![](media/image/2023/12/0-0/13300.jpg)
رئیس جمهوری اعلام کرد:
آمادگی ایران برای ارتقای همکاری گازی با ترکمنستان
رئیس جمهوری در مکالمه تلفنی با همتای ترکمنستانی خود ضمن ابراز رضایت از رشد قابل توجه روابط دو کشور، به ویژه در عرصه تجاری گفت: ایران آماده افزایش همکاری ها بین دو کشور در حوزه برق و گاز است.
سیدابراهیم رئیسی در گفت وگوی تلفنی با سردار بردی محمداف، رئیس جمهوری ترکمنستان، ضمن ابراز رضایت از رشد قابل توجه روابط دو کشور در سال های اخیر، به ویژه افزایش حجم تجارت فی مابین بر ضرورت تسریع در اجرای توافق های مهم نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی در زمینه انرژی، حمل ونقل و ترانزیت تأکید کرد.
وی ضمن اعلام آمادگی ایران برای ارتقای همکاری میان دو کشور در حوزه برق و گاز، بر توسعه همکاری های تهران - عشق آباد در بخش حمل ونقل و ترانزیت با بهره گیری از ظرفیت بنادر جنوبی ایران از جمله بندرعباس و بندر چابهار نیز تأکید کرد.
رئیس جمهوری همچنین با اشاره به پیشینه تاریخی و تمدنی دو کشور و فراهم بودن زمینه ارتقای بیشتر همکاری های فرهنگی دو ملت، از آمادگی ایران برای برگزاری برنامه مشترک فرهنگی با ترکمنستان و بزرگداشت چهره ها و شخصیت های مشترک فرهنگی خبر داد.
سردار بردی محمداف، رئیس جمهوری ترکمنستان نیز در این گفت وگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از روند رو به رشد روابط دو کشور در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، همچنین قدردانی از مشارکت فعال و مؤثر ایران در نشست مشترک کمیسیون اقتصادی دو کشور و نمایشگاه های جانبی این نشست، بر آمادگی کشورش برای گسترش سطح همکاری ها و اجرای توافق های صورت گرفته در بخش انرژی، حمل ونقل، ترانزیت و فرهنگی تأکید کرد.
در نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا انجام شد
بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت
راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بررسی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، موضوع مقابله با قاچاق سوخت از مناطق مرزی و تدبیراندیشی برای تقویت معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال بر اساس منابع حاصل از جلوگیری از قاچاق، دستور نشست شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری بود.
در این نشست، وزارت کشور، ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز و فراجا موظف شدند تدابیر لازم را برای ساماندهی تجارت مرزی و مسدودسازی مسیرهای قاچاق سوخت بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی اتخاذ و کنترل لازم را در مبادی قاچاق اعمال کنند.
سخنگوی اقتصادی دولت:
رشد اقتصادی با نفت در تابستان امسال به ۷.۱ درصد رسید
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: تابستان امسال رشد اقتصادی با نفت به ۷.۱ درصد و بدون احتساب نفت به ۴.۲ درصد رسیده است.
سیداحسان خاندوزی در نشست خبری سه شنبه (28 آذر) با بیان اینکه تابستان امسال، رشد اقتصادی با نفت به ۷.۱ درصد و بدون احتساب نفت به ۴.۲ درصد رسیده است، اظهار کرد: در بخش صنعت و معدن در شرایطی در ۶ ماه امسال رشد ۸ درصدی داشتیم که در ۶ ماه سال قبل نیز رشد ۵.۲ درصدی رقم خورده بود، بنابراین رشدهای امسال در تداوم روند رشد سال گذشته رقم خورده است و رشد مقطعی نیست. وی در ادامه افزود: بنا بر اطلاع من، ادغام هیچ کدام از صندوق های بازنشستگی در دستور کار نیست، اما اصلاح مدیریت در برنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای صندوق کشوری و شرکت سرمایه گذاری سازمان تأمین اجتماعی چند ماه است که در دستور کار این وزارتخانه بوده و پیگیری می شود. سخنگوی اقتصادی دولت درباره حوزه نفت و انرژی نیز تصریح کرد: در دهه ۹۰ به جهت کاهش جدی که در میزان عایدات ارزی و نفتی کشور صورت گرفت، امکان تقویت طرف عرضه در بخش های مختلفی از جمله بخش انرژی، در اقتصاد ایران بسیار ضعیف و این موضوع باعث شد بین عرضه و تقاضا در بخش مسکن و انرژی و بخش های متعددی فاصله و شکاف ایجاد شود و در بخش مسکن به افزایش قیمت ها و فشار به طبقات متوسط و ضعیف مستاجران و تهیه کنندگان مسکن منجر شد. در بخش انرژی این فاصله و شکاف موجب شد هزینه های بیشتری بر اقتصاد ایران تحمیل شود و گاهی کشور به واردات حامل های انرژی محتاج شود. خاندوزی با اشاره به حل وفصل ناترازی ها اظهار کرد: هفته گذشته محور همایش اقتصاد ایران اصلاح ساختارها و رفع ناترازی ها بود و سیاست دولت تمرکز بر موضوع کاهش ناترازی ها از طریق حل مسئله خام فروشی، همچنین حرکت کردن به سمت سیاست های بهینه سازی مصرف است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری:
پالایشگاه های منطقه ویژه پارس نماد شکست تحریم است
معاون حقوقی رئیس جمهوری، پالایشگاه های میدان گازی پارس جنوبی را نماد شکست تحریم ها قلمداد کرد و گفت: سکوهای نفتی و پالایشگاه هایی که در این منطقه به دست متخصصان ایرانی طراحی شده است، نشان می دهد هیچ قدرتی نمی تواند در اراده ملت ایران در مسیر پیشرفت خللی وارد کند. محمد دهقان در نشست شورای معاونان معاونت حقوقی رئیس جمهوری با اشاره به سفر اخیر خود به عسلویه و بازدید از پیشرفت طرح های عظیم در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، این منطقه را نماد شکست تحریم ها علیه ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران قلمداد و اظهار کرد: سکوهای نفتی و پالایشگاه هایی که در این منطقه به دست متخصصان ایرانی طراحی، تولید و راه اندازی شده و در حال بهره برداری است، نشان می دهد هیچ قدرتی نمی تواند در اراده ملت ایران در مسیر پیشرفت خللی وارد کند. وی با تأکید بر اینکه بار سنگین اداره تأسیسات موجود در عسلویه زیر سایه تحریم های ظالمانه بر دوش کارکنان صنعت نفت است، افزود: مقام معظم رهبری در سفری که به عسلویه داشتند، ثروت اصلی این منطقه را نه نفت و گاز، بلکه نیروی انسانی توانمند فعال در آن دانستند که بدون حضور شرکت ها و کارشناسان خارجی توانسته اند این صنعت را اداره کنند. معاون حقوقی رئیس جمهوری سرمایه گذاری نزدیک به ۹۰ میلیارد دلاری طی دو دهه گذشته در این حوزه را حاصل ابتکار مقام معظم رهبری در ایجاد صندوق توسعه ملی دانست. دهقان با قدردانی از اقدام های وزارت نفت در اجرای طرح کاهش گازسوزی در ۱۲ پالایشگاه پارس جنوبی اظهار کرد: با تکمیل این طرح انتشار سالانه هزاران تن دی اکسیدگوگرد کاهش خواهد یافت.
توضیحات وزیر نفت درباره اختلال اخیر در جایگاه های عرضه سوخت
وزیر نفت با اشاره به اختلال اخیر در جایگاه های عرضه سوخت کشور و اینکه عده ای می خواستند مردم را عصبانی کنند، گفت: خبر ندارند اینجا ایران است و در سال ۵۷ پر عقاب ریخت، چه برسد به گنجشک.
جواد اوجی، چهارشنبه ۲۹ آذرماه در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: صبح دوشنبه (۲۷ آذرماه) ساعت ۹ تا ۱۰ تعدادی از جایگاه های کشور عملیات سوخت رسانی شان متوقف شد که بلافاصله در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ستاد بحران را تشکیل دادیم و با بسیج ۲۲ هزار نفر از همکاران و با صبوری مردم و پای کار آمدن صداوسیما در همان ساعات اولیه این توطئه را خنثی کردیم و عملیات سوخت رسانی در جایگاه ها به صورت دستی برقرار شد.
وی با بیان اینکه مرکز داده سامانه هوشمند سوخت در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران واقع شده و خوشبختانه مشکلی پیدا نکرده است، افزود: از عصر روز سه شنبه (۲۸ آذرماه) هم سامانه هوشمند کارت سوخت در ۷۸ درصد جایگاه ها بالا آمد و اکنون فعال است.
وزیر نفت تصریح کرد: آنها می خواستند مردم را عصبانی کنند، اما با کار جهادی که کردیم خیلی ها متوجه این موضوع نشدند، همچنین اسم عملیاتشان را گنجشک گذاشته اند، اما خبر ندارند اینجا ایران است و در سال ۵۷ پر عقاب ریخت، چه برسد به گنجشک.
اوجی گفت: امسال ۹۳ درصد سبد سوختی وزارت نفت در نیروگاه ها گاز بوده و بیش از ۳۶ میلیون مترمکعب گاز بیشتر به نیروگاه ها عرضه شده، همچنین امسال روزانه ۶ میلیون مترمکعب گاز بیشتر به صنایع عرضه شده است.
وی با اشاره به اینکه کیفی سازی فرآورده های نفتی در پالایشگاه ها در دولت سیزدهم آغاز شده است، افزود: بنده بیش از ۳۰ سال در صنعت نفت فعالیت دارم، اما فرآیند کیفی سازی سوخت پالایشگاه ها که در این دولت رقم خورده بی سابقه بوده است.
وزیر نفت اظهار کرد: ظرف دو تا سه سال آینده همه محصولات پالایشگاهی ما استانداردی در حد یورو ۵ خواهند داشت.
اوجی درباره انتقال کارت سوخت به کارت ملی یا کارت بانکی نیز گفت: این موضوع در مرحله کارشناسی است.