
انجام نخستین عمل جراحی لاپاراسکوپی در بیمارستان نفت تهران
نوزاد 2 روزه ای که به زندگی بازگشت
سمیه راهپیما بیمارستان نفت تهران باقدمتی 60 ساله در قلب شهر تهران، به اندازه عمرخود، از زمان تاسیس تاکنون خدمات متنوع و مختلفی را به کارکنان صنعت نفت و خانواده های این عزیزان ارائه داده و طی سال ها خدمات رسانی، تلاش کرده است که از آخرین استانداردهای روز دنیا نیز بهره مند باشد. در این بیمارستان خدمات ارزشمندی به مراجعان ارائه می شود و مصداق آن عمل جراحی مری روی «آرتمیس»، دو روزه است؛ نوزادی که به دلیل ناهنجاری های مادرزادی، بخشی از مری اش تشکیل نشده بود و 40 روز پیش با انجام عمل لاپاراسکوپی از مرگ حتمی نجات یافت و به زندگی بازگشت. با توجه به اهمیت این عمل جراحی خاص که برای نخستین بار در سطح بیمارستان های وزارت نفت انجام شده است، خبرنگار «مشعل» همزمان با ترخیص آرتمیس 40 روزه در بیمارستان نفت تهران حضور یافت و با عبدالمجید ادراکی، رئیس بخش NICU نوزادان بیمارستان نفت تهران درباره حساسیت این عمل مهم، همچنین اورانوس محمدی، مادر آرتمیس، گفت و گو کرد.
عقربه های ساعت، 11صبح را نشان می دهد که تلفن همراهم زنگ می خورد. خبر این است که تیم جراحی بیمارستان عمل جراحی لاپاراسکوپی(درون بین) را حدود 40 روز پیش روی نوزاد دو روزه ای که بخشی از مری اش تشکیل نشده، انجام داده است؛ عملی سخت و حساس که برای نخستین بار در بیمارستان های صنعت نفت انجام شده است و اکنون فرصتی پیش آمده است که در باره این عمل سخت و حساس توضیح داده شود، پرسش های زیادی در ذهنم شکل می گیرد که باید به پاسخ هایش برسم. پش از انجام هماهنگی های لازم برای حضور در بیمارستان، راهی می شوم.
آرتمیس، 14 مهرماه امسال به دنیا آمد و دو روز بعد از تولد به دلیل ناهنجاری مادرزادی از ناحیه مری، در بیمارستان نفت تحت عمل جراحی آرتزی مری به صورت لاپاراسکوپی(درون بین) قرار گرفت.
جراحی پرریسک
عبدالمجید ادراکی، رئیس بخش NICU نوزادان بیمارستان نفت تهران درباره این عمل مهم و حساس که از سوی تیم جراحی این بیمارستان انجام شده است، می گوید: آرتمیس در یکی از بیمارستان های خصوصی تهران متولد شده و از آنجا که مسؤولیت NICU آن بیمارستان را هم به عهده داشتم، با تشخیص پزشک اطفال مبنی بر ناقص بودن مِری این نوزاد تازه متولد شده، درجریان بیماری او قرار گرفتم.
وی ادامه می دهد: هزینه عمل جراحی که باید روی آرتمیس انجام می شد، در بیماستان های خصوصی، با احتساب هزینه های جانبی و مراقبتی، نزدیک به 600 میلیون تومان برآورد شد، اما از آنجا که پدر آرتمیس از کارکنانی است که بتازگی به استخدام صنعت نفت درآمده، وی را برای انجام عمل جراحی فرزندش و مراقبت های بعدی او به بیمارستان نفت تهران معرفی کردم و به این ترتیب هزینه های او به صفر رسید.
ادراکی اظهار می کند: جراحی آرتزی مِری که به صورت لاپاراسکوپی (درون بین) روی آرتمیس انجام شد، عملی است که کمتر جراحی مسؤولیت انجام آن را به دلیل ریسک بالا به عهده می گیرد.
به گفته او، در گذشته جراحی های پرریسک به مراکز علوم پزشکی دانشگاهی ارجاع داده می شد؛ اما با توجه به تجهیزات تازه خریداری شده برای بخش نوزادان، پیشنهاد عمل جراحی لاپاراسکوپی در داخل بیمارستان مطرح شد و قرعه به نام آرتمیس دو روزه با نارسایی شدید مِری افتاد. به عبارتی، نخستین پذیرش بیمارستان نفت تهران در سطح صنعت نفت برای انجام چنین عملی، با آرتمیس آغاز شد؛ البته باید گفت که جراحی های باز نوزادان در داخل این بیمارستان انجام شده، اما این نوع جراحی، سختی های خاص خود را دارد.
ادراکی با بیان اینکه برای انجام عمل جراحی این نوزاد، کار تیمی خوبی انجام شد، تصریح می کند: مسؤولیت تیم بیهوشی و فوق نوزادان، بسیارسخت است و آرتمیس سه نوبت با مشکل جدی رو به رو شد. حتی بحثی مطرح شد که ترمیم انجام شده را پس زده است، اما خوشبختانه به لطف پروردگار، عمل بدون عارضه انجام شد و نوزاد به آغوش گرم خانواده خود بازگشت.
او می گوید: برخی سوال می کنند درآمد سرانه ای که در نظر گرفته می شود، در کجا هزینه می شود؟ آرتمیس حدود 40 روز در بیمارستان نفت تهران بدون دریافت هیچ هزینه ای جراحی و بستری شد. اگر این عمل و مراقبت های پس از آن در بخش خصوصی انجام می شد، باید حدود 600 میلون تومان هزینه می کردند.
حمایت وزارت نفت در خرید تجهیزات
رئیس بخش NICU نوزادان بیمارستان نفت تهران با تاکید براینکه د ر این بیمارستان، فعالیت های بزرگی انجام شده است، می افزاید: مادران باردار می توانند خود و فرزندشان را با اطمینان خاطر به بیمارستان نفت تهران بسپارند و با توجه به نوع بیمه کارکنان رسمی، هزینه های درمانی آنها رایگان است. این بیمارستان در بالاترین سطح خود به مراکز دانشگاهی و نمونه کشور خدمات ارائه می دهد.
او در ادامه به حمایت وزارت نفت در خرید تجهیزات HCU و NICU نوزادان اشاره و تصریح می کند: تجهیزات کمک تنفسی این بخش را به روز رسانی کرده ایم و اکنون از نظر تجهیزات، در سطح عالی هستیم.
کسب رتبه سطح 5 و ارائه خدمات در بالاترین سطح
ادراکی در بخش دیگری از صحبت های خود به نیروهای تازه استخدام و سنین باروری می پردازد و می گوید: در گذشته جمعیت تحت پوشش، بیشتر در سنین بالا و از باروری خارج شده بودند، اما اکنون با استخدام های جدید به تمام کارکنان جوان صنعت نفت این اطمینان را می دهیم که اگر قصد تشکیل خانواده دارند و می خواهند دارای فرزند شوند، همه کارهای درمانی فرزندان و نوزادان آنها در این بیمارستان انجام می شود.
وی با بیان اینکه هدف این است که جذب حداکثری از کارکنان صنعت نفت داشته باشیم که تمام خدمات درمانی را با خیال راحت دریافت کنند، ادامه می دهد: بخش NICU بیمارستان نفت تهران در سطح 5 قراردارد و در بالاترین سطح خدمات ارائه می دهد. در این بیمارستان به نوزادانی که به عمل جراحی نیاز دارند یا نوزادان نارس و کم وزن هستند، خدمات ارائه می شود.
در آغوش کشیدن فرزند بعد از 40 روز
اورانوس محمدی، مادرآرتمیس است؛ نوزاد دختری که حدود 40 روز پیش، عمل جراحی سخت آرتزی مری را به شیوه لاپاراسکوپی تجربه کرده است. او اکنون در آغوش مادر آرمیده و خوشبختانه دیگر آثاری از بیماری در او نمایان نیست.
وی می گوید: دریکی از بیمارستان های خصوصی تهران به صورت سزارین، آرتمیس را به دنیاآوردم و تیم پزشکی در همان ابتدا متوجه نارسایی مری در فرزندم شدند و او را به بخش NICU منتقل کردند. با توجه به اینکه همسرم بتازگی به استخدام صنعت نفت درآمده بود، فرزندم را به بیمارستان نفت تهران منتقل کردیم و دختر دو روزه خود را به پزشکان این بیمارستان سپردیم.
محمدی با مهربانی مادرانه به فرزندش نگاه می کند و ادامه می دهد: آرتمیس بعد از عمل جراحی سنگینی که داشت، به بخش مراقبت های ویژه نوزدان منتقل شد و 40 روز است که تحت مراقبت های بعد از عمل قرار دارد.
وی می گوید: دخترم در این مدت افت و خیزهای زیادی را تحمل کرده و با تخصص کادر درمان و صبوری گروه پرستاری بخش مراقبت های ویژه نوزادان، توانستم پس از این مدت طولانی، فرزندم را در آغوش بگیرم.
به گفته محمدی، در بخش NICU خدمات به صورت هتلینگ ارائه می شود و با آنکه نمی توانستم به فرزند شیر بدهم، اما هر لحظه از شبانه روز می توانستم به بالین او بروم و از یک هفته گذشته شروع به شیر دادن او کردم. از فرصت استفاده می کنم و از کادر درمان بیمارستان نفت که زحمت زیادی برای دخترم متحمل شدند، تشکر می کنم.
کلام آخر
ساعت از 14 بعد از ظهر گذشته است؛ از آرتمیس 40 روزه و مادر مهربانش و همچنین کادر درمان بخش NICU خداحافظی می کنم؛ اما فکرم همچنان درگیر بیماری این نوزاد معصوم است و به سختی هایی که خانواده و کادر درمان برای بهبود او کشیده اند، می اندیشم و خوشحالم که این دختر زیبا به لطف خدای بزرگ و دستان پرتوان پزشکان بیمارستان نفت تهران به زندگی و به آغوش پر مهر پدر و مادرش برگشته است.