معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت خبرداد:
حضور رئیس جمهوری در هفتمین نشست سران جی ای سی اف الجزایر
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت از حضور رئیس جمهوری در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) در الجزایر خبر داد.
احمد اسدزاده گفت: سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری در رأس هیئتی بلندپایه در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادر کننده گاز (جی ای سی اف) شرکت و سخنرانی می کند، طرح مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره راهبردها و سیاست های مجمع برای حفظ منافع جمعی اعضا، ارتقای همکاری ها و مشارکت اعضا در توسعه گاز طبیعی، نقش این سوخت پاک در تأمین امنیت انرژی و لزوم توسعه سرمایه گذاری در صنعت گاز و دیدارهای دوجانبه از برنامه های اصلی حضور رئیس جمهوری در این رویداد است.
وی افزود: این نشست زمینه را برای مشارکت در گفت وگوهای سازنده و به اشتراک گذاری دیدگاه های اعضا درباره تحولات اخیر و چشم اندازهای آینده در حوزه انرژی و به ویژه گازطبیعی فراهم می کند.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت تصریح کرد: پیش از برگزاری نشست سران در نشست گروه عالی رتبه و نشست فوق العاده وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو که جواد اوجی، وزیر نفت نیز در آن حضور خواهد داشت، اسناد اساسی از جمله بیانیه نشست سران آماده می شود.
اسدزاده ادامه داد: در حاشیه این اجلاس، رویدادهای مهم مانند آیین رسمی گشایش دفتر مرکزی موسسه تحقیقات گاز جی ای سی اف در الجزایر که فرصتی برای شراکت راهبردی اعضا در بخش های مختلف فناوری صنعت گاز است، رونمایی از تازه ترین نسخه چشم انداز گاز جهان، آیین اهدای جوایز برای تجلیل از افراد و مؤسسه های نمونه به دلیل مشارکت فعال در صنعت گاز و مراسم امضای یادداشت تفاهم با کمیسیون انرژی آفریقا و مؤسسه تحقیقات اقتصادی برای آسه آن و شرق آسیا برگزار می شود.
وی با بیان اینکه مؤسسه تحقیقات گاز جی ای سی اف یکی از دستاوردهای مهم همکاری میان اعضا که دارای یک کمیته علمی فنی با حضور کشورهای عضو است، گفت: این کمیته کار خود را قبل از افتتاحیه رسمی مرکز آغاز و تاکنون ۳۰ طرح ارسالی از کشورهای عضو را بررسی کرده و از میان این طرح ها، پنج طرح برای اجرا انتخاب شده است. یکی از این طرح ها با عنوان طرح مدیریت و جمع آوری گازهای مشعل از ۵ طرح معرفی شده از طرف ایران پیشنهاد شده و قرار است به عنوان اولین اولویت از سوی مؤسسه تحقیقات گاز اجرا شود.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت افزود: با توجه به تلاش ها و پیگیری های اداره کل امور اوپک، مجامع و سازمان های بین المللی وزارت نفت در بازتاب تلاش ها و موفقیت های ایران در شرایط تحریمی، پژوهشگاه صنعت نفت برای دریافت جایزه جی ای سی اف انتخاب شده که در اجلاس یادشده جایزه خود را دریافت خواهد کرد.
اسدزاده اظهار کرد: نشست سران جی ای سی اف به موجب اساسنامه این مجمع با هدف تحکیم جایگاه سیاسی مجمع در عرصه بین الملل انرژی و تأکید همکاری ها میان اعضا همسو با اهداف مجمع هر دو سال یک بار در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود که هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) در روز دوم مارس (۱۲ اسفندماه) در جمهوری دموکراتیک الجزایر با حضور رؤسا و مقام های ارشد کشورهای عضو برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: دوحه (قطر) در سال ۲۰۱۱ میلادی، مسکو فدراسیون (روسیه) در سال ۲۰۱۳ میلادی، تهران (جمهوری اسلامی ایران) در سال ۲۰۱۵ میلادی، سانتاکروز (بولیوی) در سال ۲۰۱۷ میلادی، مالابو (گینه استوایی) در سال ۲۰۱۹ میلادی، دوحه (قطر) در سال ۲۰۲۲ میلادی به ترتیب میزبان ۶ دوره گذشته نشست بوده اند.
ایران میزبان هشتمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ میلادی خواهد بود.
سخنگوی اقتصادی دولت خبر داد:
رشد ۲۱.۸ درصدی بخش نفت در پاییز امسال
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه شاخص های اقتصادی ایران در ۹ ماه امسال طبق اعلام بانک مرکزی شرایط رشد با ثبات را تکرار کرده است، گفت: رشد ۲ برابری نفت نسبت به پاییز پارسال نشان داد کشور در زمینه تحریم شکنی موفقیت بسیار زیادی داشته است.
سیداحسان خاندوزی امروز (سه شنبه، هشتم اسفندماه) در یک نشست خبری مهم ترین معضل اقتصادی ایران در آغاز به کار دولت سیزدهم را رشد اقتصادی صفر و منفی در کنار وضع نگران کننده بدهی دولت و نقدینگی بالا خواند و گفت: در آغاز به کار دولت می توان گفت اقتصاد کشور در وضع کلنگی قرار داشت و دولت تلاش می کرد از هر ابرازی برای جبران کسری بودجه خود استفاده کند. وی افزود: در چنین شرایطی نخستین اقدامی که دولت سیزدهم باید انجام می داد، تدبیر برای رفع سه ناترازی بودجه در حوزه نظام بانکی و ناترازی های متغیرهای اسمی اقتصاد مانند رشد نقدینگی و تورم بود.
سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: شاخص های اقتصادی ایران در ۹ ماه امسال طبق اعلام بانک مرکزی، شرایط رشد باثبات را تکرار کرده و رشد اقتصادی به ۵.۱ با احتساب نفت و ۲.۵ درصد بدون احتساب نفت رسیده است.
خاندوزی با اشاره به اینکه رشد بخش نفت پاییز امسال به ۲۱.۸ درصد رسیده است، گفت: این عدد پاییز پارسال ۱۰.۸ درصد بود. رشد ۲ برابری نفت نسبت به پاییز پارسال نشان داد کشور در زمینه تحریم شکنی موفقیت بسیار زیادی داشته است، بنابراین رشد اقتصادی ۹ ماه امسال بالای ۶ درصد را تجربه می کند.
وی درباره تحریم ها اظهار کرد: دولت سیزدهم تلاش های زیادی را در این دو سال برای خنثی کردن اثر تحریم ها انجام داده که فعال کردن کانال های بانکی اعم از پیام رسان مالی غیرقابل رصد و سازوکارهای تسویه مالی در دستور کار قرار گرفته و با بعضی از کشورها به شکل فعالانه وارد حوزه عملیاتی شدیم، ضمن آنکه بانک مرکزی هم پیشنهادهایی با بعضی از کشورهای همسو مطرح کرده تا آثار منفی تحریم ها را کاهش دهد، گفت وگوها در جریان است و به محض حصول به نتیجه اطلاع رسانی می شود.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره سرمایه گذاری خارجی گفت: این موضوع یکی از نکات عملکرد قابل توجه دولت در بخش دیپلماسی اقتصادی است. در ۱۱ ماه امسال ۵۵ میلیارد دلار تجارت غیرنفتی با ۱۵ کشور همسایه بوده که ۲.۵ درصد بیش از ۱۱ ماه پارسال بود. در حوزه سرمایه گذاری خارجی نیز خوشبختانه از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تا ابتدای اسفندماه بیش از ۱۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری مصوب معتبر منجر به آغاز فرآیند سرمایه گذاری، نه فقط روی کاغذ داشته ایم که صنعت با ۳.۸ میلیارد دلار، کشاورزی با ۵۸۰ میلیون دلار، بخش خدمات با ۶۱۷ میلیون دلار و بخش نفت نیز با ۴.۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی کارنامه قابل توجهی نسبت به سال های گذشته دارند که امیدواریم اتفاقی که در سرمایه گذاری خارجی رخ داده، سال آینده نیز تداوم یابد.
سخنگوی دولت اعلام کرد:
حتی در اوج مصرف هم قطع گاز و برق نداریم
سخنگوی دولت گفت: یادمان هست که قطع گاز و برق فقط محدود به اوج سرما و تابستان نبود، بلکه در بهار هم شاهد قطع گاز و برق بودیم، اما اکنون حتی در اوج مصرف هم قطع گازو برق نداریم.
علی بهادری جهرمی در برنامه تلویزیونی درباره اقدام های دولت سیزدهم گفت: زمانی که دولت روی کار آمد، برخی از مردم به نقاط مرزی و کشور همسایه می رفتند واکسن تزریق کنند، زیرا واکسن کرونا در داخل کشور نبود و هر روز ۷۰۰ جان باخته داشتیم، اما با انتخاب مردم ورق به گونه ای برگشت که در ۱۰۰ روز کشور ما در چند حوزه رکورددار شد و این کار با حضور و مشارکت مردم انجام گرفت.
وی افزود: یادمان هست که قطع گاز و برق فقط محدود به اوج سرما و تابستان نبود، بلکه در بهار هم شاهد قطع گاز و برق بودیم، اما اکنون حتی در اوج مصرف هم قطع گاز و برق نداریم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت تصمیم گرفت فاز ۱۱ پارس جنوبی را که بیش از ۱۰ سال معطل شرق و غرب مانده بود، به دست جوانان نخبه و توانمند ایران تکمیل کند که باعث افزایش تولید گاز شد، همچنین دوباره موفق شدیم ذخیره سازی گاز را برای دوره های اوج مصرف داشته باشیم.
بهادری جهرمی اظهار کرد: ما فقط معطل میز گفت وگو برای فروش نفت و فراورده های نفتی نماندیم، بلکه سعی کردیم به کشورهای مختلف نگاه و پتروشیمی فراسرزمینی را در آن سوی جهان فعال کنیم.
مرکز آمار ایران اعلام کرد:
تحقق ۵.۱ درصدی رشد اقتصادی با نفت
تازه ترین نتایج حساب های ملی فصلی مرکز آمار ایران نشان از رشد اقتصادی ۵.۱ درصدی با نفت و ٢.۵ درصدی بدون نفت در پاییز ١۴٠٢ دارد.
بر اساس تازه ترین نتایج حساب های ملی فصلی این مرکز، تولید ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در پاییز سال ١۴٠٢ به رقم ٢١۹۶ هزار میلیارد ریال با نفت و ١٨۵۶ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی که رقم یادشده در مدت مشابه پارسال با نفت ٢٠٨٩ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ١٨١٠ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ۵.۱ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ٢.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی بدون نفت در پاییز سال ١۴٠٢ دارد.
نتایج یادشده حاکی از آن است که در پاییز سال ١۴٠٢ رشته فعالیت های گروه کشاورزی رشد ١.٠-، گروه صنایع و معادن ۶.٩ درصد (استخراج نفت خام و گاز طبیعی ٢١.٨، دیگر معادن ٠.٣، صنعت ١.٣، انرژی ۵.۶- و ساختمان ۰.۴ درصد) و گروه خدمات ۴.۶ درصد نسبت به پاییز سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.
محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ١٨ بخش اصلی متشکل از ۴٢ رشته فعالیت بر مبنای طبقه بندی ISIC.Rev۴ انجام می شود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخش های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل داری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیربخش های استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج دیگر معادن، صنعت، تأمین آب، برق و گاز طبیعی و ساختمان است و گروه خدمات شامل زیربخش های عمده و خرده فروشی، فعالیت های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل ونقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت های مالی و بیمه، مستغلات، کرایه و خدمات کسب وکار و دامپزشکی، اداره امور عمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیت های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و دیگر خدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی می شود.