
آخرین وضع تامین و توزیع فراورد ه های نفتی منطقه اهواز تشریح شد
چاره ای برای پیشگیری از قاچاق سوخت
مشعل| کارکنان تلاشگر زنجیره سوخت رسانی شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه اهواز با به کارگیری راهکارهای مقابله با عرضه سوخت خارج از شبکه توانستند تا حد ود زیاد ی از بن بست قاچاق سوخت عبور کنند و مد یریت تامین و عرضه بهنگام فراورد ه های نفتی آن هم د ر شبکه رسمی توزیع را به د ست گیرند . آنگونه که مد یر شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه اهواز می گوید ، با افزایش نرخ فراورد ه بنزین د ر کشور عراق و همجواری این کشور با مرزهای جنوبی ایران، پیش بینی ها به منظور بالا رفتن قاچاق سوخت محتمل خواهد بود که با وجود برنامه هایی که برای این موضوع تد بیر شد ه، امکان مد یریت و کنترل آن وجود د ارد ، هرچند حل این مساله، نیازمند همراهی و همکاری همه بخش های مسئول د ر کشور است.
شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه اهواز یکی از بزرگ ترین و مهم ترین مناطق مناطق 37 گانه شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی ایران است که مسئولیت تحویل فراورد ه از پالایشگاه آباد ان، خط لوله و بند ر صاد راتی ماهشهر و همچنین پخش، تد ارکات، هماهنگی و برنامه ریزی بهنگام تحویل فراورد ه به همه انبارها، جایگاه های فروش فراورد ه د ر سطح استان و استان های همجوار مانند ایلام و کهگیلویه وبویراحمد را به عهد ه د ارد . این منطقه د ر قالب ۱۰ ناحیه، ۱۵ شهرستان و ۳۵ شهر مهم د ر جنوب غربی کشور را زیر پوشش سوخت رسانی قرار د اد ه است. زیرساخت های بالقوه موجود د ر استان خوزستان، این منطقه را به عنوان نقطه ثقل کشت محصولات کشاورزی تبد یل کرد ه و از مزیت های اصلی این منطقه به شمار می رود که بر اهمیت بیش از پیش آن می افزاید . علی اصغر چاغروند ی، مد یر شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه اهواز، سوخت رسانی این حوزه عملیاتی را راهبری می کند . د ر اد امه مشروح گفت وگو با وی د ر باره فعالیت های سوخت رسانی د ر منطقه اهواز را می خوانید .
رشد متعارف مصرف بنزین
مد یر شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه اهواز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این شرکت، میزان رشد مصرف فراورد ه بنزین و گازوییل را نسبت به مد ت مشابه سال گذشته، منطقی و متعارف خواند و گفت: منطقه اهواز روزانه افزون بر 10 میلیون لیتر فراورد ه بنزین و گازوییل مصرف می کند که از این میزان، حد ود چهار میلیون و 600 هزار لیتر گازوییل و مابقی میزان مصرف فراورد ه بنزین است، همچنین مصرف سوخت نفت سفید که بیشتر د ر فصول سرد سال و د ر مناطق با موقعیت جغرافیایی کوهستانی و سخت گذر توزیع می شود ، چند ان قابل توجه نیست و بیشتر متقاضیان این فراورد ه، قشر عشایر استان را تشکیل می د هند که میزان مصرف آن د ر فصل زمستان به روزانه 300 لیتر می رسد و د ر بقیه فصول سال حد ود 10 تا 15 لیتر میزان مصرف این فراورد ه است.
چاغروند ی تعد اد جایگاه های عرضه بنزین و فراورد ه سوخت مایع د ر حال احد اث استان را افزون بر 38 جایگاه خواند و افزود : پیش بینی می کنیم تا پایان امسال، حد ود 50 د رصد از این تعد اد جایگاه ها به بهره برد اری برسد ، استان خوزستان شامل د و منطقه اهواز و آباد ان است که منطقه اهواز با د ارا بود ن 284 باب جایگاه عرضه انواع فراورد ه های نفتی د ر شمال استان واقع شد ه که از این تعد اد مجاری عرضه، افزون بر 200 باب جایگاه عرضه بنزین و گازوییل و بقیه مربوط به جایگاه عرضه سی ان جی است.
تولد نفت از خوزستان
مد یر شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه اهواز با بیان اینکه استان خوزستان به ماد ر انرژی کشور شهره است، گفت: عنوان بزرگ ترین تولید کنند ه محصولات کشاورزی به استان خوزستان تعلق د ارد و به همین د لیل اهم مصرف فراورد ه گازوییل مربوط به بخش کشاورزی است و از طرفی کشور ما با د ارا بود ن هزاران کیلومتر خط ساحلی د ر شمال و به ویژه جنوب از جمله کشورهای د ریایی منطقه به شمار می آید و به لحاظ همین موقعیت راهبرد ی د ر مباد لات بازرگانی منطقه ای و جهانی نقشی اساسی ایفا می کند ، د ر این بین استان خوزستان با وجود د اشتن بناد ر مهم و ترد د های حمل ونقلی، تامین به موقع سوخت انواع فراورد ه نفتی حائز اهمیت است.
چاغروند ی تصریح کرد : هم اکنون تعد اد 600 نفتکش فعال د ر سطح منطقه اهواز وجود د ارد اما با توجه به روند رو به رشد میزان مصرف فراورد ه های نفتی، این تعد اد نفتکش د ر برخی از فصول سال، به ویژه د ر زمستان کفاف تامین سوخت را نمی د هد و باید به تعد اد این ناوگان حمل و نقلی اضافه شود .
وی بیان کرد : با توجه به موقعیت اقلیمی و جغرافیایی منطقه اهواز، سال گذشته د چار چند ین نوبت سیل زد گی شد یم و به تناسب این امر د ر تامین سوخت مورد نیاز، با مشکلات متعد د ی روبه رو بود یم که خوشبختانه با همفکری و تعامل سازند ه همکاران ستاد ی شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی توانستیم از بحران های پیش آمد ه به نحو مطلوب عبور کنیم.
چاره ای برای ناترازی سوخت
عوامل متعد د ی د ر ناترازی د خیل هستند که مهم ترین آن به اختلاف آشکار قیمت فراورد ه بنزین د ر مقایسه با د یگر کشورهای منطقه و جولان خود روهای پرمصرف د ر کشور بازمی گرد د . شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی ایران د ر سال های گذشته راهکارهای پرشماری را برای عبور از بحران ناترازی به کار برد ه، اما این تلاش و تکاپو تنها از سوی یک ارگان و سازمان خاص، کفایت نمی کند و نیازمند عزم ملی است.
مد یر شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی منطقه اهواز نسبت به افزایش قیمت بنزین د ر کشور عراق، نسبت به قاچاق فراورد ه بنزین و گازوییل هشد ار د اد و یاد آور شد : باید هرچه سریع تر برای مشکل ناترازی مصرف سوخت چاره ای بیند یشیم، د ر خبرها شاهد هستیم که کشور عراق قیمت فراورد ه بنزین مصرفی را به قیمت پول رایج د اخل، یعنی معاد ل 40 هزار تومان افزایش د اد ه که این مساله زنگ خطری است برای ما که باید منتظر افزایش قاچاق سوخت د ر مباد ی مرزی اهواز باشیم، لازم است هرچه سریع تر با همکاری همه ارگان ها و د ستگاه های د خیل د ر قاچاق فراورد ه های نفتی برای رفع این مساله چاره اند یشی کنیم.
چاغروند ی تصریح کرد : از یک سو مصرف فزایند ه بنزین و از سوی د یگر وجود خود روهای پرمصرف د اخلی است که به ناترازی د امن زد ه و د ر این میان فشار مضاعفی روی د وش وزارت نفت و به ویژه شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی است که امید واریم برای عبور از این بحران هرچه سریع تر تد ابیر لازم به کار گرفته شود .
چند ی پیش جعفر سالاری نسب، مد یرعامل شرکت ملی پخش فراورد ه های نفتی ایران د ر یک نشست خبری به پرسش خبرنگار «مشعل» د رباره افزایش قیمت بنزین د ر کشور عراق و به موازات آن احتمال بالا رفتن قاچاق سوخت د ر مباد ی مرزی استان خوزستان پاسخ د اد ه بود : نرخ بنزین معمولی د ر عراق به 50 سنت و فراورد ه بنزین سوپر به 65 سنت رسید ه است، البته با اکتان های پایین تر از اکتان فراورد ه بنزین د اخلی و خوب طبیعتا قابل پیش بینی است که این مساله بخواهد د ر روند عرضه سوخت خارج از شبکه اثرگذار باشد . با وجود این تد ابیر لازم برای این مساله لحاظ شد ه است، از جمله طرح باک پر که هم اکنون د ر همه مرزهای کشور