نقشه راه وزارت نفت در حوزه مسئولیت اجتماعی

خوش درخشیدیم

مشعل وزارت نفت دولت سیزدهم طی دو سال و اندی حضور خود به عنوان «دولت مردمی» در تلاش بوده است تا الفبای آبادانی را به مناطق نفت خيز کشور بازگرداند و بارقه امید را به مردمان مناطق پیرامون صنعت نفت که ثروت خدادادی نفت و گاز را زیر پایشان دارند، ارزانی دارد.

رویکرد جدی وزارت نفت دولت سیزدهم در این مسیر با تصویب و ابلاغ نظام نامه مسئولیت اجتماعی از سوی جواد اوجی، وزیر نفت همراه شد. این نظام نامه در فرآیندی چندماهه با همفکری و مشارکت خبرگان دانشگاهی، صنعت نفت، مشاوران اجتماعی چهار شرکت اصلی، همچنین بازخورد دریافتی از شرکت های عملیاتی، تدوین و فروردین ماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد؛ نظام نامه ای که بر مسائل اساسی اولویت‎دار صنعت نفت در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکتی نظیر زنجیره تأمین تدارکات محلی به منظور اشتغال زایی و معیشت پایدار محلی، توانمندسازی ساکنان جوامع محلی پیرامون، بهره گیری از ظرفیت سمن ها (سازمان های مردم نهاد)، مشارکت در حفاظت از محیط زیست، ترویج مصرف بهینه منابع و انرژی و بهبود شرایط کار و زندگی کارکنان تاکید و به عنوان نقشه راه مسئولیت اجتماعی صنعت نفت از سوی وزیر ابلاغ شد.

آنچه واضح است پيشگامي صنعت نفت در توجه به مسئوليت اجتماعي در ميان سازمان هاي مهم تراز خود قابل توجه است و در شرایط کنونی می توان گفت که مسئوليت اجتماعی به بخش مهمي از ادبيات و فرهنگ مديريت نفتی تبديل شده و با پاسخگويی به نيازهای اجتماعي مردم در زمينه بهبود وضع اقتصادی، اجتماعی، زيست محيطی و حفاظت از منافع ذينفعان، بهبود کيفيت زندگي شهروندان و تغيير نگرش های شخصي در اين صنعت، تلاش دارد شرایط زندگی مردم در مناطق نفت و گازخیز را بهتر و از انجام فعالیت هایی که باعث بدتر شدن وضعیت جامعه می شود، پرهیز کند.

اینگونه است که تا به امـروز، طیف گسترده ای از این اقدامات در قالب پروژه های عمرانی، آموزشی، بهداشتی و درمانی، محیط زیستی، اشتغال زایی و ... در نقـاط مختـلف کشـور به ویژه منـاطق عملیاتی صنـعت نـفت به اجرا درآمده است.

 مستند عملکرد قابل قبول وزارت نفت دولت سیزدهم ارائه این آمار از سوی وزیر نفت مبنی بر تعریف ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه در قالب مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت است. در این میان، تلاش های صنعت نفت در عمل به مسئولیت اجتماعی، در استان های خوزستان و بوشهر بیش از پیش موردتوجه قرار گرفته است، به گونه ای که  از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تاکنون در خوزستان یک هزار و ۷۳۶ تکلیف با اعتبار ۸ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تعریف شده که ۵۸۵ مورد تکمیل شده و یک هزار و ۱۵۱ مورد هم در حال اجراست.

 افزون بر آن در استان بوشهر، هم ۷۴۱ پروژه با اعتبار یک هزار و ۳۵۰ میلیون تومان درحوزه های آموزشی با ۱۶۶، ورزشی ۱۱۵، بهداشتی ۳۷، راه ۴۴، آبرسانی ۵، برق رسانی ۴، طرح های هادی ۳۴۷ و خدماتی با ۲۳ مورد تعریف شده است که ۲۵۸ تکلیف تکمیل شده و ۴۸۳ مورد در حال اجراست. سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت، مسئولیت مدیریت یکپارچه توسعه اقتصادی مناسب در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را به عهده دارد و یکی از وظایف و اهداف مهم آن به عنوان سازمان حاکمیتی و مسئول، عمل به مسئولیت های اجتماعی در جهت توسعه پایدار است.