انجام شد.

براساس این گزارش، ساخت جکت سرچاهی پروژه میدان گازی بلال از سوی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)، در یارد بوشهر با پیشرفت ۶۰درصدی در حال انجام است. این جکت به ارتفاع حدود ۷ متر و به وزن ۲ هزار و ۹۰۰ تن، پس از عملیات خرید، مهندسی و تهیه تجهیزات لازم از خارج از کشور و ترخیص از گمرک طبق برنامه زمان بندی شده، اواخر شهریور امسال برای حمل به دریا بارگیری و تا هفته دوم آبان در موقعیت پروژه میدان گازی بلال نصب می شود. 

با توجه به اولویت شرکت ملی نفت ایران برای توسعه و بهره برداری از میدان های مشترک گازی و نفتی کشور، میدان گازی بلال اهمیت بسیاری در توسعه و بهره برداری با توان داخلی دارد.

توسعه میدان گازی بلال از سوی شرکت ملی نفت ایران و تحت نظارت شرکت نفت و گاز پارس در قالب قراردادی به شرکت پتروپارس به عنوان پیمانکار عمومی طرح واگذار شده است و ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز را دارد.

 

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

برداشت روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب گاز از میدان خارتنگ

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بر افزایش تولید روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز در میدان خارتنگ و انجام تعهد به پیوست مسئولیت اجتماعی تأکید کرد و گفت: میدان گازی خارتنگ، از مهم ترین پروژه های ملی کشور است.

مهدی حیدری در حاشیه بازدید رئیس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از میدان خارتنگ با قدردانی از توجه و حمایت از توسعه و تولید از میدان های نفت و گاز بویژه در گستره عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بیان کرد: میدان گازی خارتنگ، سومین میدان گازی خشکی در استان بوشهر به شمار می رود که توسعه آن پس از میدان های نار و کنگان به شرکت نفت مناطق مرکزی واگذار شده است. توسعه و تکمیل این میدان، نقشی بسزا در جبران ناترازی انرژی دارد. وی افزود: طبق مصوبه شورای اقتصاد و در قالب طرح توسعه میدان های جدید، طرح ضربتی تولید گاز در ۱۵ میدان و ۱۷ استان به شرکت نفت مناطق مرکزی ایران محول شد که نتیجه آن، افزایش تولید روزانه گاز به مقدار بیش از ۱۲۰ میلیون مترمکعب، معادل چهار فاز پارس جنوبی خواهد بود. یکی از میدان های بسیار مهم در رسیدن به این افزایش تولید، میدان خارتنگ است. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران یادآور شد: در این میدان، حفاری ۱۶ حلقه چاه با افزایش تولید تا روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب گاز پیش بینی شده است. از مزایای اجرای این پروژه می توان به استفاده از توان حداکثری پیمانکاران و تولیدکنندگان داخلی، به کارگیری نیروهای متخصص و جوان بومی استان و مهم تر از همه پیشبرد پروژه های عام المنفعه در قالب مسئولیت اجتماعی و بهره مندی مناطق پیرامون تأسیسات اشاره کرد.حیدری بیان کرد: طبق برنامه ریزی و پیش بینی های انجام شده، در مرحله نخست حفاری هشت حلقه چاه در دستور کار قرار دارد و از این تعداد، هم اکنون حفاری یک حلقه چاه تکمیل شده و حفاری دو حلقه دیگر نیز در حال اجرا بوده و سال آینده شاهد برداشت روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز از فاز نخست خواهیم بود. سال ۱۴۰۵ نیز روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز دیگر به ظرفیت آن افزوده می شود. وی درباره جذب نیروهای بومی در این پروژه نیز تصریح کرد: با توسعه کامل میدان خارتنگ و تولیدی شدن این میدان، به جذب ۱۵۰۰ نفر نیروی زبده نیاز است و تلاش می کنیم از حداکثر ظرفیت نیروهای متخصص بومی استان بهره ببریم. براساس این گزارش، میدان گازی خارتنگ یکی از راهبردی ترین میدان های گازی در بخش خشکی است که در منطقه ای کوهستانی و سخت گذر در ۸۰ کیلومتری شرق بوشهر و ۲۰ کیلومتری شرق خورموج واقع شده و حجم درجای ذخیره گاز این میدان ۸.۵ تریلیون فوت مکعب و مقدار میعانات گازی آن ۳۳ میلیون بشکه برآورد شده است.

 

  شرکت ملی گاز ایران

انجام مسئولیت اجتماعی پالایشگاه گاز فجر جم

سد سرچشمه (شهید رئیسی) با پیشرفت فیزیکی ۹۷درصد در بخش انتقال آب و ۹۹.۵درصد در سازه، مراحل پایانی خود را طی می کند.

سیدجعفر طاهری، سرپرست مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجر جم گفت: این پروژه به منظور تأمین آب شرب، صنعت، کشاورزی و با مشارکت مالی پالایشگاه فجر جم در حال اجراست.

وی افزود: سد سرچشمه (شهید رئیسی) از نوع مخزنی و با طول ۶ کیلومتر دریاچه و ظرفیت ۳۰ میلیون مترمکعب است. بهره برداری از این سد، بخش مهمی از بحران آب منطقه در حوزه شرب و کشاورزی برطرف می شود.

سرپرست مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجر جم ادامه داد: این شرکت در کنار اهداف و سهم خود در سبد انرژی کشور و صدور محصولات جانبی (میعانات گازی و گاز مایع) در اجرای پروژه های مرتبط با مسئولیت های اجتماعی، شرکتی پیشرو در سطح کلان وزارت نفت است.

طاهری تصریح کرد: پالایشگاه فجر جم در کنار توفیق تولید گاز باکیفیت، شرکتی پروژه محور است که افزون بر تعریف و اجرای پروژه های مختلف (مشارکت مالی) در حوزه مسئولیت های اجتماعی، کمک به ارتقای توان تولید داخلی، مشارکت در توسعه جوامع محلی متأثر از عملیات شرکت و همکاری با سازمان های مردم نهاد را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

وی مشارکت پالایشگاه در احداث سد سرچشمه (شهید رئیسی) را یادگار مهمی برای مردم منطقه دانست و تأکید کرد: مردم منطقه همواره میزبان شایسته ای برای مجموعه نفت و گاز بوده اند و ما قدردان آنها هستیم.

استفاده حداکثری از توان دانش بنیان ها

رئیس تدارکات امور کالا در شرکت پالایش گاز فجر جم نیز از استفاده حداکثری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در این شرکت به منظور تأمین به موقع انواع کالای مورد نیاز واحدهای عملیاتی و ستادی خبر داد.

رضا کاکا آقازاده در این باره توضیح داد: پایش اقلام راهبردی و حیاتی پالایشگاه هرساله در دستور کار این شرکت است و تلاش می شود مطابق با فناوری روز و منطبق بر استانداردهای لازم، کالاهای مورد نیاز واحدها را در سریع ترین زمان ممکن تأمین کنیم.

وی افزود: شناسایی ظرفیت های داخلی کشور و دعوت از تولیدکنندگان و سازندگان معتبر داخلی به صورت جدی در این مجموعه دنبال می شود و اجازه نمی دهیم نیازمندی های شرکت بر زمین بماند. رئیس تدارکات امور کالا در شرکت پالایش گاز فجر جم با اشاره به تعمیرات اساسی در این شرکت گفت: بخش قابل توجهی از اقلام حیاتی مورد نیاز پالایشگاه در اختیار پروژه تعمیرات اساسی قرار دارد و پالایشگاه برای تولید حداکثری گاز در زمستان آماده خواهد شد. کاکا آقازاده، کمک به جلوگیری از توقف عملیات تولید در شرکت و فراورش حداکثری گاز و تحقق اهداف سازمانی را یکی از اهداف مهم تدارکات کالا دانست و تصریح کرد: واحد تدارکات کالا با انجام برنامه ریزی های لازم  تلاش می کند در کمترین زمان ممکن به درخواست ها پاسخ دهد.

وی بیان کرد: همکاران ما در بخش های مختلف  اداره کالا واقعاً به صورت شبانه روز تلاش می کنند تا با رویکرد تعامل گرایانه و در نظر داشتن شاخص زمان و کیفیت، برای تأمین کالای مورد نیاز شرکت اقدام شود.

 

   شرکت گاز استان گیلان

ثبت بیش از ۶ سال کاربدون حادثه

شرکت گاز استان گیلان همسو با اجرای الزام های بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای)، با برگزاری مستمر دوره های آموزشی، بازرسی و برگزاری رزمایش ها توانسته است بیش از ۶ سال کار بدون حادثه را ثبت کند.

عیسی جمال نیکویی، مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان با اشاره به توجه ویژه این شرکت به موضوع ایمنی بیان کرد: گاز گیلان با رعایت الزام های اچ اس ای توانسته است به حد نصاب ۱۹میلیون و ۹۱۲ هزار نفرساعت کار بدون حادثه دست یابد.

وی گفت: این شرکت همواره تلاش کرده است با افزایش آمادگی کارکنان برای مقابله با بحران های احتمالی، وقوع خسارت های جانی و مالی را به حداقل برساند که به این منظور مستمر رزمایش های متعددی با موضوع های سیل، رانش زمین، افت فشار گاز، تخلیه اضطراری، آتش سوزی مراتع و خرابکاری در ایستگاه ها را در اداره های مختلف استان برگزار کرده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان همچنین از برگزاری دوره های آموزشی مختلف برای ارتقای میزان دانش کارکنان با موضوع های اچ اس ای خبر داد و افزود: پارسال برای کارکنان شرکت، دوره های آموزشی ایمنی و آتش نشانی و سمینارهای عبرت آموزی از حوادث و بازآموزی پروانه های انجام کار به صورت مستمر برگزار شد.

جمال نیکویی با اشاره به حوادث رخ داده برای مشترکان گاز تصریح کرد: با تبلیغات وسیع روابط عمومی و اچ اس ای این شرکت در جامعه، بویژه میان دانش آموزان و توزیع گسترده اقلام آموزشی و فرهنگی میان اقشار مختلف مردم، پارسال هیچ مرگ خاموشی (مرگ بر اثر استنشاق گاز منوکسیدکربن) در گیلان ثبت نشد که جا دارد در این زمینه از همکاری شایسته همه نهادهای دست اندرکار، بویژه صداوسیما و آموزش و پرورش گیلان قدردانی شود.

 

پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۳۵درصد گذشت

پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران در حالی به ۳۵.۱۸ درصد رسید که پیش بینی می شود در هفت ماه پیش رو با ورود کالا و تجهیزات، شاهد پیشرفتی قابل ملاحظه در این طرح باشیم. پیشرفت مهندسی واحد پلی اتیلن سنگین گچساران نیز تا نیمه تیر ۱۴۰۳ از ۷۸.۴۸درصد عبور کرده است.

 با توجه به روند سفارش تجهیزات اصلی و آغاز عملیات حمل بعضی از اقلام کالا و تجهیزات به سایت پروژه، همچنین برنامه ریزی های انجام شده برای نصب، پیش بینی می شود تا پایان سال ۱۴۰۳ پیشرفت این طرح به بیش از ۶۰ درصد برسد.