شرکت نفت و گاز اروندان

واگذاری توسعه میدان بند کرخه

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: برای نخستین بار مأموریت توسعه یک میدان جدید نفتی (میدان نفتی بند کرخه) به شرکت نفت و گاز اروندان واگذار شد.

عبدالله عذاری اهوازی بیان کرد: برای نخستین بار با سیاست های راهبردی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مأموریت توسعه میدان تازه نفتی به شرکت نفت و گاز اروندان به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران واگذار شد.

وی با بیان اینکه توسعه میدان تازه، مربوط به میدان نفتی بند کرخه است، افزود: میدان نفتی بند کرخه با ابعاد تقریبی ۴۰ در پنج کیلومتر در ۲۵ کیلومتری شمال غرب اهواز قرار دارد و تاکنون سه حلقه چاه اکتشافی در آن حفاری شده و براساس برآوردهای اولیه، این میدان دارای حدود یک میلیارد بشکه نفت درجاست. مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: تفاهم نامه ای با هدف توسعه و سرمایه گذاری با شرکت مپنا امضا شد که براساس آن، شرکت یادشده، با نظارت شرکت نفت و گاز اروندان، برای جمع آوری اطلاعات میدان و انجام مطالعات جامع اقدام و طرح جامع توسعه این میدان را تهیه و ارائه خواهد کرد.

عذاری اهوازی ادامه داد: پیش بینی می شود در فاز نخست طرح توسعه میدان بند کرخه، با سرمایه گذاری ۴۳۵ میلیون دلار، روزانه ۱۸ هزار بشکه نفت از آن برداشت شود، همچنین در مقاطع زمانی توسعه و بهره برداری، دو هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به پیش بینی هزینه چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دلاری در بخش مسئولیت های اجتماعی در کنار این طرح گفت: قرارداد توسعه میدان نفتی بند کرخه با توجه به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه در فرایند امضای قراردادهای توسعه میدان های نفتی تسریع شود، با شرکت مپنا و کارفرمایی شرکت نفت و گاز اروندان به نیابت از شرکت ملی نفت ایران امضا شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان اعلام کرد: وزارت نفت در دولت سیزدهم قصد دارد با تکیه بر توان داخلی گام راهبردی توسعه را انجام دهد و به همین منظور برای تسریع در کار، از همه ظرفیت های شرکت های فرعی شرکت ملی نفت ازجمله نفت و گاز اروندان استفاده می کند. عذاری اهوازی با بیان اینکه میدان های نفتی نیازمند توسعه هستند و نمی توان منتظر شرکت های خارجی ماند، افزود: شرکت های ایرانی قابلیت و توانایی توسعه میدان های نفتی را دارند و در صورت صلاحدید، می توان از شرکایی در فرایند توسعه استفاده کرد. وی ادامه داد: با توسعه میدان های نفتی تولید و درآمد افزایش می یابد. ایران با توان داخلی قابلیت انجام این کار را دارد و اکنون شاهد موفقیت شرکت های ایرانی در این حوزه هستیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه فرایند توسعه در صنعت نفت توقف پذیر نیست و در بخش بالادستی و پایین دستی باید به این موضوع توجه کرد، یادآور شد: با تکیه بر توان داخلی و توانمندی که از شرکت های ایرانی سراغ داریم، شاهد تحولات خوبی در صنعت نفت و منطقه خواهیم بود.

 

 پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز

ظرفیت ۳۰۰ میلیون بشکه صرفه جویی انرژی در کشور

رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز گفت: روزانه حدود هفت میلیون بشکه معادل نفت خام انرژی در کشور مصرف می شود که با بهینه سازی مصرف می توانیم سالانه حدود ۳۰۰ میلیون بشکه نفت صرفه جویی کنیم.

محمداسماعیل کفایتی روز یکشنبه دهم تیر در آیین اعلام نتایج ارزیابی فعالان حقیقی و حقوقی فناوری و صاحب ایده در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی با بیان اینکه یکی از برنامه های پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز، موضوع استفاده فناوری روزآمد جهان در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی است، گفت: در ذیل فرمایش رئیس جمهوری شهید مبنی بر استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی، پارسال فراخوانی برای حضور این شرکت ها منتشر شد.

وی ادامه داد: ۶۵ شرکت در این فراخوان شرکت کردند که در ارزیابی اولیه ۳۸ شرکت تأیید شدند و پس از ارزیابی نهایی، هفت شرکت نشان طلایی، ۱۰ شرکت نشان نقره ای و هفت شرکت نشان برنزی گرفتند.

رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با اشاره به اینکه بهینه سازی مصرف انرژی موضوعی مهم برای کشور است، گفت: این مسئله باید از ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، فناوری و نوآوری بررسی شود. هم اکنون در کشور روزانه حدود هفت میلیون بشکه معادل نفت خام انرژی مصرف می شود که با بهینه سازی مصرف می توانیم سالانه حدود ۳۰۰ میلیون بشکه نفت صرفه جویی کنیم.

کفایتی بیان کرد: بخشی از صرفه جویی در مصرف انرژی به مسائل فرهنگی و اجتماعی برمی گردد و نهادهای فرهنگی باید روی این موضوع کار کنند و با ایجاد ممیزی هایی، به صرفه جویی انرژی کمک کنند.

وی ادامه داد: ممیزی ها شامل ممیزی ساده، متوسط (سازمان دهی حدود ۵۰۰ شرکت برای بهینه سازی تأسیسات ساختمانی و واحدهای کوچک و متوسط صنعتی) و پیشرفته (بهینه سازی مصرف انرژی در پالایشگاه ها و نیروگاه ها) می شود.

رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با بیان اینکه با بهینه سازی مصرف انرژی در نیروگاه ها حدود دو فاز پارس جنوبی گاز صرفه جویی می شود، گفت: ما در پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز به عنوان حلقه واسط شرکت های دانش بنیان و صنعت امیدواریم در آینده با افزایش حضور شرکت ها در این زمینه کارهای مؤثری در بهینه سازی مصرف انرژی انجام دهیم.

 

  شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه

واریز بیش از ۵ هزار میلیارد ریال به خزانه دولت

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: با توجه به اقدام های انجام شده به منظور جلوگیری از قاچاق و توزیع خارج از شبکه فراورده های نفتی، در سه ماه نخست امسال بیش از پنج هزار میلیارد ریال به حساب خزانه دولت از محل فروش مرزی گازوییل این منطقه واریز شد.

احمد مجرد با اشاره به تردد روزانه بیش از ۳۰۰ دستگاه خودرو سواری، اتوبوس و کامیون ترانزیتی و... از مرز بازرگان و کنترل و پایش آن ها از سوی کارکنان شاغل در نقطه صفر مرزی گفت: جمع آوری دلالان سوخت، جلوگیری از عرضه خارج از شبکه نفت گاز، درآمدزایی دولت، صرفه جویی در مصرف سوخت و تسریع در کنترل کامیون های ترانزیتی و ترانشیپی از عمده اهداف شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه در دولت سیزدهم است. وی افزود: تأمین سوخت باکیفیت و توزیع به موقع آن، از وظایف شرکت ملی پخش فراورده های نفتی به شمار می رود و هم اکنون گازوییل براساس پیمایش و با نرخ هر لیتر ۳۰۰ تومان عرضه می شود.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه یادآور شد: تشدید نظارت بر جمع آوری باک های غیراستاندارد و جاسازی شده در کامیون های ایرانی و خارجی و اتوبوس های خروجی از مرز، توجه به استانداردسازی باک خودروها و الزام به رعایت آن و جلوگیری از خروج غیرمجاز سوخت از ویژگی های مهم اجرای طرح فروش «باک پر» است. مجرد با اشاره به مدت زمانی که رانندگان خودروهای دیزلی در انتظار دریافت کارت سوخت المثنی هستند، تصریح کرد: مالکان باید به منظور دریافت سوخت تخصیص یافته در این مدت به نواحی تابعه شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند. وی تأکید کرد: مجوز صادرشده سوخت گیری با کارت آزاد گازوییل از سوی رؤسای نواحی و متناسب با مقدار سوخت تخصیصی سیستم پیمایش ماه های پیش انجام می شود.

 

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

جلوگیری از کاهش تولید

 

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از مهار نشتی و ایمن سازی مخزن بهره برداری واحد نمک زدایی منصوری این شرکت و جلوگیری از کاهش یک میلیون و ۱۲۰ هزار بشکه تولید نفت در بازه زمانی ۱۰ روزه خبر داد.

حسن شهروئی در این باره توضیح داد: امکان بهره برداری ایمن از مخزن به دلیل بروز نشت شدید نفت و گاز قابل توجه در سقف مخزن بهره برداری واحد نمک زدایی منصوری با ظرفیت ۷۵ هزار بشکه، فراهم نبود که اقدام اصلاحی شامل تخلیه مخزن، بخار زنی، تمیزکاری، بستن داربست مناسب با هدف دسترسی از درون مخزن به محل شکاف سقف و ترمیم با روش جوشکاری استاندارد اجتناب ناپذیر بود و انجام اقدام های یادشده، به اخذ مجوز کاهش تولید روزانه ۵۶ هزار بشکه نفت به مدت حداقل ۳۰ روز نیاز داشت. وی افزود: با توجه به کاهش تولید حاصل از اقدام های انجام شده، متخصصان این شرکت در اقدامی جهادی و با مشارکت کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب، ضمن بررسی راهکارهای فنی - مهندسی و هدایت بخشی از نفت نمکی به واحد نمک زدایی شماره یک اهواز برای به حداقل رساندن کاهش تولید، با به کارگیری همه امکانات، نفت و سلج درون مخزن را تخلیه کردند و عملیات بخارزنی انجام شد، همچنین پس از ترمیم سقف مخزن بهره برداری واحد نمک زدایی منصوری با روش جوشکاری در حداقل زمان ممکن، سرانجام این مخزن اکسیژن زدایی و چاه های بسته تا روزانه  ۵۶ هزار بشکه، در بازه زمانی ۱۰ روز بازگشایی شد و مخزن در مدار فرآورش قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با قدردانی از این اقدام مهم و اضطراری گفت: اقدام ترمیم سقف مخزن از بیرون، در نوع خود کم نظیر و حاصل تفکر، تخصص و تعهد کارکنان تلاشگر و سختکوش شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون و مدیریت های مرتبط در مناطق نفت خیز جنوب بود که انجام این کار در مدت ۱۰ روز، صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی در پی داشته است.

براساس این گزارش، شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با ظرفیت تولید ۲۷ درصد نفت خام کل کشور، بزرگ ترین شرکت بهره بردار تابع مناطق نفت خیز جنوب است که مسئولیت راهبری و تولید صیانتی نفت، گاز و مایعات گازی را به عهده دارد.

 

شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان

انتقال پایدار بیش از ۱۶ میلیارد لیتر فراورده نفتی

مدیر منطقه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت خوزستان از انتقال ایمن و پایدار بیش از ۱۶ میلیارد لیتر نفت خام و فراورده نفتی در سه ماه نخست امسال خبر داد.

 محمد مذهب جعفری با اشاره به مقدار انتقال مواد نفتی در ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال گفت: در این بازه زمانی، انتقال بیش از ۱۰ میلیارد لیتر نفت خام و شش میلیارد لیتر فراورده ثبت شد که درمجموع بیش از ۱۶ میلیارد لیتر انواع فراورده نفتی با شبکه سراسری خطوط لوله انتقال نفت خوزستان منتقل شد.

وی با بیان اینکه شبکه خطوط لوله صنعت انتقال نفت اقتصادی ترین و ایمن ترین شیوه در بخش حمل ونقل مواد نفتی کشور به طور پایدار و بی وقفه است، گفت: با توجه به انتقال ۱۶ میلیارد لیتری مواد نفتی در سه ماه نخست امسال، از تردد معادل بیش از ۵۳۵ هزار دستگاه تانکر حمل سوخت جاده ای در این بازه زمانی جلوگیری شد.

 مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان با اشاره به اینکه مقدار مخازن تحویلی پالایشگاه آبادان، شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی اهواز و اندیمشک در سه ماه نخست امسال ۸۶۵ مخزن فراورده نفتی بوده است، گفت: در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه پارسال در بخش انتقال فراورده بیش از پنج درصد افزایش انتقال و در بخش انتقال نفت خام نیز بیش از ۱۲درصد رشد انتقال به وسیله خطوط لوله انتقال نفت در حوزه استحفاظی منطقه خوزستان ثبت شد.

 مذهب جعفری یادآور شد: منطقه خوزستان به عنوان یکی از مناطق دوازده گانه صنعت انتقال نفت دارای بیش از هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه خطوط لوله انتقال نفت زیرزمینی از شش تا ۳۰ اینچ است که در بازه زمانی یادشده انتقال روزانه بیش از ۶۸۰ هزار بشکه نفت خام و بیش از ۶۴ میلیون لیتر فراورده را به عهده دارد.