دیسپچینگ شرکت ملی گاز

روند صعودی مصرف گاز خانگی

سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: میانگین مصرف گاز در بخش خانگی - تجاری با توجه به تغییرات آب و هوایی در شمال کشور و بارندگی های بسیار، به بالاترین مقدار از ابتدای فصل سرد سال ۱۴۰۲ رسید.

سعید عقلی گفت: آمار ارائه شده نشان می دهد با تشدید برودت هوا مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری و صنایع غیرعمده در سال ۱۴۰۲ رکورد زد و به ۳۹۰ میلیون مترمکعب در روز رسید که این رقم حدود ۵۱ درصد تولید را شامل می شود.

وی با بیان اینکه شرط عبوری آرام از زمستان پیش رو، مدیریت مصرف گاز در همه بخش هاست، ادامه داد: در ۷ ماه امسال نسبت به همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱، گازرسانی به نیروگاه های حرارتی، بیش از ۱۳ درصد رشد داشته و در کل، بیش از ۹۳ درصد سوخت مورد نیاز نیروگاه ها برای تولید برق کشور نیز تأمین شده که پیشرفت قابل توجهی در این زمینه به شمار می رود.

سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران افزود: در واقع در فصل گرم امسال بنا بر آمار به طور میانگین روزانه ۲۷۷ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه ها تحویل شد که نسبت به همین دوره در  سال ۱۴۰۱، ۱۳ درصد افزایش داشته است، همچنین در این فصل ۸۸ روز بیشتر از برنامه تعهد شده، گازرسانی به نیروگاه ها انجام شد که این موضوع سبب افزایش ظرفیت ذخیره سازی راهبردی نفت گاز و سوخت مایع برای آغاز فصل سرد در بخش تولید برق و دیگر بخش های مصرف کننده شده است.

وی با اشاره به اینکه مصارف بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بیش از ۵۰ درصد از گاز تحویلی به شبکه انتقال کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: از همه هموطنان می خواهیم با رعایت نکات ساده مانند پوشیدن لباس گرم، استفاده از پرده های ضخیم در منازل، تنظیم دمای وسایل گرمایشی و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی در بخش های تجاری، کشاورزی و صنعتی و مدیریت مصرف انرژی، به حفظ جریان پایدار گاز در همه بخش ها در اقصی نقاط کشور کمک کنند.

 

 پژوهشگاه صنعت نفت

بررسی انقلاب زیستی و آثار آن بر صنعت نفت

 بیست وششمین ژورنال کلاب با عنوان «انقلاب زیستی و آثار آن بر صنعت نفت» با هدف اطلاع از آخرین پیشرفت های علمی و جدیدترین دستاوردهای روز جهان در مرکز همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.سیدمحمدمهدی دستغیب، مدیر گروه بیوفناوری این پژوهشگاه در نشست انقلاب زیستی و آثار آن بر صنعت نفت به موضوع های مختلفی مانند معرفی فناوری های نوظهور زیستی در دهه اخیر و اثرات انقلاب زیستی در ابعاد گوناگون زندگی انسان اشاره کرد.

پیش بینی اثر فناوری های نوظهور زیستی بر تحولات صنعت نفت و آینده نگاری توسعه زیست فناوری نفت در کشور از دیگر مسائلی بود که در این نشست تخصصی درباره آن بحث و تبادل نظر شد.این نشست به همت واحد اطلاعات علمی و مدیریت دانش پژوهشگاه صنعت نفت باحضور متخصصان علاقه مند از حوزه های مختلف از جمله بیوفناوری، محیط زیست، شیمی و پلیمر و مهندسی نفت برگزار شد.پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان بزرگ ترین مرکز پژوهشی در زمینه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت می کند. این پژوهشگاه سال ۱۳۳۸ از سوی شرکت ملی نفت ایران تأسیس شد و فناوری های گوناگونی را در سه حوزه بالادستی نفت و گاز، پایین دستی نفت و گاز، انرژی و محیط زیست توسعه داده است.

 

   شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان

جاده دسترسی قدمگاه امام رضا (ع) تا روستای تنگ تلفن بهسازی می شود

پروژه بازسازی و بهسازی جاده دسترسی قدمگاه امام رضا(ع) تا روستای تنگ تلفن از سوی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان آغاز شد.

جاده میان قدمگاه امام رضا (ع) منطقه تمبی شهر مسجدسلیمان تا روستای تنگ تلفن در منطقه لَهبَری که از قدیمی ترین جاده های موجود در منطقه است، بازسازی و بهسازی می شود.

در این اقدام که در راستای ارائه خدمات عام المنفعه شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان به شهروندان انجام می شود، مسافت ۵ هزار و ۶۰۰ متری این جاده با صرف اعتبار ۳۶۴ میلیارد ریالی بازسازی و بهسازی خواهد شد.

عملیات اجرایی این پروژه که تجهیز کارگاه و نقشه برداری آن در روزهای پیش از سوی پیمانکار مربوطه آغاز شده است، طی ۱۲ ماه به سرانجام خواهد رسید.

با این اقدام شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در صورت بروز حادثه ای همچون ریزش و رانش کوه که منجر به مسدود شدن جاده فعلی مسجدسلیمان - اهواز بشود، امکان استفاده از این جاده برای دسترسی و انجام سفر وجود خواهد داشت.

زمان سفر شهروندان بخش شرقی و جنوب شرقی مسجدسلیمان به شهر اهواز با استفاده از این جاده به مقدار ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کاهش یافته و روستاییان ساکن در این مسیر، زمان کوتاه تر و ایمن تری را برای رسیدن به مرکز شهرستان مسجد سلیمان صرف خواهند کرد، ضمن آنکه در مصرف سوخت نیز صرفه جویی می شود. شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در کاهش آلاینده های فسیلی هوا و حفاظت از محیط زیست گام بلند و ارزنده ای برداشته است.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون

آغاز مطالعات مفهومی تلمبه خانه شهید مصاحب

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از آغاز مطالعات مفهومی و مهندسی پایه تلمبه خانه شهید مصاحب و کریدور خطوط لوله سه راهی فرودگاه برای نخستین بار در این شرکت خبر داد. حسن شهرویی گفت: بر اساس الزام های قانونی کشوری و ضرورت انجام مطالعات پدافند غیرعامل برای تأسیسات صنعتی و عملیاتی مهم و حیاتی کشور و با توجه به اهمیت کریدور خطوط لوله سه راهی فرودگاه اهواز و تلمبه خانه نفت شهید مصاحب در تولید پایدار نفت و گاز و همجواری کریدور خطوط لوله شرکت نفت و گاز کارون با اماکن مسکونی کلانشهر اهواز، برای نخستین بار خدمات مطالعات مفهومی و مهندسی پایه تلمبه خانه و کریدور به دو شرکت مشاور مورد تأیید سازمان پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت واگذار و مطالعات یادشده از یکم آبان ماه آغاز شد. وی با اشاره به این مطلب که بیش از ۷۰ درصد تأسیسات شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با مناطق مسکونی شهری و روستایی، رودخانه کارون، فرودگاه، ورزشگاه، مراکز نظامی و بزرگراه ها همجواری دارد، اظهار کرد: این همجواری افزون بر ایجاد بعضی محدودیت ها، رسالت ما را در تولید پایدار، ایمن و با رعایت الزام ها و دستورعمل های ایمنی و محیطی زیستی دوچندان می کند و در اجرای پروژه ها انجام مطالعات مفهومی و ریسک جایگاه اهمیت بالایی دارد که در همین خصوص، برای نخستین بار مطالعات مفهومی و مهندسی پایه تلمبه خانه نفت شهید مصاحب و کریدور خطوط لوله در این شرکت با محور و پیگیری اداره اچ اس ای این شرکت آغاز شد. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون افزود: پیش از این نیز در این شرکت سیستم ارزیابی، پایش و کنترل و سطح بندی موارد ناایمن و عدم انطباق ها با تمرکز بر اقدام های پیشگیرانه تهیه و اجرایی شده بود که براساس آن اولویت ها، ریسک های غیرقابل تحمل و تکرارپذیر دقیقاً مشخص و اقدام های اجرایی طرح ریزی می شود.

شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، بزرگ ترین شرکت بهره بردار شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است که با توان تولید حدود ۲۷ درصد نفت خام کل کشور مسؤولیت راهبری و تولید صیانتی نفت، گاز و مایعات گازی را از میدان های تحت سرپرستی با رعایت الزام های ایمنی و محیط زیست به عهده دارد.

 

     شرکت هواپیمایی قشم

الحاق یک فروند هواپیمای آرجی ۱۰۰  به ناوگان شرکت هوایی

یک فروند هواپیمای جت منطقه ای آرجی ۱۰۰ با انجام چک سنگین و تأمین قطعات و تعویض ۳ موتور با همت و تلاش جهادی متخصصان تعمیر و نگهداری شرکت هواپیمایی قشم، به ناوگان هوایی کشور اضافه شد.شرکت هواپیمایی قشم پس از الحاق یک فروند هواپیمای آرجی ۱۰۰ با هدف ارائه خدمات مناسب به مسافران، صندلی های هواپیمای آرجی ۱۰۰ را تغییر دادند و سیستم روشنایی داخل کابین با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان داخلی با تأیید سازمان هواپیمایی کشوری به سیستم روشنایی ال ای دی (LED)  تجهیز شد.متخصصان شرکت هواپیمایی قشم با تلاش و همت جهادی در شرایط سخت تحریم با پشتیبانی و تأمین قطعات هواپیما تنها با تکیه بر درآمد داخلی شرکت و با بهره مندی از منابع تعمیرات داخلی، موفق به افزایش ناوگان خود شده اند.با الحاق این هواپیما، ماهانه ۱۸هزار صندلی به ظرفیت ناوگان هوایی کشور افزوده خواهد شد. این هواپیما با بهره مندی و تجهیز سامانه های ناوبری و ماهواره ای قابلیت پروازهای منطقه ای و بین المللی را دارد.

 

    شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

بررسی مهم ترین چالش های منابع انسانی

 دومین نشست کمیسیون مشترک مدیران منابع انسانی، معاونان و رؤسای واحدهای ستادی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت های تابع با هدف بررسی و حل چالش های حوزه منابع انسانی برگزار شد.

 نشست کمیسیون مشترک مدیران منابع انسانی با حضور سرپرست مدیریت منابع انسانی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و معاونان، رؤسا و کارشناسان واحدهای ستادی، مدیران و سرپرستان منابع انسانی شرکت های بهره برداری نفت و گاز گچساران، آغاجاری، کارون، مارون و مسجدسلیمان و رؤسا و کارشناسان آنها برگزار شد.

 یکسان شدن رتبه شخصی و سازمانی بیشتر کارکنان و ضرورت بازنگری ساختار سازمانی، تناسب نداشتن افزایش سقف ناخالص با افزایش عمومی سالانه و اضافات شایستگی، محدودیت سنوات و سقف میزان پاداش پایان خدمت، استقبال نکردن کارمندان رسمی(استادان) برای اجرای آموزش فراگیران به دلیل اعمال سقف حقوق، کمبود شدید نیروی انسانی و عدم جذب، پوشش ندادن مناسب اخبار و گزارش های مربوط به سختی کار در واحدهای عملیاتی از سوی روابط عمومی ها، مشکل های نیروهای قرارداد مدت موقت، نیروهای پیمانکاری، کارکنان اناث و دیگر نیروهای غیررسمی بخشی از چالش های مطرح در این نشست بود. متصل نبودن سازمان بهداشت و درمان به سازمان خدمات الکترونیک یا اتوماسیون اداری برای مکاتبات مربوطه، پایین بودن مبالغ و بودجه وام های تخصیصی مسکن(خرید، تبدیل به احسن، تعمیرات) و اضطراری(فوت، ازدواج، حوادث غیرمترقبه)، نبود شرح شغل برای کارکنان مشمول استخدام بند دال، نبود طرح های تشویقی بومی گزینی و طولانی شدن زمان تأییدیه حراست سمت های حراست پذیر از دیگر مواردی بود که در این نشست بیان شد.

در ادامه این نشست، بعضی از پیگیری های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برای حل مشکل های یادشده از سوی معاونان و رؤسای اداره ها بیان شد. پذیرفتن بازنگری در میزان حق التدریس از سوی اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی، احصای نیازها و فرصت های جدید شغلی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و گرفتن مجوز هیأت وزیران برای استخدام نیرو با توجه به حذف بیش از ۸۵۰ عنوان شغل در جذب امسال، گرفتن مجوز برای مرکز آموزش و فنون اهواز به منظور آموزش نیروهای ارکان ثالث، پیشبرد پروژه های آموزشی و رفاهی در مجتمع آموزش و فنون اهواز و پیگیری وام نفت کارت برای بازماندگان تحت تکفل شهدا بخشی از این اقدام ها به شمار می روند.

آماده سازی نرم افزار نفت کارت، نرم افزار وام، طراحی پورتال مدیریت منابع انسانی از سوی تیم سیستم های اطلاعاتی مدیریت منابع انسانی، آغاز شناسایی و الگوسازی فرایندهای مدیریت منابع انسانی، رونمایی از سامانه خدمات رفاهی مدیریت منابع انسانی در بخش بیمه تکمیلی و تلاش برای توسعه زیرساخت های ورزشی و فرهنگی از دیگر اقدام ها و پیگیری های مدیریت منابع انسانی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به شمار می آید.

 

   شرکت ملی گاز ایران

گاز رایگان برای مشترکان خوش مصرف

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران از تشویق مشترکان خوش مصرف در آیین نامه جدید اصلاح تعرفه های گاز خبر داد. مسلم رحمانی گفت: در آیین نامه جدید، بحث پاداش خوش مصرفی، هم برای بخش خانگی و هم بخش های غیرخانگی از جمله صنایع و مشترکان عمده در نظر گرفته شده است. وی ادامه داد: الگوی مصرف این گونه است که در سه پلکان نخست، مشترکان کم مصرف قرار دارند که حدود ۷۰ درصد مصارف به این پلکان تعلق دارد. پلکان های بعدی به ترتیب، مشترکان با مصرف متوسط، پرمصرف و بسیار پرمصرف خواهند بود، ضمن آنکه دامنه مصرف نیز از ۷۵ مترمکعب به ۱۰۰ مترمکعب افزایش یافته است. به گفته مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، از ابتدای سال ۱۴۰۲، دامنه مصرف برای ۱۲ پله اشاره شده، ۱۰۰ مترمکعب خواهد بود، ضمن آنکه با وجود افزایش دامنه مصرف، تعرفه ها هیچ تغییری نکرده و همانند سال پیش اعمال می شود و تنها در پلکان ۱۱ و ۱۲، به ازای هر مترمکعب، ۵ و ۶ هزار تومان دریافت می شود. رحمانی با بیان اینکه نزدیک به ۷۰ درصد مشترکان، الگوی مصرف را رعایت می کنند، اعلام کرد: تعداد مشترکان بسیار پرمصرف که بیش از ۳ برابر الگوی مصرف، گاز مصرف می کنند، تنها کمتر از ۱.۳ درصد مشترکان را شامل می شود که از این مشترکان نیز صمیمانه تقاضا می شود با مدیریت مصرف، هم گازبهای کمتری پرداخت و هم با مصرف بهینه، به تأمین پایدار گاز در روزهای سرد سال کمک کنند. وی گفت: مشترکانی که بین ۱۰ تا ۳۵ درصد و در بازه زمانی ۱۶ آذر تا ۱۵ اسفندماه نسبت به دوره مشابه در سال پیش صرفه جویی کنند، نه تنها هزینه ای پرداخت نخواهند کرد، بلکه مبلغی نیز به عنوان پاداش صرفه جویی دریافت می کنند.

 

شرکت نفت فلات قاره ایران

افزایش ۳۰ هزار بشکه ای تولید شرکت نفت در خلیج فارس

مدیر منطقه عملیاتی خارک از افزایش ۳۰ هزار بشکه ای تولید روزانه نفت خام شرکت نفت فلات قاره ایران در خلیج فارس خبر داد.

علیرضا متعالی جهرمی گفت: با اجرای پروژه افزایش ظرفیت تولید میدان ابوذر، همچنین پروژه ساخت و نصب مبدل های حرارتی در کارخانه خشکی ابوذر، ظرفیت تولید نفت این شرکت ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و از ماه گذشته چاه F۸-5 میدان مشترک فروزان با تولید نزدیک به یکهزار بشکه در روز به بهره برداری رسید.

وی افزود: در پروژه افزایش ظرفیت تولید میدان ابوذر حدود ۲ کیلومتر خط لوله ۱۸ اینچ اجرا و راه اندازی شد. با وجود استفاده از خط لوله ۲۶ اینچ دریایی در دو سال گذشته، رفع گلوگاه ها در مسیرهای ارتباطی کارخانه ها ضروری بود که به دنبال آن با استفاده از زیرساخت ها و ظرفیت های موجود، این خط لوله در چهار مسیر اصلی طراحی و اجرا شد و در کوتاه ترین زمان ممکن به بهره برداری رسید.

مدیر منطقه عملیاتی خارک در تشریح مراحل مختلف اجرای این پروژه بیان کرد: در مرحله نخست پروژه، خط لوله ۱۸ اینچ از کارخانه درود ۲ خط موجود در مجاورت کارخانه، همچنین محل ایستگاه تقویت فشار تا کارخانه ابوذر اجرا شد و پس از آن خط لوله دیگری به طول حدود ۵۰۰ متر از محل انشعاب های بارگیری تا کارخانه ابوذر کشیده شد که با اجرای آن، قابلیت های عملیاتی و پایداری تولید افزایش قابل ملاحظه ای یافت.

متعالی جهرمی درباره پروژه ساخت و نصب مبدل های حرارتی در کارخانه ابوذر خشکی نیز گفت: با توجه به نقش حیاتی مبدل های حرارتی روی کیفیت نفت مربوط به کارخانه های ابوذر و فروزان، همچنین خارج از سرویس بودن تعداد زیادی از این مبدل ها، نوسازی آنها در دستور کار قرار گرفت و برای نخستین بار در طول عمر کارخانه، تعدادی از پوسته ها و تیوب باندل ها با انجام چند پروژه همزمان ساخته و نصب شدند.

به گفته وی، با توجه به محدودیت های موجود، تیوب باندل اول پس از انجام آزمایش های فنی لازم، اواخر تیرماه از طریق بندر بوشهر تحویل و در خارک نصب شد که مجموعه این اقدام ها افزایش چشمگیر تولید منطقه خارک را به دنبال داشت.

وی اضافه کرد: در ادامه پروژه ساخت پنج دستگاه تیوب باندل کارخانه فروزان خشکی از سوی واحد برنامه ریزی و هماهنگی تعمیرات در حال پیگیری است و علاوه بر آن تا پایان سال چند دستگاه دیگر نیز ساخته و نصب خواهد شد.

مدیر منطقه عملیاتی خارک گفت: از ویژگی های بارز این پروژه به کارگیری حداکثری توان تولید ساخت داخل و اقدام های هماهنگ مدیریت های مهندسی و ساختمان، مدیریت امور تولید و منطقه عملیاتی خارک، همسو با سیاست های مدیریت ارشد سازمان است.

 متعالی جهرمی اظهار کرد: در منطقه عملیاتی خارک، همه واحدهای نوسازی و تعمیرات، بهره برداری، بازرسی فنی و خوردگی فلزات، تدارکات و امور کالا، مهندسی فراورش، برنامه ریزی و کنترل طرح ها، ایمنی، امور قراردادها و... در اجرای پروژه نقش مؤثری داشتند.