
یکی از دغدغه های مردم این منطقه همواره موضوع بهداشت و درمان بوده است، آیا در این دو سال و اندی فعالیتی برای بهبود آن انجام شده است؟
بخش بهداشت و درمان از اولویت ها و موضوعات مورد توجه در حوزه مسئولیت اجتماعی است و فعالیت هايی در این زمینه انجام شده که این روند تداوم دارد. خوشبختانه در دور دوم سفر استانی رییس جمهوری و هیئت دولت 300 میلیارد تومان از منابع وزارت نفت و 300 میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت برای ساخت یک بیمارستان در کنگان و افزون بر آن در پروژه های سفر ریاست جمهوری هم مبلغ مناسبی برای ساخت بیمارستان در عسلویه تخصیص داده شد. همچنین شورای راهبردی پتروشیمی ها اعتباری برای تجهیز مراكز درمانی منطقه اختصاص داده است. از دیگر موارد می توان به امضای تفاهمنامه برای تجهیز بیمارستان در کنگان اشاره کرد که به صورت مشارکتی از محل اعتبارات وزارت نفت و شورای راهبردی شركت هاي پتروشيمي تخصیص یافته است. غیر از مواردی که اشاره شد، شورای راهبردی پتروشیمی طی سال های گذشته در زمینه تجهیزات سرمایشی مجموعه بیمارستان های عسلویه، کنگان، جم و دیر هم اقدام های مناسبی داشته است. البته با توجه به عضویت تمام نیروهای غیررسمی ما در صندوق تامین اجتماعی و پرداخت حق بيمه ، انتظار است سازمان تامین اجتماعی هم در بخش درمان به موضوع مسئولیت اجتماعی این منطقه توجه ویژه ای داشته باشد و نسبت به توسعه مراكز درماني خود اقدام کند كه در مصوبات سفر هيئت وزيران نيز بر آن تاكيد شده است. افزون بر حوزه بهداشت و درمان، با نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی(ره) مشارکت داریم و علاوه بر کمک های موردی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در بخش های درمان مددجويان، استفاده از ظرفیت های موجود سازمان و...، تعدادی پروژه از سوی شورای راهبردی پتروشیمی ها با كميته امداد امام خميني (ره) و بهزيستي به شکل مشارکتی در حال اجراست.
در ابتدای سال تحصیلی جدید نیز هزینه های مربوط به تامین بسته های آموزشی، نوشت افزار و... براساس اعلام نیاز کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزيستي تامین اعتبار شد و به موقع خریدهای مورد نیاز تمام دانش آموزان چهار شهرستان جنوب استان تحت حمایت این دو سازمان تامین شد و در اختیار آنان قرار گرفت. از دیگر اقدام ها، خریداری تجهیزات سرمایشی با تامین اعتبار پنج میلیارد تومانی شورای راهبردی و همچنین مشارکت 50 درصدی کمیته امداد امام خمینی(ره) بود. افزون بر کمک های سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، 20 میلیارد تومان هم از سوی شورای راهبردی پتروشیمی ها به مجموعه آموزش و پرورش برای خرید تجهیزات پایه آموزشی و سرمایشی داده شد. همچنین شورای راهبردی پتروشیمی مبلغی را برای ایجاد دانشکده فنی- مهندسی دانشگاه خلیج فارس جم تخصیص داد. غیر از مواردی که به آن اشاره شد، مجموعه کمک ها در حوزه نهادهای حمایتی، مشارکت در تامین مسکن مددجويان كميته امداد امام خميني(ره) بوده است. براساس این توضیحات می توان متوجه شد که تمرکز ما در کمک به آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، ورزش و جوانان، نهادهای حمایتی و در حوزه فرهنگ دینی مساجد و حوزه های علميه و خوابگاه های دانشگاه های دولتي است. افزون بر حوزه های مختلفی که به آن پرداخته شد، در بحث واگذاری زمین به سرمایه گذاران، یکی از پیش شرط های ما کلید زدن پروژه پس از اخذ نظر سازمان محیط زیست است که با کمترین آسیب زیست محیطی اجرایی شود و برای جبران اثرات منفی برنامه داشته باشند.
فکر می کنید با مجموعه این اقدام ها که به آن اشاره داشتید، چه میزان رضایتمندی در مردم این منطقه ایجاد شده و در چه بخش هایی درخواست توجه و تامین اعتبار دارند؟
رویکرد مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مبتنی برهمکاری است. انجام بیش از 100 جلسه با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراهای اسلامي شهر و روستا، استانداری، فرمانداران، ادارات و نهادها، سازمان های مردم نهاد و ساير ذی نفعان و... با هدف شناسایی نیازها و رضایتمندی مردم بوده است. در مقطعي مدیرکل آموزش و پرورش استان و مدیرکل نوسازي اشاره داشتند كه تنها پروژه های فعال آنها پروژه هایی است كه از سوي وزارت نفت در حال تامین اعتبار است و مجموعه مدیران دستگاه های اجرایی از کمک های صنعت نفت اعلام رضایت کرده اند. با این حال اعتقاد ما این است که هر میزان برای اين مردم کار کنیم، کافی نیست. از طرفی مسیرمان به سمت ریل گذاری و توجه به اصول پایداری سازمانی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و ترویج آن در شرکت های منطقه متمرکز شده است.
چه موضوعی در حوزه مسئولیت اجتماعی در ابعاد مختلف مغفول مانده است که اعتقاد به اصلاح و یا اجرایی شدن آن دارید؟
اعتقاد ما این است که باید درکی مشترک از تعریف حوزه پایداری و مسئولیت اجتماعی در میان مردم و مسئولان ایجاد شود تا با عدم انطباق در این مسیر مواجه نشویم. باید این آگاهی ایجاد شود که اجابت هر خواسته ای به معنای اجرای مسئولیت های اجتماعی نبوده و مسئولیت اجتماعی، استانداردهای خاص خود را دارد.
کلیت لزوم اجرای مسئولیت اجتماعی این است که اثرهای منفی فعالیت های صنعت نفت بر اقتصاد، اجتماع، محیط زیست و دیگر بخش ها را کاهش دهیم و اثرهای مثبت خود را با خلق ارزش، تقویت کنیم که این موضوع در دستور کار ما قرار دارد. افزون بر آن، در مسیر آگاهی بخشی در موضوع مسئولیت اجتماعی درصدد هستیم دوره های آموزشی را برای مجموعه ذی نفعان درون سازمانی، کارکنان و مدیران برگزار کنیم تا در حوزه پایداری و در حوزه مسئولیت اجتماعی، به شکل کارشناسانه تر اقدام شود. همچنین این دوره ها قرار است برای ذی نفعان برون سازمانی سازمان های مردم نهاد و مجموعه هایی که می خواهند برای ما کار کنند، با هدف ارتقای دانش در حوزه پایداری و مسئولیت اجتماعی برگزار خواهد شد.
یکی از مطالبات منطقه جذب نیروهای بومی بوده، این موضوع چه میزان مورد توجه قرار گرفته است؟
در این حوزه دو بحث را با جدیت دنبال کردیم؛ یکی افزایش سهم نیروهای بومی از فرصت های ایجاد شده در منطقه بوده است؛ در این زمینه طی سال گذشته با انعقاد تفاهمنامه هایی با مراکز فنی حرفه ای استان، تربیت نیروی متخصص در طرح ها هدف گذاری شد. با توسعه دانشگاه ها و تنوع طرح ها و تفاهمنامه های تربیت نیروی متخصص، نیروی انسانی مناسبی در منطقه تربیت شد. از طرفی براساس اقدام مدیریت کار و خدمات اشتغال، جذب تمامی نیروی انسانی شرکت ها باید از طریق بانک اطلاعات این مدیریت انجام شود که در حال حاضر سیاست گذاری در این جهت قرار دارد و بر این اساس، در جذب مشاغلی که نیروی بومی وجود داشته باشد، از معرفی نیروی غیربومی خودداری خواهد شد.
موضوع دیگر در حوزه شفافیت است که به صورت ماهانه و فصلی، مدیریت کار و اشتغال به شهرهای پیرامونی اعلام می کند که در مدت گذشته چه میزان نیروهای شهرستان های منطقه با معرفی سازمان به شرکت ها جذب شده و میزان رشد آن در مقایسه با مدت مشابه نیز اعلام می شود که بسیاری از مدیران از این رویکرد استقبال و اعلام رضایت کردند.
تقدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر از اقدام های وزارت نفت
مسلم انیژپور، مشاور مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر و نماینده تام الاختیار مدیرکل در حوزه مسئولیت اجتماعی صنعت، با تشکر از اقدام های مجموعه صنعت جنوب که تعامل مناسبی با کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر در زمینه مسئولیت اجتماعی داشته و دارند، در گفت وگو با هفته نامه «مشعل» به همکاری و مشارکت مناسب سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و همچنین شورای راهبردی شرکت های پتروشیمی منطقه پارس پرداخته و اقدام های این دو مجموعه صنعت نفت را تشریح کرد. او با اشاره به همکاری و مشارکت میان کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر و حوزه صنعت در زمینه عمل به مسئولیت های اجتماعی از شورای راهبردی شرکت های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس که با مديريت مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس،سخاوت اسدی و همکاران و تمامی مدیران عامل پتروشیمی های منطقه ویژه انرژی اقتصادی پارس عضو شورای راهبردی در حال فعالیت هستند، تقدیر کرد.
مشاور مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر و نماینده تام الاختیار مدیرکل در حوزه مسئولیت اجتماعی صنعت با اشاره به احداث ۱۴۰ واحد مسکونی برای خانواده های نیازمند در شهرستان های پيرامون صنعت در بوشهر که با مشارکت وهم افزایی شورای راهبردی پتروشیمی های منطقه پارس و کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر به ثمر رسیده است، می گوید: برای این واحدهای مسکونی ۴۲ ميليارد تومان هزینه شده است که شورای راهبردی پتروشیمی های منطقه پارس و کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر هرکدام ۲۱ ميليارد تومان تامین اعتبار انجام دادند. او در ادامه به اهدای ۶۰۰ دستگاه وسایل سرمایشی کولر و یخچال به شکل مشارکتی از سوی شورای راهبردی پتروشیمی های منطقه پارس و کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر با اعتبار 10 میلیارد تومان اشاره کرده که هر کدام سهم 5 میلیارد تومانی را در تامین اعتبار عهده دار بودند.
انیژپور بخشی دیگر از اقدام های مشارکتی کمیته امداد و کمیته اجرایی شورای راهبردی پتروشیمی های منطقه پارس را تهیه هزینه های نوشت افزار، کتب درسی، البسه دانش آموزی برای 3 هزار و 200 نفر دانش آموز جمعا به مبلغ ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هرکدام با سهم ۳ ميليارد و ۲۰۰ میلیون تومانی برمی شمرد.
مشاور مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر و نماینده تام الاختیار مدیرکل در حوزه مسئولیت اجتماعی صنعت سپرده گذاری ۱۰ ميليارد تومان در صندوق «امداد ولایت» برای کمک به مشاغل خرد، ودیعه مسکن و هزینه های درمانی با کمیته شورای راهبردي پتروشیمی های منطقه پارس را بخش دیگری از فعالیت های انجام شده با مشارکت شورای راهبردی پتروشیمی های منطقه پارس هر کدام به میزان 5 میلیارد تومان بیان می کند. او در ادامه این گفت وگو از توافق با شورای راهبردی پتروشیمی های منطقه پارس و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با هدف کمک به توانمندسازی خانواده های تحت حمایت خبر می دهد که براساس آن نمایشگاه دائمی فروش محصولات تولیدی خانواده های تحت پوشش و کارآفرینان کميته امداد امام خمینی(ره) در محل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس دایر شود.
انیژپور همچنین از برنامه ریزی مجموعه های صنعت نفت و کمیته امداد خمینی(ره) در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز برای مشارکت در تامین 10 هزار سبد کالا یا بن خرید به عنوان کالای رمضان یا عیدی به خانواده های تحت پوشش و نیازمند شهرستان های پيرامون صنعت نفت در جنوب استان بوشهر خبر داده و اظهار امیدواری می کند این مهم تا پایان سال با همکاری شورای راهبردي به انجام برسد.