
گزارش «مشعل» از تلاش و ایثار پرستاران بیمارستان نفت تهران
پرستاری عشق است و امید
سمیه راهپیما اگر پرستار عاشق حرفه اش نباشد، نمی تواند شب بیداری ها و سختی های آن را تحمل کند و بر بالین بیمار با روی گشاده حضور یابد؛ این شغل چیزی جز عشق و دلدادگی نیست. پرستاران قبل از ورود به این حرفه، به سختی ها و مشکلات آن واقف هستند و تمام زندگی شان در کار خلاصه می شود. خبرنگار هفته نامه «مشعل» به مناسبت تولد حضرت زینب(س) و گرامیداشت روز پرستار، در گزارشی میدانی به سراغ پرستاران بیمارستان نفت تهران رفته و ضمن گفت وگو با این عزیزان، گوشه ای از زحمات و تلاش شبانه روزی آن ها را روایت کرده که در ادامه می خوانید.
وارد بیمارستان نفت تهران می شوم، بعد از گذشتن از دو ساختمان به واحد پرستاری می رسم. زهرا نوری نیارکی، مدیر پرستاری و مامایی بیمارستان با روی خوش از ما استقبال می کند. چهره اش نشان از تجربه کاری بالایی دارد. او فعالیت خود را از سال 1377 آغاز کرده، به ترتیب از 1386 تا 1393 به عنوان سوپروایزر نوبت عصر، از سال 1393 تا 1395 معاون سرپرستار و از 1395 تاکنون به عنوان مدیر پرستاری و مامایی این بیمارستان فعالیت داشته است. او می گوید: در این سال ها، فراز و نشیب زیادی را پشت سر گذاشته ام و بحران کرونا را با کمک گروه پرستاری سپری کردیم. به خطر دارم در آن دوران، ارزیاب های دانشگاه شهید بهشتی معتقد بودند که بیمارستان نفت تهران از نظر تجهیزات و مراقبت های پرستاری سرآمد بوده است.
نوری نیارکی از تمامی پرستاران که در دوران کرونا با وجود کمبود نیرو، بسیار تلاش و رشادت کردند، تشکر می کند و ادامه می دهد: برخی پرستاران بیمارستان نفت تهران بازنشسته شده یا انصراف داده اند و در مقطعی با کمبود نیرو مواجه شدیم. بر این اساس، با دستور فوری محمد جواد کیان، رئیس بهداشت ودرمان صنعت نفت تهران، تعدادی پرستار به صورت پیمانکار جذب شد.
وی می گوید: به دلیل اشتراک با درمانگاه ها در قسمت پیراپزشکی که شامل ماما، پرستار، کمک بهیار و کارشناس اتاق عمل، 10 نیروی جدید بسرعت به ما اضافه شد و در آینده نیز 15 نفر دیگر به این تعداد افزوده خواهد شد، البته این تعداد جوابگو خواهد بود و بحران کمبود نیرو در حال برطرف شدن است.
نوری نیارکی ادامه می دهد: در فصل تابستان با وجود کمبود پرستار، تیم های ورزشی در باشگاه آبعلی شرکت نفت، مجتمع ورزشی و آموزشی نفت محمودآباد و باشگاه های ورزشی را نیز همراهی می کنیم.
ضرورت اجرای طرح بهره وری
مدیرپرستاری و مامایی بیمارستان نفت تهران با بیان اینکه پرستاران با وجود کمبود نیرو، تمام توان خود را می گذارند و برای تشویق بیشتر آنها بهتر است طرح بهره وری اجرا و ساعت کاری آنها کاهش یابد، می گوید: باید برای آنها حق عفونی در نظر گرفته شود، زیرا هر بیماری که وارد بیمارستان می شود تا زمان اطلاع از وضعیتش، یک مورد عفونی به شمار می رود. تمام این موارد با رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت تهران در میان گذاشته شده و ایشان در حال پیگیری آن هستند.
آموزش پرستاران
پزشکان بعد از معاینه بیمار، ادامه کار درمان را به پرستاران می سپارند و آنها تا زمان مرخص شدن بیمار، همراه و مراقبشان هستند. مدیر پرستاری و مامایی بیمارستان نفت تهران در این باره می گوید: در برخی بخش ها، مانند NICU بعد از ویزیت نوزاد از سوی پزشک، نقش پرستاران بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه نوزادان توان صحبت و بازگو کردن مشکلات خود را ندارند و این پرستار است که با اتکا به مهارت، تجربه و دقت خود از این هدیه های معصوم خداوند مراقبت می کند.
به گفته او، برای افزایش سطح مراقبت های پرستاری باید در آموزش ها دقت کنیم و برای نیروها در سطح رشته های مختلف، جلسات و کنفرانس های درون بخشی داریم و از داخل مجموعه نیز پزشکان، آموزش هایی را به مجموعه پرستاری می دهند. ضمن آنکه از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران، کنفرانس ها و آموزش های حضوری برای پرستاران برگزار می شود.