
با تکمیل 2500 پروژه در 1000 روز برای ساکنان پیرامون تاسیسات نفتی رقم خورد
نفت امید زندگی
فاطمه دهقان وزارت نفت همزمان با انجام فعالیت های ذاتی نظیر اکتشاف، استخراج، تولید و بهره برداری از منابع انرژی کشور، با انجام فعالیت های غیرذاتی مانند عمران، آبادانی و ارتقای فرهنگ، گام های بلندی در مسیر ایجاد رضایت مندی ساکنان بومی و همجوار با تأسیسات نفتی برداشته و نقشی مؤثر در رونق و شکوفایی اجتماعی و ف رهنگی مردم مناطق نفت خیز ایفا کرده است.
دو هزار و ۵۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در 1000 روز سکانداری دولت سیزدهم در هشت استان نفت خیز ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، فارس، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان با اختصاص افزون بر ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
بر اساس گزارش تازه منتشر شده مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز، استان های خوزستان و بوشهر به ترتیب با یک هزار و ۲۳ طرح و ۳۶۳ طرح تکمیل شده در صدر جدول طرح های مسئولیت اجتماعی صنعت نفت قرار دارند؛ موضوعی که به دلیل قدمت نفتی این استان ها دور از انتظار نیست و شاید ضرورت پرداختن به اجرای طرح های عام المنفعه در استان هایی که کمتر بر سر زبان ها هستند، خالی از لطف نباشد.
از نگاه آموزشی تا گردشگری نفت در استان ایلام
از جمله این استان ها، می توان به تعریف ۳۳۳ پروژه عام المنفعه با اعتبار چهار هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون در استان ایلام اشاره کرد؛ استانی که دربردارنده نزدیک به سه درصد از ذخایر نفتی و ۱۱ درصد از ذخایر گازی کشور است و تاکنون میدان های نفتی و گازی متعدد مشترک و غیرمشترکی از جمله دهلران، چنگوله، آبان، آذر، چشمه خوش، پایدار، دالپری، باباگیر، دلاوران و بانکول در آن اکتشاف شده است.
این ۳۳۳ پروژه با اعتبار چهار هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که از این تعداد، شش تکلیف سهم آبرسانی، یک تکلیف سهم برق رسانی، ۲۵ تکلیف سهم آموزشی، ۱۰ تکلیف سهم بهداشتی، ۵۰ تکلیف سهم ورزشی، ۱۸۷ تکلیف سهم طرح هادی، ۳۰ تکلیف سهم راه و جاده و ۲۴ تکلیف سهم خدماتی شده که در 1000 روز سکانداری دولت سیزدهم یعنی از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون،۲۲۰ مورد آن با اعتبار ابلاغ شده یک هزار و ۴۸۵ میلیارد و ۷۷۵ میلیون ریال تکمیل شده و ۱۱۳ مورد در دست اقدام است.
کمک به اجرای زمین چمن مصنوعی شهرستان های چالاب، ایلام، مهران و سیروان، کمک به تامین تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مدارس شهرستان مهران، کمک به تکمیل و بازگشایی راه روستایی پله کبود - علی باقر شهرستان هلیلان، کمک به تکمیل سایت اسکان زائران، تامین تجهیزات سرمایشی بعلاوه کمک به ساخت سرویس بهداشتی در مسیر اربعین، کمک به رفع مشکل آب (پاکل - چنار - زیفل) شهرستان ایلام و کمک به رفع مشکل آب آشامیدنی چم آب مهران را می توان به عنوان بخشی از فعالیت های صنعت نفت در حوزه آموزشی، راه سازی و آبفا در استان ایلام نام برد.
پاشیدن رنگ امید با اجرای 187 طرح هادی
در حوزه طرح های هادی هم صنعت نفت همه همت خود را به کار بست تا با اجرایی کردن ۱۸۷ پروژه عام المنفعه در استان ایلام، رنگ امید بپاشد که از جمله طرح های تکمیلی می توان به کمک به طرح هادی روستاهای بولحسن، پاکل گراب، شان کبود، قجر و کله کبود شهرستان ایلام، روستاهای داراب، گوهر علیا، چالانچی، کله جوب، نبوت اسماعیلی و نهرخان شهرستان ایوان، روستاهای پلک گردل، پاچم دهارون، مورت، مله سیاه، گره چگاه و چمژیه شهرستان چوار، روستاهای آب انار، تپه حمام وسطی، گل سفلی و تلخاب بالا شهرستان آبدانان و روستاهای زراب، بدر، نهر عنبر و علی آبادهای دهلران اشاره کرد.
نگاه به حوزه گردشگری و میراث فرهنگی هم صنعت نفت را واداشت تا در کمک به توسعه و تکمیل زیرساخت بازارچه صنایع دستی و سوغات شهر ایلام، توسعه و تکمیل زیر ساخت موزه قلعه والی شهر، زیرساخت گردشگری طاق شیرین و فرهاد شهرستان ایوان، زیرساخت گردشگری شهرک توحید شهرستان هلیلان و زیرساخت گردشگری تنگه شیخ ماخو شهرستان دره شهر استان ایلام پیشقدم باشد.
اختصاص ۳ همت به کهگیلویه و بویراحمد
استان کهگیلویه و بویراحمد از دیگر استان هایی است که از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون، ۳۷۳ پروژه مسئولیت اجتماعی با اعتبار حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال (۳ همت) در این استان تعریف شده؛ ۲۲ طرح آبرسانی، ۶۲ طرح آموزشی، ۲۰ طرح بهداشتی، ۲۵ طرح خدماتی، ۲۸ طرح راه و جاده، ۱۳۶ طرح هادی و ۸۰ طرح ورزشی از جمله این طرح هاست.
از ۳۷۴ پروژه عام المنفعه، ۲۴۴ طرح تکمیل شده و به بهره برداری رسیده و ۱۲۹ طرح در دست اقدام است.
احیای زمین های کشاورزی
احیای حیات زمین های کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد، نمونه ای از فعالیت های عام المنفعه صنعت نفت در مناطق نفت خیز است که از جمله آن می توان به ساخت سد سرپری اشاره کرد؛ سدی که مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی در مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران، برابر تعهدهای اجتماعی آبفای خود، با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال، به تکمیل آن اقدام کرد.
کلنگ سد سرپری با هدف آبیاری ۴۵۰ هکتار از زمین های کشاورزی، کنترل سیلاب رودخانه بیمنجگان، فراهم کردن امکانات تفریحی و گردشگری و رونق اقتصادی و اشتغال زایی در منطقه کهگیلویه زده شد که روند اجرایی آن در دولت سیزدهم شتاب گرفت.
سد سرپری با ظرفیت سه میلیون مترمکعب، ارتفاع ۲۷ متر، طول تاج ۲۳۴ متر، تراز نرمال آب ۷۵۲ و امکان تأمین آب ۴۵۰ هکتار زمین کشاورزی، مهم ترین پروژه عام المنفعه در استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می رود.
سد سرپری افزون بر فراهم کردن آب مزارع کشاورزی، فرصتی مناسب برای ایجاد یک منطقه تفریحی و گردشگری برای شهروندان و کمک به رونق اشتغال است که بنا بر برآوردها برای ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال زا خواهد بود.
کمک به احداث چمن مصنوعی، مشارکت در طرح های بهسازی معابر و روستایی در چند روستای شهرستان گچساران، کمک به کانال هدایت آب های سطحی روستاهای شهرستان باشت، کمک به احداث مدرسه سه کلاسه ابتدایی روستای حیدر کرار اولاد علی مؤمن شهرستان بویراحمد، کمک به احداث خوابگاه دانش آموزی گچساران، کمک به احداث جاده بین مزارع و روستاهای شهرستان باشت و ... از جمله فعالیت های عام المنفعه صنعت نفت در استان نفت خیزکهگیلویه و بویراحمد است.