
شرکت گاز استان لرستان
اصلاح رایگان ۸۳ درصد موتورخانه های مشترکان گاز
مدیرعامل شرکت گاز استان لرستان از اصلاح و بهینه سازی رایگان ۸۳ درصد از موتورخانه های مشترکان گاز در این استان خبر داد.
کرم گودرزی در این باره توضیح داد: از ابتدای اجرای این طرح ملی تاکنون اصلاح و بهینه سازی تعداد 3هزار و 294 موتورخانه مشترک خانگی، تجاری و اداری که در سامانه مکانیزه این طرح ثبت نام و مشارکت کرده اند با موفقیت تکمیل شده است.
وی افزود: این طرح شامل سه اقدام سرویس و تنظیم مشعل، عایق کاری تأسیسات و نصب دستگاه ضد رسوب مغناطیسی بوده که به صورت رایگان در واحدهای مسکونی، تجاری و اداری اجرا می شود و پایش انجام شده نشان دهنده کاهش مصرف گاز در موتورخانه های بهینه و اصلاح شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان لرستان اعلام کرد: مشترکان گاز دارای موتورخانه مرکزی و شرکت های مجری واجد شرایط می توانند با مراجعه به سایت شرکت ملی گاز ایران به نشانی www.nigc.ir و انتخاب گزینه طرح بهینه سازی مصرف انرژی نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.
گودرزی گفت: برای فرهنگ سازی مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی اقدام های گسترده ای از طریق رسانه های ملی و استانی، خبرگزاری ها، نشریات و شبکه های اجتماعی به صورت مستمر انجام می شود که امیدواریم با تغییر در الگوهای مصرف گاز طبیعی افزون بر بهینه سازی مصرف، در حفظ منابع ارزشمند انرژی کشور مسئولیت پذیرانه تر عمل کنیم تا آیندگان نیز بتوانند از ثمرات انرژی های تجدیدناپذیر بهره مند شوند.
شرکت پتروشیمی ارومیه
افزایش ۸۸ درصدی فروش محصولات در آذرماه امسال
شرکت پتروشیمی ارومیه در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش ۸۸ درصدی در فروش محصولات را ثبت کرد.
براساس گزارش عملکرد این شرکت در کدال، پتروشیمی ارومیه در آذرماه امسال معادل ۱۳۷،۳۱۳ میلیارد تومان از محصولات خود را به فروش رسانده که این مقدار در آذرماه پارسال معادل ۷۳،۱۲۹ میلیارد تومان بوده و افزایش ۸۸ درصدی را برای شرکت رقم زده است.
پتروشیمی ارومیه با سرمایه ثبت شده ۲۰۰ هزار میلیارد تومان طی دوره ۹ ماهه شرکت معادل ۱،۲۳۷،۲۴۶ میلیارد تومان درآمد از فروش کسب کرده است.
درآمد شرکت پتروشیمی ارومیه طی ۹ ماه دوره قبل معادل ۷۵۹،۱۵۸ میلیارد تومان بوده و افزایش ۶۲ درصدی درآمد ثبت شده است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری
عملیات تعویض شیرآلات و احیای چاه میدان رامشیر
مدیر فنی شرکت نفت و گاز آغاجاری اظهار کرد: عملیات تعویض شیرآلات و احیای چاه شماره ۲۱ میدان رامشیر شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری در اقدامی جهادی در مدت زمان ۶ ساعت و بدون استقرار دکل در شرایطی ایمن و با موفقیت انجام شد.
حیدر الیاسی نیا تصریح کرد: با توجه به مشکلات ناشی از نشت داخلی در چاه شماره ۲۱ میدان رامشیر، تعویض شیرآلات معیوب سرچاهی بدون حضور دکل با رعایت موارد ایمنی،زیر نظارت مستقیم کارشناسان شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با موفقیت انجام شد.
وی با اشاره به توان تولید روزانه 3 هزار بشکه ای این چاه و نقش آن در اقتصاد کشور گفت: با تزریق سیالات و کاهش فشار چاه، عملیات جداسازی تاج چاه و تعویض شیرآلات معیوب با همکاری گروه های عملیاتی و پشتیبانی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت خدمات دهنده AFP انجام شد.
مدیر فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با موفق خواندن نتایج این عملیات جلوگیری از توقف تولید چاه به مدت 4 ماه، معادل ۳۶۰ هزار بشکه نفت و صرفه جویی در هزینه های تعمیر با دکل حفاری، معادل ۴۲۰ میلیارد ریال را ازجمله نتایج انجام این عملیات برشمرد.
شرکت پالایش گاز سرخون و قشم
اقدام صنعت گاز برای ارتقای سلامت کارکنان جنوب
مدیران شرکت پالایش گاز سرخون و قشم با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به منظور بهره گیری مطلوب از تجارب و دانش علمی و پژوهشی دانشگاه، ارتقای سطح سلامت کارکنان و خانواده های آنان در جنوب کشور تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
پارسا پروین، سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم با اشاره به اینکه پیوند صنعت نفت و گاز با دانشگاه های کشور می تواند تحول آفرین باشد، گفت: همواره رعایت دقیق دستورعمل ها و الزام های مربوطه و همکاری با مراکز علمی و پژوهشی، نظارت مستمر بر حفظ و نگهداری و تامین سلامت کارکنان و خانواده های آنان همچنین حفظ محیط زیست به عنوان شاخصه های اصلی و تاثیرگذار در زمینه سلامت، پزشکی، ایمنی، بهداشت و محیط زیست این شرکت بوده و با یک نگرش پیشگیرانه به دنبال ارتباط موثر صنعت با دانشگاه برای توسعه پایدار و افزایش بهره وری است.
وی در ادامه شناسایی مباحث مورد نیاز سازمان و دغدغه های کارکنان و به دنبال آن رفع موارد مدنظر همچنین ارج نهادن به سلامت و درمان نیروی انسانی در سطح صنعت گاز را یکی از ارکان اصلی سازمان دانست و افزود: هدف اصلی شرکت پالایش گاز سرخون و قشم رفع چالش های حوزه بهداشت و توسعه خدمات درمانی به جامعه زیرمجموعه خود در منطقه جنوب با توجه به گرمای طاقت فرساست.
شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین
همکاری تاپیکو و قرارگاه خاتم الانبیا در توسعه میدان های نفت و گاز
تفاهم نامه همکاری شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین(تاپیکو) و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با هدف توسعه میدان های نفتی و گازی به امضای مدیرعامل تاپیکو و فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا رسید. تفاهم نامه همکاری در زمینه سرمایه گذاری و مشارکت در توسعه میدان های نفتی و گازی از سوی بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین(تاپیکو) و سردار عبدالرضا عابدزاده، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا امضا شد. بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین(تاپیکو) در این آیین با اشاره به سیاست گذاری های انجام شده از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل شستا به منظور رفع کسری تراز عملیاتی تأمین اجتماعی در سال های آینده، تأمین خوراک پایدار مجتمع های پتروشیمی تابع، خلق ثروت و درآمد پایدار و مرتفع سازی نیاز کشور بر ضرورت سرمایه گذاری در پروژه های توسعه ای در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی تأکید کرد.
شرکت پالایش نفت کرمانشاه
ارتقای کیفی نفت کوره وارد مرحله اجرا شد
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شرکت پالایش نفت کرمانشاه، از آغاز عملیات اجرایی ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی این شرکت خبر داد. محمدرضا امامی نیا در این باره اظهار کرد: پیش از این، قرارداد ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی پالایشگاه کرمانشاه میان مدیرعامل این شرکت و مدیرعامل شرکت دانش بنیان آذر انرژی تبریز امضا شده بود و هم اکنون این پروژه وارد فاز اجرایی شد.
وی یادآور شد: این پروژه بی شک نقش مهمی در کاهش آلاینده های زیست محیطی، ارتقای شاخص های کیفی فرآورده های نفتی، افزایش سوددهی و توسعه پالایشگاه کرمانشاه ایفا خواهد کرد. سخنگوی پالایشگاه نفت کرمانشاه اظهار کرد: در واقع هدف از اجرای طرح، این است که مقدار گوگرد نفت کوره از ۳.۲ به ۰.۸ درصد کاهش یابد. همچنین در این طرح، ۳۰ درصد از نفت کوره تولیدی پالایشگاه کرمانشاه به نفت گاز تبدیل خواهد شد.
امامی نیا یادآور شد: یکی از چالش های اصلی در شرکت های پالایشی کشور بحث تولید نفت کوره است که خوشبختانه پالایشگاه کرمانشاه با اعتماد به دانش بومی مهندسان جوان کشور و کارکنان توانمند شرکت، برای نخستین بار در کشور گامی مؤثر در این زمینه برداشته است.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان
عرضه ۱۰۰ درصد بنزین با استاندارد یورو ۴
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان گفت: در ۹ ماه امسال ۱۰۰ درصد بنزین کلانشهر اصفهان با استاندارد یورو ۴ عرضه شد.
عبدالله گیتی منش در این باره گفت: به منظور حفاظت محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا و الزام قانونی هوای پاک، تأمین و توزیع بنزین و نفت گاز با استاندارد ملی و جهانی یورو ۴ همواره در اولویت این منطقه قرار دارد. وی تأکید کرد: بنزین موتور یورو ۴ توزیع شده در منطقه، یک میلیارد و ۸۷۳ میلیون و ۵۲۱ هزار لیتر است که از طریق جایگاه های عرضه سوخت منطقه در اختیار هم استانی های عزیز قرار گرفته است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان افزود: در ۹ ماه امسال، ٨٧ درصد بنزین موتور و ۹۰درصد نفت گاز مصرفی استان با استاندارد یورو ۴ توزیع شده است.
پژوهشگاه صنعت نفت
کسب رتبه دوم در میان ۶۳ پژوهشگاه کشور
رتبه بندی و ارزیابی پژوهشگاه ها و مؤسسات پژوهشی دولتی در سال ۱۴۰۱ از سوی مؤسسه ISC انجام شد و پژوهشگاه صنعت نفت توانست رتبه دوم را از میان ۶۳ پژوهشگاه به خود اختصاص دهد.
در رتبه بندی پژوهشگاه ها و مراکز پژوهشی، 5 معیار پژوهش (با وزن ۲۵ درصد)، فناوری و نوآوری (با وزن ۳۵ درصد)، بین المللی سازی (با وزن ۱۰ درصد)، اثرگذاری اقتصادی (با وزن ۲۰ درصد) و خدمات اجتماعی، زیرساخت و تسهیلات (با وزن ۱۰ درصد) مورد ارزیابی قرار گرفته است.
برهمین اساس، در رتبه بندی سال ۱۴۰۱، در مجموع تعداد ۶۳ پژوهشگاه حضور داشتند که در ارزیابی این پژوهشگاه ها، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشگاه رنگ به ترتیب رتبه های اول تا سوم را به دست آوردند.
پژوهشگاه صنعت نفت با کسب امتیاز ۹۴.۵۳ توانست رتبه دوم را در بخش اثرگذاری اقتصادی به خود اختصاص دهد و این موضوع نشان دهنده تحقق اهداف و مأموریت های از پیش تعیین شده این سازمان است.
پژوهشگاه صنعت نفت امسال در میان63 پژوهشگاه حاضر، رتبه سوم را در دو حوزه فناوری و نوآوری و خدمات اجتماعی،همچنین زیرساخت و تسهیلات، به خود اختصاص داده است؛ در ارزیابی سال گذشته نیز رتبه سوم را کسب کرده بود که خوشبختانه امسال با کسب امتیازهای بالاتر در معیارهای پنجگانه توانست این رتبه را به جایگاه دوم ارتقا بخشد.
شرکت گاز استان قم
افزایش ۳ درصدی گازرسانی به نیروگاه
مدیرعامل شرکت گاز استان قم از افزایش 3 درصدی گازرسانی به نیروگاه سیکل ترکیبی قم در 9 ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.
مرتضی خوش لهجه گفت: در ۹ ماه امسال بیش از ۷۶۸ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به نیروگاه استان قم تحویل داده شد که این مقدار نسبت به مدت زمان مشابه سال 1401 در حدود ۷۴۵ میلیون مترمکعب بوده است. وی با بیان اینکه استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه ها سبب افزایش بازدهی در تولید برق می شود، تصریح کرد: افزون بر این استفاده از این سوخت در نیروگاه ها، کاهش تولید آلاینده های سمی و خطرناک را در پی دارد. مدیرعامل شرکت گاز استان قم با بیان اینکه در این استان یک نیروگاه سیکل ترکیبی و ۹ نیروگاه مقیاس کوچک تولید برق (CHP) وجود دارد، تصریح کرد: سوخت پایه همه این نیروگاه ها گاز طبیعی است. خوش لهجه با تأکید بر اینکه استفاده از سوخت جایگزین برای نیروگاه های سراسر کشور در حوزه اختیارات استان نیست، گفت: تصمیم گیری در این باره به عهده سیستم مرکز راهبردی توانیر است.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس
صعود در سودآوری و ارزش افزوده
بر اساس اعلام سازمان مدیریت صنعتی، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس توانست رتبه نخست بیشترین سودآوری، صادرات، ارزش افزوده و ارزش بازار، همچنین رتبه دوم بیشترین فروش را در میان ۵۰۰ شرکت برتر ایران کسب و در دو رتبه ارزش افزوده و سودآوری نسبت به دوره قبل یک پله صعود کند. بر اساس نتایج بیست وششمین دوره رده بندی IMI-100 طبق عملکرد مالی شرکت ها در سال ۱۴۰۱، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با یک پله صعود نسبت به دوره گذشته با ۱۴۲ هزار میلیارد تومان و ۲۹ همت بالاتر از رتبه دوم توانست رتبه نخست ارزش افزوده را بین ۵۰۰ شرکت برتر ایران از آن خود کند. این شرکت همچنین با ارزش بازار ۵۳۳ هزار میلیارد تومان و ۵۳ همت بیشتر از رتبه نخست، توانست بار دیگر رتبه ارزشمندترین شرکت ایران در بازار سرمایه را کسب کند. شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس همچنین با یک پله صعود نسبت به سال گذشته و ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سودآوری، عنوان سودآورترین شرکت ایران را از آن خود کرد.