رئیس جمهوری:

تحریم در ایران هرگز به نتیجه نرسید و پس از این هم نمی رسد

رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی گواه تحریم ناپذیربودن جمهوری اسلامی ایران است، گفت: تحریم در ایران اسلامی با اراده پولادین مردم هرگز به نتیجه نرسیده است و پس از این هم نخواهد رسید.

سیدابراهیم رئیسی در آیین گشایش نمایشگاه توانمندی های صادراتی با تأکید بر اینکه برگزاری این نمایشگاه گواه تحریم ناپذیربودن ایران است، افزود: تحریم در ایران اسلامی با اراده پولادین مردم هرگز به نتیجه نرسیده و پس از این هم نخواهد رسید. برگزاری این نمایشگاه همچنین نشان دهنده آن است که طرح های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نرسیده است و نخواهد رسید و ایران اسلامی با وجود ذخایر مادی و معنوی، نیروی انسانی کارآمد بااراده، مبتکر و خلاق می تواند در عرصه های مختلف نوآوری های متعدد و متنوع به دنیا عرضه کند. وی این نمایشگاه را رونمایی از دستاوردها و توانمندی های جوانان کشور در تلاش برای تبدیل تحریم ها و تهدیدها به فرصت توصیف کرد و گفت: به تعبیر دیگر ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی آن است که ما توانستیم و باز نیز می توانیم. رئیس جمهوری با بیان اینکه اگر زیاده خواهی سلطه گران نباشد، امکانات و منابع خدادادی برای رفع نیازهای بشر و رسیدن او به کمال و رفاه کافی و مناسب است، تصریح کرد: متأسفانه جریان تحریم ها جلوه ای از ظلم و زیاده خواهی سلطه گران است که وقتی علیه ملتی اعمال می شود، نه فقط در مسیر رسیدن به اهداف آن ملت، بلکه در مسیر رسیدن همه ملت ها به اهدافشان مانع ایجاد می کنند. این حقیقت تحریم است و تحریم درواقع نوعی جنگ غیرنظامی برای جلوگیری از دستیابی ملت ها به آرمان ها و اهدافشان است. رئیسی با بیان اینکه ملت ایران با توکل بر خدا و تکیه بر داشته های داخلی تحریم ها را به اعتراف مقام های رسمی آمریکایی پشت سر گذاشته است، افزود: آمریکایی ها اعتراف کردند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران مفتضحانه شکست خورده و این دستاورد حاصل تلاش جوانان بااراده ما در عرصه تولید و فعالیت اقتصادی است. وی با اشاره به اینکه برای رونق فعالیت های اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی به ایجاد زنجیره کامل تولید نیاز داریم، بیان کرد: ایجاد زنجیره کامل تولید، افزون بر ایجاد اشتغال و ارزش افزوده بالاتر می تواند به خود تولید نیز رونق و تنوع بیشتر ببخشد و امکانات و ظرفیت های محقق کردن این هدف از مواد اولیه مورد نیاز گرفته تا دانش و علم و نیروی انسانی متخصص و کارآمد، کاملا در کشور وجود دارد. رئیس جمهوری به توانمندی ایران در زمینه صدور خدمات فنی - مهندسی اشاره کرد و گفت: امروز ایران با اتکا به توان متخصصان و مهندسان خود در ۲۰ کشور جهان در حال اجرای طرح ها و پروژه های بزرگ است که می توان از این توان و ظرفیت برای توسعه دیگر کشورها نیز بهره برد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد:

رونق تولید با اجرای دقیق قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات 

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی، در صورت اجرای درست و دقیق، به بهبود وضع کسب وکار در کشور و رونق تولید منجر می شود.محمدباقر قالیباف در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه مجلس یازدهم کارنامه درخشانی در حوزه حمایت از تولید و اشتغال دارد و قوانین مهمی در این زمینه تصویب شده است، گفت: مهم ترین اقدام مجلس یازدهم در این حوزه، رفع انحصار از مجوزهای کسب وکار و شکستن قلم های طلایی با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار بود که به دوران تاریک رانت های صنفی پایان داد.وی افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان نیز به عقب ماندن نظام قانون گذاری از نیازهای زیست بوم فناوری کشور پایان داد و به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، قانون جهش تولید دانش بنیان تاکنون به یک میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی منجر شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب قانون مالکیت فکری و قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی، همچنین معافیت های مالیاتی بر کسب وکارهای خرد و تصویب قانون مالیات بر سوداگری برای هزینه دارکردن فعالیت های اقتصادی غیرمولد و درنهایت اختصاص منابع تبصره ۱۸ بودجه برای ایجاد اشتغال به خود استان ها، از دیگر عناصر ریل گذاری مجلس در موضوع تولید و اشتغال است که در صورت اجرای درست و دقیق آن، به بهبود وضع کسب وکار در کشور و رونق تولید منجر می شود.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد:

عزم پاکستان برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران 

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه پاکستان بر اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد، گفت: اجرای خط لوله گاز صادراتی ایران به پاکستان در چارچوب موافقت نامه دو کشور، جزو موضوع های مهم اقتصادی دو کشور است.

ناصر کنعانی در نشست خبری که در نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، بیان کرد: این نمایشگاه مصداقی خوب برای همکاری میان دستگاه های مختلف کشور است. همان طور که ما شاهد همکاری میان دیپلماسی و میدان برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه بودیم، برگزاری چنین نمایشگاهی هم نشان دهنده هم افزایی مطلوب میان دستگاه های اجرایی کشور است.

وی افزود: افزایش نرخ تبادلات و توافق های ایران با شریکان خارجی و افزایش حجم سرمایه گذاری های خارجی و تحقق برخی پروژه های مشترک، چه در حوزه همسایگان و چه با کشورهای دورتر، نشان دهنده موفقیت نسبی ایران بوده است و البته ما به تلاش خود همچنان ادامه می دهیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پروژه خط لوله گازی آی پی نیز تصریح کرد: اجرای خط لوله گاز صادراتی ایران به پاکستان در چارچوب موافقت نامه دو کشور، جزو موضوع های مهم اقتصادی دو کشور است که در سفر اخیر رئیس جمهوری مورد اهتمام بوده است؛ ازاین رو در چارچوب توافق دوجانبه انتظار داریم این پروژه مهم و راهبردی به نتیجه برسد.

کنعانی با بیان اینکه طرف پاکستانی بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید کرده است، گفت: مذاکرات کارشناسی انجام شده، همچنین مذاکرات سطح عالی انجام شده پیشین دو کشور، زمینه ساز آغاز فاز اجرایی ٨٠ کیلومتری اجرای این خط لوله در خاک پاکستان بوده است. 

 

با موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام شد

تصویب جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ را مصوب کردند.

نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره جدول ۲۲ و جداول الحاقی در خصوص منابع و مصارف حوزه انرژی موافقت کردند.

هادی بیگی نژاد در تشریح این جدول گفت: این جدول در بودجه پارسال هم وجود داشت و بر اساس آن دولت مکلف شد همه جزئیات مربوط به فرآورده های نفتی و گازی را در این جدول بیان کند، همچنین ذی نفعان این موضوع از جمله دولت، صندوق توسعه ملی و... را درج و جدول مصارف کلان این حوزه را نیز در پیوست لحاظ کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تمام درآمدهای نفتی و زنجیره آن و مصارف این حوزه با این جدول مشخص می شود، افزود: در جداول الحاقی نیز آنچه در احکام درباره حساب سرمایه گذاری، حساب بهینه سازی و... آمده، در جدولی درج شده است.

حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ نیز درباره این جدول گفت: در این جدول فعل و انفعال هایی که در حوزه نفت رخ می دهد، مشخص می شود. در واقع این جدول، جدول شفافیت بوده و نورافکنی به داخل تاریکخانه هاست، البته منظورمان این نیست که خلافی هست، اما همه اعداد فروش نفت در این جدول شفاف می شود.

 

معاون اجرایی رئیس جمهوری اعلام کرد:

سهم بالای نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور

معاون اجرایی رئیس جمهوری با بیان اینکه امروز در حوزه نفت به استقلال کامل رسیده ایم، گفت: میانگین رشد اقتصادی کشور بالاتر از ۶درصد است که بخش نفت و گاز در این آمار سهم بسزایی دارد.

محسن منصوری در حاشیه دومین سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد، در جمع کارگران گفت: اینجا سخن از افتخار است و کارگری با رزق حلال عجین شده است. امروز در نبرد بزرگ اقتصادی ما، نقش کارگران بی بدیل است. وی ادامه داد: لازم می دانم از طرف رئیس جمهوری از شما کارگران قدردانی کنم که برای عزت و سربلندی ایران تلاش می کنید. امروز به استقلال کامل در حوزه نفت رسیده ایم و صنعت نفت ما یک صنعت پیشرو است که نقشی تعیین کننده در اقتصاد کشور دارد. معاون اجرایی رئیس جمهوری گفت: در تلاش برای رسیدن به ظرفیت تولید روزانه ۴ میلیون بشکه هستیم و برای توفیق حداکثری، همه ابزارهای موردنیاز در دسترس است. منصوری تصریح کرد: همه مؤلفه های موفقیت یکی از پس از دیگری در کشورمان جمع شده است تا هرچه زودتر به توفیق نهایی برسیم. امروز ایران به ظرفیت های خودش تکیه می کند و در بسیاری از امور به خودکفایی رسیده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون با بازسازی تجهیزات صنعت نفت، مقدار تولید بیشتر از روزهای پیش از تحریم است، گفت: دشمن همه تلاش خود را برای ضربه زدن به این مملکت انجام می دهد.

برای ما همه عرصه ها مانند عاشوراست

معاون اجرایی رئیس جمهوری گفت: برای ما همه عرصه ها مانند عاشوراست و مفتخریم بعد از گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، هرکجا میدان را به نیروی جوان، متعهد و متخصص داخلی داده ایم پیشرفت کرده ایم و هرکجا که نگاه به بیرون داشته ایم، موفق نبوده ایم. منصوری افزود: شرکت های دانش بنیان در حال تلاش برای رفع مسائل بزرگ کشور هستند و این از افتخارهای صنعت نفت، جامعه کارگری و... است. در کنار این تلاش ها، توجه به محیط پیرامونی حائز اهمیت بوده و در صنعت نفت به مسئولیت اجتماعی توجهی ویژه شده است.

 

واردات نفت هند از عربستان کاهش یافت

داده های مربوط به رهگیری نفتکش ها نشان می دهد واردات نفت هند در ماه آوریل از روسیه افزایش و از عربستان سعودی کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده های شرکت رهگیری نفتکش ها و کشتی های کپلر و ال اس ای جی نشان می دهند که هند در ماه آوریل نسبت به ماه پیش از آن، نفت بیشتری از روسیه وارده کرده، اما واردات نفت این کشور از عربستان سعودی و عراق کاهش یافته است.

پالایشگاه های هند از زمان آغاز تنش ها بین مسکو و کی یف در فوریه ۲۰۲۲ که سبب تحریم نفت روسیه از سوی کشورهای غربی شد، نفت روسیه را وارد کرده اند.

براساس داده های منتشرشده، روسیه در ماه آوریل بزرگ ترین عرضه کننده نفت به هند است و پس از آن عراق و عربستان سعودی قرار دارند.

این داده ها نشان می دهند که هند، سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان، واردات نفت را در ماه آوریل ۱۳ تا ۱۷درصد نسبت به ماه های گذشته افزایش داده است. در همین حال، واردات نفت این کشور از عراق ۲۰ تا ۲۳درصد کاهش یافته است.

براساس داده های شرکت ال اس ای جی، پیش بینی می شود واردات روزانه نفت هند از روسیه از یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه در ماه آوریل به یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در ماه مه کاهش یابد.

 

افت قیمت ال ان جی به روند جایگزینی

 گاز با زغال سنگ شتاب می بخشد 

بانک آمریکایی جی پی مورگان در گزارشی اعلام کرد که با توجه به توسعه زیرساخت های گازی و فشار بر قیمت های گاز و ال ان جی، روند تغییر مسیر از زغال سنگ به گاز شتاب می گیرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جی پی مورگان در گزارشی اعلام کرد که با روند پرشتاب توسعه زیرساخت های عرضه و حمل ونقل گاز طبیعی و گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) به ویژه در قطر و ایالات متحده آمریکا، قیمت این حامل انرژی در جهان تا پایان دهه جاری میلادی تحت فشار قرار می گیرد.

افزایش تولید گاز و شمار تأسیسات ال ان جی که امکان جابه جایی این سوخت پاک را در سراسر جهان تسهیل می کند، برای شتاب بخشی به روند تغییر صنایع از سوخت بسیار آلاینده زغال سنگ به سوخت پاک گاز طبیعی و به نصف رساندن انتشار گازهای گلخانه ای کمک کننده است.

بانک جی پی مورگان پیش بینی کرده است که تولید گاز طبیعی با رشد سالانه ۲درصدی از ۴۰۰۰ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۲ به ۴۶۰۰ میلیارد متر مکعب تا سال ۲۰۳۰ می رسد که این روند سبب مازاد عرضه ۶۳ میلیارد مترمکعبی تا پایان دهه جاری می شود.

انتظار می رود زیرساخت های صادرات ال ال جی از ۱۵۶ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۴ به ۶۰۰ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۳۰ برسد.

در این گزارش آمده است که انتظار می رود منابع اولیه برای افزایش مقدار تولید گاز از سوی ایالات متحده، خاورمیانه و تا حدی کمتر روسیه باشد.

کریستیان ملک، استراتژیست ارشد انرژی جهانی جی پی مورگان گفت: ما شاهد سیر نزولی قیمت ال ان جی در جهان با افزایش نوسان های ناشی از مازاد عرضه ساختاری در بازار هستیم.