خط لوله 26 اینچ فراورده های نفتی بندرعباس-رفسنجان آماده پیش راه اندازی است

رونمایی از  شاهراه انتقال نفت

مشعل گستره یک طرح ملی احداث خط لوله 26 اینچ فراورده های نفتی بندرعباس-سیرجان-رفسنجان که مطالعات آن به سال 1388 بازمی گردد، پس از سال ها وقفه، به همت و تلاش مجموعه کارکنان شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، اجرایی و بزودی پیش راه اندازی خواهد شد تا برگ زرین دیگری باشد در کارنامه کاری صنعت نفت دولت سیزدهم. پروژه ساخت گستره یک، که خط لوله بندرعباس- مهرآران را شامل می شود، با هدف انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه فراورده های نفتی شامل بنزین، نفت سفید و گازوییل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مرکز انتقال نفت مهرآران است.

طرح احداث خط لوله انتقال فراورده های نفتی «بندرعباس-سیرجان-رفسنجان» با هدف انتقال تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مرکز کشور بوده که در قالب چهار پروژه تعریف شده است. این پروژه ها شامل گستره یک با عنوان پروژه احداث خط لوله انتقال فراورده های نفتی بندرعباس- مهرآران، گستره دو با عنوان طرح احداث خط لوله مهرآران-رفسنجان به همراه انشعاب خط لوله سیرجان، پروژه احداث تلمبه خانه ها و پایانه های خط لوله بندرعباس- سیرجان-رفسنجان و در نهایت پروژه احداث خطوط انتقال برق و پست های فشار قوی است. مجریان گستره یک و دو طرح احداث خط لوله 26 اینچ فراورده های نفتی بندرعباس-سیرجان- رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، در گفت وگویی به طور مفصل، جزییات عملیاتی شدن این پروژه را توضیح می دهند.

امنیت و انتقال پایدار انرژی

مرتضی شالباف زاده، مجری طرح گستره دوم خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت گفت: طرح احداث خط لوله انتقال فراورده های نفتی بندرعباس-سیرجان-رفسنجان بخشی از طرح راهبردی انتقال فراورده های نفتی تولیدی پالایشگاه های نفت بندرعباس و ستاره خلیج فارس به مرکز ایران و تلمبه خانه رفسنجان است. این طرح، نمونه ای درخشان از تجلی باور مدیران کارآمد صنعت نفت به پیمانکاران، متخصصان و سازندگان داخلی و گامی مهم در مسیر تامین امنیت و انتقال پایدار انرژی در کشور است.

وی افزود: گستره دوم خط لوله 26 اینچ فراورده های نفتی، مسیر مهرآران به رفسنجان است که در تکمیل پروژه انتقال فراورده های نفتی پالایشگاه های بندرعباس و ستاره خلیج فارس به مرکز و شمال کشور، طراحی و اجرا شده است.

مجری طرح گستره دوم خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت با اشاره به ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه ای این خط لوله ملی تاکید کرد: طول این خط ۲۱۷ کیلومتر است که افزون بر طی کردن مسیر اصلی، با انشعاب یک خط هشت اینچ به طول ۲۴ کیلومتر و ظرفیت ۳۵ هزار بشکه در روز به پایانه سیرجان امتداد می یابد.

شالباف زاده، میزان سرمایه گذاری این طرح را حدود ۴۴ میلیون و ۹۱۳ هزار یورو و ۱۶۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: نظارت عالی و کارگاهی طرح در بخش های مکانیک، برق، ابزار دقیق و ساختمان از سوی شرکت مهندسین مشاور پارس انجام می شود.

مجری طرح گستره دوم خط لوله بندرعباس- سیرجان- رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، به اهداف و ضرورت های اجرای طرح اشاره و عنوان کرد: افزایش امنیت و تامین پایدار انرژی کشور و افزایش 100 درصدی ظرفیت خطوط انتقال فراورده های نفتی با ایمن ترین روش و بالاترین سرعت، کاهش آلودگی های ناشی از تردد روزانه صدها نفتکش و صرفه جویی سالانه چند هزار میلیارد تومان در هزینه های انتقال، کاهش ترافیک، تصادفات جاده ای و آزادسازی ناوگان حمل ونقل کشور از جمله اولویت های احداث خط لوله بندرعباس-رفسنجان به شمار می آید.

شالباف زاده، کمک به رونق کشور و اشتغالزایی در بخش های مختلف به طور مستقیم 500 نفر و غیرمستقیم دوهزار نفر را از دیگر مزایا و محاسن اجرای طرح احداث این خط لوله برشمرد.

بر اساس این گزارش، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران که به عنوان بازوی اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی انجام وظیفه می کند، با برنامه ریزی هدفمند، تامین منابع و استفاده از توان حداکثری پیمانکاران، سازندگان و تامین کنندگان تجهیزات صنعت نفت، عهده دار توسعه زیرساخت ها در بخش پایین دستی صنعت نفت است. مدیران و مسئولان این شرکت عملیاتی توانستند با استفاده از روش های نوین مدیریتی، برگزاری نشست های متوالی، بازدید های مستمر، نظارت هوشمندانه و پیگیری های پرشمار نقش مهمی دراجرای طرح ها، ایجاد اشتغال، افزایش بهره وری و رونق بخشی به اقتصاد کشور را ایفا کنند.