دستاوردهای سفر یک روزه وزیر نفت به استان گلستان
پایان بلاتکلیفی یک طرح پتروشیمی
مشعل صنعت نفت هفته گذشته با اخبار خوشی در سفر رئیس جمهوری با همراهی وزیر نفت به استان گلستان همراه بود که طی آن، عملیات اجرایی طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی گلستان که مدت ها متوقف مانده بود، از سر گرفته شد و در این میان، ایستگاه تقلیل فشار گاز بصیرآباد در این استان نیز به بهره برداری رسید. جواد اوجی در این سفر، همچنین از دکل حفاری اکتشافی در پهنه (میدان) «زیار» دیدن کرد.
جواد اوجی، وزیر نفت، پنج شنبه هفته ای که گذشت، با ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور همراه شد و در سفر به استان گلستان، دو طرح مهم در حوزه های پتروشیمی و گاز را افتتاح کرد.
اوره آمونیاک پتروشیمی گلستان
در سفر یک روزه وزیر نفت به استان گلستان به دستور اوجی، عملیات اجرایی طرح مهم اوره آمونیاک پتروشیمی این استان که سال ها متوقف و بلاتکلیف مانده بود، از سر گرفته شد. این طرح پتروشیمی که بخش بزرگی از سهامداران آن مردم هستند، مشکلات بسیاری را در چند سال اخیر ازسرگذرانده است. به دنبال پیگیری های نماینده استان گلستان در مجلس شورای اسلامی، وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، کارگروهی تشکیل شد تا به صورت تخصصی از سرگیری دوباره ساخت آن را پیگیری کنند. به دنبال حضور هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در اجرای این طرح و سهم ۶۰ درصد در آن، به نظر می رسد طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی گلستان تا سه سال آینده تکمیل شود. با توجه به اشتغالزایی بالای صنعت پتروشیمی، راه اندازی طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی گلستان، اشتغالزایی قابل توجهی را برای مردم منطقه به همراه خواهد داشت.
طرح پتروشیمی گلستان بزرگ ترین پروژه عمرانی استان
وزیر نفت در حاشیه آیین ازسرگیری عملیات اجرایی طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی گلستان گفت: با سرمایه گذاری ارزی ۷۰۰ میلیون دلاری و ۳۵ هزار میلیارد تومانی در طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی گلستان، این پروژه به بزرگ ترین پروژه عمرانی این استان تبدیل می شود. اوجی با یادآوری اینکه طرح یاد شده، سال ها بلاتکلیف مانده بود، گفت: با پیگیری نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی و تلاش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، قرار است تا سه سال و نیم آینده، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن اوره و آمونیاک در این استان تولید شود. وی با بیان اینکه با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیون دلاری (ارزی) و ۳۵ هزار میلیارد تومانی (ریالی) در پتروشیمی گلستان، این طرح به بزرگ ترین پروژه عمرانی این استان تبدیل می شود، افزود: احداث خط لوله انتقال گاز (خوراک) این پروژه بزودی آغاز خواهد شد و وجود خط آهن در نزدیکی آن، یکی از فرصت های مطلوب برای این طرح به شمار می آید. وزیر نفت اظهار کرد: با اجرای این پروژه به صورت مستقیم برای ۱۵۰۰ نفر اشتغالزایی در استان گلستان ایجاد می شود و بر اساس برنامه های کنونی عمده تجهیزات این طرح از شرکت های دانش بنیان داخلی تأمین خواهد شد. اوجی ادامه داد: طرح های مربوط به زنجیره ارزش پتروشیمی به موازات تجهیزات تولید اوره و آمونیاک در این طرح آغاز خواهد شد. وزیر نفت گفت: همان طور که پیش از این گفتم، با بسیج عمومی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت، میدان نفتی «هیرکان» و میدان گازی «قزل تپه» کشف شده است، بزودی با تکمیل عملیات اکتشافی در میدان احتمالاً گازی «زیار»، خبرهای خوشی به مردم گلستان خواهیم داد.
وی تصریح کرد: تا پایان امسال با تکمیل عملیات گازرسانی، شاهد گازرسانی به همه روستاها و شهرهای استان گلستان خواهیم بود و این استان به جمع استان های سبز کشور می پیوندد.
بهره برداری از فاز نخست طرح تا 3 سال آینده
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: هلدینگ خلیج فارس با در اختیار داشتن بیش از ۶۰ درصد از سهام پتروشیمی گلستان، در سه سال آینده، فاز نخست این طرح را افتتاح خواهد کرد.
مرتضی شاهمیرزایی در حاشیه آیین رسمی از سرگیری عملیات اجرایی طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی گلستان اظهار کرد: پیش از این، برخی گمانه زنی ها بر این بود که این پروژه جمع آوری و به منطقه دیگری منتقل شود؛ اما با پیگیری های نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان گلستان و تلاش دولت سیزدهم با توجه به مردمی بودن سهامداران، این طرح احیا شد.
وی اظهار کرد: هلدینگ خلیج فارس اکنون با در اختیار داشتن بیش از ۶۰ درصد از سهام این طرح پتروشیمی طی سه سال آینده، گام نخست این طرح را راه اندازی خواهد کرد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: ۹۵ هزار نفر در قالب سهام عدالت در این مجتمع پتروشیمی سهامدار هستند، از این رو، مردم منطقه باید این پروژه را از خود بدانند تا با همدلی و همراهی هم بتوانیم هرچه زودتر آن را به سرانجام برسانیم. شاهمیرزایی با اشاره به ظرفیت تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تنی طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی گلستان گفت: بخشی از محصول اوره و آمونیاک این مجتمع برای رفع نیاز استان و بخش قابل توجهی از آن برای صادرات در نظر گرفته شده است.
ایستگاه تقلیل فشار بصیرآباد، افتتاحی دیگر
وزیر نفت همچنین در حاشیه سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به استان گلستان، ایستگاه تقلیل فشار بصیرآباد این استان را با ظرفیت روزانه ۲.۵ میلیون مترمکعب افتتاح کرد.
برای ساخت این ایستگاه تقویت فشار ۳۰ میلیارد تومان هزینه شده و کل تجهیزات آن از سوی سازندگان ایرانی و دانش بنیان ها تأمین شده است.
این ایستگاه، استمرار گازرسانی به ۱۵۰ روستا و پنج شهر استان گلستان را تضمین و در مدیریت ناترازی گاز کمک شایانی به شرکت گاز استان گلستان خواهد کرد.
ایستگاه های تقلیل فشار از مهم ترین بخش های تأسیسات گازرسانی برای استمرار و پایداری جریان گاز است. با توجه به اینکه تعداد مشترکان گاز منطقه اعم از خانگی و صنایع در شهرستان گمیشان استان گلستان افزایش یافته است، برای پایداری جریان گاز بویژه در فصل زمستان لازم بود که ظرفیت ایستگاه های تقویت فشار گاز این منطقه افزایش یابد.
وزیر نفت در میدان گازی «زیار»
وزیر نفت در دومین سفر استانی رئیس جمهوری به استان گلستان، از دکل حفاری اکتشافی در پهنه (میدان) «زیار» نیز دیدن کرد و از وضع حفاری در این میدان گازی مطلع شد.
این دکل هم اکنون در موقعیت میدان گازی «زیار» در گلستان مستقر شده و تا عمق حدود ۴ هزار و ۶۴ متری زمین برای رسیدن به گاز حفاری کرده و در حال آماده سازی شرایط برای آغاز عملیات آزمایشی مرحله به مرحله است.
به گفته یوسف رضا اکبری، رئیس منطقه حفاری پهنه «زیار» هم اکنون بیش از ۱۴۰ حفار مرد شرکت پدکس روی این دکل حفاری در میدان گازی زیار فعالیت می کنند و بر اساس مطالعات اولیه به نظر می رسد تا پایان امسال، اخبار خوشی از ذخیره گازی این میدان منتشر شود.
با قطعی شدن نتیجه اکتشاف ها در پهنه «زیار»، این میدان سومین میدان هیدروکربوری اثبات شده در گلستان خواهد بود و این استان را به طور رسمی به جمع استان های نفت خیز و گازخیز کشور اضافه می کند.
دکل حفاری مستقر بر پهنه «زیار» تا رکورد روزانه ۳۱۰ متر حفاری انجام داده است.