بهره برداری از گام نخست میدان های سپهر و جفیر در سفر رئیس جمهوری به خوزستان
افزایش 50 هزاربشکه ای ظرفیت تولید نفت
مشعل| در آستانه روزهای پایانی سال، تلاش و همت کارکنان و دست درکاران صنعت نفت برای به ثمر رساندن طرح های توسعه ای با محوریت رشد تولید و سرمایه گذاری همچنان ادامه دارد و این روزها شاهد بهره برداری رسمی از میدان های سپهر و جفیر در سفر یک روزه رئیس جمهوری به خوزستان در قالب ویدیوکنفرانس با حضور وزیر نفت بودیم تا با این اقدام مهم ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید روزانه نفت کشور افزوده شود. این آیین شامل بهره برداری از گام نخست میدان های سپهر و جفیر است. ارزش کلی قرارداد توسعه میدان های سپهر و جفیر ۲.۸ میلیارد دلار است که از این مقدار تاکنون ۳۳۰ میلیون دلار آن هزینه شده است و با اجرای کامل این قرارداد، تولید نفت به روزانه ۱۱۰هزار بشکه در روز می رسد. تاکنون حفاری ۱۲ حلقه چاه در این میدان های نفتی تکمیل شده است؛ چاه هایی که در لایه فهلیان و در عمق بیش از ۴۶۰۰ متر و با فشار بالای ۱۰ هزار پوند بر اینچ مربع (پام) به مخزن نفتی رسیده اند و تولید روزانه نفت، بیش از عدد پیش بینی شده در گام نخست خواهد بود.
18 اسفندماه تقویم صنعت نفت ورق خورد و رویداد مهمی در آن ثبت شد، میدان های نفتی سپهر و جفیر که از جمله طرح ها و برنامه های مهم وزارت نفت دولت سیزدهم ، در سفر ابراهیم رئیسی، رییس جمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت به استان خوزستان به بارنشست و گامی دیگر در جهت رونق بخشی به اقتصاد و آبادانی کشور برداشته شد.
رییس جمهوری پس از صدور فرمان بهره برداری از این میدان های مشترک از طریق ویدیوکنفرانس ضمن قدردانی از تلاش همه دست درکاران، سخنانی مبسوط بیان کرد.
دو طرح مهم در اقتصاد ایران
ابراهیم رئیسی، رییس جمهوری در آیین بهره برداری رسمی از طرح توسعه میدان های نفتی سپهر و جفیر اظهار کرد: امروز شاهد بهره برداری از طرح های مهمی در عرصه اقتصاد و تولید به دست با برکت و باکفایت مهندسان، مشاوران و کارگران شریف بودیم که جا دارد از همه آنها صمیمانه قدردانی کنم.
وی با تأکید بر ضرورت پرهیز از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده در فروش نفت و گاز کشور گفت: آنچه در میدان های نفت و گاز کشور به دست توانای مهندسان ایرانی در افزایش تولید و جلوگیری از هدررفت ثروت ملی در جمع آوری گازهای مشعل در حال انجام است، سبب افتخار کشور است که در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز هم از آن قدردانی شد و باید با جدیت دنبال شود.
رئیس جمهوری همچنین بر ضرورت بهره گیری از شرکت های نفت و گاز در خوزستان برای ایجاد اشتغال و رفع مشکلات زیرساختی مردم این استان تأکید کرد و افزود: خواهش من از همه همکاران در دولت این است که درباره آنچه از کارهای بزرگی که با اخلاص و به صورت شبانه روزی برای رفع مشکلات مردم انجام می شود، به درستی تبیین، روشنگری و اطلاع رسانی کنید.
رئیسی در ادامه استفاده از ظرفیت جوانان بومی نخبه خوزستان در پروژه ها و طرح های بزرگ عمرانی را از جمله اقدام های ستودنی دانست و تصریح کرد: تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز همواره استفاده از دانایی ها و توانایی ها برای رشد اقتصادی، رشد تولید و مهار تورم بوده است که باید نصب العین همه مسئولان باشد.
رییس جمهوری افزود: شما در شرایط اقلیمی دشوار خوزستان و نیز با وجود تحریم های بی سابقه علیه کشور توانستید اراده خود را به دشمن تحمیل کنید؛ دشمن اراده کرد تولید و اشتغال در کشور ما رونق نداشته باشد و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی اجرا نشود، اما شما در میدان تقابل و جنگ اراده ها، اراده خود را بر او تحمیل کردید.
رئیسی از همه مسئولان و دست اندرکاران بخش های مختلف اقتصادی و تولیدی از جمله صنایع فولاد و انرژی خواست همه تلاش خود را برای رفع مشکل بیکاری و افزایش بیش از پیش تولید در خوزستان به کار گیرند و یادآور شد: از همه واحدهای تولیدی و صنعتی می خواهم افزون بر ایجاد زمینه مشارکت و همکاری بیشتر با شرکت های دانش بنیان، موضوع ایفای مسئولیت اجتماعی را با جدیت بیش از گذشته دنبال کنند.
سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری در گام نخست توسعه آزادگان جنوبی
در این آیین، جواد اوجی، وزیر نفت نیز که در محل افتتاح پروژه سپهر و جفیر حضور داشت نیز درخصوص این طرح مهم، توضیحاتی ارائه کرد.
اوجی گفت: پیش بینی می شود در سه ماه چهارم ۱۴۰۲ رشد اقتصادی بخش نفت و گاز کشور همچنان بالای ۲۰ درصد باشد و قول می دهیم به همت کارکنان صنعت نفت این روند در سال ۱۴۰۳ هم ادامه یابد.
وی گفت: در آغاز به کار دولت سیزدهم برداشت روزانه نفت از میدان های نفتی در خوزستان یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بود و امروز با همت کارکنان صنعت نفت این رقم به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است.
وزیر نفت افزود: در این دولت تاکنون ۱۳۲ پروژه ناتمام به ارزش ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تکمیل و ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۴۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار طراحی شده و در حال اجراست.
وی بیان کرد: در چند سالی که از عمر دولت سیزدهم می گذرد، تولید نفت ۶۰ درصد، تولید روزانه گاز طبیعی ۵۰ میلیون مترمکعب، ظرفیت پالایش نفت روزانه ۲۱۰ هزار بشکه و ظرفیت پالایش گاز ایران روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
اوجی با اشاره به اینکه در آغاز به کار فعالیت دولت سیزدهم، تنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب گازهای همراه نفت جمع آوری می شد، اعلام کرد: این رقم هم اکنون به ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب رسیده است.
وزیر نفت گفت: رشد اقتصادی بخش نفت و گاز کشور براساس آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در سه ماه نخست، دوم و سوم امسال به ترتیب ۱۹.۸، ۲۵.۶ و ۲۱.۸ درصد اعلام شده است و پیش بینی می شود در سه ماه چهارم، این رشد همچنان بالای ۲۰درصد باشد، در عین حال قول می دهیم با همت کارکنان صنعت نفت این روند در سال ۱۴۰۳ هم ادامه یابد.
اوجی با اشاره به میدان های مشترک در غرب کارون تصریح کرد: هم اکنون توسعه این میدان ها تعیین تکلیف شده و از میدان های غرب کارون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت و ۱۳۰ میلیون فوت مکعب گاز برداشت می شود که بخش اعظم آن از میدان های مشترک است.
وی با اشاره به بهره برداری از گام نخست طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی با سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ گفت: با بهره برداری از این طرح تولید روزانه در این میدان به ۲۰۰ هزار بشکه می رسد.
افزایش ظرفیت تولید نفت
وزیر نفت با یادآوری اینکه پیشرفت فیزیکی طرح توسعه میدان های سپهر و جفیر در آغاز دولت سیزدهم ۱۵ درصد بود، اظهار کرد: امروز گام نخست این طرح با ظرفیت برداشت روزانه ۵۰ هزار بشکه با سرمایه گذاری ۴۱۴ میلیون دلاری به بهره برداری می رسد و سال آینده رقم تولید در این میدان ها به ۷۵ هزار بشکه خواهد رسید.
اوجی با اشاره به مذاکرات با شرکت گسترش انرژی پاسارگاد برای توسعه میدان پارس شمالی و طرح های ال ان جی (گاز طبیعی مایع شده) کشور گفت: تلاش می کنیم ظرفیت تولید نفت و گاز کشور را افزایش دهیم.