
فناوری اطلاعات جزء جدایی ناپذیر پالایش و پخش
سرآمدی در توسعه دولت هوشمند
سمیه راهپیما امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایفاگر نقش بسزایی در بهبود تصمیم گیری های سازمان، مدیریت موجودی سازمان، ذخیره اطلاعات و حفاظت از آنها، همچنین بهبود بازاریابی و رشد تجاری، مدیریت منابع و بهره گیری از نرم افزارها و سامانه های کاربردی در سازمان هاست. شرکت ملی پالایش و پخش از معدود شرکت های تابعه وزارت نفت به شمار می آید که واحدهای ستادی و عملیاتی آن بنا بر خدماتی که ارائه می دهد، از طریق سامانه های مختلف با مردم، کسب وکارها و سایر دستگاه های اجرایی در ارتباط است.
از جمله این سامانه ها می توان به سامانه صدور مجوز احداث جایگاه های سوخت مایع وCNG، سامانه كارت هوشمند سوخت، سامانه پخش و توزیع فراورده هاي نفتي، سامانه تبدیل خودروهای بنزینی به دوگانه سوز یا سامانه تاییدیه امکان تأمین فراورده های نفتی به عنوان خوراک صنایع پتروشیمی و پایین دستی اشاره کرد.
خبرنگار هفته نامه «مشعل» با همین رویکرد و به منظور واکاوی بیشتر در خصوص عملکرد سامانه های فناوری اطلاعات و ارتباطات در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با عباس باصفا، مدیر فناوری اطلاعات شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران این شرکت گفت و گو کرده است که می خوانید:
در ابتدا با توجه به اهمیت دولت الکترونیک بفرمایید که برای دسترسی آسان دیگر نهادها و عموم جامعه چه اقداماتی از سوی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران صورت گرفته است؟
شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در سال گذشته توانسته است با تحقق 95.6 درصد شاخص هاي توسعه دولت هوشمند در هجدهمین جشنواره ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی (شهید رجایی) رتبه اول را در میان شرکت های تابعه وزارت نفت کسب کند. برای دستیابی به این موفقیت با همکاری واحد فناوری اطلاعات شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و به منظور سهولت در خدمت رسانی به مردم عزیز کشورمان، سامانه های متعددی مانند صدور مجوز احداث جایگاه های سوخت مایع و CNG، سامانه كارت هوشمند سوخت، سامانه پخش و توزیع فراورده هاي نفتي، سامانه تبدیل خودروهای بنزینی به دوگانه سوز،سامانه رسیدگی به شکایات و پیشنهادات مردمی و سامانه اطلاعات پیمانکاران را طراحی و راه اندازی کرد.
همچنین با هدف الکترونیکی کردن تبادلات استعلامات با دیگر دستگاه های اجرایی، «وب سرویس»های متعددی مثل سرویس تأییدیه امکان تأمین فراورده های نفتی به عنوان خوراک صنایع پتروشیمی و پایین دستی و سرویس پاسخ به استعلام استفاده از فراورده های تولیدی شرکت های پالایشی و پتروشیمی در تولید مشتقات نفتی و سرویس پاسخگویی به استعلامات حریم های خطوط لوله نفت و مراکز عملیاتی را در بستر مرکز ملی تبادل اطلاعات(NIX) راه اندازی کرده است.
امسال شركت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران در جشنواره شهید رجایی به عنوان برترين دستگاه اجرايي كشور در ميان سازمان های وابسته و شرکت های تابعه دستگاه های اجرايي در گروه توليدي انتخاب شده است. لطفا بفرمایید چه گام هایی برای دستیابی به این رتبه از سوی مدیریت فناوری ارتباطات و اطلاعات برداشته شده است؟
شركت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران در جشنواره شهید رجایی با كسب 1667.7 از مجموع دو هزار امتياز ممكن (مشتمل بر 822,25 امتياز مربوط به شاخص های عمومي و 845,46 امتياز نیز مربوط به شاخص های اختصاصي) به عنوان برترين دستگاه اجرايي انتخاب و از معاون وزير و مديرعامل این شرکت نیز از سوی رئیس جمهوری تقدير شد. خوشبختانه امسال توانستیم با همکاری و تلاش تمام همکاران مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات در ستاد و شرکت های تابعه، با 21درصد سهم در کارگروه های ارزیابی و تحقق، 95.6 درصد شاخص های توسعه دولت هوشمند در ارزیابی عملکرد را کسب کنیم و رتبه نخست را در ستاد وزارت نفت و شرکت های تابعه به خود اختصاص دهیم. به این نکته نیز اشاره کنم که نقش معاون وزیر و مدیرعامل شرکت نیز در کسب نتیجه بسیار مهم و حائز اهمیت بوده است. در نشست های پیش از ارزیابی با مدیران ستادی و مدیران عامل شرکت های تابعه، تاکید وی همواره بر عمل به وظایف قانونی به نحو احسن بوده است.