
«مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری منتخب ایران شد
سخنگوی ستاد انتخابات کشور، گزارش نهایی شمارش آرای ماخوذه مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را اعلام کرد. به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، با پایان فرآیند اخذ رای مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در شامگاه جمعه و پس از شمارش و تجمیع کل آرا، محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور صبح روز شنبه (16 تیرماه) در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد حاضر شد و گزارش پایانی از نتایج شمارش آرا را ارائه کرد.
آقای مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی به عنوان منتخب چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران معرفی شد.
مرحله اول انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران روز جمعه گذشته (هشتم تیر۱۴۰۳) برگزار شد.
در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اعلام شد
استمرار رشد بخش نفت در بهار ۱۴۰۳
نرخ رشد بخش نفت در سال ۱۴۰۲ و سه ماه نخست ۱۴۰۳ براساس گزارش ارائه شده در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مثبت اعلام شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست ستاد هماهنگی اقتصادی به ریاست محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری، برگزار و گزارشی از تازه ترین وضع آمار نرخ تورم و رشد اقتصادی ارائه شد. نرخ تولید و رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳، مطابق گزارش ارائه شده در این نشست، بهبود مستمر داشته است.
براساس گزارش بانک مرکزی، درحالی که رشد بخش خدمات در سال ۱۴۰۱ معادل ۲.۷درصد بوده، نرخ رشد این بخش پارسال به ۳.۸درصد رسید.
نرخ رشد گروه نفت نیز با توجه به رشد قابل توجه تولید و صادرات نفت خام و میعانات گازی از ۱۰درصد در سال ۱۴۰۱ به ۱۴.۷ در سال ۱۴۰۲ رسید. نرخ رشد گروه صنایع و معادن نیز ۴.۵درصد بود.
گزارش ویژه سازمان برنامه و بودجه از رشد اقتصادی در سه ماه نخست ۱۴۰۳ نیز نشانگر تداوم روند مثبت رشد اقتصادی در ماه های ابتدایی سال است.
نماینده کرمان در مجلس:
امضای توافق نامه گازی با روسیه، اوج اقتدار دیپلماسی انرژی دولت شهید رئیسی است
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد مثبت دولت سیزدهم در زمینه فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم تأکید کرد: انتقال گاز روسیه به ایران اقدامی بزرگ و مهم به شمار می رود که می تواند ما را به قطب گازی در منطقه بدل کند.
شهباز حسن پور بیگلری دراین باره بیان کرد: دولت سیزدهم اقدام های قابل توجهی در زمینه فروش نفت و گاز در شرایط تحریم انجام داده که قابل تقدیر است و امضای توافق نامه گازی با روسیه، اوج اقتدار دیپلماسی انرژی دولت شهید رئیسی را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: سیاست های وزارت نفت در زمینه گسترش همکاری ها در حوزه انرژی با کشورهای منطقه به ویژه روسیه را مثبت ارزیابی می کنم؛ اجرای دیپلماسی فعال انرژی و افزایش مراودات با کشورهای همسایه مزیت های فراوانی برای کشور دارد.
نماینده کرمان و راور در مجلس گفت: با تکیه بر دیپلماسی فعال گازی می توانیم زمینه را برای افزایش مبادلات گازی با کشورهای همسایه ایجاد کنیم که به ما در تبدیل شدن به قطب ترانزیت گاز منطقه کمک خواهد کرد.
حسن پور یادآور شد: سیاست گذاری های صحیح در کنار تلاش دولت سیزدهم در وزارتخانه های مختلف ازجمله وزارت نفت و امور خارجه به کمکمان آمد تا در شرایط تحریم، به فروش نفت و گاز کشور بپردازیم و رکورد قابل قبولی را در این زمینه ثبت کنیم.
اعضا و هیئت رئیسه کمیسیون انرژی تعیین شدند
اعضا و هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس در دوره دوازدهم روز یکشنبه(دهم تیر) مشخص و معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، اعضای این کمیسیون در مجلس دوازدهم، موسی احمدی، محمد بهرامی سیف آباد، فتح الله حسینی، سیداسماعیل حسینی، غلامرضا دهقان ناصرآبادی، محمد رشیدی، رضا سپهوند، جواد سعدون زاده، رمضانعلی سنگدوینی، مالک شریعتی نیاسر، منصور شکراللهی، فرهاد شهرکی، حمیدرضا عزیزی فارسانی، امید کریمیان، محمد کعب عمیر، مهدی کوچک زاده، روح الله متفکر آزاد، جلیل مختار، احمد مرادی، محمد طلا مظلومی، سیدموسی موسوی، مصطفی نخعی و عبدالحسین همتی سراپرده هستند.
بر این اساس، موسی احمدی به عنوان رئیس کمیسیون انرژی در سال نخست انتخاب شد، رمضانعلی سنگدوینی و محمد بهرامی هم به عنوان نواب رئیس کمیسیون تعیین شدند.
در این نشست، جلیل مختار از سوی اعضای کمیسیون به عنوان سخنگوی کمیسیون انرژی و امید کریمیان و عبدالحسین همتی به عنوان دبیران این کمیسیون در اجلاسیه اول مجلس دوازدهم انتخاب شدند.
عربستان قیمت نفت را برای آسیایی ها کاهش می دهد
منابع تجاری از احتمال کاهش قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان به مشتریان آسیایی در ماه اوت خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، منابع تجاری روز جمعه (هشتم تیر) اعلام کردند پس از کاهش قیمت شاخص نفت خام دوبی، احتمال می رود عربستان سعودی، بزرگ ترین صادرکننده نفت، قیمت رسمی فروش انواع نفت خام را برای عرضه به مشتریان آسیایی برای دومین ماه، در اوت کاهش دهد.
احتمال کاهش قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان برای آسیا که حدود ۸۰ درصد صادرات نفت این کشور را به خود اختصاص می دهد، نشان دهنده فشاری است که اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هم زمان با تداوم افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان غیراوپک و کاهش رشد اقتصاد جهانی با آن روبه رو هستند.
براساس نظرسنجی رویترز از چهار منبع پالایشگاهی در آسیا، قیمت رسمی فروش نفت سبک عربی در ماه اوت ممکن است با ۶۰ تا ۸۰ سنت کاهش نسبت به ماه ژوئیه، به پایین ترین سطح از ماه آوریل تاکنون برسد.
منابع همچنین پیش بینی کردند به دلیل بهبود عرضه از سوی مکزیک و کانادا، قیمت رسمی فروش انواع سنگین تر نفت خام مانند نفت متوسط و سنگین عربی کاهش بیشتری نسبت به نفت سبک عربی داشته باشد.
قیمت های به نسبت بالاتر نفت عربستان سبب شد پالایشگاه های چین واردات نفت از عربستان سعودی را در ماه ژوئیه برای سومین ماه پیاپی کاهش دهند.
پیش بینی می شود احتمال کاهش قیمت ها در ماه اوت به دنبال کاهش ۸۵ سنتی قیمت ماهانه شاخص نفت نسبت به ماه مه باشد که نشان دهنده افت شدید عرضه است.
براساس این گزارش، کاهش قیمت معامله های آتی نفت خام تحت تأثیر کاهش تولید از سوی اعضای ائتلاف اوپک و متحدانش (اوپک پلاس) و اوج تقاضا در نیمکره شمالی در فصل تابستان است که پیش بینی می شود سبب کمبود عرضه در سه ماه کنونی شود، هرچند تحلیلگران انتظار دارند عرضه نفت از سوی تولیدکنندگان غیراوپک در قاره آمریکا افزایش یابد.