
وزیر نفت در نشست هیئت دولت اعلام کرد:
گازرسانی به ۲۷.۵ میلیون مشترک شهری و روستایی
وزیر نفت از تحویل گاز به ۲۷.۵ میلیون مشترک شهری و روستایی در کل کشور خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم ۵ هزار و ۷۰۰ روستا، ۴۳ شهر و ۷ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی به شبکه گازرسانی متصل شده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست هیئت وزیران به ریاست سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری برگزار شد که در این نشست وزیران نفت، جهاد کشاورزی، بهداشت و تعاون از اقدام های انجام شده همسو با اجرای برنامه های دولت گزارشی ارائه کردند.
جواد اوجی، وزیر نفت در این نشست از گازرسانی به ۲۷.۵ میلیون مشترک شهری و روستایی در کل کشور خبر داد و اظهار کرد: در این مدت پنج هزار و ۷۰۰ روستا، ۴۳ شهر و هفت هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی به شبکه گازرسانی متصل شده اند.
در این نشست همچنین استاندار اردبیل گزارشی درباره فرصت ها، چالش ها و اقدام های انجام شده از سوی دولت برای پیشرفت و آبادانی این استان ارائه کرد.
در تفاهم معاون بین الملل وزیر نفت با مدیرعامل شرکت «بل نفت خیم» انجام می شود
تشکیل کارگروه تخصصی مشترک نفتی ایران و بلاروس
تشکیل کارگروه تخصصی مشترک در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی ایران و بلاروس در دیدار معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت و مدیرعامل شرکت بل نفت خیم مورد تأکید دو طرف قرار گرفت.
احمد اسدزاده، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت، سه شنبه -۲۵ مهرماه در حاشیه دیدار با آندری ریباکوف، مدیرعامل شرکت دولتی «بل نفت خیم» بلاروس ضمن تأکید بر تشکیل کارگروه تخصصی مشترک در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی میان دو کشور گفت: در این دیدار درباره محورهای همکاری دوجانبه بالقوه در صنعت نفت بحث و تبادل نظر شد. وی افزود: دو طرف تفاهم کردند کارگروه تخصصی مشترکی در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی بین دو کشور ایجاد شود.
بر اساس این گزارش، جواد اوجی، وزیر نفت، سه شنبه(25 مهر) به همراه معاون اول رئیس جمهوری برای مذاکره و رایزنی درباره همکاری های دوجانبه در حوزه انرژی همزمان با سی امین سالگرد روابط رسمی ایران و بلاروس به مینسک سفر کرد.
در جریان این سفر، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری در دیدار با رومان گولاوچنکو، نخست وزیر بلاروس با بیان اینکه ارتقای روابط سیاسی طی دو سال گذشته باید به منافع اقتصادی و تجاری دو دولت - ملت منجر شود، گفت: می توان سطح مبادلات تجاری و اقتصادی را به یک میلیارد دلار در سال افزایش داد.
عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت که ریاست کمیسیون اقتصادی مشترک را به عهده دارد، وزیر نفت و محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی، مخبر را در این سفر یک روزه همراهی کردند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس :
ایران می تواند به قطب انرژی در منطقه تبدیل شود
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه ایران می تواند به قطب اصلی گاز منطقه تبدیل شود، گفت: در شرایط کنونی رشد صادرات نفتی، توسعه روابط با کشورهای همسایه و احیای دیپلماسی اقتصادی و انرژی نویدبخش مسیر روشن اقتصاد ایران است. سیدموسی موسوی با اشاره به توسعه روابط ایران با کشورهای همسایه همچون روسیه در بخش انرژی گفت: در شرایط کنونی رشد صادرات نفتی، توسعه روابط با کشورهای همسایه و احیای دیپلماسی اقتصادی و انرژی نویدبخش مسیر روشن اقتصاد ایران است. وی با اشاره به اینکه سفر وزیر نفت به روسیه سبب توسعه مناسبات دو کشور در زمینه های اقتصادی و انرژی می شود، افزود: دیپلماسی اقتصادی و انرژی در دولت سیزدهم جایگاه خوبی دارد و امیدواریم در آینده نیز با فعال تر شدن این حوزه، موقعیت ایران از نظر اقتصادی در جهان ارتقا یابد. عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: ایران و روسیه در شرایط کنونی با تحریم های ظالمانه مواجه هستند و این همکاری در بخش انرژی برای هر دو کشور می تواند مفید باشد. ایران از هر طرف با کشورهای نیازمند به نفت، بنزین و دیگر فرآورده های نفتی، مرز آبی و خاکی دارد و این فرصت مغتنمی برای پاسخ دندان شکن به تحریم هاست.
موسوی اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم و با اقدام های انجام شده در حوزه همکاری با کشورهای همسایه شاهد رونق در حوزه تجارت خارجی بوده ایم که این رونق بیش از گذشته محسوس است.
جواد اوجی، وزیر نفت که هفته گذشته به روسیه سفر کرد، روز پنجشنبه (۲۰ مهرماه) در مجمع بین المللی هفته انرژی روسیه درباره روابط مطلوب تهران و مسکو و تلاش برای توسعه آن به هر طریق ممکن گفت: همکاری ایران و روسیه نه تنها سبب رشد دو کشور می شود، بلکه زمینه ترقی دیگر کشورهای منطقه را هم فراهم می کند. مطمئنم اگر همه بیشتر تلاش کنیم روند همکاری ها شتاب بیشتری می گیرد. بی اغراق تحریم های ناعادلانه علیه ایران و روسیه در بسیاری از بخش ها سبب تقویت دو کشور شده است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
روابط انرژی ایران و روسیه راهبردی است
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیپلماسی انرژی در این دولت به نحو مطلوبی پیش می رود، گفت: همکاری های ایران و روسیه در بخش نفت به افزایش تولید و صادرات محصولات نفتی می انجامد. هادی بیگی نژاد به مذاکرات انجام شده میان ایران و روسیه در بخش نفت و گاز و اجرایی شدن قراردادهای نفتی بین دو کشور اشاره و اظهار کرد: روابط ایران و روسیه یک رابطه راهبردی است. دو کشور در بسیاری از زمینه ها از جمله نفت و گاز با یکدیگر روابط خوبی دارند و سرمایه گذاری های مناسبی نیز در این بخش میان دو کشور انجام شده است.
وی افزود: همکاری های ایران و روسیه در بخش نفت به افزایش تولید و صادرات محصولات نفتی می انجامد، همچنین افزایش سرمایه گذاری ها در این بخش منابع مالی خوبی برای هر دو طرف ایجاد خواهد کرد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: خوشبختانه وزارت نفت در این دولت به خوبی دیپلماسی انرژی را پیش می برد، در حالی که برای این مقوله در دولت گذشته اهمیتی قائل نبود و به نوعی دیپلماسی انرژی مسکوت مانده بود.
جواد اوجی، وزیر نفت روز پنجشنبه (۲۰ مهرماه) در سفر به روسیه و با شرکت در مجمع بین المللی هفته انرژی این کشور اظهار کرد: ایران امن ترین و ارزان ترین مسیر انتقال انرژی به آب های آزاد است و جهان انرژی نمی تواند نقش کلیدی این کشور را نادیده بگیرد. ایران افزون بر دارا بودن منابع انرژی موقعیت مناسب جغرافیایی دارد که در نقطه اتصال آسیا و اروپا قرار گرفته و تنها مسیر یکپارچه خشکی بین دریای خزر و خلیج فارس است. کشورهای اطراف ما برخی صادرکننده نفت و گاز و برخی واردکننده این کالاها هستند و این شرایط امکان ایفای نقش قطب انرژی را برای ایران تسهیل می کند.
عربستان بازار تجارت انتشار گازهای گلخانه ای راه اندازی می کند
عربستان سعودی اعلام کرد اوایل سال آینده میلادی، یک طرح اعتباری گازهای گلخانه ای را اجرایی خواهد کرد که به شرکت ها اجازه می دهد با خرید گواهی از پروژه هایی که به طور داوطلبانه انتشار گازهای گلخانه ای خود را کاهش می دهند، انتشار خود را جبران کنند؛ این نخستین بازار در یک کشور در حال توسعه صادرکننده انرژی است. به گزارش اداره مطالعات انرژی و تغییر اقلیم مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، در اولین روز از هفته اقلیمی منطقه منا (MENA) سازمان ملل که از ۹ تا ۱۲ اکتبر (۱۷ تا ۲۰ مهر) در ریاض برگزار شد، بازار داخلی داوطلبانه مبادله اعتبار انتشار کربن عربستان سعودی تحت عنوان سازوکار اعتباردهی و جبران انتشار گازهای گلخانه ای (GCOM)افتتاح شد. هدف از این سازوکار، ایجاد انگیزه برای استقرار فعالیت های کاهش و حذف انتشار در مقیاس عمده برای حمایت و فعال کردن سیاست ها و راهبردهای ملی اقلیمی این کشور به ویژه دستیابی به هدف خالص انتشار صفر تا سال ۲۰۶۰ است. مشارکت در این طرح که مطابق ماده ۶ موافقت نامه پاریس است، داوطلبانه و مبتنی بر پروژه است. این طرح، گازهای گلخانه ای و گازهای غیرگلخانه ای را در همه بخش ها پوشش می دهد و حضور بخش های دولتی و خصوصی و شرکت های تابع آنها، همچنین شرکت های خارجی در این بازار آزاد است.
قیمت نفت تثبیت شد
امیدواری برای کاهش تحریم های آمریکا علیه صادرات نفت ونزوئلا سبب ثابت ماندن قیمت های نفت شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، همزمان با امیدواری برای کاهش تحریم های آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا، همچنین تلاش های واشنگتن برای جلوگیری از تشدید درگیری های نظامی حماس و رژیم صهیونیستی سبب شد قیمت های نفت روز سه شنبه (۲۵ مهرماه) بدون تغییر باقی بماند. قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه شنبه ساعت ۶ و ۳۲ دقیقه به وقت گرینویچ با ۱۶ سنت افزایش به ۸۹ دلار و ۸۱ سنت برای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز روز سه شنبه با یک سنت کاهش به قیمت ۸۶ دلار و ۶۵ سنت هر بشکه معامله شد. منابع آگاه علام کردند دولت و گروه مخالفان ونزوئلا قرار است روز سه شنبه مذاکرات خود را که مدت ها پیش متوقف شده بود، از سر بگیرند، مذاکراتی که به گفته نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور، به نفع انتخابات سال ۲۰۲۴ خواهد بود. این اقدام می تواند به کاهش تحریم ها علیه ونزوئلا بینجامد. ایالات متحده آمریکا از سال ۲۰۱۹ تاکنون صادرات نفت ونزوئلا، یکی از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را به بهانه نقض حقوق بشر در انتخابات سال ۲۰۱۸ تحریم کرده است. بر اساس این گزارش، قیمت هر دو شاخص نفت هفته گذشته به دلیل نگرانی از گسترش درگیری ها در خاورمیانه افزایش یافت. بهای نفت شاخص برنت با رشد ۷.۵ درصدی، بالاترین افزایش هفتگی را از ماه فوریه تاکنون ثبت کرد. دولت بایدن به دنبال راه هایی برای افزایش عرضه نفت به بازارهای جهانی برای کاهش قیمت های بالای آن است، اما هرگونه افزایش واقعی در تولید نفت ونزوئلا به دلیل سرمایه گذاری های ناکافی اخیر در این کشور زمان بر است.