
نخستین دوره تربیت و تعالی راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت برگزار شد
روایت تاب آوری و توسعه
مشعل نخستین دوره تربیت و تعالی راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سیدمجتبی نواب صفوی برگزار شد.
در این مراسم که سوم آبان ماه در محل برگزاری همایش های بین المللی نفت- کوشک با حضور مهدی علی مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و فرمانده بسیج وزارت نفت، عبدالحسین بیات، رئیس صندوق های بازنشستگی صنعت نفت و محمداسماعیل کفایتی، رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز برگزار شد، مهمانانی همچون سردارعلی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران و رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش نیز حضور داشتند. گزارش پیش رو، اشاره ای است به آنچه در این مراسم گذشت.
در آیینی که با گرامیداشت یاد و خاطره شهید نواب صفوی عطرآگین بود، مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نفت از شهید نواب صفوی سخن گفت.
لزوم آگاهی نسل جدید از پیشرفت های انقلاب
وی با اشاره به اینکه اعتقاد دارد عامل اصلی ملی شدن صنعت نفت شهید نواب صفوی است، گفت: او دلیل شکل گیری اولین پایه های ملی شدن کانال سوئزاست؛ به همین دلیل می توان گفت که در همه عرصه های کشور، شهدای بزرگ ما موجب پیشرفت شده اند. شاهمیرزایی تصریح کرد: همکاران من در صنعت نفت، همچنین وزارت نیرو و وزارت صمت باید به پا خیزند و در زمینه اطلاع رسانی پیشرفت های صورت گرفته تلاش کنند؛ نسل جدید چیزی از پیشرفت ها و معجزه های انقلاب نمی داند و لازم است که آگاه و آشنا شوند.فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نفت تاکید کرد: امروز ظرفیت های بسیاری در پالایشگاه های نفت و گاز وجود دارد و گواه این حرف آن است که جمهوری اسلامی با تمام تحریم های موجود، توانسته است صنعت پتروشيمی را ۶۰ برابر توسعه دهد. وی با تاکید بر اینکه وزارتخانه ها باید پیشرفت ها و موفقیت های خود را نشان دهند، اظهار کرد: همه باید با هم به میدان بیاییم و هرکاری از دستمان برمی آید برای پیشرفت یکدیگر انجام دهیم؛ به همین دلیل تاکید می کنم که صنعت نفت آماده همکاری با تمام نهادها و وزارتخانه برای روایت پیشرفت هاست.
تحول در منابع انسانی
مهدی علی مددی، معاون وزیرنفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، دیگر سخنران این مراسم، به ارائه گزارش مختصری در حوزه منابع انسانی بسنده کرد.وی تاکید کرد: طی دو سال اخیر در حوزه منابع انسانی صنعت نفت تحولات عظیمی رخ داده است و در مدت یادشده بیش از ۳۵ هزار نفر از کارکنان مشمول بند (و) و (د) تبدیل وضعیت شده اندعلی مددی با بیان اینکه آینده روشنی را به واسطه حضور این عزیزان برای صنعت نفت متصوراست، تصریح کرد: کارکنان صنعت نفت ایران به دلیل حضور در شرایط سخت آب و هوایی و حفظ استمرار تولید و صادرات نفت و گاز به نوعی ایثار می کنند و با وجود تحریم ها همواره توانسته اند به تکالیف خود عمل کنند.
پایداری در سخت ترین تحریم ها
عبدالحسین بیات، رئیس صندوق های بازنشستگی صنعت نفت نیز همراه باحال و هوای نخستین دوره تربیت و تعالی راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت به ارائه مطالبی پرداخت و گفت: موفقیت کشور و هرکاری که باعث آبادی کشور شود، تنها با روحیه بسیجی امکان پذیر است وهیچ راه دیگری ندارد. وی با بیان اینکه ساختار و فرهنگ کشور ما مبتنی بر رشادت و روحیه بسیجی است، افزود: نشان دهنده چنین امری، تحقیق عالمانه 40 سال گذشته تاکنون است و این نگاه بسیج گونه در صنعت نفت بیش از هر بخش دیگری دیده می شود. بیات گفت: در این سال ها عزیزانی که در صنعت نفت موجب تغییر شده اند، همه بسیجی بوده و نگاه انقلابی داشته اند.رئیس صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به اینکه پایداری و دوام کشور در دل سخت ترین تحریم ها کمتر از جنگ و دفاع مقدس نبوده است، تصریح کرد: این مهم باید برای جوانان تعریف شود، باید آنها را آگاه کرد که کشور چگونه از شرایط سخت در تمام ابعاد عبور کرده و در مسیر پیشرفت قرار گرفته است.وی همچنین به شرایط صندوق های بازنشستگی صنعت نفت، اشاره و تصریح کرد: فراهم کردن شرایطی درشان بازنشستگان و شاغلان این صنعت، همچنین توسعه و تامین منابع صندوق های بازنشستگی صنعت نفت، دو وظیفه اصلی این صندوق است. بیات گفت: صندوق های بازنشستگی صنعت نفت، مجموعه ای غیردولتی است که افزون بر واحدهای تولیدی، توسعه ای و فرآیندی، بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در طرح های نیمه کاره خود دارد.
وزارت نفت باید حامی اقتصاد کشور باشد
سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز با حضور در این مراسم با بیان اینکه در عصری زندگی می کنیم که در طول تاریخ اسلام تجربه نشده است، افزود: انقلاب اسلامی، عصری بی انتها در تاریخ ماست چراکه حضرت امام(ره) در این عصر دل ها را بیدار کرده و آن را به اصل خود رساند. وی افزود: مقام معظم رهبری نیز اصل انقلاب را دنبال کرده اند و ما نیز باید در این راه تکالیف خود را شناخته و آن را انجام دهیم تا خداوند یاری مان کند. سردار فدوی با اشاره به اینکه امروز کشور درموضوع اقتصاد مشکلاتی دارد، افزود: اقتصاد و معیشت موضوع ۲۴ ساعت مردم است و مهم ترین موضوع در کشور به شمار می آید و وزارت نفت باید حامی اقتصاد کشور باشد.
پیشرفت هایی که باید روایت شوند
سردار سوری، مسئول سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری بسیج کشور نیز که در مراسم نخستین دوره تربیت و تعالی راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت و گرامیداشت یاد و خاطره شهید سید مجتبی نواب صفوی حضور داشت، گفت: سازمان بسیج مستضعفین دو سال است که اردوهای راویان پیشرفت را در نهادهای مختلف پیگیری می کند و سعی کرده ایم اردوهای پیشرفت را با اولویت بسیج دانشجویی و دانش آموزی در دستور کار قرار دهیم.وی بابیان اینکه درتلاشیم توانمندی راویان را افزایش دهیم و روایت هایی از پیشرفت ها در صنایع مختلف را هم داشته باشیم، تصریح کرد: بیش از هزار نمونه پیشرفت شناسایی شده است که بنا آنها را به درستی روایت کنیم تا جامعه به خوبی با آن آشنا شوند.
اقتصاد قوی در گرو آموزش و پرورش پویاست
رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش هم در سخنان کوتاهی با اشاره به اینکه معتقدم جنگ امروز، جنگ مغزهاست، افزود: امروز با نوعی جنگ ترکیبی مواجه هستیم و دشمنان از طریق گوش و چشم فرزندان ما را تسخیر می کنند تا آنطور که آنها می خواهند ما فکر کنند واجازه ندهند فرزندان ما تفکری در حوزه تاریخ داشته باشند.وی گفت:اگر به دنبال اقتصاد قوی هستیم، باید بدانیم که آموزش و پرورش برای رسیدن به این هدف باید قوی و پویا شود؛ به همین دلیل باید انرژی، توان و تخصص خود را در آموزش و پرورش خرج کنیم تا شاهد شکوفایی ایران اسلامی باشیم.
پارک فناوری نفت، آرزوی منطقه است
محمداسماعیل کفایتی رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز که سخنران این مراسم بود، گفت: امروز شاهد تحولات اساسی درصنعت نفت هستیم که بسیار قابل توجه است، اما اطلاع رسانی درستی از این پیشرفت ها صورت نمی گیرد.وی گفت: پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت با شرکت هایی همکاری و تعامل دارد که شرکت هایی که آرزوی برخی از کشورهای همسایه است؛ به همین دلیل می توانم بگویم پارک فناوری اول منطقه هستیم که توانمندی های لازم برای پیشرفت صنعت نفت در آن وجود دارد. کفایتی تاکید کرد: نباید فراموش کرد که نفت باید دانش بنیان باشد و به سمت تحول بنیادین برود؛ برای رونق در صنعت نفت باید از پایه شروع کنیم تا آینده این صنعت درخشان تر و جهت دار شود.
1500 راوی برای خدمات صنعت نفت
سید محمدتقی قریشی، دبیر قرارگاه راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت، در ابتدای جلسه خوشامد گویی حاضران با بیان اینکه پیشرفت یک ملت بدون روایت موفقیت هایش امکان پذیر نیست، ادامه داد: روایت هایی مانند عملیات والفجر ۸ که می تواند تصویری از پیشرفت، قدرت، خواستن و تلاش برای توانستن باشد و رسانه هایی همچون سینما باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند. وی گفت: رشادت های نخبگان و دانشمندان ایرانی که در این کارزار کشور را ترک نکرده اند و برای رونق آن تلاش می کنند، باید روایت شود؛ بی شک لذت و افتخار برگزاری چنین دوره ای می تواند از اهمیت بسیاری برخوردار باشد. قریشی تصریح کرد: قرار است طی دوره های مختلف ۱۵۰۰ راوی صنعت نفت آموزش داده شوند و با همکاری وزارت آموزش و پرورش و بسیج این اتفاق در تمام شهرهای کشوربیفتد؛ این راویان از پیشرفت و خدمت صنعت برای اقشار مختلف جامعه خواهند گفت.