
وزارت نفت
تصویب طرح های توسعه مدیران صنعت نفت
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با اشاره به تصویب طرح های توسعه مدیران در ۲۱ حوزه تخصصی در هیئت های عالی گفت: افزون بر این، دو راهبرد اصلی شامل پای کار آمدن ظرفیت خبرگانی صنعت نفت و باور داشتن مدیران ارشد این صنعت به نظام جامع توسعه مدیریت را دنبال می کنیم.
محسن حقیقی مقدم، ۱۹ خرداد در نشست شورای مدیران توسعه سرمایه انسانی صنعت نفت با بیان اینکه برای استقرار فرایندهای توسعه مدیریت در صنعت نفت فرایند جامعی را در نظر گرفتیم، تصریح کرد: این فرایند شامل شناسایی و ارزیابی استعدادها تا آموزش، توانمندسازی، توسعه و پایش عملکرد و ارتقای سطح صلاحیت آن هاست.
وی افزود: باشگاه خبرگان، خانه مدیران، شناسایی خبرگان و کار خبرگانی کردن از دستورعمل های نظام جامع توسعه مدیریت است که منتج به تصویب طرح های توسعه مدیران در ۲۱ حوزه تخصصی در هیئت های عالی می شود. مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با اشاره به اینکه در مرحله تصویب طرح های توسعه ای قرار داریم، گفت: افزون بر تأمین مدیران صنعت نفت در ۲۱ حوزه تخصصی، دو راهبرد اصلی شامل پای کار آمدن ظرفیت خبرگانی صنعت نفت و باور داشتن مدیران ارشد این صنعت به نظام جامع توسعه مدیریت را دنبال می کنیم.
حقیقی مقدم ادامه داد: در این زمینه، حدود ۱۱۰ نفر از مدیران ارشد صنعت نفت را درگیر کار کردیم و همه می دانند که در مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت چه اقدام هایی به منظور توسعه مدیریت در صنعت نفت انجام می شود.
وی بیان کرد: در طرح توسعه مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره دغدغه این بود که صنعت نفت با اختیار و وظایفی که دارد، اقدام هایی انجام دهد. ازاین رو در شورای منابع انسانی این صنعت، این موضوع مطرح و بنا شد پیش از اینکه این طرح در هیئت های عالی مطرح شود، در این شورا تصویب شود.
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت افزود: در این نشست سه طرح توسعه مدیران عامل صنعت نفت، طرح توسعه اعضای هیئت مدیره شرکت های تابع وزارت نفت و طرح توسعه مدیران منابع انسانی توسعه صنعت نفت ارائه و بررسی می شود. همچنین در توسعه مدیران عامل، رویکرد ارزیابی و استعدادیابی و در توسعه اعضای هیئت مدیره رویکرد توسعه مطرح است.
حقیقی مقدم بیان کرد: در مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت از همان ابتدای کار، موضوع نظام جامع و ورود جامع به نیازهای مدیریتی صنعت نفت را پیش بردیم و با جذب نیروهای صاحب صلاحیت در این مرکز، به معاونت سرمایه انسانی وزارت نفت درباره استخدامی های جدید کمک کردیم. همچنین تشکیل کارگروه تخصصی روان شناختی و برگزاری نشست های این کارگروه یکی دیگر از اقدام های مهم این مرکز بود.
جایگاه حفاظت محیط زیست در نقشه راهبردی شرکت گاز
مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافند غیرعامل (اچ اس ای) شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: حفاظت محیط زیست در نقشه راهبردی این شرکت جایگاهی ویژه دارد.
سیدجلال الدین نورموسوی به مناسبت هفته محیط زیست، به ارائه گزارشی از اقدام های این شرکت در عرصه حفاظت محیط زیست پرداخت و گفت: به این موضوع از چند جنبه توجه شده که از جمله می توان در بخش حاکمیتی به اصلاح الگوی مصرف انرژی، بهینه سازی مصرف انرژی، صیانت از محیط زیست و مدیریت کربن اشاره کرد و به منظور پایش و کنترل اثربخشی برنامه های محیط زیستی، پنج شاخص عملکردی تعریف شده که کنترل این شاخص ها به صورت سالانه هدف گذاری می شود.
اجرای ۴۵۰ پروژه حفاظت محیط زیست
وی ادامه داد: تأمین سوخت پاک کشور، مهم ترین سرفصل اقدام ها و دستاوردهای شرکت ملی گاز به منظور حفاظت محیط زیست است، ضمن آنکه می دانیم توسعه مصرف گاز طبیعی به عنوان پاک ترین سوخت فسیلی و جایگزینی آن با دیگر انواع منابع انرژی فسیلی به خودی خود می تواند در بهبود شرایط محیط زیست مؤثر باشد.مدیر اچ اس ای شرکت ملی گاز ایران افزود: در کشور ما به واسطه زیرساخت های عظیم و ارزشمندی که در زنجیره تأمین گاز ایجاد شده، بخش اعظم تقاضای انرژی کشور از طریق گاز طبیعی تأمین می شود و از این رهگذر کمک شایان توجهی به کاهش آلودگی هوا در شهرها شده است.
نورموسوی در تشریح برنامه ها و اقدام های مرتبط با حوزه حفاظت محیط زیست توضیح داد: این برنامه ها هر ساله در فرایندی مدون و مطابق نیازهای احصا شده در واحدهای عملیاتی و شرکت های تابع، شناسایی و تعریف می شوند که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۵۰ عنوان پروژه با اعتبار ۴ هزار میلیارد ریال اجرا شده است.
وی با اشاره به برنامه های اجراشده در این حوزه گفت: بهره وری مصرف آب/ تصفیه، بازیابی یا دفع پساب، مدیریت آلاینده های هوا و صوت، مدیریت پسماندها و آلودگی خاک، مقابله با تغییر اقلیم، فرهنگ سازی و ترویج رویکردهای محیط زیستی و... از مهم ترین برنامه های اجرا شده با هدف حفاظت محیط زیست از سوی شرکت ملی گاز ایران است.
۷۲۰ میلیون دلار پروژه کاهش آلودگی محیط زیست
مدیر اچ اس ای شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اهمیت اقدام ها در منطقه پارس جنوبی با هدف ارتقای کیفی محیط زیست و مقابله با آلودگی هوا در عسلویه تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی در منطقه پارس جنوبی که بیش از ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور را تأمین و پالایش می کند، پروژه ها و اقدام های حائز اهمیتی با تأمین منابع مالی قابل توجه تا ۷۲۰ میلیون دلار در حال اجرا دارد. هدف اصلی این پروژه ها، در پالایشگاه های گازی کاهش انتشار SO2 همچنین کاهش گازسوزی است.
کاهش گازسوزی در پارس جنوبی
نورموسوی درباره کاهش گازهای مشعل در پارس جنوبی گفت: شرکت ملی گاز ایران بر اساس مصوبه هیئت وزیران درباره کاهش آلودگی های زیست محیطی ناشی از صنایع مستقر در منطقه عسلویه، مکلف است به منظور بهبود کیفیت هوای این منطقه، مشعل سوزی را تا ۲ میلیارد و ۳۴۴ میلیون مترمکعب در سال کاهش دهد.
به گفته وی، در زمان ابلاغ مصوبه، حجم گازسوزی برابر با سالانه ۳۴۰۰ میلیون مترمکعب بود که این مقدار در پایان سال ۱۴۰۱، به روزانه ۳۱۸۰ میلیون مترمکعب رسید و قرار است تا پایان شهریور ۱۴۰۳، به حدود ۱۹۳۰ میلیون مترمکعب در سال و تا پایان ۱۴۰۵، به کمتر از ۶۱۵ میلیون مترمکعب در سال برسد.
مدیر اچ اس ای شرکت ملی گاز ایران در پایان تأکید کرد: برای این منظور پروژه هایی در پارس جنوبی تعریف شده که شامل پروژه های یک ساله و سه ساله است. با اجرای این پروژه ها، حدود ۲میلیارد و ۶۷۲ میلیون مترمکعب در سال، کاهش گازسوزی در پارس جنوبی اتفاق خواهد افتاد که حدود ۳۲۹ میلیون مترمکعب در سال معادل ۱۴ درصد بیشتر از مصوبه هیئت وزیران خواهد بود. این پروژه های یک ساله تا شهریور ۱۴۰۳ پایان می یابند.
آغاز عملیات اجرایی ۲۴ حلقه چاه در میدان یادآوران
عملیات اجرایی حفاری ۲۴ حلقه چاه طرح افزایش تولید میدان مشترک نفتی یادآوران به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار و با هدف تولید روزانه ۴۲ هزار بشکه نفت آغاز می شود. عملیات اجرایی حفاری ۲۴ حلقه چاه میدان یادآوران به منظور نگهداشت و افزایش تولید در این میدان نفتی مشترک، با حضور سه شرکت توانمند ایرانی آغاز می شود.
قراردادهای مربوط به حفاری ۲۴ حلقه چاه توسعه ای تازه در قالب سه قرارداد بین شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران با شرکت ملی حفاری ایران، شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی قشم (OEID) و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) پیش از این در بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت امضا شده است.
مجموع ارزش این قراردادها حدود ۳۵۰ میلیون دلار بوده و مقرر شده است این چاه ها در لایه های فهلیان و سروک هرکدام به تعداد ۱۲ حلقه طی ۲۴ ماه حفاری شوند؛ هدف از حفر این چاه ها در میدان مشترک نفتی یادآوران، نگهداشت و افزایش روزانه ۴۲ هزار بشکه در این میدان است.
از سوی دیگر، به منظور تسریع در افزایش برداشت از این میدان مشترک، شرکت متن پیشاپیش بعضی از جاده های دسترسی و سلرهای (محل های موردنیاز حفر چاه) موردنیاز برای استقرار دکل های حفاری را احداث و کالاهای مورد نیاز را تهیه کرده است.
براساس این گزارش، میدان نفتی یادآوران یکی از بزرگ ترین میدان های مشترک نفتی ایران با کشورهای همسایه است و در ۷۰کیلومتری جنوب غرب اهواز و شمال خرمشهر، در منطقه جغرافیایی کوشک و حسینیه قرار دارد.
شرکت ملی حفاری ایران
۸۴درصد ناوگان شرکت ملی حفاری در چرخه عملیات قرار دارد
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران گفت: ۸۴درصد ناوگان حفاری این شرکت هم اکنون در مناطق نفت خیز خشکی و دریایی کشور در چرخه عملیات قرار دارد.
بابک زنگنه با اشاره به اینکه این شرکت هم اکنون ۷۴ دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوق سنگین در تملک دارد، افزود: از این تعداد ۶۲ دستگاه فعال و مابقی در مراحل تعمیر اساسی (اورهال) یا کاریابی است.
وی گفت: براساس برنامه های شرکت ملی نفت ایران و با توجه به حجم قراردادهای شرکت ملی حفاری با کارفرمایان اصلی و شرکت های بخش خصوصی که در اجرای طرح ها و پروژه های صنعت نفت فعالیت دارند، انتظار می رود شمار دیگری از دکل های شرکت در سال جاری به کارگیری شود.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران گفت: با تلاش مستمر و شبانه روزی کارکنان سختکوش این مجموعه بزرگ صنعتی، پارسال درمجموع ۱۲۴ حلقه چاه نفت و گاز تکمیل شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۲۵ حلقه و در قیاس با سال ۱۴۰۰، ۵۴ حلقه بیشتر بود و این روند صعودی امسال نیز هدف گذاری شده است.
زنگنه تصریح کرد: از شمار چاه های تکمیل شده در سال ۱۴۰۲، ۱۴ حلقه توسعه ای، سه حلقه اکتشافی و ۱۰۷ حلقه تعمیری بوده است.
وی افزود: از مجموع چاه ها، ۹۵ حلقه در گستره میدان های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، هفت حلقه در موقعیت عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی، ۱۰ حلقه در پروژه های شرکت مهندسی و توسعه نفت، ۲ حلقه در شرکت نفت فلات قاره، ۳ حلقه در طرح های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، ۴ حلقه در میدان های شرکت نفت و گاز پارس و ۳ حلقه برای وزارت نیرو حفاری و تکمیل شد.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران متراژ حفاری چاه ها در سال گذشته را ۸۵ هزار و ۲۶۸ هزار متر اعلام و بیان کرد: در بخش خدمات جانبی حفاری که افزون بر ۲۵ نوع خدمات جانبی تخصصی حفاری است، این شرکت در سال ۱۴۰۲ شاهد روند افزایشی حجم عملیات بود که در این ارتباط در مدیریت خدمات فنی ۴ هزار و ۶۱۴ عملیات و در مدیریت خدمات ویژه حفاری هزار و ۲۷۸ عملیات به ثبت رسید. همچنین در عملیات ویژه ۱۸ هزار و ۷۰۲ متر حفاری جهت دار و افقی روی ۳۰ حلقه چاه و ۹۰۶ متر عملیات مغزه گیری انجام شد که این خدمات در حفاری، تعمیر و تکمیل چاه ها به منظور تأمین درخواست کارفرمایان حائز اهمیت است.
زنگنه با بیان اینکه هم اکنون ۴۲ دکل ناوگان حفاری شرکت ملی حفاری ایران در وسعت عملیاتی پنج شرکت بهره برداری نفت و گاز تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در حال حفر و تکمیل چاه های نفت و گاز است، گفت: در دو ماه نخست امسال حفارمردان این شرکت به حفر و تکمیل ۲۰ حلقه چاه نفت شامل ۴ حلقه توسعه ای و ۱۶ حلقه تعمیری مبادرت کردند و متراژ حفاری در این مدت به رقم ۱۹ هزار و ۵۶۹ متر رسید.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران
ثبت نام اینترنتی کارت های سوخت بنزین نوشماره
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از آغاز ثبت نام اینترنتی کارت های سوخت بنزین نوشماره خبر داد و اعلام کرد که ثبت نام اینترنتی کارت هوشمند سوخت المثنی نیازمند دریافت اطلاعات تکمیلی از سوی پژوهش و توسعه ناجی است.
محمد صادقی در این باره توضیح داد: به منظور اجرای مناسب این طرح ملی، لازم است اطلاعات تکمیلی از جمله کد اقلام اطلاعاتی خودرو در کنار محتوای رشته از سوی شرکت پژوهش و توسعه ناجی به این شرکت ارسال شود که تاکنون محقق نشده است.
وی افزود: همه زیرساخت های مورد نیاز ثبت نام اینترنتی کارت هوشمند سوخت المثنی آماده سازی شده و سامانه نیز فعال است، اما تا زمانی که اطلاعات مورد نیاز از جمله پلاک و کلید شناسایی خودرو (VIN) از سوی شرکت پژوهش و توسعه ناجی در اختیار وزارت نفت قرار نگیرد، امکان شناسایی و ابطال کارت سوخت پیشین، استعلام بیمه شخص ثالث و ثبت نام اینترنتی کارت سوخت المثنی محقق نخواهد شد. این سامانه نیز مانند دیگر بسترهای مشابه برمبنای اطلاعات پایه ای فعالیت می کند.
مدیر سامانه هوشمند شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تأکید کرد: هم اکنون ثبت نام کارت سوخت خودروهای نوشماره آغاز شده است، اما ادامه فرایند تولید این کارت ها پس از ارائه اطلاعات از سوی شرکت پژوهش و توسعه ناجی امکان پذیر خواهد بود.
صادقی گفت: تولید کارت سوخت نیازمند اطلاعات پایه است، اما تاکنون کدهای مرتبط با اطلاعات پایه خودروها و شماره پلاک خودروها و نیز شماره وی آی ان (VIN) در اختیار این شرکت قرار نگرفته است.
مدیر سامانه هوشمند شرکت ملی پخش فراورده ای نفتی بیان کرد: دارندگان خودروهای نوشماره هم اکنون می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی FCS.niopdc.ir نسبت به ثبت درخواست کارت سوخت خود اقدام کنند، اما فرایند تولید کارت سوخت پس از اخذ اطلاعات تکمیلی برای این درخواست ها انجام می شود.