
به دستور رئیس جمهور تصویب شد
ایجاد ظرفیت های قراردادی برای توسعه میدان های گازی
ارتقای بازار بهینه سازی انرژی، متنوع سازی سبد تولید و مصرف نهایی انرژی، ایجاد ظرفیت های قراردادی برای توسعه میدان های گازی، جمع آوری گازهای همراه میدان های نفتی و توسعه ظرفیت های پالایش نفت خام در نشست شورای عالی انرژی تصویب شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی، رئیسی جمهوری روز دوشنبه(یکم آبان ماه) در نشست شورای عالی انرژی با تأکید بر اهمیت موضوع بهینه سازی مصرف انرژی، این شورا را به بررسی دقیق روند کنونی مصرف و ارائه سریع راهکارهای بهینه سازی مکلف کرد.
وی با بیان اینکه دولت مردمی وارث ناترازی شدید در عرصه انرژی است، رفع این ناترازی را با توجه به امکانات و ظرفیت های کشور امکان پذیر دانست و با قدردانی از اقدام های قابل توجه انجام شده در این دولت، از دستگاه های مسئول خواست با تلاش بیشتر برای رفع سریع تر این ناترازی، از آسیب های آن به بخش های دیگر نظیر صنعت، کشاورزی و مصارف خانگی بکاهند.
رئیس جمهوری با تأکید بر اهمیت مدیریت توأمان مصرف در کنار مدیریت تولید، از کم توجهی به مدیریت مصرف طی سال های گذشته گفت و بر برنامه ریزی موثر در این زمینه همراه با نظارت منظم و مستمر بر عملکرد دستگاه های مسئول و برخورد با هرگونه کم کاری دستگاه های یادشده تأکید کرد.
افزایش سهم تولید انرژی های تجدیدپذیر، بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در زمینه بهینه کردن بیش از پیش مصرف و نیز کاهش اتلاف انرژی، تأکید بر اجرای جدی مقررات ناظر بر کاهش و بهینه شدن مصرف انرژی در عرصه ساختمان سازی و بهبود بهره وری مصرف انرژی در عرصه حمل ونقل، صنعت و کشاورزی، از جمله راهکارهایی بود که رئیسی برای رفع ناترازی انرژی در کشور بر انجام آنها تأکید و دبیرخانه شورا را مکلف کرد پیگیر اجرای سریع این موارد باشد.
وی با مهم دانستن نقش مردم در اجرای این تکالیف خطاب به دستگاه های متولی مدیریت انرژی کشور اظهار کرد: نقش دادن به مردم و استفاده از راهکارهای تشویقی قبل از تدابیر تنبیهی به شکل موثرتر و سریع تری شما را به اهداف تان خواهد رساند.
ارتقای بازار بهینه سازی انرژی، متنوع سازی سبد تولید و مصرف نهایی انرژی، تقویت زیرساخت های استاندارد، تقویت زیرساخت های پایش مصرف انرژی، بهبود ظرفیت های صرفه جویی مصرف در بخش ساختمان، توسعه شرکت های خدمات انرژی و بهینه سازی مصرف، کاهش مصرف در دستگاه های اجرایی، فرهنگ سازی در کاهش مصرف، ایجاد ظرفیت های قراردادی برای توسعه میدان های گازی، جمع آوری گازهای همراه میدان های نفتی، توسعه ظرفیت های پالایش نفت خام و توسعه ظرفیت های تولید انرژی هسته ای و تجدیدپذیر از جمله مصوبه های این نشست بود که رئیس جمهوری بر ضرورت پیگیری جدی دبیرخانه شورای عالی انرژی برای تسریع در اجرا و ارائه گزارش های منظم و مستمر از کمیت و کیفیت پیشرفت کار تأکید کرد.
وزیر نفت پیش از سفر به قرقیزستان مطرح کرد:
مذاکره برای راه اندازی کریدور گازی شمال به جنوب درآسیای مرکزی
وزیر نفت با اشاره به وجود خط لوله موجود در مسیر کشورهای روسیه به قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و ایران گفت: برگزاری بیست ودومین نشست شورای نخست وزیران سازمان همکاری های شانگهای فرصتی مناسب برای رسیدن به توافقی چندجانبه درباره ترانزیت گاز و راه اندازی یک کریدور گازی شمال به جنوب در منطقه آسیای مرکزی است.
جواد اوجی که در رأس هیئتی با حضور معاون اول رئیس جمهوری در بیست ودومین نشست شورای نخست وزیران سازمان همکاری های شانگهای شرکت کرد، از رایزنی های اولیه با روسیه و کشورهای حوزه آسیای مرکزی درباره توافقی چندجانبه برای سوآپ گاز کشورهای یادشده از طریق ایران خبر داد.
و ی گفت: در هفته انرژی روسیه که در مسکو حضور داشتیم، رئیس جمهوری روسیه با توجه به اختلاف های عمیق با اروپا، از ایران به عنوان یکی از بازارهای جدید گاز روسیه نام برد و ما نیز اعلام آمادگی کردیم برای انتقال و فروش گاز روسیه از طریق ایران اقدام های لازم را انجام دهیم.
وی افزود: این اقدام نیازمند هماهنگی با کشورهایی است که در مسیر این سوآپ قرار دارند و همه آنها نیز در نشست پیش روی نخست وزیران شانگهای حاضر هستند و این در حالی است که خط لوله این مسیر از روسیه به قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و ایران موجود است. برگزاری بیست ودومین نشست شورای نخست وزیران سازمان همکاری های شانگهای فرصتی مناسب برای رسیدن به توافقی چندجانبه درباره ترانزیت گاز و راه اندازی یک کریدور گازی شمال به جنوب در منطقه آسیای مرکزی است.
وزیر نفت اظهار امیدواری کرد بتوان درحاشیه این نشست ضمن ارتقای همکاری های اقتصادی در قالب سازمان همکاری های شانگهای توافق های چندجانبه ای را نیز در مسیر عملیاتی سازی این ایده و همگرایی بیشتر کشورهای منطقه به سرانجام رساند.
اوجی مشارکت فعال در تدوین راهبرد توسعه همکاری ها در حوزه انرژی را از اهداف مهم در اجلاس پیش رو دانست و تأکید کرد: با حضور ایران و روسیه بزرگ ترین ذخایر نفت و گاز جهان،همچنین با حضور هند و چی بزرگ ترین مصرف کنندگان انرژی درجهان که عضو سازمان همکاری های شانگهای هستند، می توان تعاملات در این حوزه را به شدت افزایش داد.
معاون اول رئیس جمهوری:
اعضای پیمان شانگهای ظرفیت های زیادی برای همکاری های اقتصادی دارند
معاون اول رئیس جمهوری گفت: اعضای پیمان شانگهای ظرفیت های زیادی برای همکاری های اقتصادی دارند که امیدواریم در این سفر درباره مشارکت دوجانبه با کشورهای عضو شانگهای نیز توافق و برنامه ریزی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، محمد مخبر پیش از سفر به قرقیزستان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دیدگاه های مشترکی با جمهوری اسلامی ایران در زمینه نظم بین المللی چند قطبی، مقابله با تحریم های آمریکا و گسترش روابط سیاسی و اقتصادی در موضوعات منطقه ای و بین المللی دارند، اظهار کرد: این اشتراک دیدگاه می تواند نوید بخش آینده ای روشن برای ملت های منطقه باشد. وی با اشاره به ظرفیت های فراوان کشورمان در حوزه های صنعت، کشاورزی، فناوری های پیشرفته و انرژی، اظهار امیدواری کرد در این سفر درباره زمینه های همکاری و مشارکت دوجانبه با کشورهای عضو نیز توافق و برنامه ریزی شود. معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: سیاست دولت سیزدهم و رئیس جمهوری مبنی بر ارتقای روابط و همکاری با دولت های منطقه را در این سفر نیز دنبال خواهیم کرد و امیدواریم برگزاری موفق این نشست به توسعه همکاری های همه جانبه به منظور حفظ و تقویت صلح و امنیت و ثبات و توسعه اقتصادی منطقه بینجامد.
در این سفر که با بدرقه رسمی رئیس دفتر رئیس جمهوری و جمعی از اعضای هیئت دولت آغاز شد، وزیران نفت و راه و شهرسازی و تعدادی از مسئولان دستگاه های مربوطه مخبر را همراهی می کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران خبر داد
جابه جایی روزانه ۷۴۰ میلیون لیتر نفت خام و فرآورده نفتی در کشور
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه درگذشته ۲۵۰ میلیون لیتر در روز نفت خام و فرآورده های نفتی جابه جا می شد، گفت:اکنون این میزان جا به جایی فراورده به روزانه ۷۴۰ میلیون لیتر نفت خام و فرآورده نفتی رسیده است.
جلیل سالاری درآئین نکوداشت پدافندغیرعامل و نوزدهمین جام برتر اچ اس ای با اشاره به اینکه ماموریت شرکت ملی پالایش وپخش با دیگر شرکت ها تفاوت دارد، اظهار کرد: به دلیل ناترازی درمصرف، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی همیشه در آماده باش کامل قرار دارد؛ ضمن این که درمجاری عرضه، مصرف و تبدیل ناوگان هم چالش هایی روبه رو هستیم.
وی با بیان اینکه امروز تعرض به خطوط لوله را داریم، ادامه داد: حجم زیادی از ناوگان حمل را باید ساماندهی کنیم تا آنجا که ۸ هزار و ۵۰۰ نفتکش در تابستان کارجابه جایی سوخت را انجام دادند، این در حالی است که ظرفیت و شرایط در مبادی تولید جوابگوی این حجم از تردد نیست. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تأکید کرد:باید به بهینه سازی و مدیریت مصرف توجه ویژه کنیم. سال گذشته ۱۸ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه ها تحویل شد. سالاری تصریح کرد: ممیزی هایی انجام شده است، درحوزه سلامت و محیط زیست باید بهبود بهره وری را در ساختار و سیستم پیاده سازی کنیم، البته ممیزی باید حرفه ای، منصفانه و اثربخش باشد.
ضرورت نهادینه کردن فرهنگ اچ اس ای
سالاری همچنین گفت: باید فرهنگ اچ اس ای را درمجموعه شرکت ها نهادینه کنیم و به عنوان ارزش به آن نگاه شود. وی با تأکید براینکه باید در نردبان اچ اس ای ببینیم جایگاه ما کجاست و دربین شرکت ها وضع وعملکرد ما چگونه است، افزود: یکی ازاتفاق ها درمجموعه ها این است که جذب نیروی انسانی پیرو قانون نفت بوده اما اکنون با قانون کار این نیروها را جذب می کنیم. مدیرعامل شرکت ملی پالایش وپخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: درجذب نیروها نیز الزام اچ اس ای مورد توجه قرار گیرد؛ اگرچه به موازات گزینش، به طب صنعتی توجه می شود اما به اچ اس ای توجه نشده است. معاون وزیرنفت اظهار کرد: برخی شرکت ها پروژه محورنیستند و درجریان تولید، اچ اس ای باید مورد توجه قرارگیرد وهمه ملاحظات در ارزیابی ها دیده شود، همچنین برخی دستورعمل ها برای زمان خاصی بوده و نیاز است بازنگری شود.
سالاری تأکید کرد: ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری درشرکت های پالایشی محقق شده است، اما حداقل حوادث را داشتیم که نشان از بلوغی است که دراین مجموعه به آن رسیدیم اما اینها کفایت نمی کند و باید افق را ببینیم و به جایگاه مطلوب برسیم.
وی افزود: فضای شرکت به موازات تولید، فضای پروژه محور است و باید انگیزه رعایت اچ اس ای را بیشتر کنیم.
سالاری اظهار کرد: دشمن به دنبال آن است که امنیت انرژی را مختل کند و باید به این مورد نیز توجه شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی:
افزایش درآمدهای نفتی از دلایل ثبات بازار ارز است
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: افزایش درآمدهای ناشی از صادرات نفت از دلایلی است که بازار باثباتی برای ارز داریم و بانک مرکزی نیز توانایی مهار آن را دارد.
سیداحسان خاندوزی در نشست خبری با بیان اینکه یکی از ویژگی های رشد اقتصادی در دو سال اخیر این است که رشد اقتصادی با افزایش اشتغال توأم بوده است، اظهار کرد: برخی مقاطع در اقتصاد ایران، رشد اقتصادی مثبت بود، اما بیکاری هم افزایش می یافت، بر اساس تازه ترین اطلاعات مرکز آمار طی یک سال منتهی به تابستان امسال ۹۰۷ هزار نفر به جمعیت شاغل کشور افزوده شده است. سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: رایگان شدن برق، آب و گاز خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی بخش دیگری از برنامه هاست که سبب شد ضریب جینی از ۴۰ صدم در سال ۱۴۰۰ به ۳۸ صدم در سال ۱۴۰۱ کاهش یابد و اکنون مسیر شکاف های آزاردهنده در کشور برگشته و وارد مسیر جدید افزایش تولید ناخالص داخلی هم زمان با کاهش شکاف های اقتصادی و اجتماعی شده است. خاندوزی با بیان اینکه سیاست ستاد اقتصادی دولت کنترل بازار ارز است، گفت: افزایش درآمدهای ناشی از صادرات نفت از دلایلی است که بازار با ثباتی برای ارز در پیش رو داریم و بانک مرکزی نیز توانایی کنترل آن را دارد. وی اظهار کرد: یکی از نقاط تمرکز دولت سیزدهم مسئله دیپلماسی اقتصادی با تأکید بر کشورهای همسایه و افزایش تعاملات تجاری و سرمایه گذاری بوده است تا از این مسیر، فشار بر کشور به نحوی کاهش یابد که اثر تحریم ها بر اقتصاد کمرنگ شود. کمرنگ شدن اثر تحریم به معنای افزایش قدرت چانه زنی مذاکره کنندگان و بالا بردن جایگاه کشور در مذاکره با کشورهای غربی در مسائلی مانند برجام است.
پتروشیمی خراسان صادرکننده نمونه ملی شد
شرکت پتروشیمی خراسان موفق به دریافت تندیس زرین و لوح سپاس صادرکننده نمونه ملی شد. طی آیینی در سالن نشست سران پایتخت از شرکت پتروشیمی خراسان به عنوان صادرکننده نمونه ملی کشور تقدیر شد. در این آیین که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونان وزارت امور خارجه و رؤسای کمیسیون های اقتصادی مجلس شورای اسلامی با شعار «صادرات پایدار محور توسعه» برگزار شد، یوسف حسنی به عنوان مدیرعامل واحد صادرکننده نمونه ملی، لوح تقدیر و تندیس زرین گرفت. این شرکت در سال ۱۴۰۱ توانست با جهش ۴۶ درصدی درصادرات و توسعه بازار، محصولات خود را به ۲۶ کشور جهان در پنج قاره صادرکند؛ درسال های پیش صادرات به۱۴کشور انجام می شد و افزایش تعداد کشورها نشان از کیفیت بالای محصولات این شرکت دارد. تنوع دربسته بندی و ارائه محصول از دیگر شاخص های ارزیابی برای گزینش واحدهای نمونه صادرکننده در عرصه ملی بوده است. در مجموع ۷۰ شرکت پتروشیمی، تنها شرکتهای پتروشیمی خراسان و نوری موفق به اخذ تندیس و لوح سپاس صادرکننده نمونه ملی شدند.