بازدید معاون حقوقی رئیس جمهوری

 از پالایشگاه نفت سنگین پاسارگاد قشم

معاون حقوقی رئیس جمهوری با حضور در پالایشگاه نفت سنگین پاسارگاد قشم از بخشی از ظرفیت های جزیره قشم در حوزه انرژی و شرکت های زیرمجموعه گروه گسترش انرژی پاسارگاد بازدید کرد.

در بازدید محمد دهقان، محمدحسینی، فرماندار، حجت الاسلام غلامرضا حاجبی، امام جمعه و عادل پیغامی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز حضور داشتند.

پالایشگاه نفت فوق سنگین پاسارگاد قشم، نخستین پالایشگاه با خوراک نفت سنگین کشور است که با ظرفیت ۱۲ میلیون بشکه خوراک در سال، بزرگ ترین تولیدکننده قیر در گریدهای مختلف در منطقه است که در ۴۶ هکتار احداث شده است.

برخورداری از اسکله اختصاصی بارگیری فله محصولات با نرخ بارگیری ۵۰۰ تن در ساعت قیر و قابلیت پهلودهی کشتی تا تناژ ۴۰ هزار تن در جزیره قشم از ویژگی های ارزشمند این مجموعه است.

 

رئیس کل بانک مرکزی مطرح کرد:

آمادگی برای امضای قرارداد ۶۰۰ میلیون دلاری  با وزارت نفت

رئیس کل بانک مرکزی از آمادگی بانک مرکزی برای امضای قرارداد ۶۰۰ میلیون دلاری با وزارت نفت خبر داد.

محمدرضا فرزین در این باره اظهار کرد: منابع ارزی کشور به گونه ای است که این پیشنهاد برای سرمایه گذاری در توسعه چاه های نفتی به وزارت نفت ارائه شده است و به زودی قرارداد امضا خواهد شد.

وی گفت: در عرصه دیپلماسی اقتصادی نیز توافق های بسیار خوبی با کشورهای همسایه و شریکان تجاری مان داشته ایم که آثار آن بر بازار ارز در آینده برای همگان ملموس خواهد بود.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به توان سامانه های نظارتی بانک مرکزی افزود: امروز در بانک مرکزی این توانایی را داریم افرادی را که با نرخ های غیرعادی سعی در ایجاد التهاب در بازار ارز و آسیب زدن به نظام اقتصادی کشور را دارند، رصد و شناسایی کنیم. اعداد بالایی که ازسوی سودجویان معامله می شود به زودی شناسایی خواهد شد و واحدهای پولشویی ورود می کنند و به وظیفه خود در زمینه مسدودسازی حساب های ریالی و ارزی آنان عمل خواهند کرد.

فرزین با بیان اینکه نوسان هایی که حادث شده است گذراست، بیان کرد: از همه فعالان اقتصادی می خواهیم فعالیت ها و تصمیم های خود را بر اساس واقعیت های ارزی اعلام شده کشوراتخاذ کنند.

جابه جایی رکورد تولید متانول در پتروشیمی بوشهر

پتروشیمی بوشهر رکورد تولید متانول در دوره های گذشته این شرکت را با عبور از تولید یک میلیون و ۳۱۸ هزار تن متانول در پایان دی ماه جابه جا کرد.

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر در آیین قدردانی از مهندسان، متخصصان و کارکنان این شرکت در تحقق اهداف شرکت، فاز نخست و تولیدی شرکت را که ویژگی هایی خاص در صنایع بالادستی و پایین دستی دارد همچون فاز توسعه ای و در حال اجرا مهم برشمرد و اعلام کرد: تولید در زنجیره در اختیار را خوب و صحیح هدایت کردیم و افزون بر افزایش اقتصادی تولید، صادرات و درآمدزایی شرکت را نیز افزایش دادیم.وی نیروی انسانی را سرمایه اصلی پتروشیمی بوشهر دانست و یکی از اولویت ها را افزایش سطح معیشت و رفاه آنان اعلام کرد و گفت: در روند تولید متانول و ثبت رکورد جدید، شاهد نقش مهم و اساسی نیروی انسانی متعهد و متخصص هستیم.مهرداد دینیان، مدیر مجتمع شرکت پتروشیمی بوشهر نیز در این آیین با اشاره به تکمیل زنجیره گاز ترش از شیرین سازی تا جداسازی گوگرد، اتان و متان و در نتیجه تولید متانول و تأمین حداکثری یوتیلیتی در درون این مجموعه اظهار کرد: امسال متانول با ۹۵ درصد ظرفیت تولید خواهد شد.وی با اشاره به عواملی که در ثبت رکورد تولید نسبت به سال های قبل دخیل بوده است، افزود: آموزش مستمر کارکنان بهره برداری برای مهار هرچه بهتر پارامترهای کنترلی واحد با هدف بهینه سازی تولید و تشخیص زودهنگام مشکلات، بررسی دقیق و مداوم سایت و گزارش موارد خرابی تجهیزات و نشتی ها در سریع ترین زمان ممکن از جمله مواردی بوده که تأثیر بسزایی در افزایش تولید متانول داشته است.مدیر مجتمع شرکت پتروشیمی بوشهر اظهار کرد: کنترل مشکلات تجهیزات و نحوه بهره برداری در بخش هایی که دارای مشکل فنی بوده و امکان انجام آن به سادگی و بدون خارج کردن آن از سرویس میسر نبود، یکی دیگر از مسائلی است که واحد بهره برداری توانست با بهره گیری از تکنیک های فنی و توقف تولید مداوم، در کنترل شرایط و حفظ تولید موفق عمل کند.

 

همزمان با ایام ولادت امام علی (ع) انجام شد

راه اندازی جایگاه عرضه سوخت آزادراه تهران - شمال

جایگاه عرضه فرآورده های نفتی آزادراه تهران شمال در منطقه تهران همزمان با ایام ولادت امام علی (ع) به بهره برداری رسید.

فریدون یاسمی، مدیر منطقه تهران گفت: جایگاه عرضه فرآورده های نفتی آزادراه تهران - شمال در ناحیه غرب این منطقه به منظور کاهش بار ترافیکی و تسریع در خدمت رسانی به مسافرانی که در این آزادراه تردد دارند، به مرحله بهره برداری رسید.

وی تأکید کرد: این جایگاه با هزینه بخش خصوصی و با ظرفیتی معادل ۴۵ هزار لیتر احداث شده است، همچنین این جایگاه تک سکو بوده و با چهار دستگاه دیسپنسر و هشت نازل، عملیات سوخت رسانی را به انجام می رساند.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران تأکید کرد: جایگاه آزادراه تهران شمال پنجاه وچهارمین جایگاه ناحیه غرب در کیلومتر ۲۱ آزاد راه تهران شمال واقع و با راه اندازی آن برای چهار نفر اشتغال زایی شده است.

 

با راه اندازی این جایگاه شمار جایگاه های منطقه تهران به ۳۴۹ جایگاه رسید.

قدردانی امام جمعه اردبیل از عملکرد شرکت ملی گاز

امام جمعه اردبیل ضمن قدردانی از عملکرد مجموعه شرکت گاز در توسعه گازرسانی به اقصی نقاط استان، گفت: توسعه زیرساخت های گاز طبیعی و بهره مندی عموم مردم از این نعمت خدادادی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.

سیدحسن عاملی در خطبه های نماز جمعه با اشاره به بارش برف سنگین اخیر و سرمای حاکم در استان به توان شرکت گاز در تأمین گاز موردنیاز مشترکان بدون افت فشار و قطعی با وجود دمای هوا ۲۰ درجه سانتیگراد زیر صفر اشاره کرد و افزود: این در حالی است که گازرسانی گسترده به اقصی نقاط استان و واحدهای صنعتی و کشاورزی انجام شده است.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود نعمت گاز طبیعی را از برکات نظام جمهوری اسلامی برشمرد و افزود: توسعه زیرساخت های گاز طبیعی و بهره مندی عموم مردم از این نعمت خدادادی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: دولت برای توسعه زیرساخت های گازرسانی در استان سرمایه گذاری بزرگی انجام داده است.

عاملی در پایان با اشاره به اینکه استان اردبیل در منتهی الیه خط انتقال گازرسانی واقع شده ضمن بیان اهمیت اجرای خط انتقال دوم استان در تأمین گاز واحدهای صنعتی و کشاورزی همچنین تأمین گاز بزرگ ترین گلخانه کشور، بر لزوم تسریع در تکمیل این پروژه تأکید کرد.

 

از سرگیری تولید در بزرگ ترین میدان نفتی لیبی

تولید نفت خام در میدان شراره لیبی پس از لغو حالت فوق العاده در این تأسیسات نفتی ازسرگرفته شد.

شرکت ملی نفت لیبی با لغو حالت فوق العاده، تولید در میدان نفتی شراره، بزرگ ترین میدان نفتی این کشور آفریقای شمالی عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را پس از توقف دو هفته ای به دلیل اعتراض ها ازسر گرفت.

شرکت ملی نفت لیبی هفته گذشته در پی شماری از معترضان لیبیایی متشکل از گروهی موسوم به «جنبش ریشه کن کردن فساد» که طی بیانیه ای ویدیویی و اولتیماتومی ۷۲ ساعته تهدید کرده بودند دو تأسیسات نفت و گاز در نزدیکی طرابلس، پایتخت لیبی را تعطیل خواهند کرد، در میدان «شراره» حالت فوق العاده اعلام کرد.

فعالیت در این میدان نفتی لیبی هفته گذشته از سوی معترضان منطقه فزان در جنوب کشور به حال تعلیق درآمد تا خواسته های خود را برای خدمات مطلوب تر مطرح کنند.

معترضان تهدید کرده بودند فعالیت تأسیسات مجتمع «ملیته» را که سرمایه گذاری مشترک شرکت ملی نفت لیبی و انی ایتالیاست، متوقف می کنند. هرگونه توقف در فعالیت تأسیسات یادشده، عرضه گاز از خط لوله گازی «گرین استریم لیبی» به ایتالیا را مختل می کند.

معترضان خواستار برکناری فرهت بنگدارا، ریاست شرکت ملی نفت لیبی به دلیل آنچه آنها «تخطی در حد جرم و جنایت» نامیده اند، بودند، آنها همچنین خواستار ممانعت بنگدارا از امضای هرگونه قرارداد نفت و گاز شده بودند.

میدان شراره با یک سرمایه گذاری مشترک بین شرکت ملی نفت لیبی و شرکت های رپسول اسپانیا، اوام وی اتریش، اکینور نروژ و توتال انرژی فرانسه اداره می شود.

توقف فعالیت در میدان شراره، عملیات در میدان الفیل با تولید روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت را هم تحت تأثیر قرار داد.

گروه معترضان هشدار داده بودند که فعالیت پالایشگاه نفت «زاویه» متعلق به شرکت ملی نفت لیبی در غرب طرابلس با ظرفیت پالایش روزانه ۱۲۰ هزار بشکه نفت را متوقف می کنند. این پالایشگاه نفت خام میدان «شراره» با ظرفیت برداشت روزانه ۳۰۰ هزار بشکه را فرآوری می کند.