با حضور سرپرست ریاست جمهوری و با بهره برداری از 8 هزار میلیارد تومان اعتبار رقم خورد

رکورد بی سابقه در تاریخ صنعت گاز

مروری بر طرح گازرسانی «یادگار ابراهیم» در خراسان رضوی

مشعل|  عملیات اجرایی پنج پروژه بزرگ گازرسانی، بهره برداری از خط لوله انتقال گاز صالح آباد به تربت جام، افتتاح طرح گازرسانی به ۸۴ روستا و ۳۹۵ واحد تولیدی صنعتی، بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به 95 هزار و 500 واحد طرح نهضت ملی مسکن و طرح جایگزینی ۲۵۰ هزار بخاری کم مصرف با هدف صرفه جویی دو میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی با اعتبار بیش از  هشت هزار و ۳۳۴ میلیارد تومان و با دستور سرپرست ریاست جمهوری آغاز شد. در میان پروژه های بهره برداری شده، خط انتقال تقویتی گاز صالح آباد به تربت جام به طول تقریبی ۷۵ کیلومتر و با اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومان در کمتر از هفت ماه اجرایی شد که در طول تاریخ صنعت گاز ایران بی سابقه بود و رکورد کاری بی بدیل را به ثبت رساند که نتیجه آن پایداری شبکه گازرسانی در زمستان سال ۱۴۰۲ باوجود افزایش شدید مصارف گاز در استان بود.

۱۰۹ پروژه از مجموع ۱۲ دستگاه اجرایی و ۱۰ دستگاه ملی با اعتبار بیش از ۱۴۲ همت در چارچوب طرح «یادگار ابراهیم» که مزین به اسم شهید جمهور، سیدابراهیم رئیسی است، روز پنجشنبه (24 خردادماه) با حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و جمعی از وزیران دولت سیزدهم در خراسان رضوی رونمایی شد.

معطل رفع تحریم ها نمانیم

سرپرست ریاست جمهوری با بیان اینکه تحمل و تصور اینکه در جایی به جای شهید عزیزمان حضور پیدا کنم هم برای بنده سخت بود و هست و فقط شوق زیارت امام رضا (ع) سبب شد که برای این آیین به مشهد سفر کنم، افزود: در دیدار اخیری که با رهبر معظم انقلاب اسلامی داشتم، ایشان در ادامه توصیفات و سخنان شان در سالگرد امام راحل، درباره رئیس جمهوری شهید، با تألم و تأثری فرمودند که شهید رئیسی، خیلی مسیر خوبی را انتخاب کرده بود.

محمد مخبر با اشاره به اینکه هنوز فرصت کافی نداشتیم که به تبیین ابعاد عملکردی و شخصیتی شهید رئیسی بپردازیم، ادامه داد: جامع ترین توصیف درباره ایشان این است که بگوییم از تربیت شدگان برجسته مکتب امام راحل بود. مردم داری، دین مداری، علاقه به مستضعفین، توکل، توسل، شجاعت، دشمن شناسی و امثال آن ویژگی های برجسته ای در مکتب امام خمینی (ره) بود که هر کدام از این ویژگی ها در زندگی خود امام راحل سبب گشایش گره هایی بزرگ شدند. سرپرست ریاست جمهوری، تشخیص مشکلات، شناسایی اولویت ها، تعریف راه حل ها و اجرای آنها با روحیه مجاهدانه با تکیه بر توانمندی های جوانان نخبه را از دیگر ویژگی های عملکردی شهید رئیسی برشمرد و بیان کرد: هیچ وقت نشد که ایشان را در حالت بن بست ببینیم. در ابتدای آغاز به کار دولت مردمی با مشکلات متعددی روبه رو بودیم که قربانی شدن روزانه ۷۰۰ نفر بر اثر کرونا، تنها یکی از آنها بود و در حالت عادی و به نظر خیلی ها رفع این مشکلات اصلا راحت نبود؛ اما شهید رئیسی با روحیه مجاهدانه کار را آغاز و مشکلات را رفع کرد.

مخبر با اشاره به مشکلات دیگری از جمله فقدان ذخایر کافی کالاهای اساسی، مشکل در فروش نفت و بازگشت درآمدهای آن به کشور و قفل شدن آن در بیرون از کشور گفت: شهید رئیسی با روحیه مجاهدانه و تلاش شبانه روزی پای حل مشکلات ایستاد تا جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی که سال ۱۴۰۲ را سال رشد تولید اعلام کرده بودند، امسال را سال جهش تولید اعلام کردند، زیرا بستر این جهش از سوی دولت مردمی ایجاد شده بود.

وی با بیان اینکه کسب دستاوردهایی که دولت مردمی در عرصه دیپلماسی داشت، حتی در عرصه نظر و تصور نیز سخت بود، تصریح کرد: بازتاب شهادت دکتر رئیسی در عرصه بین المللی و ابراز همدردی و همبستگی کشورها و حضور هیأت ها برای ادای احترام به ایشان نیز بسیار گسترده و کم سابقه بود؛ حتی بسیاری از دشمنان ما نسبت به شهادت ایشان اظهار تاسف کردند.

سرپرست ریاست جمهوری گفت: سخنان و توصیفاتی که سران و مقامات کشورهای مختلف در دیدارها و تماس های تلفنی در این مدت با بنده داشتند، نشان از عمق و کیفیت ارتباطی بود که شهید رئیسی در عرصه دیپلماسی با دیگر کشورها برقرار کرده بود. یکی از ویژگی های ایشان این بود که در همان دقایق اولیه دیدارها و مکالمات با طرف گفت وگوی خود یک ارتباط عاطفی برقرار می کرد که خود این ارتباط عاطفی بستر حل مشکلات می شد.

مخبر افزود: عضویت در برخی پیمان ها و سازمان های منطقه ای و بین المللی مانند شانگهای، بریکس و اوراسیا دستاوردهای بزرگی است که امروز برخی کشورها حتی با حمایت و پشتیبانی آمریکا نتوانسته اند عضو آنها شوند و رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید دارند که باید بدقت از این دستاوردها مراقبت شود.

سرپرست ریاست جمهوری با بیان اینکه امروز تحریم ها مشکلات فراوانی را برای کشور ایجاد کرده اند و کسی منکر آن نیست، تأکید کرد: شهید رئیسی با علم به این مسأله تأکید داشتند که ما برای رفع تحریم ها تلاش و مذاکره می کنیم، اما معطل مذاکرات و رفع تحریم ها نمی مانیم و برای بی اثر کردن آنها تلاش خود را می کنیم و همین کار را هم کردیم.  وی با تأکید بر اینکه پر کردن جای خالی شهید رئیسی به جد کار سختی است، تصریح کرد: ایشان خیلی از مسائل را تحمل می کرد که آرامش کشور حفظ شود؛ گاهی برخی مسائل خیلی ایشان را متاثر می کرد، اما در نهایت می گفت که اگر من حرفی در این رابطه بزنم، ممکن است سبب ناراحتی رهبر معظم انقلاب شود و همچنان موضعی نمی گرفت و سخنی نمی گفت.

اجرای نهضت ملی مسکن

مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز در آیین رونمایی از طرح های گازرسانی در خراسان رضوی گفت: امروز به برکت خون شهید رئیسی و همراهان، پروژه های گازرسانی به روستاها، واحدهای نهضت مسکن ملی، واحدهای تولیدی صنعتی، خط تقویتی انتقال گاز صالح آباد به تربت جام و طرح جایگزینی ۲۵۰ هزار بخاری کم مصرف در خراسان رضوی بهره برداری شد.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی به دلیل دوری از منابع گازی جنوب شرق کشور در زمستان دچار ناترازی مقطعی گاز می شود که این موضوع در سال ۱۴۰۱ با قطع گاز بخشی از شهر تربت جام، خود را نشان داد، افزود: با دستور رئیس جمهوری شهید و جواد اوجی، وزیر نفت، پروژه ای با عنوان خط انتقال تقویتی گاز صالح آباد به تربت جام به طول تقریبی ۷۵ کیلومتر با اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومان از سوی قرارگاه خاتم الانبیا (ص) اجرایی شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: بهره برداری از این طرح در کمتر ازهفت ماه سبب ثبت رکوردی کاری در تاریخ صنعت گاز شد و نتیجه آن پایداری شبکه گازرسانی در زمستان سال ۱۴۰۲ باوجود افزایش شدید مصارف گاز در استان بود.

چگنی ادامه داد: در طرح یادگار ابراهیم، ۸۴ روستای خراسان رضوی با هشت هزار و 807 خانوار و ۳۹۵ واحد تولیدی صنعتی دیگر استان با ظرفیت جایگزینی هشت میلیون لیتر سوخت مصرفی سالانه از نعمت گاز برخوردار می شوند و زمینه آبادانی، رفاه و توسعه استان را شتاب خواهد داد.

وی با بیان اینکه یکی از ابتکارهای دولت سیزدهم، اجرای نهضت ملی مسکن بود، گفت: شرکت ملی گاز ایران نیز در کنار دولت خدمتگزار زیرساخت اجرای این طرح را فراهم کرد و بر این اساس، امروز با دستور سرپرست ریاست جمهوری عملیات اجرایی گازرسانی به ۹۵ هزار و ۵۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی آغاز خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: بخشی از موضوع ناترازی گاز منطقه شرق کشور ناشی از وسایل بازده پایین در بخش خانگی است. از این رو، شرکت ملی گاز ایران، طرح جایگزینی ۲۵۰ هزار بخاری کم مصرف با هدف صرفه جویی دو میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی این استان را آغاز خواهد کرد.

به گفته چگنی، مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در اولویت تعویض بخاری های فرسوده با بخاری های راندمان بالا قرار دارند و امیدواریم با مشارکت سرمایه گذاران بومی استان و اجرای این طرح، بخشی از ناترازی گاز شمال و شمال شرق کشور برطرف شود.

تحقق یک وعده در پایداری گاز تربت جام

غلامعباس حسینی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در محل افتتاح طرح خط انتقال تقویتی گاز صالح آباد به تربت جام بیان کرد: خط انتقال تقویتی گاز صالح آباد به تربت جام، یکی از پروژه هایی است که به دستور رئیس جمهوری شهید و وزیر نفت در خراسان رضوی اجرایی شد و دلیل آن هم حل بحران ناترازی گاز در زمستان سال ۱۴۰۱ بود.

وی افزود: زمان معمول برای اجرای این پروژه چند سال بود که با تلاش های انجام شده، به سرانجام رسید و وعده رئیس جمهوری شهید به مردم محقق شد.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با قدردانی از تلاش های انجام شده برای اجرای این طرح و همکاری مردم منطقه گفت: خداوند متعال توفیق دهد بتوانیم راه شهدای خدمت همانند شهید رئیسی را ادامه دهیم.

افزایش سرعت گازرسانی در خراسان رضوی

حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی در حاشیه آیین رونمایی از طرح های گازرسانی در خراسان رضوی تصریح کرد: دولت سیزدهم با توجه به اهمیت گاز طبیعی و نقش آن در اقتصاد و توسعه، گام های بلندی را برای تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی در خراسان رضوی برداشت، به نحوی که بیشترین خانوار روستایی و بیشترین واحد تولیدی صنعتی معادل ۲۲هزار خانوار و ۲۸۰۵ واحد، گازرسانی شد.

وی با بیان اینکه اکنون دو هزار و 710 روستای استان از نعمت گاز برخوردار است و پروژه گازرسانی به ۷۰ روستا نیز در حال اجراست، افزود: با تکمیل پروژه های گازرسانی، ۱۰۰ درصد خانوار روستایی واجد شرایط استان به شبکه گاز کشور متصل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی ادامه داد: در بخش شهری نیز عملیات اجرایی گازرسانی به شهر باجگیران به عنوان تنها شهر باقیمانده استان در دولت سیزدهم آغاز شد.

افتخاری تعداد صنایع بهره مند خراسان رضوی از نعمت گاز در ابتدای دولت سیزدهم را ۱۴ هزار و ۷۵۴ صنعت اعلام کرد و گفت: با گازرسانی به دو هزار و 805 واحد تولیدی صنعتی جدید در دولت سیزدهم، این عدد به ۱۷ هزار و ۵۵۹ رسید که بیانگر رشد ۱۹ درصدی است.

وی یادآور شد: اجرای پروژه خط تقویتی انتقال گاز صالح آباد به تربت جام در زمستان سال ۱۴۰۱ و در پی افت فشار و قطع گاز بخشی از شهر تربت جام با دستور رئیس جمهوری شهید و وزیر نفت، از سوی قرارگاه خاتم الانبیا(ص) آغاز شد.