
پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز
اجرای مرحله جدید طرح احیای چاه های کم بازده در4 میدان نفتی
رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز از اجرای فاز جدید طرح احیای چاه های کم بازده در چهار میدان نفتی مناطق نفت خیز جنوب با حضور شرکت های دانش بنیان خبر داد.
محمداسماعیل کفایتی گفت: چهار گروه متشکل از نمایندگان شرکت های فناور طرف قرارداد این پارک، ستاد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت های بهره بردار به صورت میدانی، چاه های چهار میدان نفتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را بررسی و تحلیل کرده اند.وی افزود: طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی از جمله طرح های ملی فناورانه با هدف افزایش تولید نفت، صیانت از منابع هیدروکربوری و حمایت از شرکت های دانش بنیان از سوی پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز در دولت سیزدهم در حال راهبری است.رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز اظهار کرد: چهار شرکت فناور دیاکو انرژی پژوه، زیما توسعه پارسیان کیش، توسعه فناوری های همیار مهندسی، شرکت کاوش و تولید مهر انرژی به ترتیب از میدان های بی بی حکیمه، مارون، پلنگان و میدان رگ سفید بازدید کرده اند.کفایتی ادامه داد: این بازدید با حضور نمایندگان پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت های بهره بردار و شرکت های فناوری و با هدف بررسی و ارزیابی میدانی آخرین وضعیت چاه های موضوع قرارداد برای واگذاری به شرکت فناور به منظور پیاده سازی فناوری مربوطه انجام شد.وی تصریح کرد: با آغاز بازدید از سوی هریک از شرکت های فناور، بزرگ ترین طرح دانش بنیان کشور وارد فاز پیاده سازی فناوری می شود که پیش از این با بازدید از یکی از چاه های میدان اهواز در مجموع تاکنون پنج شرکت فناور طرف قرارداد با پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز، چاه های موضوع قرارداد را بررسی و تحلیل کرده اند.
در همین راستا و به منظور هرچه سریع تر عملیاتی شدن مراحل اجرایی پیاده سازی فناوری در قراردادهای امضاشده، نشست هایی جداگانه ای برای جمع بندی نتایج بررسی مربوط به هر قرارداد در ستاد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برگزار می شود.
بازدید از چاه های شرکت های نفت مناطق مرکزی ایران و نفت فلات قاره ایران، برای قراردادهای سایر شرکت های فناور در دستور کار آتی پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز در طرح یادشده قرار دارد.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران
قدردانی از وزیر نفت و فعالان صنعت پالایش
رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران با اهدای لوحی به وزیر نفت از زحمات و اقدام های شبانه روزی کارکنان خدوم صنعت نفت، بویژه مدیران عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در رفع اختلال پیش آمده در سامانه هوشمند سوخت قدردانی کرد.
همچنین جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با ارسال لوح های سپاس جداگانه از مشارکت انجمن های صنفی عرضه سوخت برای بازگشت به وضع عادی در جایگاه های عرضه سوخت سراسر کشور و رفع اختلال سامانه هوشمند سوخت قدردانی کرد.
در این خصوص، لوح هایی به صورت جداگانه از سوی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران برای رئیس هیأت مدیره کانون انجمن های صنفی کارفرمایان مجتمع های خدماتی - رفاهی کشور، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فراورده های نفتی کشور و رئیس کانون انجمن های صنفی جایگاهداران سوخت سراسر کشور صادر شد.
شرکت ملی نفت ایران
احیای قنات های خراسان جنوبی
تعدادی از قنات های استان خراسان جنوبی به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، بازسازی و احیا شد.
با توجه به نقش حیاتی آب و در جهت حفظ قنات به عنوان میراثی ماندگار، شرکت ملی نفت ایران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و با هدف ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی خود در سال ۱۴۰۱ اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی را برای کمک به احیا و بازسازی ۲۷ قنات مهم استان خراسان جنوبی در شهرستان های بیرجند، خوسف، در میان، بشرویه، سرایان، طبس، فردوس، زیرکوه، قاین، سربیشه و نهبندان تصویب کرد.
این اقدام در مدت زمان کوتاهی به افزایش ۳۰ درصدی بازدهی این قنات ها منجر شده است. از آثار این طرح می توان به بیابان زدایی، توسعه دامپروری و اشتغال، افزایش بهره وری آب، تأمین آب کشاورزی و آشامیدنی، رونق کشاورزی و تأثیر آن بر درآمد کشاورزان اشاره کرد.
قنات یا کاریز، شریان های اقتصادی و حیاتی مناطق کویری از جمله استان خراسان جنوبی به شمار می روند که رابطه ای پایدار و منطقی با طبیعت دارند.
به طور کلی ۱۴ درصد از اراضی آبی کشور وابسته به قنات است. استان های یزد، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و سمنان از جمله استان هایی هستند که بیشترین کارکرد قنات را دارند. طی بررسی های کارشناسان، در خراسان جنوبی بیش از ۷ هزار رشته قنات وجود دارد که برخی از آنها به واسطه خشکسالی های متمادی و تعدادی نیز بر اثر سیل دچار تخریب و مشکل شده اند.
شرکت گاز استان فارس
پویش «گرما برای همه»
پویش «گرما برای همه»، باهدف اصلاح الگوی مصرف با حضور مدیران روابط عمومی همه دستگاه های اجرایی، فرمانداری ها و شهرداری های استان فارس، رونمایی شد.
نشست تخصصی - آموزشی با عنوان «روابط عمومی پویا، زمینه ساز انتخابات مطلوب» ویژه مدیران روابط عمومی دستگاه های اجرایی، فرمانداری ها و شهرداری های استان فارس به میزبانی شرکت گاز استان فارس برگزار و در این نشست تخصصی، از اجرای پویش «گرما برای همه» باهدف مدیریت مصرف انرژی در استان فارس رونمایی شد.
علی اکبر میدانشاهی، مدیرعامل شرکت گاز استان فارس در این نشست با ارائه گزارش عملکرد این شرکت در بخش های مختلف و تبیین پوشش ۹۹ درصدی گازرسانی در استان فارس، هدف از گازرسانی را افزایش رفاه و آسایش، حفظ محیط زیست و هوای پاک، افزایش سهم گاز در سبد انرژی استان، همچنین گسترش عدالت اجتماعی، جلوگیری از مهاجرت معکوس روستاییان و حفظ آیین و فرهنگ روستا دانست.
مدیرعامل شرکت گاز استان فارس با اشاره به اقدام های شرکت گاز برای بهینه سازی مصرف گاز، مهم ترین دلایل بروز ناترازی گاز در کشور را شدت مصرف بالای انرژی، بویژه در بخش خانگی و نبود توازن بین تولید و مصرف دانست و گفت: پویش تبلیغاتی مدیریت مصرف گاز طبیعی با شعار محوری «گرما برای همه»، باهدف آموزش و فرهنگ سازی مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی و اصلاح الگوی مصرف در استان فارس از دی تا اسفند امسال اجرا می شود و برای مشارکت کنندگان در این پویش، جوایز نقدی مناسبی در نظر گرفته شده است.
میدانشاهی همچنین با اشاره به طرح شرکت ملی گاز مبنی بر پاداش گاز رایگان برای صرفه جویی ۱۰ تا ۳۵ درصدی در مصرف گاز از دی تا اسفندماه نسبت به پارسال، اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است، به ازای افزوده شدن هر نفر در مشارکت پویش انرژی «گرما برای همه» به مثابه قطره ای است که دریای صرفه جویی را به همراه خواهد داشت و به همین منظور همه آحاد جامعه، مخاطب ما در این پویش هستند.
پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد
الگوبرداری از فعالیت های مسؤولیت اجتماعی
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: فعالیت های مسؤولیت اجتماعی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد سرخس، در حوزه توانمندسازی و حمایت از فعالیت های نوآورانه ستودنی و الگوبرداری است.
سیدامیرحسین مدنی در جریان سفر به شهرستان سرخس، از مرکز رشد و نوآوری شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد بازدید و از نزدیک در جریان فعالیت های شرکت های دانش بنیان و کارآفرین قرار گرفت.
وی همچنین در این سفر، ضمن بازدید، با کارآفرینان این مرکز نیز گفت وگو کرد و قول اعطای تسهیلات موردنیاز کسب وکارهای این مرکز را داد.
مدنی تأکید کرد: موضوع مهم مسؤولیت اجتماعی، تزریق پول نیست؛ بلکه همین مرکز رشد و توانمند کردن جامعه، عین مسؤولیت اجتماعی است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری تصریح کرد: فعالیت های مسؤولیت اجتماعی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در حوزه توانمندسازی جامعه پیرامون و حمایت از ایده ها و فعالیت های نوآورانه، بویژه در مرکز رشد نوآوری این شرکت ستودنی و الگوبرداری است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری همچنین در گفت وگو با یحیی فیضی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در جریان آخرین اقدام ها و فعالیت های این پالایشگاه در حوزه اقتصاد مقاومتی، مسؤولیت اجتماعی، حمایت از شرکت های دانش بنیان و جوانان نخبه در مرکز رشد و نوآوری قرار گرفت.
شرکت بهینه سازی مصرف سوخت
ارتقای شاخص های بهره وری از طریق بازار بهینه سازی انرژی
تفاهمنامه اجرای پروژه های مرتبط با بهینه سازی و کاهش مصرف سوخت و ارتقای شاخص های بهینه سازی مصرف و بهره وری انرژی، بویژه از طریق بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست و حساب بهینه سازی بین پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت امضا شد.تفاهمنامه اجرای پروژه های مرتبط با بهینه سازی و کاهش مصرف سوخت و ارتقای شاخص های بهینه سازی مصرف و بهره وری انرژی، بویژه از طریق بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست و حساب بهینه سازی، همچنین توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت و گاز و تجهیزات و ماشین آلات مربوطه با هدف ایجاد زیست بوم و زنجیره تولید آنها در پارک و بومی سازی و توسعه فناوری صنعت نفت و گاز و صنایع وابسته از سوی حسین آبنیکی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و محمد اسماعیل کفایتی، رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت امضا شد.مهم ترین محورهای همکاری مشترک در این تفاهمنامه شامل حمایت از اجرایی کردن آیین نامه تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی در صنعت نفت، برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی مشترک در حوزه توسعه فناوری و نوآوری و بهینه سازی مصرف انرژی، سیاستگذاری کاهش مصرف انرژی در مصارف خانگی (اعم از ساختمان های مسکونی و غیرمسکونی)، صنعتی، کشاورزی و حمل ونقل از طریق رفع چالش ها و نیازهای فناورانه و بومی سازی تولید تجهیزات انرژی بر صنعت نفت و گاز و سایر صنایع با هدف ارتقای بهره وری انرژی خواهد بود.استفاده از کمک های بین المللی در زمینه کاهش انتشار کربن و بهینه سازی انرژی در صنعت نفت و دیگر صنایع و در بخش های مسکونی و غیرمسکونی و تجهیزات گازسوز خانگی و تجاری و ایجاد زمینه های لازم برای جذب سرمایه و تولیدکنندگان تجهیزات انرژی بر صنایع نفت و گاز و دیگر صنایع، همچنین تولیدکنندگان بخش های مسکونی و غیرمسکونی و تجهیزات گازسوز خانگی و تجاری از طریق شناسایی ظرفیت ها و سرمایه گذاران، اطلاع رسانی و ترویج، برگزاری نشست های توجیهی و معرفی طرح ها در چارچوب مقررات طرفین در رابطه با بهینه سازی مصرف سوخت از دیگر مواردی است که در قالب این تفاهمنامه دنبال خواهد شد.مدت زمان اعتبار این تفاهمنامه از تاریخ امضا دو سال است و در صورت رضایتمندی طرفین از اقدام ها با توافق طرفین، تفاهمنامه قابل تمدید است.اجرای هریک از مفاد این تفاهمنامه پس از اخذ مجوزهای قانونی در قالب امضای قراردادهای اجرایی آینده در چارچوب قوانین و مقررات حاکم بر طرفین (از جمله مقررات حاکم بر شرکت ملی نفت ایران) عملیاتی خواهد شد. سهم و میزان مشارکت هریک از طرفین در اجرا، نحوه تأمین هزینه ها، بهره برداری از نتایج و حقوق مادی و معنوی و اختیارات وظایف و ضمانت اجرای تعهدهای هر طرف بر اساس مفاد قراردادهای اجرایی آینده تعیین خواهد شد
. شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران
برگزاری گردهمایی شناسایی راهکارهای برون رفت از چالش ها
گردهمایی سراسری واحدهای روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، با هدف شناسایی راهکارهای برون رفت از چالش های موجود و همچنین تبادل نظر و هم افزایی مددکاران اجتماعی در سالن جلسات ساختمان غدیر برگزار شد.رئیس روابط کار و مددکاری اجتماعی شر کت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی در این گردهمایی با اشاره به آسیب های اجتماعی گفت: آسیب اجتماعی به مجموعه ای از نابسامانی ها و ناهنجاری های رفتاری افراد یک جامعه به صورت فردی یا جمعی اطلاق می شود که کارکرد و برون داد سازمان و در سطح بالاتر جامعه را متاثر و گاه مختل می کند. آسیب های اجتماعی، انواع گوناگونی چون آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد، طلاق، خودکشی، بزهکاری، فضای مجازی و... دارد.
ناصر احمدبیگی تاکید کرد: موضوع پیشگیری و درمان آسیب های اجتماعی برای صیانت از کارکنان و ارتقای فرهنگ سلامت در سازمان ها همواره مورد تاکید مدیران عالی شرکت است و اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان ها، یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی است که عوارض ناشی از آن علاوه بر بروز انواع مشکلات اقتصادی و بهداشت، تهدیدی برای جامعه بشری به حساب می آید و موجب آسیب ها و ضربه های جبران ناپذیر به ارکان جامعه شرکت می شود و ویرانگری حاصل از اعتیاد زمینه ساز سقوط ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شده و سلامت جامعه را در معنای عام به مخاطره می اندازد.
شرکت ملی گاز ایران
تحویل گاز به صنایع کشور بیش از تعهد مصوب
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد: تحویل گاز به بخش های فولاد، پتروشیمی و سیمان از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه پارسال به ترتیب ۱۱، ۱۰.۵ و ۱۷ درصد افزایش یافته است.
سعید عقلی گفت: مطابق تازه ترین آمارها، گازرسانی به صنایع عمده کشور از ابتدای امسال تا پایان پاییز روندی صعودی داشته است، به نحوی که در این مدت حجم گاز تحویلی به صنایع عمده به تفکیک در بخش های فولاد، پتروشیمی و سیمان نسبت به مدت مشابه پارسال به ترتیب ۱۱، ۱۰.۵ و ۱۷ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه گازرسانی به صنایع عمده در فصل پاییز امسال هم روند صعودی داشته، افزود: حجم گازرسانی به صنایع فولادی در فصل پاییز امسال، نسبت به سال ۱۴۰۱ به طور متوسط ۹ درصد، بخش پتروشیمی ۱۹ درصد و بخش سیمان ۱۴ درصد افزایش داشته است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه نگاه این شرکت، کمک به رشد تولید و خدمت رسانی است، تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران از ابتدای امسال تاکنون در بیشتر ایام سال، فراتر از سقف تعهد و برنامه مصوب به صنایع عمده و جزء گاز تحویل داده است و همان طور که اعلام شد روند گازرسانی به این بخش ها در فصل پاییز که بخشی از دوره سرد سال است نیز افزایش یافته است.
قطع گاز ۴۸۸ اداره دولتی کشور در طرح پایش مصرف گاز
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران نیز از قطع گاز ۴۸۸ اداره دولتی کشور از ابتدای اجرای طرح پایش مصرف گاز (اول آذر) خبر داد.
مسلم رحمانی درباره نحوه برخورد با اداره های متخلف گفت: از ابتدای آذرماه تاکنون، دمای ۱۳۲ هزار اداره دولتی پایش شد که بر این اساس، گاز ۴۸۸ اداره دولتی که با وجود صدور اخطار، به اصلاح مصرف مبادرت نکردند، قطع شد.
وی با اشاره به انجام بازدیدهای ادواری از سوی تیم های کارشناسی شرکت ملی گاز ایران، بر لزوم رعایت حفظ دمای ۱۸ درجه سانتی گراد در همه فضاهای اداری تأکید کرد.به گفته رحمانی، همچنین ۷ هزار و ۶۲۶ مورد اخطار برای اداره های متخلف نیز صادر شده است.