حمایت های دلگرم کننده مجموعه های پالایشی  از ساخت داخل

میدان دار ساخت بار اول

مشعل|  به گزاف نیست اگر صنعت نفت، میدان دار اجرای سیاست ساخت بار اول لقب گیرد؛ سیاستی که هرنوع وابستگی به کالاهای خارجی را نفی و با حمایت از ساخت داخل زمینه لازم را برای رشد و توسعه هرچه بیشتر شرکت های دانش بنیان مهیا کرد. هم اکنون بیش از 90 درصد قراردادهای ساخت بار اول به صنعت عظیم و راهبردی نفت و گاز کشور تعلق دارد، به ویژه آنکه از ابتدای دولت سیزدهم حدود ۱۵۰ شرکت دانش بنیان با صنعت نفت همکاری می کردند که تعداد این شرکت ها هم اکنون به بیش از ۷۰۰ شرکت رسیده است. در حقیقت می توان مدعی بود در کسب دانش فنی به جایی رسیدیم که امروز صنعت نفت به یک صنعت متکی به خود و کاملا داخلی تبدیل شده است و به طور کامل از سوی شرکت های داخلی مدیریت می شود.

شرکت های تابع صنعت نفت هریک به زعم خود نقشی متمایز و برجسته را در زمینه اعتماد به ظرفیت های داخلی ایجاد کردند. سیاست وزارت نفت در امکان پذیری دسترسی به انواع تجهیزات و کالاهای راهبردی ارائه شده ازسوی دانش بنیان ها، سیاستی درست و سبب شده است تا این دست از فعالان عرصه علم و دانش با تلاش و توان بیشتری در این فرآیند رقابتی ظهور و بروز یابند و از حق نگذریم، حیات دانش بنیان ها مرهون این نوع اعتمادسازی هاست. خوشبختانه از ابتدای روی کارآمدن دولت سیزدهم تاکنون، اتکا به توان سازندگان ایرانی جانی دوباره گرفته و بهره مندی از ظرفیت های شرکت های داخلی رو به فزونی است.

زمینه سازی برای تولیدات فناورانه

مهم ترین هدف و رسالت اصلی واحد بررسی فنی منابع و ساخت داخل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران فراهم کردن زمینه مناسب برای تولیدات فناورانه و به موازات آن بومی سازی و حمایت از ساخت داخل است و بر این اساس برنامه ها و اولویت های کاری نیز مطابق این هدف چیده و پیگیری می شود، در این زمینه، سید زین العابدین پورالحسینی، رئیس واحد بررسی فنی منابع و ساخت داخل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران به اهم دستاوردهای این شرکت در زمینه ساخت بار اول اشاره و عنوان کرد: از آغاز به کار دولت سیزدهم و الزام برای محدود کردن خرید خارجی هر نوع اقلام و تجهیزات راهبردی مورد نیاز صنعت نفت، اولویت دادن به تولیدات داخلی در دستور کار قرار داده شد که در ادامه این مسیر استفاده حداکثری از توان شرکت های دانش بنیان و تعریف همکاری های مشترک در حوزه دانش فنی و فناوری روزآمد با محوریت مهندسی و توسعه ساخت داخل پیگیری شد که بر این اساس توانستیم با حمایت این شرکت ها درصد بالایی از نیازمندی های شرکت پخش فراورده های نفتی را تامین کنیم.

وی ادامه داد: البته ناگفته نماند، هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که تمام و کمال همه نیازمندی ها را از داخل تامین و بومی سازی کند، اما با توجه به شرایط و ایجاد محدودیت های ناشی از تحریم های ظالمانه فرصت مغتنمی بود تا بتوانیم نهایت استفاده را در زمینه پیشرفت و توسعه ساخت داخل به کار بگیریم.

رئیس بررسی فنی منابع و ساخت داخل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران گفت: به طور میانگین کالاهای تولیدی ما از عمق ساخت داخل 30 تا 70 درصدی برخوردار است؛ برخی دیگر از اقلام نیز به شیوه مهندسی معکوس تهیه می شود، اما مهم ترین مسئله این است که اگر کالایی مشابه ساخت داخلی داشته باشد، حتما می بایست از توان و ظرفیت داخلی برای ساخت و تولید آن کمک گرفت.