شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران

تحول سوخت رسانی دریایی در جزیره کیش

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در سفر یک روزه به جزیره کیش با مقامات محلی دیدار کرد و در این سفر تصمیم هایی درباره تحویل آسان سوخت به کیشوندان و گردشگران گرفته شد.

جعفر سالاری نسب و هیئت همراه در ابتدای سفر یک روزه به جزیره کیش با حضور در گلزار شهدای گمنام کیش ضمن ادای احترام به دلاوران و شهیدان دفاع مقدس، جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار وسیع غیرنظامیان بی دفاع را محکوم کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش در توضیح اقدام های انجام شده در زمینه تحویل گاز مایع به تأسیسات سیلندر گازپرکنی و شرکت های خصوصی توزیع کننده در جزیره گفت: تمام نیاز مردم جزیره به گاز مایع به صورت عمده در حال تحویل است و تفاوت قیمت کپسول های گاز برای کیشوندان نسبت به مردم در سرزمین اصلی موضوعی نیست که در حوزه اختیارات این شرکت باشد.

سالاری نسب افزود: قیمت هر کیلوگرم گاز تحویلی و هزینه های حمل و نقل کاملا شفاف و روشن است و امیدواریم با جلسات مشترک نهادهای تصمیم گیر در منطقه آزاد و بخش خصوصی هر چه سریع تر این دغدغه مردم عزیز و امام جمعه محترم مرتفع شود.

در ادامه دیدارهای برنامه ریزی شده، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با حضور در سازمان منطقه آزاد کیش با سرهنگی، مدیرعامل این سازمان دیدار و گفت وگو کرد.

مدیر منطقه آزاد کیش گفت: صف های طولانی بنزین به عنوان یکی از دغدغه های مهم مسئولین جزیره و کیشوندان مطرح می شود و لازم است برای رفع آن چاره اندیشی اندیشی شود.

سرهنگی افزود: با توجه به نزدیک شدن فصل گردشگری و مسافرپذیری در این جزیره، انتظار می رود تدابیری اندیشیده شود که جایگاه های عرضه سوخت از میزان بنزین آزاد بیشتری برخوردار شوند تا شاهد ایجاد صف های طولانی در پمپ بنزین نباشیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در توضیح دغدغه های مطرح شده گفت: بر اساس بند ح تبصره 14 قانون بودجه سال 1402 عرضه بنزین در جایگاه های های عرضه سوخت بایداز طریق کارت های سوخت شخصی مالکان خودروها باشد و بر اساس بررسی های اداره تولید کارت سوخت این شرکت و گزارش های رسیده به نظر می رسد بخشی از کیشوندان در زمینه دریافت کارت سوخت شخصی خودروهای پلاک مناطق آزاد اقدام نکرده اند.

 

      شرکت پتروشیمی خراسان

تقدیر از صادرکننده نمونه ملی

شرکت پتروشیمی خراسان موفق به دریافت تندیس زرین و لوح سپاس صادرکننده نمونه ملی شد.

طی آیینی در سالن نشست سران پایتخت از شرکت پتروشیمی خراسان به عنوان صادرکننده نمونه ملی کشور تقدیر شد.

در این آیین که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونان وزارت امور خارجه و رؤسای کمیسیون های اقتصادی مجلس شورای اسلامی با شعار «صادرات پایدار محور توسعه» برگزار شد، یوسف حسنی، مدیرعامل واحد صادرکننده نمونه ملی، لوح تقدیر و تندیس زرین گرفت.

 

    شرکت ملی حفاری ایران

آغاز ۱۵۰ کیلومتر توپکرانی از سکوی سلمان به جزیره سیری

متخصصان شرکت ملی حفاری در مدیریت خدمات فنی حفاری این شرکت با همکاری شرکت نفت فلات قاره عملیات توپکرانی در ۱۵۰ کیلومتر خط لوله ۳۰ اینچ از سکوی نفتی سلمان به جزیره سیری در آب های خلیج فارس را آغاز کردند.

علیرضا شهبازی، مدیر خدمات فنی این شرکت گفت: عملیات توپکرانی (Pigging operations) به منظور آزمایش و پاکسازی خطوط لوله انجام می شود.وی افزود: این عملیات از مجموعه خدمات جانبی شرکت ملی حفاری ایران در سال های اخیر است که با به کارگیری تجهیزات لازم از سوی متخصصان مجرب شرکت ارائه می شود.مدیر خدمات شرکت ملی حفاری ایران به کاربست تجهیزات کاربردی تفکیک گر سیار نفت برای تفکیک نفت و گاز و به کارگیری دستگاه فرآورش سیار نفت (MOT) به منظور ارائه خدمات به شرکت های متقاضی در چاه های در حال بهره برداری در مناطق نفت خیز اشاره کرد که به دلیل نیاز مبرم به استفاده از این دستگاه برای عملیات های ترمیمی درصدد عملیاتی کردن دومین دستگاه فرآورش سیار نفت است.شهبازی خدمات تخصصی شامل حفاری با هوا، حفاری به روش فروتعادلی (UBD)، لوله مغزی سیار، آزمایش بهره دهی چاه، آزمایش چاه با ساق مته، لوله گذاری چاه، نصب آویزه، سیمانکاری، تزریق پذیری و اسیدکاری را از شمار خدمات تخصصی این مدیریت برشمرد که در عملیات حفاری چاه های نفت و گاز اعم از چاه های جدید و در تعمیر چاه های در حال بهره داری که به دلایلی دچار افت تولید می شوند، به شرکت های بهره بردار نفتی زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و شرکت های بخش خصوصی متقاضی این خدمات ارائه می شود.

وی از آغاز عملیات توپکرانی در ۱۵۰ کیلومتر خط لوله ۳۰ اینچ از سکوی نفتی سلمان به جزیره سیری در آب های خلیج فارس با همکاری شرکت نفت فلات قاره خبر داد.

 

    شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد

رشد ۱۱ درصدی ذخیره سازی گاز در شوریجه

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد اعلام کرد که حجم ذخیره سازی گاز طبیعی در مخزن شوریجه در ۷ ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۱۱ درصد افزایش یافته است.

یحیی فیضی گفت: یکی از اقدام های مهم و مؤثر برای عبور موفق از روزهای سرد و تأمین انرژی مورد نیاز هموطنان، اجرای طرح ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه بود که این طرح، هم اکنون از موفق ترین دستاورها در حوزه تأمین انرژی به شمار می رود.

وی از آمادگی کامل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد برای تولید پایدار گاز روزهای سرد سال خبر داد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲ میلیارد مترمکعب گاز در مخزن ذخیره سازی شوریجه تزریق شده که نسبت به مدت مشابه پارسال، بیش از ۲۰۰ ملیون مترمکعب افزایش داشته که این مهم، کمک شایانی به پایداری تولید می کند.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد ادامه داد: افزایش ذخیره سازی ۲۰۰ میلیون مترمکعبی سبب افزایش تولید روزانه ۳ میلیون مترمکعب گاز در این مجتمع گازی در روزهای سرد زمستان امسال خواهد شد.

فیضی تصریح کرد: این پالایشگاه به عنوان تنها مجتمع گازی در حوزه شمال و شمال شرق کشور، نقشی ویژه در تأمین انرژی و گرما بخشیدن به منازل هموطنان به ویژه در فصل های سرد سال دارد.

وی یادآور شد: این موضوع از آن روست که در فصل های گرم سال با تلاش کارکنان در بخش های مختلف سازمان، در کنار تدوام تولید گاز، عملیات تعمیرات اساسی و آماده سازی واحدها برای تأمین حداکثری گاز در فصل سرد سال نیز انجام شده و با توجه به شرایط خاص استان خراسان رضوی به ویژه شهرستان سرخس در فصل زمستان سال ۱۴۰۱ و برودت هوا و تجربه های کسب شده، از هم اکنون آماده خدمت رسانی به هموطنان هستیم.

 

      سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

ایجاد ۶۰ هزار اشتغال مستقیم

 مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: طرح توسعه پیشرفت و امید منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی می تواند ۵۰ تا ۶۰ هزار اشتغال مستقیم را در زمان احداث در شهرستان بندرماهشهر، همچنین صنایع پایین دستی و شهرک های صنعتی استان خوزستان ایجاد کند.

نشست مشترک سیدجعفر حسینی، رئیس امور آمایش و توسعه منطقه ای سازمان برنامه و بودجه کشور، مهرداد نیکو، مدیرکل سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان و پیام برزگر، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برگزار و آخرین وضع طرح توسعه پیشرفت و امید منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بررسی شد.پیام برزگر، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در این نشست با بیان ظرفیت های منطقه ویژه و میزان تأثیرگذاری در اقتصاد کشور، توسعه این منطقه را به دلیل زیرساخت های ایجاد شده، همچنین مزیت های متمایز از سایر مناطق کشور اجتناب ناپذیر عنوان کرد.وی افزود: در طرح توسعه پیشرفت و امید منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار در نظر گرفته شده است که امیدواریم با تملک این اراضی گام بلندی در تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی و ایجاد اشتغال برداریم، همچنین در بودجه امسال ۸۰۰ میلیارد تومان برای فاز نخست طرح توسعه به تصویب هیئت مدیره و مجمع این سازمان رسیده است.مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ادامه داد: طرح توسعه پیشرفت و امید منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی می تواند ۵۰ تا ۶۰ هزار شغل مستقیم را در زمان احداث در شهرستان بندرماهشهر، همچنین صنایع پایین دستی و شهرک های صنعتی استان خوزستان ایجاد کند.

برزگر با اشاره به احداث دو کارخانه نوآوری در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: در طرح توسعه به دنبال ایجاد ارزش افزوده حداکثری و اشتغال بیشتر هستیم و در این مسیر از ظرفیت دانش بنیان ها استفاده خواهیم کرد.

در پایان این نشست، مدیران سازمان برنامه و بودجه از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و شرکت های پتروشیمی مارون، شهید تندگویان و طرح های در دست احداث این منطقه بازدید کردند.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان

توزیع ۵ میلیون لیتر آب آشامیدنی میان روستاها

 رئیس اداره ترابری شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: در پنج ماه نخست امسال بیش از ۵ میلیون لیتر آب آشامیدنی میان روستاهای دچار تنش آبی شهرستان مسجدسلیمان توزیع شد.عبدالعظیم احمدفخرالدین گفت: در این اقدام در قالب خدمات عام المنفعه این شرکت و طی ۳۳۶ سرویس، بیش از ۵ میلیون و ۳۷۶ لیتر آب آشامیدنی میان ۴۴ اداره و روستاهای شهرستان مسجدسلیمان توزیع شد.شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان همسو با ارائه خدمات عام المنفعه و به منظور کاهش مشکل شهروندان و روستاییان، در سال های اخیر با استفاده از ظرفیت تانکرهای آب رسان اداره ترابری به توزیع آب آشامیدنی میان روستاهای واقع در حوزه عملیاتی اقدام و در مدیریت بحران تنش آبی شهرستان مسجدسلیمان نقش زیادی ایفا کرده است.

شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان، یکی از شرکت های تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است که در زمینه بهره برداری، فرآورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی فعالیت می کند.ظرفیت تولید نفت خام این شرکت به طور میانگین معادل ۱۷۰ هزار بشکه در روز است و به طور میانگین روزانه ۳۵۰ میلیون فوت مکعب (۱۰ میلیون مترمکعب) گاز طبیعی نیز تولید می کند.

بهسازی پل معلق دک دکو در مسجدسلیمان

پل معلق خاطره انگیز و نفررو موسوم به «دَک دَکو» که دو منطقه پرجمعیت نفتون و پشت برج در شهرستان مسجدسلیمان را به هم متصل می کند، به همت شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان ترمیم و بهسازی شد.

فرید کاوش، مسئول موزه نفت مسجدسلیمان گفت: این اقدام به دنبال بریدگی کابل های نگهدارنده پل در اثر خوردگی شدید و خطر بروز حادثه برای رهگذران، به درخواست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان و اهالی منطقه با اعتباری معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال انجام شد.وی افزود: طی عملیات مرمت این پل قدیمی و خاطره انگیز که با هماهنگی اداره میراث فرهنگی و نظارت اداره خدمات مهندسی شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انجام شد، سیم های بوکسل فرسوده سایز ۲۶ با سیم های جدید سایز ۲۹ تعویض، نرده های جانبی نصب و تکمیل، قلاب های آویز محکم نصب و ورق کف پل ترمیم شد.

پل کابلی «دک دکو» اوایل دهه ۲۰ خورشیدی از سوی شرکت نفت ایران و انگلیس برای ارتباط دو منطقه کارگرنشین و پرجمعیت نفتون و پشت برج احداث شد و با گذشت سال های طولانی همچنان مورد استفاده شهروندان قرار دارد. به دلیل کابلی و معلق بودن، در میانه پل در حین عبور، پل دچار تکان هایی می شد که در گویش محلی به این تکان و لرزش، دَک زدن گفته و بر همین اساس این پل را دَک دَکو (لرزان) می گویند.

 

   مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

دستیابی به دانش فنی اکتشاف و تولید شیل های نفتی

 

مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران دانش فنی و فناوری اکتشاف نفت های نامتعارف (شیل های نفتی) را با اجرای پایلوت آزمایشگاهی و نیمه صنعتی تولید نفت شیل برای نخستین بار در ایران کسب کرد.مهدی فکور، مدیر این شرکت به همراه مدیران و تیم نظارتی مدیریت اکتشاف در پروژه شیل نفتی با هدف بررسی تازه ترین وضع دستاوردهای ارزشمند این پروژه از محل انستیتو نفت دانشکده فنی دانشگاه تهران بازدید کرد.پروژه دوم طرح پژوهشی و فناورانه انتقال دانش فنی و فناوری اکتشاف نفت های نامتعارف (شیل های نفتی) به شماره قرارداد «۹۷۲۳۴» به کارفرمایی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و همکاری پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران به عنوان مجری پژوهشی و دانشگاه تالین از کشور اِستونی به عنوان شبکه همکار از ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۸ با پیش بینی مدت زمان اولیه ۴۸ ماه، آغاز به کار کرد که هم اکنون با الحاقیه افزایش زمانی به مدت ۹ ماه، در مراحل پایانی خود قرار گرفته است.

اهداف پروژه

از اهداف اصلی و کلان این پروژه می توان به تعیین خصوصیت حرارتی و ژئوشیمیایی و میزان نفت دهی شیل­ های نفتی، تعیین کیفیت و خصوصیت فیزیکوشیمیایی نفت شیل برداشتی از شیل نفتی، ارائه کارآمدترین فناوری به منظور دستیابی به حداکثر ظرفیت نفت دهی شیل نفتی، ارزیابی توان نفت دهی شیل «قالی­ کوه» به منظور دستیابی به سوخت های مایع و ترکیب های ویژه شیمیایی، ارائه کارآمدترین سازوکار و فناوری برای دستیابی به نفت شیل با بالاترین کیفیت، طراحی و ساخت نخستین سامانه پایلوت آزمایشگاهی تولید اکتشافی نفت شیل در ایران، پایه­ گذاری و رسیدن به فناوری لازم برای اجرای فاز صنعتی تولید نفت شیل قالی­ کوه اشاره کرد.با توجه به ضرورت دستیابی و شناخت رفتار و عملکرد فرآیند «پیرولیز سِمی کُکینگ» که طی آن تولید حداکثری نفت با کیفیت بالا از ذخایر شیل نفتی قالی کوه به دست می آید، در یک پایلوت آزمایشگاهی و نیمه صنعتی طراحی و ساخته شد. در این فناوری از حامل گرمای جامد و حامل گرمای گاز برای گرم کردن بستر دوار و حامل گرمای گاز برای گرم کردن و خشک کن استفاده می شود. در این بخش به گونه ای گرمادهی انجام خواهد شد تا هیدروکربن های آزاد و سبک نمونه که همراه گاز از خشک کن خارج می شوند، چگالش و بازیافت شوند و با توجه به جدید بودن برخی عملکردها، فناوری مورد نظر در ایران و دنیا معرفی و ثبت اختراع می شود.