گفت و گو با فرزند همکار نفتی

داوری را به صورت حرفه ای ادامه می دهم

مشعل: امیررضا شریفی، متولد سال 1380 و فرزند منصور شریفی، از همکاران بخش گزینش شرکت ملی نفت است که در حوزه ورزش فعالیت می کند و توانسته با ورود به رشته کشتی، مسیر جدیدی را برای خود انتخاب کند. او از این انتخاب خود بسیار راضی است و بخشی از موفقیت در این راه را مدیون همراهی پدرش می داند. شریفی در حال حاضر دانشجوی مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد کرج است. در ادامه گفت و گو با وی و پدرش را می خوانید.

ورزش را از چه زمانی آغاز کردید؟

زمانی که کودک بودم، علاقه بسیاری به ورزش داشتم و دلم می خواست در رشته ورزشی ورود پیدا کرده و آن را یاد بگیرم. از این رو رشته های رزمی و کاراته را انتخاب کردم و تصمیم گرفتم در آن مهارت کسب کنم. با آموزش این رشته توانستم به صورت حرفه ای مسیرم را ادامه دهم و چند مقام کشوری و استانی به دست آوردم.

 در واقع می توان گفت، نزدیک به 11 سال در رشته کاراته فعالیت داشتم و توانستم مدرک مربیگری این رشته را دریافت کنم.

 علاقه شما به ورزش از کجا نشأت می گیرد؟

من ذاتا علاقه بسیاری به ورزش دارم، هرچند بسیاری از جوانان بعد از مدتی تصمیم می گیرند ورزش را رها و مسیر دیگری را برای زندگی خود انتخاب کنند، اما من تنها فرزند خانواده بودم. به همین دلیل وقت آزاد خود را با ورزش کردن پر می کردم و همین مساله سبب شد تا نسبت به ورزش بیشتر از گذشته علاقه مند شوم.

 کشتی را از چه زمانی آغاز کردید؟

در حال حاضر نزدیک به پنج سال است که در رشته کشتی فعالیت می کنم؛ البته این رشته را به صورت حرفه ای دنبال نمی کنم، در واقع بعد از ورودم به این رشته، با تشویق مربی ام، ناصر اسماعیلی که یکی از قهرمانان کشتی کشور به شمار می رود، تصمیم گرفتم داوری در رشته کشتی را امتحان کنم و توانستم بعد از طی مراحل لازم برای آموزش داوری، به طور جدی وارد این حوزه شوم.

 با توجه به سابقه چند ساله شما در رشته کاراته، چرا تصمیم گرفتید این رشته را رها و ورزش دیگری را انتخاب کنید؟

نمی توانم علاقه ام به ورزش کاراته را کتمان کنم، چراکه همچنان به این ورزش علاقه مند هستم. سال ها در این رشته تلاش کردم و دوست داشتم بتوانم موفقیت های قابل توجهی به دست آورم؛ اما هرچه بیشتر در کاراته پیش می رفتم، متوجه می شدم که نسبت به ورزشکاران این رشته کم لطفی می شود و شرایط کمتری برای پیشرفت آنها وجود دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتم رشته ورزشی خود را تغییر دهم که این بار کشتی را انتخاب کردم؛ البته درست است که کشتی را به صورت حرفه ای دنبال نمی کنم؛ اما از زمانی که داوری کشتی را تجربه کردم، به این نتیجه رسیدم که در داوری موفق تر هستم.

 با توجه به استعدادی که در ورزش داشتید، چه چیز باعث شد که داوری را انتخاب کنید؟

در تمام سال هایی که در ورزش فعالیت می کنم، ناملایمات بسیاری دیدم. تجربه من در این سال ها می گوید که در ورزش برخی اجازه رشد به تعدادی از ورزشکاران نمی دهند و این روند به گونه ای ادامه دارد که تعدادی از ورزشکاران در نیمه راه ترجیح می دهند رشته ای را که انتخاب کرده اند، رها کنند؛ البته انتخاب داوری کشتی به این معنا نیست که کشتی را به طور کامل کنار گذاشته ام؛ بلکه اگر موقعیتی پیش آید، حتما مسابقه هم می دهم؛ اما همچنان داوری کشتی برای من جذابیت بسیاری دارد و خوشبختانه توانستم زیر نظر بهترین داوران بین المللی ایران آموزش ببینم.

 تا امروز با تیم های نفتی همکاری داشته اید؟

تا به امروز هیچ همکاری با تیم های نفتی نداشته ام که یکی از مهم ترین دلایل آن، دانشجو بودن و پایان تحصیلاتم است.

 برنامه آینده شما برای ورزش چیست؟

تصمیم نهایی من این است که داوری را به صورت حرفه ای ادامه دهم و در حال حاضر درجه ملی کشتی را دارم و تا امروز در مسابقات مختلف داوری داشته ام.

 پدرتان در این راه، چقدر شما را همراهی کرده است؟

 پدرم همیشه مشوق من در ورزش بود؛ البته پدرم رشته های رزمی را ترجیح می دهد؛ اما مساله مهمی که وجود دارد، این است که او همیشه دوست دارد من پیشرفت کنم، حالا این پیشرفت در هر رشته ورزشی و هر زمینه ای که می خواهد، باشد. به همین دلیل همیشه من را حمایت و راهنمایی کرده است.

 

پرورش جسم و روح با ورزش

منصور شریفی، پدر امیررضا شریفی، کارشناس ارشد مدیریت، در شرکت ملی نفت ایران مشغول به کار است.

وی گفت: نزدیک به 20 سال است که در وزارت نفت مشغول به کار بوده و همه این سال ها تلاش کرده ام در هر عرصه ای که حضور داشتم، در خدمت مردم و سیستم باشم و تمام تلاش خود را کرده ام تا در مسیر اصول و ارزش های انقلاب و ولایت فقیه قدم بردارم.

وی ادامه داد: فرزندم امیررضا سال ها در رشته کیوکوشین فعالیت کرده و مدال های طلا، نقره و برنز در رده کشوری، استانی و منطقه ای به دست آورده و در حال حاضر زیر نظر استادان مجرب و حرفه ای در استان البرز کشتی کار می کند و در کنار آن به صورت جدی داوری کشتی را دنبال می کند. در تمام این سال ها، تلاش کرده ام از تصمیم هایی که پسرم برای زندگی خود می گیرد، حمایت کنم و خوشبختانه تا امروز در مسیر درستی قرار گرفته و آن را ادامه می دهد.

شریفی درباره اهمیت ورزش برای نوجوانان و جوانان بیان کرد: معتقدم اگر نوجوانان و جوانان ما می خواهند از سلامت فکری و عقیدتی برخوردار باشند، می توانند با ورزش به این نوع از سلامت دست یابند. همیشه به فرزندم می گویم زمانی که در مسابقات ورزشی خود در حال مبارزه است، به نوعی دارد درسی از زندگی را فرا می گیرد؛ چراکه مسابقه نیز مانند زندگی است و باید برای موفقیت در آن برای هر قدمی که برمی دارد، حساب شده عمل کند.

وی تاکید کرد: در تمام این سال ها تلاش کرده ام در این راه پسرم را کمک و حمایت کنم؛ چراکه ورزش، هم جسم و هم روح را پرورش می دهد؛ البته امیررضا در این زمینه از شایستگی کافی برخوردار است و توانسته در ورزش به موفقیت های زیادی دست پیدا کند. نکته مهمی که از نظر من وجود دارد، این است که ورزش توانسته در اخلاق و رفتار پسرم بسیار تاثیرگذار باشد. درست است که من در این مسیر مشوق پسرم بودم، اما نباید زحمات همسرم را در تربیت امیررضا نادیده گرفت.

شریفی گفت: اگر بخواهم امیررضا را توصیف کنم، می توانم بگویم او یک فرزند سالم و انقلابی و مومن است. پسرم در زندگی شخصی خود بسیاری از مسائل را رعایت کرده و همیشه دوستانش می گویند که امیررضا در بسیاری از مواقع آنها را راهنمایی می کند. من به عنوان یک پدر، تمام تلاش خود را کرده ام او را به عنوان یک فرد سالم تحویل جامعه بدهم.

وی خطاب به پدران و مادرانی که این مصاحبه را می خوانند، بیان کرد: من همیشه سعی کرده ام با پسرم رفیق باشم و این رفاقت همچنان ادامه دارد. زمانی که والدین با فرزند خود رفیق شوند، فرزند در هر سنی که باشد، در خانه احساس امنیت می کند و هر مساله ای که داشته باشد، اول با خانواده خود مطرح می کند و چنین فرزندی بی شک از راهنمایی های خانواده خود استفاده خواهد کرد. در کنار آن والدین باید امکان ورزش را برای فرزندان خود فراهم کنند تا در آینده، تاثیرآن را بر زندگی آنها ببینند.

وی ادامه داد: هزینه ورزش فرزندان، بی شک در برابر هجمه هایی که از سوی کشورهای بیگانه علیه جوانان ما وجود دارد، هیچ است. حمایت و همراهی دقیق فرزندان می تواند مانع از این شود که فرزندان ما به سمت مسیرهای تاریک پیش بروند.

شریفی در پایان گفت: طی 20 سال فعالیت در صنعت نفت تلاش کرده ام در حوزه کاری خود، بهترین خدمت را به مراجعان داشته باشم و افتخارم، خادمی همکارانم در صنعت نفت است. الگوی من در کارم، شهید سردار سلیمانی است که زندگی جهادی را در پیش گرفته بود.