نقش آفرینی صنعت نفت در غرب ایران
تکمیل ۸۲ طرح مردمی
اختصاص ۴۶۳ میلیارد تومان اعتبار وزارت نفت به استان نفت خیز کرمانشاه
مشعل| تلاش برای ایجاد آسایش و آرامش ساکنان پیرامونی تأسیسات صنعت نفت و سایر هموطنان، از اولویت های وزارت نفت دولت سیزدهم است که با وجود همه چالش های موجود، موفق شده در این ماراتن، پیروز میدان باشد؛ فرصت هایی که در سفرهای استانی وزیر نفت به اتفاق رئیس جمهوری شهید، بیش ازپیش خودنمایی کرد.
شاهد مدعا تحقق وعده ها در استان نفت خیز کرمانشاه است که با اعتباری بالغ بر ۴۶۳ میلیارد تومان و رصد ۸۲طرح به بار نشسته است، به گونه ای که با افتتاح هر پروژه، امید در میان مردم این خطه رنگ دیگری به خود می گرفت.
اعتبار ذکر شده به ۸۲ پروژه آموزشی، بهداشتی، ورزشی، طرح هادی، راه، آبرسانی، برق رسانی و خدماتی در استان کرمانشاه اختصاص یافته که از این تعداد تاکنون ۳۴ طرح تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
در میان تکالیف تعریف شده، پروژه های آموزشی با ۲۱ تکلیف و پروژه های راه و برق رسانی با ۱۶ تکلیف به ترتیب در صدر و رده های بعدی جدول تکالیف در دست اقدام و تکمیلی قرار دارند. حوزه ورزشی با ۷ تکلیف، بهداشتی با ۴ تکلیف، آبرسانی با ۳ تکلیف، طرح هادی با ۳ تکلیف و خدماتی با ۱۲ تکلیف از دیگر کارهای عام المنفعه صنعت نفت در استان کرمانشاه است.
مطابق گزارش تکالیف تکمیلی و در دست اقدام در دولت سیزدهم از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تاکنون، به تفکیک شهرستان های این استان، اسلام آباد غرب، پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود، دالاهو، روانسر، سرپل ذهاب، صحنه، قصرشیرین، کنگاور، کرمانشاه، گیلانغرب و هرسین از جمله شهرهایی بودند که با حمایت های صنعت نفت، از پروژه های عام المنفعه بهره برده اند.
اختصاص بیش از ۴۷ میلیارد تومان برای توانمندسازی اهالی بومی
اجرای بیشترین طرح های آموزشی عام المنفعه در استان کرمانشاه نمونه بارز کارنامه درخشان صنعت نفت در این استان غربی کشور است، آنجا که اعتباری بیش از ۴۷ میلیارد و ۷۶۹ میلیون تومان توسط شرکت ملی نفت سهم توانمندسازی اهالی بومی کرمانشاه و برگزاری دوره های آموزشی در ۱۳ شهرستان تابعه در رشته های جوشکاری، لوله کشی، برقکار صنعتی، ابزار دقیق و ماشین آلات و نصب مکانیکی شده است.
اعتماد صنعت نفت به توانمندی نیروهای بومی و میدان دادن به این حجم وسیع از ظرفیت مغفول مانده از آن دست مواردی است که تاکنون نمونه ای از آن نبوده است؛ موضوعی که به اعتقاد عزیز نوری، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه، از طرح های نادری است که گزاف نیست اگر همه دستگاه ها و ارگان های اجرایی کشور را برای اجرای چنین طرح هایی به رقابت دعوت کرد، ضمن اینکه یکی از دغدغه های نیروهای بومی مبنی بر اینکه برای فعالیت در صنایع مختلف، چه رشته های آموزشی باید تعریف شود که کاربردی باشد را مرتفع کرده است.
این طرح که با هدف ارتقای سطح مهارت نیروهای بومی منطقه، افزایش امکان اشتغال در بخش های مختلف و به کارگیری امکانات و ظرفیت آموزش داخلی در تربیت نیروی انسانی موردنیاز منطقه کلید خورده است، تاکنون توانسته دستاوردهای مطلوبی را به همراه داشته باشد.
افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی دانشگاهی کشور به همت صنعت نفت
افتتاح نیروگاه خورشیدی دانشگاه صنعتی کرمانشاه که بتازگی با ظرفیت ۵۴۰ کیلووات و بودجه ۱۵ میلیارد تومان از سوی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز و همسو با اهداف مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، نمونه بارز دیگری از حمایت های صنعت نفت در استان کرمانشاه است که علاوه بر تأمین برق دانشگاه، قرار است بخشی از برق شهری را هم تامین کند.
در مراسم افتتاح این نیروگاه که ۵ خردادماه برگزار شد، بابک دارابی، مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه صنعت نفت کشور در مسیر اهداف مسئولیت اجتماعی خود ۴۰ همت به مناطق محروم و نفت خیز اختصاص داده که هفت همت آن مربوط به بخش آموزش کشور می شود، یادآور شد: سهم استان کرمانشاه، طبق مصوبه 4 هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال می شود و از این مبلغ نیز ۵۵۰ میلیارد ریال به مراکز آموزش عالی استان اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی دانشگاه صنعتی کرمانشاه در زمینی به مساحت ۵ هزار مترمربع آغاز شد، افزود: ظرفیت این نیروگاه ۵۴۰ کیلووات است.
محمد طیب صحرایی، استاندار کرمانشاه هم در این آیین، با بیان اینکه تقریباً ۱۰۰ درصد اعتبارات صنعت نفت به کرمانشاه محقق شده، تصریح کرد: بخشی از این اعتبارات در سفرهای شهرستانی، صرف پروژه های نیمه کاره شده که غالباً آموزشی بودند.
وی اضافه کرد: یکی از پروژه هایی که از محل این اعتبارات ساخته شد، پروژه نیروگاه خورشیدی دانشگاه صنعتی کرمانشاه است که شاهد افتتاح آن بودیم.
به گفته این مسئول، استفاده از انرژی پاک در دانشگاه صنعتی کرمانشاه می تواند الگویی برای سایر مراکز دولتی و غیردولتی استان باشد.
نوآوری در ساخت بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی پارکینگی
علیرضا دودمان تیپی، رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه هم این پروژه را بزرگ ترین پروژه نیروگاه خورشیدی دانشگاهی در کشور اعلام کرد و گفت: میزان تولید برق در این پروژه، بیش از نیاز فعلی دانشگاه با حدود ۲۰۰کیلووات مصرف است. وی با بیان اینکه احداث فاز توسعه این نیروگاه در دستور کار قرار دارد، عنوان کرد: با اجرای فاز دوم، ظرفیت نهایی تولید برق در این دانشگاه به ۱.۱ مگاوات افزایش خواهد یافت.
آرشاویر ادیب، استاد دانشگاه صنعتی کرمانشاه هم در تکمیل سخنان رئیس دانشگاه، به خبرنگار «مشعل» گفت: این نیروگاه علاوه بر اینکه بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی کشور محسوب می شود؛ به دلیل استفاده از سقف پارکینگ خودرو و دومنظوره بودن هم حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد این پروژه در نخستین سفر استانی رئیس جمهور شهید از طرف دانشگاه مطرح شد تا بتوان همه نیاز دانشگاه را با انرژی خورشید تأمین کرد، افزود: فاز چهارم، پنجم و ششم این طرح هم به وزارت نفت واگذار شده که با تکمیل این فازها، تزریق به شبکه برق شهری هم صورت خواهد گرفت.
این استاد دانشگاه، درباره میزان تأثیرپذیری دانشگاه از این نیروگاه گفت: با توجه به اینکه فصل گرما را پیش رو داریم، با اتصال این انرژی خورشیدی به شبکه برق دانشگاه، دغدغه احتمال قطعی برق از بین می رود، ضمن اینکه وقفه ای در امور اداری، کارگاهی و آزمایشگاهی هم رخ نمی دهد.
ادیب یادآور شد: پس از دانشگاه صنعتی کرمانشاه، شرکت گاز استان هم به عنوان دومین نهاد برای اجرایی کردن نیروگاه خورشیدی اقدام کرده که اتفاقی مثبت است.در حاشیه این آیین، همچنین پروژه تجهیز مرکز رباتیک دانشگاه صنعتی کرمانشاه با اعتبار ۱۹ میلیارد تومان هم افتتاح شد که بازوی رباتیک، ربات پرنده و دوربین دید در شب، دستگاه وایرکات، دستگاه سوپر دریل، دستگاه پرینتر سه بعدی و... بخشی از تجهیزات این پروژه است.