او با اشاره به در دستور کار بودن ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار گفت: این پروژه ها و پروژه هایی که تکمیل می شوند یا نیمه تمام هستند، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه می شود، همچنین روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از روزانه ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

اوجی با بیان اینکه وزارت نفت در آغاز سال نو به اجرای پروژه های کلان با استفاده از منابع داخلی توجه نشان داده و بالاترین وزارتخانه و دستگاه در کشور در موضوع جذب سرمایه خارجی وزارت نفت بوده است، گفت: در توسعه میدان ها نشان دادیم که معطل شرکت های خارجی نیستیم و با سرمایه گذاری های انجام شده در دو سال اخیر، نگاه درستی برای توانمندی بخش داخلی ایجاد شده است.

وزیر نفت تصریح کرد: امروز اتفاق مطلوب با فعالان بخش خصوصی که عمده سهام دارانِ این پتروشیمی ها و هلدینگ ها هستند رقم خورد، البته سهام داران آن ها مردم هستند و بیش از ۵۰ میلیون نفر در صنایع پتروشیمی و مجتمع های بزرگ پتروشیمی سهم دارند.

افزایش 4 برابری سرمایه گذاری در صنعت نفت دولت سیزدهم

محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در آیین امضای تفاهم نامه های مطالعات طرح های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ ها، شرکت های پتروشیمی و شرکت های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه های تولیدی باید سرمایه گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی ادامه داد: پیش تر تنها شرکت های اکتشاف و تولید می توانستند در صنعت نفت سرمایه گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: پیش از این حضور سرمایه گذاری بانک ها در صنعت نفت را تجربه کرده بودیم و نتیجه آن قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری شد که در تاریخ صنعت نفت و کل کشور بی نظیر و منحصربه فرد بوده و از آن حجم هم ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار مربوط به توسعه و میدان های مشترک بوده است.

خجسته مهر با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد  و ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان ها درمجموع به ارزش ۱۳ میلیارد  و ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک ها گفت: به تازگی با امضای قرارداد طرح ملی فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می تواند کارهای بی نظیری در این صنعت انجام دهد.

معاون وزیر نفت گفت: امسال با همکاری بخش خصوصی و هلدینگ های پتروشیمی، جهش دوم در سرمایه گذاری پتروشیمی ها را رقم می زنیم که این سرمایه گذاری مولد، راهبردی و معنادار است؛ زیرا قراردادهایی جذاب، زودبازده و درآمدزا هستند.

خجسته مهر سرمایه گذاری پتروشیمی ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن ها دانست و گفت: مردم به عنوان سرمایه گذاران اصلی پتروشیمی ها و هلدینگ ها، با این تفاهم نامه ها در طرح های بالادستی سرمایه گذاری می کنند. وی افزود: معنای «سال جهش تولید با مشارکت مردم» این است که بسیاری از مردم ایران جزو سهام داران خرد و کلان واحدهای پتروشیمی هستند و هرکدام از آن ها که پولی دارند، در پتروشیمی ها سرمایه گذاری می کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: در دولت های یازدهم و دوازدهم سالانه به طور میانگین یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار قرارداد امضا شده است، درحالی که در دو سال و نیم عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع قراردادهایی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار امضا شده که بخش قابل توجهی از این سرمایه گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه هم اکنون در نسل سوم قراردادهای بالادستی هستیم و در آینده قراردادها بهبود می یابند، گفت: در دولت سیزدهم به نسبت دیگر دولت های پس از انقلاب تاکنون بیشترین حضور بخش خصوصی در کسب وکار شرکت ملی نفت ایران دیده می شود.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه هم اکنون مذاکراتی را درباره بعضی از بندهای مندرج در قراردادها آغاز کرده ایم، افزود: با اجرای این قراردادها، در مجموع روزانه حدود ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه می شود.

خجسته مهر گفت: این اتفاق گامی مهم برای شرکت های پتروشیمی است تا افزون بر استفاده حداکثری از ظرفیت های خالی خود، در خلال برنامه هفتم توسعه که قرار است حدود ۳۰ میلیون تن به ظرفیت آن ها اضافه شود، با تأمین خوراک خوشان این توسعه را محقق کنند.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده مردم جزو سهام داران خرد و کلان این واحدهای پتروشیمی هستند، افزود: شرکت ملی نفت ایران نخستین گام را برای اجرای شعار سال و فرمایش های مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۳ برداشته است.

امضای حدود ۱۳ میلیارد دلار قرارداد در سال ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه پارسال در این شرکت حدود ۱۳ میلیارد دلار قرارداد امضا شد که سرمایه گذاران آن ها بانک ها بودند، تصریح کرد: با این دو گام اقدام هایی منحصربه فرد در مسیر سرمایه گذاری بخش های خصوصی رقم خورد.

خجسته مهر با اشاره به اینکه در اجرای طرح بزرگ و ملی فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی چهار قرارداد امضا شد، گفت: با اجرای کامل این طرح از افت تولید روزانه حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی جلوگیری می شود.

وی افزود: ظرفیت سرمایه گذاری این قراردادها حدود ۲۰ میلیارد دلار است و با امضای این قراردادها درعمل کار فشارافزایی را در پارس جنوبی آغاز کرده ایم. مهم ترین تجهیزات موردنیاز اجرای این طرح، تأمین توربوکمپرسور و سکوهای فشارافزایی است و با توجه به توانی که در داخل کشور وجود دارد، در آینده ای نزدیک بعضی از قراردادهای جانبی مربوط به ساخت توربوکمپرسور و سکوهای فشارافزایی امضا می شوند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه طرح ملی فشارافزایی پارس جنوبی هفت قطب دارد، ادامه داد: با رقابتی که بین بخش خارجی و داخلی به وجود آمده، هر بخش بتواند سریع تر توربوکمپرسور و سکوهای فشارافزایی را بسازد، عملیات نصب نخستین قطب زودتر آغاز می شود.

وی با تأکید بر اینکه از همه ظرفیت بخش داخلی بهره می گیریم، افزود: سازندگان ایرانی توانسته اند بیشتر کالا و تجهیزات اساسی را که زمانی از خارج کشور تأمین می شد، با تلاش و کوشش و دانش فنی بسازند. برای نمونه هم اکنون برای شیرین سازی گاز، از توربوکمپرسورهای داخلی در سایزهای مختلف و توان متفاوت استفاده می کنیم. با توجه به ظرفیت شرکت های داخلی این فرصت به آن ها داده شده است و باید به بخش خصوصی و سازندگان داخلی میدان بدهیم، زیرا آن ها قادرند بعضی از نیازهای ما را تأمین کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه هفت میدان نفتی شادگان، کوپال، آبان، پایدار غرب، دال پری، پایدار شرق و چشمه خوش سرمایه گذار خارجی دارند، گفت: الگوی تازه قراردادهای نفتی بدون واگذاری حق مالکیت و حاکمیت امضا و فقط سرمایه گذاری و خرید خدمت از سوی شرکت ملی نفت ایران انجام می شود.

جمع آوری گازهای همراه  شرق و غرب کارون

مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در آیین امضای تفاهم نامه طرح های توسعه میدان های گازی کشور با هلدینگ ها، شرکت های پتروشیمی و اکتشاف و تولید از جمع آوری درمجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلون فوت مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون، با سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی، حداکثر تا سه سال آینده خبر داد.

او با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ که «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری شده، تأمین خوراک پایدار است، گفت: همه باید برای تحقق راهبرد تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری در این مسیر حرکت کنیم، تقاضا دارم شرکت های ملی نفت، گاز، پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به منظور تحقق جهش تولید کمک حال صنعت پتروشیمی باشند.

معاون وزیر نفت با اشاره به سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم در بالادست صنعت نفت به ویژه جمع آوری گازهای همراه نفت، گفت: هم اکنون طرح های جمع آوری گازهای همراه نفت در قالب چهار طرح برای جمع آوری گازهای غرب و شرق کارون از سوی شرکت پالایش بیدبلند خلیج فارس، شرکت هویزه خلیج فارس، ان جی ال ۳۱۰۰ و شرکت پتروشیمی مارون در حال اجراست تا از سوزاندن گازهایی که در دهه های پیش سوزانده می شد، جلوگیری شود.

شاهمیرزایی تأکید کرد: حداکثر تا سه سال آینده درمجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون توسط صنعت پتروشیمی جمع آوری می شود که گاز متان آن به شبکه سراسری تزریق و C۲+ آن خوراک پتروشیمی ها می شود.

وی امروز را روزی تاریخی دانست و بر همکاری تنگاتنگ دولت و بخش خصوصی برای اجرای هرچه سریع تر طرح های توسعه میدان های گازی تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز به عنوان شرکت مادر تخصصی، در این مسیر در کنار هلدینگ ها خواهد بود.

شاهمیرزایی، تکمیل زنجیره ارزش را مهم ترین راهبرد صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: باید با شتاب بیشتر به سمت تکمیل زنجیره ارزش حرکت کنیم و از وابستگی به خارج بی نیاز شویم، بنابراین صنعت پتروشیمی، با سرمایه گذاری در بالادست، از تکمیل زنجیره ارزش غافل نمی شود. شاهمیرزایی در پایان از شرکت های پتروشیمی درخواست کرد به پرداخت بهای خوراک و سوخت دریافتی مطابق قرارداد متعهد باشند.