
پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان
ارسال و ذخیره سازی بیش از ۸ میلیون لیتر نفت سفید
مدیر شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۸ میلیون لیتر نفت سفید در سطح روستاهای استان کردستان توزیع شده که نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش ۱۸ درصدی همراه بوده است.
جهانبخش نوکانی در دیدار با محمدحسین محبیان ،فرماندار شهرستان بیجار اظهار کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی و کوهستانی بودن استان، عملیات ارسال و ذخیره سازی نفت سفید مورد نیاز خانوارهای استان از ابتدای خردادماه آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه دارد.
وی از وجود ۹ هزار خانوار مصرف کننده نفت سفید در استان خبر داد و افزود: به منظور ارائه خدمات مطلوب به روستاییان و تحقق حقوق شهروندی، عملیات توزیع این فراورده در روستاهای استان به صورت الکترونیکی انجام و در این مدت ۸ میلیون و ۵۰۰ لیتر نفت سفید به روستاهای استان ارسال شده است.
مدیر شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان با اشاره به ارسال بیش از ۶ میلیون لیتر نفت سفید به روستاهای سخت گذر استان افزود: تمام سهمیه سالانه نفت سفید روستاهای مناطق سخت گذر استان کردستان ارسال شده و ساکنان این روستاها امسال برای تأمین سوخت زمستانی خود مشکلی نخواهند داشت.
نوکانی با اشاره به مباحث کشاورزی و فعالیت ۴هزار و ۹۰۰دستگاه ادوات کشاورزی در شهرستان بیجار ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون در بخش کشاورزی این شهرستان بیش از ۲۲ میلیون لیتر نفت گاز تأمین و توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۲۰ درصدی همراه بوده است.
فرماندار شهرستان بیجار نیز با بیان دیدگاه ها و پیشنهادهای خود درباره فعالیت ها و اقدام های انجام شده از سوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان بویژه تأمین و توزیع سوخت بخش کشاورزی این شهرستان و فعالیت مطلوب مجاری عرضه از عملکرد این منطقه تشکر و قدردانی کرد.
پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان
بهره برداری نخستین نیروگاه خورشیدی
نخستین نیروگاه برق خورشیدی شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان، همسو با مصوبه هیأت دولت درباره تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی ساختمان های دولتی از منابع انرژی های تجدیدپذیر به بهره برداری رسید.
قربانعلی مردانی، مدیر منطقه زاهدان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با اعلام این خبر گفت: این نیروگاه با همکاری واحد برنامه ریزی و خدمات مهندسی منطقه، با توان ۱۵ کیلووات با ۵ میلیارد ریال اعتبار در ستاد این منطقه به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: برق این نیروگاه به منظور تأمین بخشی از برق مصرفی ستاد منطقه و صرفه جویی در هزینه های مصرف برق با استفاده از انرژی سبز برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر تولید شده است.
مدیر شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان هدف از راه اندازی این نیروگاه و نیروگاه های مشابه در کشور را کمک به تأمین منابع انرژی پاک، کاهش مصرف سوخت های فسیلی، کاهش آلودگی محیط زیست، کاهش تلفات انرژی در سطوح انتقال و توزیع و کمک به تنوع بخشی منابع انرژی با هدف توسعه پایدار و رعایت استانداردهای پدافند غیرعامل برشمرد.
شرکت انتقال گاز ایران
امضای تفاهمنامه با پارک علم و فناوری هرمزگان
منطقه ۶ عملیات انتقال گاز و پارک علم و فناوری استان هرمزگان تفاهم نامه همکاری امضا کردند.این تفاهمنامه با عنوان تحقق بخشی به شعار سال با حضور رضا رفیعی، سرپرست منطقه ۶ عملیات انتقال گاز و علیرضا نصیری، رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان با هدف رشد و ارتقای عملیاتی زیست بوم فناوری تخصصی با توجه به ظرفیت صنعتی استان، بهره گیری از توان شرکت های دانش بنیان، اشتراک گذاری ظرفیت علمی و تخصصی منطقه ۶ همسو با تربیت نیروی انسانی متخصص صنعت نفت و همکاری به منظور تحقق تجاری سازی خدمات و محصولات دانش بنیان و دانش نهاد و خرید دانش فنی و تجهیزات گلوگاهی بویژه تجهیزات با فناوری بالا امضا شد.
حمیدرضا بنی اسدی، معاون مهندسی و خدمات فنی منطقه ۶ انتقال گاز در این باره گفت: این تفاهمنامه با پیگیری ها و برگزاری نشست های کارشناسی از سوی واحد پژوهش معاونت مهندسی و کارگروه تخصصی مدیریت هیأت اندیشه ورز پایگاه بسیج این منطقه با پارک علم و فناوری هرمزگان امضا شده و درباره شیوه اجرای آن مقرر شد نمایندگان دو مجموعه در قالب کارگروه مشترک برای پروژه های مورد نظر تصمیم گیری کنند.
وی با اشاره به برخی تعهدهای پارک علم و فناوری استان هرمزگان نسبت به منطقه ۶ عملیات انتقال گاز اظهار کرد: ارائه خدمات تخصصی و فرایندهای توسعه فناوری، برگزاری دوره های تخصصی و آموزشی مرتبط با کسب وکار و مالکیت فکری برای مدیران و کارشناسان، همکاری در رفع نیازهای فناورانه از طریق شرکت های دانش بنیان استان یا شبکه پارک علم و فناوری کشور، حمایت از ابتکارات و اختراعات همچنین در اختیار دادن تسهیلات لازم به متقاضیان معرفی شده طبق ضوابط و دستورعمل های پارک از جمله تعهدهاست.
شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
بهره برداری از پروژه نصب توپکران روی خطوط صادراتی
پروژه مهم نصب توپکران و توپک گیر روی خطوط ۲۶ و ۳۰ اینچ صادراتی نفت و گاز گچساران با هدف جلوگیری از هدر رفتن سرمایه ملی نفت و آلودگی محیط زیستی به بهره برداری رسید.
غلامرضا کمالی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در آیین بهره برداری از پروژه نصب توپکران و توپک گیر روی خطوط صادراتی با بیان اینکه ۲ هزار و ۳۲۶ کیلومتر از خطوط لوله این شرکت توپک رانی شده است، گفت: خطوط لوله نفت صادراتی ۲۶ و ۳۰ اینچ به سمت تلمبه خانه گوره از ۶۵ سال پیش تاکنون به صورت مستمر در حال انتقال نفت و گاز به پایانه صادراتی خارک بوده اند که عملیات نصب توپک گیر و توپکران استاندارد روی این خطوط محقق شد.
وی با بیان اینکه ساخت و نصب توپکران و توپک گیر از سوی متخصصان شرکت های داخلی انجام شده است، افزود: در این عملیات اصلاحی، با تعویض حدود ۴۰۰ متر از خطوط لوله آسیب دیده، حدود ۸ کیلومتر از این خطوط ایمن سازی شد.
حمید اسدپور، سرپرست مدیریت عملیات شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران نیز گفت: این شرکت دارای بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و گاز در گستره جغرافیایی استان های کهگیلویه و بویراحمد، فارس، خوزستان و بوشهر است.
وی افزود: خطوط لوله فلزی انتقال نفت، به دلیل خاصیت خورندگی این سیال، در طول سال های متمادی در معرض آسیب هستند و در صورت وقوع ترک و شکستگی، آلودگی آب و خاک محیط زیست پیرامون را به دنبال خواهد داشت.
سرپرست مدیریت عملیات شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران تصریح کرد: عملیات توپکرانی، با فرایندهای پیچیده فنی و مهندسی، یک شی ء خارجی از خطوط انتقال نفت و گاز عبور داده و با این اقدام شریان های انتقال از رسوبات ایجادشده پاک و پس از اندازه گیری قطر درونی، جداره لوله با مواد ضدخوردگی پوشش داده می شود.
پالایش نفت قشم
کسب عنوان صادرکننده نمونه مناطق آزاد کشور
شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم به عنوان صادرکننده نمونه مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی در سال ۱۴۰۲ انتخاب شد.
آیین تجلیل از صادرکنندگان و سرمایه گذاران برتر نمونه مناطق آزاد با حضور حجت الله عبدالملکی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور؛ منصور عظیم زاده اردبیلی، عضو موظف هیأت مدیره و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم؛ مدیران عامل مناطق آزاد و مدیران سازمان ها و مدیران عامل منتخب شرکت ها، در دهمین نمایشگاه بین المللی کیش اینوکس برگزار شد.
در این آیین، حامد دشمن فنا، مدیرعامل شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم، لوح تقدیر صادرکننده نمونه مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی در سال ۱۴۰۲ را از دست حجت الله عبدالملکی، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی دریافت کرد. در متن لوح اهدایی آمده است: «توسعه صادرات به عنوان یکی از اصلی ترین مولفه های رشد اقتصادی توسعه همه جانبه و افزایش توان ملی نقش مؤثری در تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور بویژه سیاست های اقتصاد مقاومتی و دستیابی به قله های پیشرفت و اقتدار ایران اسلامی ایفا می کند. همت و حمیت ستودنی آن مجموعه در رونق تولید و توسعه صادرات در سال مزین به شعار «مهار تورم و رشد تولید» نشان از حرکت صحیح فعالان اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مسیر دستیابی به جایگاه شایسته کشور در اقتصاد جهانی دارد. به پاس قدردانی از خدمات ارزنده و تلاش ارزشمندی که عرضه و معرفی محصولات کشور در عرصه بین المللی را به همراه داشته است، عنوان «صادرکننده نمونه مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی در سال ۱۴۰۲» به آن شرکت محترم تقدیم می شود. امید است در سایه توجهات حضرت ولیعصر(عج) در تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی و سرافرازی ایران عزیزمان موفق و پیروز باشید.»
شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم از شرکت های زیرمجموعه گروه گسترش انرژی پاسارگاد است که زمستان ۱۴۰۰ به دست رئیس جمهور افتتاح شد و نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین کشور است. از مهم ترین تولیدات پالایشگاه، قیر در گریدهای مختلف و محصولات هیدروکربنی است.
شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم، بزرگ ترین تولیدکننده قیر در گریدهای مختلف با ظرفیت یک میلیون تن و محصولات هیدروکربنی و نفتا با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن به صورت سالانه است.
پالایشگاه نفت سنگین پاسارگاد قشم نخستین پالایشگاه بر مبنای نفت فوق سنگین ایران به شمار می آید و از مهم ترین ویژگی های آن برخورداری از اسکله اختصاصی بارگیری فله محصولات با ریت بارگیری ۵۰۰ تن در ساعت قیر و قابلیت پهلودهی کشتی تا تناژ ۴۵ هزار تن در جزیره قشم است.
آیین انتخاب صادرکننده نمونه مناطق آزاد کشور در حاشیه دهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه، KishINVEX و نمایشگاه معرفی فرصت سرمایه گذاری کشور برگزار شد. در این نمایشگاه آخرین دستاوردها و ابزارهای نوین تأمین مالی و ظرفیت های سرمایه گذاری در کشور ارائه شد.
وزارت نفت
ابطال موافقتنامه احداث پتروشیمی میانکاله
معاون برنامه ریزی وزارت نفت از ابطال موافقتنامه احداث پتروشیمی میانکاله به دلیل دریافت نکردن مجوز محیط زیستی و ناترازی گاز طبیعی در کشور خبر داد.
نامه ای مبنی بر ابطال موافقتنامه وزارت نفت برای احداث «پتروشیمی میانکاله» به دلیل دریافت نکردن مجوز محیط زیستی و ناترازی گاز طبیعی در کشور منتشر شد.
هوشنگ فلاحتیان در نامه ای خطاب به مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی گهر مازندران(نام جدید شرکت متقاضی احداث پتروشیمی میانکاله که با نام صنایع پتروشیمی امیرآباد مازندران فعالیت می کرد) انقضای موافقت مقدماتی وزارت نفت با احداث پتروشیمی میانکاله را اعلام کرد.
پتروشیمی ارومیه
صادرات کود نیتروژن گوگردی به عراق
مدیرعامل شرکت پتروشیمی ارومیه از صادرات کود نیتروژن گوگردی گرانوله این شرکت به عراق خبر داد.
اکبر اسمعیلی با بیان اینکه حضور در عرصه صادرات و بازارهای جهانی از مهم ترین اهداف این شرکت است، افزود: با تلاش و هماهنگی های انجام شده، چند پارت از محصول نیتروژن گوگردی گرانوله شرکت پتروشیمی ارومیه به کشور عراق صادر شد.
وی ادامه داد: مقدار محصول صادرشده قابل افزایش بوده و امید است روز به روز بیشتر از قبل شاهد حضور شرکت پتروشیمی ارومیه در بازارهای جهانی باشیم.
صندوق های بازنشستگی صنعت نفت
پرداخت ۴ میلیون تومان عیدانه به بازنشستگان
رئیس صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به تصویب پیشنهاد پرداخت عیدانه به مناسب میلاد با سعادت امام حسن عسگری(ع) در هیأت رئیسه صندوق ها گفت: این هفته مراحل تصویب نهایی آن پایان می یابد و همزمان با پرداخت مستمری و مقرری آبان ماه، ۴ میلیون تومان عیدانه مناسبتی تقدیم کارکنان بازنشسته می شود.
عباس حاجی صادق در دیدار با جمعی از بازنشستگان گفت: یکی از رویکردهای مجموعه صندوق ها در دو سال اخیر، گرفتن راهبرد «سیمای بازنشستگان و شاغلان» بوده است و این موضوع در تصمیم ها و گفت وگوهای درون سازمانی و بین دستگاهی تشریح و تأکید شده است.
وی افزود: معتقدیم توانمندسازی، توسعه و رشد انواع خدمات برای بازنشستگان، انگیزه بخشی به شاغلان محترم صنعت نفت است. از این رو شاغلان باید سیمای آینده خود را در چهره کنونی بازنشستگان ببینند.
رئیس صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: در مرحله نخست آنچه برای خدمات رسانی به بازنشستگان و به دنبال آن برای شاغلان مهم است، تقویت و توسعه پایداری صندوق بازنشستگی نفت است. از این رو در دو سال اخیر مقوله «پایداری صندوق ها» از منظر تناسب بخشی به منابع ورودی و خروجی در دستور کار قرار گرفت و به لطف خداوند دستاوردهای خیره کننده ای هم داشته است؛ در سال آینده شاهد بخشی از طرح های «خلق منابع پایدار» خواهیم بود. حاجی صادق با اشاره به بعضی از مبانی ذاتی پایداری در صندوق بازنشستگی صنعت نفت گفت: صندوق نفت از منظر ماهیت کسورپردازان دارای ویژگی های مهمی است، از جمله اینکه بسیاری از کسورپردازان سال های طولانی گاه دوره های بیش از ۴۰ سال حق بیمه پرداخت کرده اند و میزان پرداخت آنها نیز بیشتر از نمونه های مشابه بوده است.
اجرای مبانی حقوقی و بیمه ای، دلیل پایداری صندوق بازنشستگی نفت
رئیس صندوق های بازنشستگی صنعت نفت همچنین گفت: توجه خاص و اولویت دار به «محاسبات فنی(بیمه ای)» در همه سال های فعالیت صندوق نفت رکن همه برنامه ریزی ها بوده است، بنابراین در کنار مبانی حقوقی مناسب توجه به اصول بیمه ای از دلایل پایداری صندوق است. صندوق نفت هیچ گاه از منابع دولتی، بودجه و سایر موارد مشابه استفاده نکرده و ۷۶ سال است که از محل منابع داخلی خود تعهداتش را انجام می دهد.
وی افزود:پایداری کنونی صندوق نفت که گذشتگان نیز در آن سهیم هستند، محصول تصمیم گیری ارکان تخصصی آن است و امیدواریم روند پایداری صندوق ها در شأن صنعت پیشران نفت، رشد و توسعه یابد.