
آغاز پرداخت 8/3 همت پاداش صرفه جویی به مشترکان گاز
وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت پرداخت ٣ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی به ۱۷ میلیون مشترک گاز کشور را آغاز کرده است، گفت: مجوز عرضه ١۵٠ میلیون مترمکعب گاز پس از ۴۴ سال در بورس انرژی گرفته شد.
جواد اوجی صبح روز چهارشنبه (۱۳ تیر) در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود ناترازی گاز و افزایش شدت مصرف انرژی در کشور گفت: وزارت نفت دولت سیزدهم دو اقدام اساسی افزایش تولید گاز، فرآورده های نفتی و بهینه سازی مصرف سوخت را برای رفع ناترازی انرژی در دستور کار خود قرار داد.
وی با اشاره به وجود ۲۵ میلیون مشترک گاز در شرکت ملی گاز ایران افزود: بر اساس آیین نامه دولت، که پارسال به این شرکت ابلاغ شد آن دسته از مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند از پاداش و بخشودگی گازبها بهره خواهند برد، خوشبختانه ۱۷ میلیون مشترک گاز کشور (۶۰درصد مشترکان) شامل دریافت پاداش صرفه جویی می شوند، پرداخت پاداش ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی از روز سه شنبه آغاز شده است.
وزیر نفت با اشاره به راه اندازی بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بورس انرژی ایران تصریح کرد: سرمایه گذارانی که پروژه های بهینه سازی انرژی را در حوزه های حمل ونقل، نیروگاهی، صنایع و حتی مجتمع های خانگی و تجاری اجرا کنند، می توانند با گرفتن گواهی صرفه جویی گاز از شرکت ملی گاز ایران و فروش آن در بورس انرژی، هزینه های خود را برداشت کنند.
اوجی بیان کرد: صاحبان صنایعی که در فصل سرد سال به گاز بیشتری نیاز دارند می توانند این گواهی ها را از بورس بخرند و شرکت ملی گاز ایران هم مکلف است حتی در زمان اوج مصرف به تعهد خود عمل کند و حجم گاز صرفه جویی شده را به واحد صنعتی سرمایه گذار تحویل دهد.
بهره مندی ۱۷ میلیون مشترک گاز از پاداش صرفه جویی
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران از بهره مندی بیش از ۱۷ میلیون مشترک گاز از پاداش صرفه جویی خبر داد.
مسلم رحمانی روز (سه شنبه، ۱۲ تیر) در حاشیه آیین رونمایی از بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بورس انرژی ایران و آغاز معامله های گواهی صرفه جویی گاز، در جمع خبرنگاران گفت: براساس مصوبه دولت در خرداد ۱۴۰۲، مقرر شد هر سال از نیمه آذر تا نیمه اسفند، هر مشترک گاز بخش خانگی که بیش از ۱۰درصد صرفه جویی کند، شامل پاداش صرفه جویی شود.
وی افزود: زمستان پارسال با وجود سرمای قابل توجه به ویژه در بهمن و اسفند، بیش از ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک از این تخفیف و پاداش صرفه جویی بهره مند شدند.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در این مدت بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز معادل سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی شد که مشترکان از امروز در قبض های گاز از این پاداش و تخفیف بهره مند می شوند.
اشتغال بومیان جزیره خارگ در اولویت شرکت پایانه های نفتی ایران
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از اولویت کارگروه سامان دهی امور اشتغال این شرکت در جذب بومیان جزیره خارک خبر داد.
عباس غریبی اظهار کرد: اشتغال به عنوان یکی از مهم ترین مطالبه های مردم جزیره خارک همیشه مطرح بوده است، ازاین رو از پارسال با ایجاد ظرفیت های تازه، اقدام های قابل قبولی انجام شد و تعدادی از جوانان این منطقه در پیمان های شرکت پایانه های نفتی ایران مشغول کار شدند.
وی ادامه داد: تلاش شرکت پایانه های نفتی ایران، بهبود شرایط اشتغال نیروهای بومی است و همه مسئولان متولی این بخش باید در مسیر تحقق این موضوع گام بردارند.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تأکید کرد: کارگروهی متشکل از مسئولان مرتبط با حوزه اشتغال با توجه به اینکه جزیره خارک در زمره مناطق کم برخوردار شمرده شده و ازجمله درخواست های اهالی بومی از مسئولان شرکت ملی نفت، جذب فرزندان آنها در قراردادهای پیمانکاری حجمی مستمر غیرپروژه ای است، به منظور اجرای عدالت در جذب و اشتغال بومیان جزیره، راه اندازی شد تا با رعایت قوانین و مقررات و مصوبه های ابلاغی، در حوزه جذب نیروی بومی در پیمان ها اقدام شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس خبر داد
خاموشی ۲۲ مشعل در شرق کارون تا پایان ۱۴۰۳
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اعلام خبر بهره برداری هفت پروژه از پروژه های طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار در نیمه نخست ۱۴۰۳ گفت: با بهره برداری از این پروژه ها، ۱۶ مشعل در شرق کارون خاموش و ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز مشعل به ارزش افزوده تبدیل می شود.
محمود امین نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، به عنوان مجری و سرمایه گذار طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» در شرق کارون گفت: این پالایشگاه گاز به عنوان بزرگ ترین تأسیسات جمع آوری و فرآورش گازهای همراه نفت کشور بهمن ۱۳۹۹ عملیاتی شد، اما تأمین خوراک کامل و پایدار مجتمع وابسته به اجرای طرح بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل بود. مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در تشریح آخرین وضع پیشرفت طرح یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلاری «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» گفت: سرمایه مورد نیاز طرح در ابتدا براساس طراحی پایه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار پیش بینی شده بود، اما با پیشرفت طرح و اعلام تعدیل ها و اضافه شدن ضریب جبرانی، این طرح با سرمایه گذاری حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در حال انجام است.
امین نژاد با اعلام این خبر که در نیمه نخست امسال هفت پروژه از ۲۷ پروژه این طرح به ارزش حدود ۴۰۰ میلیون دلار به پایان می رسد و آماده بهره برداری می شوند، بیان کرد: این پروژه ها شامل پروژه های بازگردانی پازنان، پست ۴۰۰ کیلوولت ایثار، ایستگاه تزریق گاز گچساران و پروژه بسیار بزرگ رگ سفید ۱ در قالب سه پروژه برق رسانی شامل یک پست ۱۳۲ کیلوولت با ۲۱۰ دکل برق و حدود ۱۷۸ کیلومتر لوله کشی از شش کلاستر (تفکیک گر) با حدود ۱۲۰ میلیون فوت مکعب گازسوزی و یک واحد فرایندی است.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این هفت پروژه، ۱۶ مشعل خاموش و ۲۵۰ میلیون فوت مکعب به ظرفیت خوراک بیدبلند در نیمه دوم سال اضافه می شود و با این افزایش خوراک، محصول بیشتری تولید و درنتیجه متان بیشتری به شبکه سراسری گاز و اتان بالاتری به عنوان خوراک به مجتمع های پتروشیمی تزریق می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس افزود: در مجموع با سه پروژه از طرح جمع آوری گازهای مشعل که پارسال به بهره برداری رسید، حدود ۵۱۰ میلیون دلار پروژه از این طرح در نیمه نخست امسال به بهره برداری رسیده است.
امین نژاد با بیان اینکه بر تکمیل سه پروژه مارون ۳، پازنان و آغاجاری ۲ تا پایان سال تمرکز شده است، گفت: سه مشعل با تکمیل پروژه مارون ۳ و چهار مشعل با اجرای پروژه پازنان خاموش می شود. تلاش می شود عملیات مکانیکی پروژه آغاجاری ۲ نیز تا پایان سال به پایان برسد، اما ممکن است تولیدی شدن در سال آینده محقق شود.
وی تصریح کرد: درمجموع با تکمیل هفت پروژه از این طرح در نیمه نخست امسال و سه پروژه دیگر تا پایان ۱۴۰۳، امسال حدود ۲۲ مشعل در شرق کارون خاموش و روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه جمع آوری می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به گستره پهناور اجرای طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» در شرق کارون اشاره و بیان کرد: مساحت کارگاهی این طرح هم اکنون یک ونیم میلیون هکتار است که مدیریت این مساحت کارگاهی با ۱۹ پیمانکار و حدود پنج هزار نفر نیروی شاغل بر سختی های اجرای طرح می افزاید. امین نژاد با اعلام اینکه طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» در شرق کارون هم اکنون درمجموع به ۶۵درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است، گفت: پیشرفت این طرح تا پایان سال به ۸۰درصد خواهد رسید.
افزایش ۸۸درصدی درآمد پتروشیمی پردیس
شرکت پتروشیمی پردیس با به کارگیری هوشمندانه راهبردهای توسعه در حوزه تولید، انبارش و فروش محصول، افزایش ۸۸درصدی درآمد در خرداد ۱۴۰۳ را نسبت به مدت مشابه پارسال ثبت کرد.
تولید ماهانه اوره این شرکت برای نخستین بار در طول دوره فعالیت مجتمع، با همت و تلاش بدون وقفه همه کارکنان بخش های مختلف، در دو ماه متوالی اردیبهشت و خرداد به بیش از ۳۰۰ هزار تن رسید.
پتروشیمی پردیس در خرداد امسال بیش از سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان فروش داشت که نسبت به اردیبهشت هشت درصد، نسبت به خرداد پارسال حدود ۸۸درصد و نسبت به میانگین فروش هشت ماه سال مالی (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳)، بیش از ۱۸درصد افزایش داشته است.
شرکت پتروشیمی پردیس در ۹ ماهه سال مالی (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا پایان خرداد ۱۴۰۳)، از محل فروش داخلی و صادراتی خود حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که نسبت به مدت مشابه دوره قبل ۱۹درصد افزایش یافته است. مجموع فروش این شرکت در فصل بهار ۱۴۰۳ نیز نسبت به بهار پارسال افزایش ۳۶درصدی را تجربه کرده است.
بررسی آمار تولید محصولات پتروشیمی پردیس در ۹ ماهه سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ نشان از تحقق بیش از ۱۱۴درصدی برنامه های تولید واحدهای آمونیاک و اوره دارد. در این دوره، یک میلیون و ۴۸۰ هزار و ۱۳۰ تن آمونیاک با افزایش پنج درصدی و دو میلیون و ۳۳۰ هزار و ۶۹۴ تن اوره با افزایش ۱۱درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته تولید شده است.
در عین حال، مقایسه حجم صادرات اوره در ۹ ماه سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۳ با سال گذشته افزایش ۲۱درصدی را نشان می دهد که به افزایش ۲۳درصدی ارزش صادرات اوره منجر شد، همچنین نمودارهای مقایسه ای بیانگر افزایش ۱۴درصدی مقدار صادرات کل محصولات پتروشیمی پردیس در سال مالی ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ است.