مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت

برگزاری دوره آموزشی گواهینامه صلاحیت حرفه ای

دومین دوره آموزشی گواهینامه صلاحیت حرفه ای اعضای کمیسیون مناقصات و کمیته های فنی بازرگانی مدیران صنعت نفت با هدف کسب حد نصاب امتیاز موفق برای حضور در آزمون گواهینامه صلاحیت حرفه ای برگزار شد.

دومین دوره آموزشی گواهینامه صلاحیت حرفه ای اعضای کمیسیون مناقصات و کمیته های فنی بازرگانی مدیران صنعت نفت برگزار شد.

این دوره از ۲۳ تا ۲۵ مهرماه در محل تالار ساحلی مرکز آموزش محمودآباد، با برنامه ریزی و اجرای دوره آموزشی از سوی معاونت آموزش و توسعه مرکز و به میزبانی مرکز آموزش محمودآباد برگزار شد.در مجموع در دوره های دوم و سوم، ۴۴ نفر از مدیران ارشد صنعت نفت ایران شرکت کرده اند.

اعضای کمیسیون مناقصات و کمیته های فنی بازرگانی نیز طی دعوت مرکز از سوی چهار شرکت اصلی وزارت نفت به مرکز معرفی شده اند و دوره های آموزشی و توسعه ای برای آنها در نظر گرفته شده است که سرانجام به تأیید آموزشی برای حضور در آزمون گواهینامه صلاحیت حرفه ای منجر می شود.در این دوره ها از استادان بنام و خبرگان حوزه مناقصات مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، به ترتیب استاد مهدی حیدرنژاد و استاد علی قره داغلی دعوت شده است.

آزمون گواهینامه صلاحیت حرفه ای در ایلام

۹۵ نفر از همکاران شاغل در استان ایلام در آزمون گواهینامه صلاحیت حرفه ای اعضای کمیسیون های مناقصات و کمیته های فنی بازرگانی صنعت نفت حضور یافتند.

این آزمون روز سه شنبه (۲۵مهرماه) در محل سالن آمفی تئاتر شرکت پالایش گاز ایلام و به میزبانی شرکت پالایش گاز ایلام برگزار شد.

بر اساس نتایج این آزمون، افرادی که موفق به کسب نمره ۶۰ تا ۷۰ شوند، حائز شرایط دریافت گواهینامه سطح ۳ شده و افراد با نمرات بالای ۷۰ برای تعیین سطح گواهینامه سطح یک یا ۲ صلاحیت حرفه ای مناقصات به مصاحبه فنی - تخصصی دعوت می شوند.

بر اساس ابلاغ وزیر نفت، همه اعضای کمیسیون های مناقصات و کارگروه های فنی - بازرگانی باید گواهینامه صلاحیت حرفه ای مناقصات داشته باشند. نتایج آزمون به صورت شخصی و محرمانه از طریق پیام کوتاه به اطلاع متقاضیان می رسد.

 

 

    شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران

انتقال بیش از ۶۸ میلیارد لیتر فراورده نفتی

معاون عملیات خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از انتقال بیش از ۶۸ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده نفتی به وسیله شبکه خطوط لوله در ۶ ماه نخست امسال خبر داد.

سیدمسلم مسلمی در این باره گفت: در بازه زمانی یادشده بیش از ۶۸ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده نفتی از طریق شبکه خطوط لوله انتقال از مبادی تولید به مقاصد مصرف انتقال داده شده است.

وی تصریح کرد: براساس آمار موجود حدود ۳۳ میلیارد و ۱۱۸ میلیون لیتر فرآورده نفتی و ۳۵ میلیارد و ۲۷۵ میلیون و ۹۱۷ هزار لیتر در سطح کشور جابه جا شده است.

معاون عملیات خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران اظهار کرد: این در حالی است که در این بازه زمانی به نیروگاه های متصل به خط، یک میلیارد و ۶۲۲ میلیون و ۶۳ هزار لیتر سوخت مایع ارسال شده است.

 

    شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران

کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت گاز

شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران در نیمه نخست امسال کاهش مصرف ۲۹ درصدی نفت گاز نیروگاهی و غیرنیروگاهی و ۶۹ درصدی نفت سفید را تجربه کرد.

فریدون یاسمی با اشاره به اینکه میانگین مصرف بنزین در این مدت نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته افزایشی بوده است، افزود: منطقه تهران با مصرف روزانه بیش از ۱۸.۵ میلیون لیتر بنزین در کلانشهر تهران و حومه بالاترین میزان مصرف روزانه را در مناطق سی وهفت گانه پخش داراست.

وی گفت: از ابتدای امسال با افزایش میزان تردد و حجم بالای سفرهای درون و برون شهری، شهروندان تهرانی ۸ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال قبل بنزین مصرف کرده اند.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران با تأکید به اینکه در این مدت، مقدار مصرف نفت گاز نیروگاهی و غیرنیروگاهی کاهش ۲۹ درصدی را ثبت کرده است، اظهار کرد: در همین مدت، مصرف نفت سفید در منطقه ۶۹ درصد کاهش یافته است.

یاسمی تصریح کرد: عملیات سوخت رسانی در منطقه تهران با ۳۴۸ جایگاه سوخت مایع و ۱۸۸ جایگاه سی ان جی به صورت مستمر و شبانه روزی برای رفاه حال شهروندان انجام می شود.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی

عملکرد ۲۵ ساله زیر ذره بین

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که از ابتدای تأسیس این مجموعه تاکنون هزار و ۹۶۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه های آن شیرین سازی و به خطوط سراسری منتقل شده است.

احمد باهوش با اشاره به بیست وپنجمین سالگرد تأسیس مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار کرد: این مجموعه ۲۸ مهرماه سال ۱۳۷۷ به عنوان یکی از شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران تأسیس و عهده دار مسئولیت بهره برداری از تأسیسات خشکی فازهای چندگانه میدان گازی پارس جنوبی شد.وی با بیان اینکه نخستین تولید و شیرین سازی رسمی گاز طبیعی از پالایشگاه دوم پارس جنوبی (فازهای ۲ و ۳) در سال ۱۳۸۰ آغاز شد، افزود: در آن زمان روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب خوراک دریافتی از سکوهای میدان مشترک پارس جنوبی بود و ۴۰ میلیون مترمکعب در روز گاز طبیعی تولید و شیرین سازی می شد.

به گفته مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی، در آن زمان روزانه ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد تولید می شد.

 تولید روزانه ۵۸۰ میلیون مترمکعب گاز

باهوش با تأکید بر توسعه چشمگیر پالایشگاه های سیزده گانه پارس جنوبی در این ۲۵ سال تصریح کرد: خوراک دریافتی مجتمع از سکوهای سرچاهی این میدان مشترک اکنون روزانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب است که ۵۸۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه ها شیرین سازی، تولید و به خطوط سراسری منتقل می شود.

 ارزآوری با تولید محصولات جانبی

وی با اشاره به تأمین ۷۵ درصد گاز تولیدی کشور از پارس جنوبی، از تولید و صادرات محصولات جانبی در این مجموعه خبر داد و گفت: همچنین به منظور ارزآوری برای کشور، اکنون روزانه ۷۸۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۱۵ هزار تن اتان، ۱۵ هزار تن پروپان، ۱۰ هزار تن بوتان و ۲۵۰۰ تن گوگرد در پالایشگاه های پارس جنوبی تولید می شود.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در پاسخ به پرسشی درباره تولید ۲۵ ساله گاز طبیعی در این مجموعه اظهار کرد: در این مدت ۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد مترمکعب گاز از سکوهای سرچاهی میدان مشترک پارس جنوبی دریافت و هزار و ۹۶۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی شیرین سازی و به خطوط سراسری منتقل شده است.

 

    صندوق بازنشستگی صنعت نفت

ساخت دستگاه دانش بنیان در شرکت سروک آذر

 

طراحی، ساخت و بهره برداری از دستگاه جمع آوری کننده نفت (Oil Skimmer) از روی سطح آب حوضچه های تبخیر میدان های نفتی برای نخستین بار در میدان نفتی آذر عملیاتی شد.

شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر با هدف انجام تعهدهای خود برای محافظت حداکثری از محیط زیست منطقه، چگونگی جمع آوری و پاکسازی آب های آلوده به ترکیبات نفتی را در دستور کار قرار داد و با تلاش متخصصان و کارشناسان این مجموعه، برای حل این مشکل ضمن فراخوان، مذاکره هایی با محققان و مراکز دانشگاهی با هدف حمایت از تولید ملی و رشد صنایع داخلی انجام شد و سرانجام به امضای قرارداد با دانشگاه علم و صنعت ایران انجامید.

با تلاش و تعامل فنی بین دانشگاه علم و صنعت ایران و شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر، ورود به حوزه طراحی، ساخت، آزمایش و بهره برداری عملیاتی از دستگاه جمع آوری کننده آلودگی نفتی، با سرعت قابل توجه و طی مدت زمان ۳۵ روز، با موفقیت به پایان رسید.

شرکت سروک آذر از شرکت گروه تولیدی است که صندوق های بازنشستگی صنعت نفت از سهامداران آن است.

 

   شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

دانش فنی نخبگان نفت پیشران توسعه است

 مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون دانش فنی نخبگان صنعت نفت را غنی و روزآمد خواند و تسهیم آن با صاحبان فناوری های نو را پیشران توسعه این صنعت دانست.

قباد ناصری در سمینار تبادل نظر و انتقال تجارب ازدیاد برداشت گفت: چشم انداز همکاری با شرکت های بین المللی از کشورهای دوست، امیدبخش است و امید می رود با تسهیم دانش، همکاری و انجام پژوهش های هدفمند، ازدیاد برداشت به عنوان یک راهبرد برای افزایش مقدار تولید، جایگاه ویژه صنعت نفت کشورمان را بیش از پیش ارتقا بخشد.

در ادامه مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: با کمک بخش های دانشگاهی و دانش بنیان، بخشی از رویکرد ازدیاد برداشت به صورت پایلوت روی هشت مخزن که ۶ مخزن آن تحت راهبری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است، اجرا و با توجه به سابقه درخشان شرکت سایوزخیم در ازدیاد برداشت پایه آبی، این سمینار برگزار شد تا ضمن به اشتراک گذاری تجارب و دانش موجود میان دانشگاهیان و کارکنان صنعت نفت و شرکت روس، فاصله موجود با فناوری های پیچیده جهان کم شود که خوشبختانه در گام نخست یک سمینار با کیفیت بین المللی به میزبانی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون برگزار شد.

وی ادامه داد: در مراحل بعدی، یک کارگاه آموزشی برگزار می شود و از یکی از مخازن روسیه که تحت این روش راهبری می شود بازدید و سرانجام به صورت مشترک روی یکی از مخازن خودمان کار خواهیم کرد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، هدف از برگزاری این سمینار را سرعت بخشی به اجرای طرح ازدیاد برداشت از مخازن به میزان ۹۰۰ هزار بشکه در روز و رسیدن به ظرفیت تولید کلی ۵.۷ میلیون بشکه در روز اعلام و اظهار کرد: از دو سال پیش تاکنون پایلوت های میدانی ازدیاد برداشت را طراحی و اجرا کرده ایم تا بتوانیم سطح ۶ آمادگی فناوری (TRL) را تثبیت کنیم و به عنوان کشوری صاحب فناوری در عرصه های بین المللی معرفی شویم.

بر اساس این گزارش، سمینار تبادل نظر و انتقال تجارب ازدیاد برداشت برای بررسی روش تزریق آب با هدف ازدیاد برداشت از مخازن با حضور نمایندگان شرکت سایوزخیم روسیه به عنوان ارائه دهنده و بیش از ۱۵۰ کارشناس و پژوهشگر از صنعت نفت، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور در شرکت نفت و گاز مارون برگزار شد.

شرکت سایوزخیم (Sojuzchim Export) روسیه هم اکنون راهبری توسعه بیش از ۱۱۴ میدان نفتی را در سراسر جهان به عهده دارد.

 

   وزارت نفت

پیشتازی نفت در سلامت بانوان شاغل

  مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده گفت: صنعت نفت در حوزه سلامت بانوان شاغل پیشرو است و خدمات و امکانات بسیاری از طریق بهداشت و درمان و مرکز مشاوره و امور ورزش در اختیار بانوان قرار داده است.

مریم مقدسی در نخستین همایش سلامت بانوان به هفته سلامت بانوی ایرانی (سبا) اشاره کرد و گفت: صنعت نفت در حوزه سلامت بانوان شاغل پیشرو و خدمات و امکانات بسیاری از طریق بهداشت و درمان و مرکز مشاوره و امور ورزش در اختیار زنان قرار داده است.

وی ادامه داد: همایش امروز نیز به این منظور و برای حساس سازی بانوان همکار نسبت به مقوله سلامتی برگزار شده است.

 ضرورت ارتقای سواد سلامت

کوروش هاشمی، رئیس سلامت خانواده بهداشت و درمان صنعت نفت نیز در این همایش با اشاره به عملکرد واحد بهداشت خانواده، بیماری های غیرواگیر را عامل ۸۲ درصد مرگ ومیرهای کشور عنوان و اظهار کرد: سرطان ها با شیوع ۱۶درصدی در جایگاه دوم قرار دارند.

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی، مهم ترین دلیل افزایش سرطان را نامناسب بودن شیوه زندگی دانسته و مواردی همچون کاهش مصرف میوه، فعالیت بدنی کم، افزایش وزن، کلسترول بالا و مصرف سیگار را از جمله مهم ترین مصادیق نادرست بودن شیوه زندگی سبب بروز سرطان اعلام کرده است.

رئیس سلامت خانواده بهداشت و درمان صنعت نفت تأکید کرد: مهم ترین رویکرد در راهبرد پیشگیری از سرطان، ارتقای سواد سلامت، خودمراقبتی و اصلاح سبک زندگی و مطالعات نشان داده است که با اتخاذ همین راهکارها سرطان تا ۴۰ درصد قابل پیشگیری می شود.

هاشمی به مطالعات انجام شده در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: از منظر اقتصادی میانگین هزینه تشخیص زودهنگام سرطان سینه در هر نفر حدود ۲۴۰ هزار تومان است، در حالی که هزینه های مستقیم و غیرمستقیم درمان این سرطان بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.