
تفاهمنامه پویش اهدای بسته های آموزشی به دانش آموزان محروم با حمایت نفت امضا شد
رونمایی از نظام نامه مسئولیت اجتماعی
وزیرنفت: 20 میلیارد تومان پروژه عام المنفعه در وزارت نفت تعریف شده است
مشعل شرکت ملی نفت ایران به نمایندگی از وزارت نفت با کمیته امداد امام خمینی(ره) و نهاد ریاست جمهوری تفاهمنامه ای مبنی بر اجرای پویش اهدای بسته های آموزشی (نوشت افزار تولید داخل) به دانش آموزان محروم مناطق نفت خیز و گاز خیز امضا کرد.این تفاهمنامه در حضور جواد اوجی، وزیر نفت امضا شد و محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، سید امیر مدنی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) امضاکنندگان آن بودند. رونمایی از نظام نامه مسئولیت اجتماعی صنعت نفت نیز بخش دیگری از این مراسم بود که در آن اعداد و ارقام مهمی در زمینه عمل به مسئولیت اجتماعی در وزارت نفت ارائه شد تا این وزارتخانه در مسیر اجرای این تعهدات همچنان پیشتاز باشد. ازجمله این اعداد و ارقام مهم، تعریف 20 هزار میلیارد تومان طرح در قالب مسئولیت اجتماعی است که وزیر نفت در آیین امضای تفاهمنامه پویش اهدای بسته های آموزشی به آن اشاره کرد. نکته مهم دیگر در این مراسم اشاره به دانش آموزانی است که در قالب مسئولیت اجتماعی صنعت نفت آموزش دیده اند و50 نفر آنها در کنکور امسال موفق به کسب رتبه زیر100 شدند و 213 نفر هم رتبه زیر هزار را کسب کردند. مشروح این گزارش را می خوانید.
ازجمله وظایف تکلیفی که وزارت نفت در کنار مسئولیت تولید نفت و گاز به آن توجه ویژه دارد، اجرای طرح های مختلف در قالب مسئولیت اجتماعی است که با هدف محرومیت زدایی انجام می دهد؛ موضوعی که این بار در تعامل با نهاد ریاست جمهوری و کمیته امداد امام خمینی(ره) و در قالب امضای تفاهمنامه ای سه جانبه با مضمون اجرای پویش اهدای بسته های آموزشی به دانش آموزان مناطق نفت خیز و گازخیز، به آن پرداخته شد. وزیر نفت در آیین امضای تفاهمنامه اجرای پویش اهدای بسته های آموزشی به دانش آموزان محروم مناطق نفت خیز و گازخیز کشور گفت: در مجموع ۲۰هزار میلیارد تومان پروژه عام المنفعه در وزارت نفت تعریف شده است. جواد اوجـی با اشـاره به برکـات ناشی از توجه به محرومیت زدایی و انجام فعالیت های مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت افزود: با این اقدام ها و اثر مثبت آن در صنعت نفت، فروش و صادرات نفت افزایش یافت و در رشد اقتصادی کشور، گروه نفت توانست به عدد ۱۹.۸ درصد برسد. وی در سخنان خودگریزی هم به دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهوی به استان فارس زد و گفت: در این سفرها توجه به فعالیت های عام المنفعه در دستور کار قرار گرفته است. وزیر نفت با اشاره به اینکه لوله کشی گاز داخل ساختمان در استان های کشور برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی از سوی شرکت ملی گاز ازجمله اقدام های انجام شده در قالب مسئولیت اجتماعی است، تصریح کرد: انجام این اقدام در حالی است که در روند گازرسانی، شرکت ملی گاز تنها وظیفه رساندن گاز تا درِ منزل و علمک را به عهده دارد. وی گفت: این اقدام همسو با اجرای مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت در حالی انجام شده است که در برخی استان های سردسیر مانند کهگیلویه و بویراحمد، علمک گاز بیش از سه سال که به در خانه ها رسیده بود، اما به دلیل نبود لوله کشی داخل خانه، امکان دریافت گاز وجود نداشت. اوجی تصریح کرد: با توجه به معرفی خانوارهای زیرپوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، امروز در همه استان ها لوله کشی گاز داخل ساختمان برای آنها انجام می شود. وزیر نفت گفت: از سوی دیگر، مناطقی که گازرسانی در آنها انجام می شود، ظرف دو ماه سهمیه سوخت مایع آنها قطع می شد و این افراد مجبور بودند کپسول گاز یا نفت سفید را به قیمت آزاد و از بازار تهیه کنند که فشار بیشتری بر آنها تحمیل می کرد. بنا بر توضیحات اوجی، وزارت نفت در اجرای پروژه مسئولیت اجتماعی، سراغ پروژه های نیمه کاره می رود. به عنوان نمونه بیمارستانی که چند سال نیمه کاره مانده بود، به اتمام می رسد یا جاده ای را که حادثه خیز است، اصلاح می کند.
افزایش 2 برابری اعتبار نوشت افزار دانش آموزان محروم
محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز به عنوان یکی از طرفین امضاکننده تفاهمنامه اجرای پویش اهدای بسته های آموزشی به دانش آموزان مناطق نفت خیز و گاز خیز کشور با مبارک خواندن این مراسم و با اشاره به اینکه کارهای کوچک می تواند گره های بزرگی را باز کند، گفت: خرسند کردن دانش آموزان اقدامی مهم است و معتقدم مرتفع شدن بسیاری از مشکلات در صنعت نفت در شرایط تحریم ناشی، از دعای خیر دانش آموزان بوده است. خجسته مهر توزیع ۱۵۰هزار بسته در قالب این پویش را نماد و پیامی دانست که به شکل عمیق در تقویت بنیه علمی دانش آموزان موثر است. او به نقش اثرگذار کمیته امداد و معاونت روستایی معاون اول رئیس جمهوری در این عرصه اشاره و تصریح کرد: اعتبار اختصاص یافته در شرکت ملی نفت ایران برای تأمین نوشت افزار دانش آموزان محروم، از ۱۰میلیارد تومان در سال گذشته به۲۰ میلیارد تومان افزایش یافته که در مقایسه با سال قبل دو برابر شده است. خجسته مهر گفت: این الگو برای اجرای پویش اهدای بسته های آموزشی، به نظرم از ستاد اجرایی فرمان امام شکل گرفت و چون نیت خوبی بود، در کل کشور ترویج شد. وی افزود: در ایفای مسؤولیت های اجتماعی به دنبال رشد اقتصادی هستیم و اگر نتوانیم این وظیفه را به درستی انجام دهیم، نمی توانیم آینده پایداری متصور باشیم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعتقاد به اینکه به بسیاری از استعدادها در مناطق محروم است و برای شکوفایی آن استعدادها مسئول هستیم، گفت: با تأکیدهای وزیر نفت هیچ گاه ایفای مسئولیت اجتماعی را چرخ پنجم تلقی نکردیم و اولویت آن را همواره همزاد با تولید و توسعه صنعت نفت می دانیم.
اولویت دادن به ارتقای آموزشی
خجسته مهر ادامه داد: با توجه به آنکه مهارت آموزی به ایجاد شغل منجر می شود؛ از این رو توجه به ارتقای آموزشی در اجرای مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در اولویت قرار دارد.وی سپس به نتیجه کنکور امسال پرداخت و گفت: امسال ۵۰ نفر از افرادی که در قالب پروژه های مسئولیت اجتماعی صنعت نفت آموزش دیدند، در استان های خوزستان و بوشهر رتبه زیر ۱۰۰ و ۲۱۳ نفر نیز رتبه زیر هزار به دست آوردند.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران رویکرد وزارت نفت را با این هدف خواند که سهم مناسبی در ایفای مسؤولیت اجتماعی، کاهش محرومیت و استقرار عدالت و فرصت های برابر و مناسب داشته باشد و این آمار را ارائه کرد که مجموع پروژه های مسؤولیت اجتماعی در صنعت نفت دولت سیزدهم حدود ۶ هزار پروژه است که برای اجرای این پروژه ها ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته و متناسب با پروژه هایی که اجرا می شود، شرکت ملی نفت برای پرداخت اعتبار آن اقدام می کند. طبق توضیحات او، از این میزان 2 هزار پروژه بهره برداری شده و باقی پروژه ها در مرحله اقدام است که 62 درصد از نظر تعداد مربوط به مناطق محروم و همچنین 82 درصد در مناطق محروم محیط های پیرامونی 10 استان نفت خیز است.خجسته مهر از اجرای پروژه های مسؤولیت های اجتماعی به عنوان الزامات و مفروضات اصلی توسعه پایدار و متوازن یاد کرد و افزود: با جدا کردن مسئولیت اجتماعی از توسعه اقتصادی، چیزی باقی نمی ماند.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: این اقدام ها الگوی ارزشمندی را در جامعه تزریق می کند و بیش از آنکه ارزش مادی این اقدام مهم قابل طرح باشد، ارزش معنوی و الگوی چندگانه آن ارزشمند است.