رئیس جمهور در سفر به پاکستان:

زمینه های مساعد برای گسترش همکاری در حوزه انرژی فراهم است

رئیس جمهوری با اشاره به هدف گذاری برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی میان ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار در سال گفت: زمینه های مساعد برای گسترش همکاری های ایران و پاکستان در حوزه انرژی وجود دارد.

سیدابراهیم رئیسی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیأت های عالی رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران - اسلام آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تأکید کرد.

وی با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تأمین کننده همه این اهداف دانست و افزود: باور داریم که با توجه به ظرفیت های موجود، می توان روابط فی مابین را متحول کرد، ازاین رو در گام نخست، برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

رئیس جمهور با تشریح برخی زمینه های مساعد برای گسترش همکاری ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت بویژه در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تأمین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر، بخصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین، رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

رئیسی بر اهمیت تبادل هیأت های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تأکید و تصریح کرد: تقویت همکاری های ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می تواند در حل مشکلات مؤثر باشد و در مقابل، حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی کند؛ بلکه خود سبب ایجاد مشکلات پیچیده تر خواهد شد.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان نیز در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فی مابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف کرد و افزود: پیشرفت هرکدام از دو کشور ایران و پاکستان سبب پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

وی با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه های مرزی تأکید کرد.

نخست وزیر پاکستان با تأکید بر هدف گذاری برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فی مابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال گفت: گسترش همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه های مختلف ازجمله انرژی می تواند به تقویت همکاری های منطقه ای و بین المللی دو کشور بینجامد.

در این دیدار، همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تأکید و بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدهای خود در زمینه انرژی تسریع کند.

 

رئیس جمهور خبر داد:

هدف گذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای حجم مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان

رئیس جمهوری گفت: افزایش تبادلات اقتصادی  و تجاری ایران و پاکستان در گام نخست ۱۰ میلیارد دلار هدف گذاری شده است.

سیدابراهیم رئیسی در نشست مطبوعاتی مشترک با شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، ضمن قدردانی از میزبانی دولت این کشور از هیأت همراه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: از طرف رهبری معظم انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران به مردم پاکستان که همواره از اسلام، ارزش های اسلامی، مظلومان فلسطین و حق و عدالت دفاع کردند، سلام عرض می کنم. وی با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و پاکستان محدود به روابط همسایگی نیست؛ بلکه مبتنی بر رابطه تاریخی، تمدنی و اشتراکات عمیق اعتقادی و دینی است، افزود: آنچه دو ملت بزرگ ایران و پاکستان را پیوند داده، همین اشتراکات اعتقادی و دینی است و چنین پیوندهایی ناگسستنی است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه تبادل ظرفیت های قابل توجه موجود در دو کشور به طور حتم سبب انتفاع ملت های ایران و پاکستان خواهد شد، افزود: در نشست هیأت های عالی رتبه دو کشور تصمیم گرفتیم ضمن به کارگیری این ظرفیت ها، سطح روابط ایران و پاکستان را در تمام عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی ارتقا بخشیم.

رئیسی گفت: ممکن است برخی تعمیق همکاری ها و روابط دو کشور را نپسندند؛ اما آنچه برای ما اهمیت دارد، تداوم همکاری های دو کشور با هدف تأمین منافع دو ملت است. ازاین رو، در نشست هیأت های عالی رتبه ایران و پاکستان تصمیم گرفتیم به منظور ارتقای سطح همکاری های تجاری و اقتصادی، در گام نخست مبادلات تجاری را ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه ملت بزرگ ایران تحریم های ظالمانه را به فرصتی برای پیشرفت کشور تبدیل کرده است، برای انتقال تجربیات و تبادل ظرفیت ها با ملت پاکستان، بویژه در بخش های مختلف علم و فناوری، تکنولوژی، حمل ونقل و ترانزیت اعلام آمادگی کرد.

رئیس جمهور در پایان ابراز امیدواری کرد که این سفر نقطه عطفی در روابط ایران و پاکستان در همه زمینه ها باشد.

 

در جریان سفر رئیس جمهوری به اسلام آباد انجام شد

دیدار و گفت وگوی وزیران نفت ایران و پاکستان

وزیران نفت ایران و پاکستان در جریان سفر رئیس جمهوری به اسلام آباد دیدار و گفت وگو کردند.

جواد اوجی، وزیر نفت، که روز دوشنبه (3 اردیبهشت) به همراه سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، به اسلام آباد سفر کرده است، با مصدق مسعود ملک، وزیر نفت پاکستان، دیدار و گفت وگو کرد.

در این دیدار، هردو طرف بر تحکیم روابط دو کشور، بویژه در بخش انرژی و نفت و گاز تأکید کردند.

توسعه همکاری های دوجانبه در حوزه انرژی و صدور خدمات فنی و مهندسی، از مهم ترین محورهای مذاکرات وزیران نفت ایران و پاکستان بود.

 

امضای 8 سند همکاری بین ایران و پاکستان

مقام های جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در حضور رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر پاکستان، هشت سند همکاری مشترک در حوزه های مختلف امضا کردند.در ادامه برنامه های سفر رسمی سیدابراهیم رئیسی و هیأت عالی رتبه سیاسی و اقتصادی همراه به پاکستان، مقام های جمهوری اسلامی ایران و پاکستان پس از برگزاری نشست مشترک هیأت های عالی رتبه در حضور رئیسی و شهباز شریف، هشت سند همکاری در بخش های مختلف تجارت، علم و فناوری، کشاورزی، بهداشت، فرهنگ و مسائل حقوقی و قضایی امضا کردند.

ایجاد مناطق آزاد تجاری در گذرگاه های مرزی مشترک، همکاری در بخش سیما و رسانه، همکاری در بخش بهداشت دامی، همکاری های امنیتی، همکاری در بخش تعاون و رفاه اجتماعی، همکاری در بخش استاندارد و همکاری در بخش حقوقی و معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری از مهم ترین اسناد همکاری بین دو کشور بود که از سوی وزیران راه و شهرسازی، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی و رؤسای سازمان های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و استاندارد با همتایان پاکستانی به امضا رسید.

 

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان:

تعیین تکلیف خط لوله گازی آی پی حائز اهمیت است

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان به اهمیت سفر رئیس جمهوری به پاکستان اشاره کرد و گفت: تعیین تکلیف خط لوله انتقال گاز به پاکستان در این سفر اهمیت دارد؛ زیرا ایران به تعهدهای خود در این زمینه عمل کرده است. احمد امیرآبادی فراهانی به اهمیت سفر رئیس جمهوری به پاکستان اشاره و اظهار کرد: تعیین تکلیف خط لوله انتقال گاز به پاکستان در این سفر حائز اهمیت است؛ زیرا ایران به تعهدهای خود در این زمینه عمل کرده و خط لوله گاز تا مرز پاکستان برده شده است.

وی افزود: اگر پاکستان، گاز طبیعی را از طریق ایران به مصرف کنندگان کشورش برساند، بی شک رضایتمندی مطلوبی در داخل و به نفع دولت این کشور شکل خواهد گرفت؛ زیرا تأمین گاز آنها از طریق گاز مایع (ال پی جی) است که بسیار گران تمام می شود و این خط لوله می تواند در اقتصاد، رشد صنعت و آسایش مردم پاکستان مفید واقع شود.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان تصریح کرد: پیشنهادهایی برای عملیاتی کردن این خط لوله وجود دارد؛ اما بعضی کشورهای ثالث خارج از منطقه با ایجاد موانع، دخالت هایی در این زمینه دارند که دولت پاکستان باید بدون توجه به آن ها، منافع مشترک دو ملت را مدنظر قرار دهد.

امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه دولت سیزدهم در توسعه همکاری با همسایگان موفق عمل کرده است، بیان کرد: یکی از کارهای سازنده دولت در حوزه سیاست خارجی، تقویت همکاری ها با کشورهای همسایه و منطقه ازجمله پاکستان، ترکمنستان، تاجیکستان، عراق و... بوده است.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس:

بخشی از مشکلات حوزه انرژی با توسعه پتروپالایشگاه ها حل می شود

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از اولویت های مجلس آینده توجه به پتروپالایشگاه هاست؛ زیرا می توان با توسعه آن ها بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف کرد.

مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در نشست منتخبان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حزب مؤتلفه اسلامی با عنوان «اولویت های مجلس آینده» با بیان اینکه باید بیش ازپیش به صنعت نفت کشور توجه شود؛ زیرا این صنعت، صنعتی پیشرو به شمار می آید، بیان کرد: در مجلس دوازدهم، یکی از اولویت ها توجه به پتروپالایشگاه ها خواهد بود؛ زیرا معتقدم که توسعه این بخش می تواند بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف کند. توسعه انرژی های تجدیدپذیر نیز از دیگر مسائل مهم به شمار می آید.

وی تصریح کرد: هرچه در حوزه تجارت نفت و گاز ارزآوری بیشتری وجود داشته باشد، بی شک این موضوع بر رشد اقتصاد ملی تأثیرگذار خواهد بود. همچنین باید منابع حاصل از فروش نفت و گاز را صرف توسعه زیرساخت ها در کشور کنیم.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این نشست ضمن تشریح وضع اقتصادی کشور گفت: انتظار این است که مهم ترین تصمیم های مجلس دوازدهم در حوزه اقتصادی باشد. برای اینکه این تصمیم ها کارآمد باشد، باید وضع موجود شناسایی و آسیب شناسی شود و تحلیلی هم از اوضاع آینده و متغیرهای داخلی و خارجی داشته باشیم تا بر این اساس بتوانیم مسیر اصلاح مشکلات را طراحی کنیم.

وی  تصریح کرد: براساس گزارش مرکز آمار و بانک مرکزی، طی دو سال اخیر نرخ رشد اقتصادی روند رو به رشدی داشته و پیش بینی می شود این روند در سال های آینده تکرار شود.

 

رئیس کمیسیون  انرژی مجلس:

عملکرد دولت سیزدهم در دیپلماسی انرژی باعث افزایش مشتریان نفت ایران شد

 رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عملکرد دولت سیزدهم در دیپلماسی انرژی را موفق ارزیابی کرد و گفت: دولت با این رویکرد موفق شد خریداران جدیدی را به فهرست مشتریان نفت ایران اضافه و قراردادهایی را برای توسعه میدان های نفتی امضا کند.

فریدون حسنوند درباره اهمیت سفر رئیس جمهوری به پاکستان گفت: پیش از این تهران و اسلام آباد در توسعه خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان (آی پی) به توافق رسیده بودند و بخش ایرانی این خط لوله در خاک کشور تکمیل شده است. اکنون انجام تعهدهای طرف پاکستانی دراین باره از مسائل مهمی است که در سفر رئیس جمهوری به اسلام آباد، درباره به نتیجه رساندن آن گفت وگو خواهد شد. وی با اشاره به علاقه مندی بسیاری از مسؤولان پاکستانی برای اتمام پروژه خط لوله صلح افزود: این پروژه برای هر دو کشور منفعت اقتصادی خواهد داشت؛ البته سرمایه گذاری مشترک بین دو کشور، بویژه در بنادر جنوبی ایران، فصلی تازه را در همکاری های ایران و پاکستان در حوزه انرژی بازخواهد کرد. رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر گسترش ارتباطات عمیق با همسایگان تصریح کرد: طبق آمار و ارقام، دولت سیزدهم توجه بیشتری به گسترش روابط با همسایگان داشته، تا آنجا که تولید و فروش نفت از ۵۰۰ هزار بشکه در روز چند برابر شده و این موضوع نشان می دهد که دولت در دیپلماسی انرژی با دیگر کشورها در حوزه صنعت نفت و گاز موفق عمل کرده است.

حسنوند گفت: دولت سیزدهم موفق شد خریدارانی تازه را به فهرست مشتریان نفت ایران اضافه کند و قراردادهای امضاشده در زمینه توسعه میدان های نفتی، برای کشور حائز اهمیت است. وی در پایان گفت: در طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی به عنوان مهم ترین و راهبردی ترین طرح صنعت نفت، اقدام های مهمی در دولت سیزدهم انجام شد و این پیشرفت ها حکایت از این دارد که دولت در توسعه دیپلماسی نفت و گاز بسیار موفق عمل کرده است.