شرکت پترو پارس

افزایش ۱۹ هزار بشکه ای برداشت نفت از میدان آزادگان جنوبی

مدیر طرح توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی (GC) گروه پتروپارس از افزایش ۱۹ هزار بشکه ای تولید نفت از میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی و برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید تا ۲۳ هزار و ۸۰۰ بشکه نفت در روز تا پایان آذر امسال خبر داد.

آرش اخلاقی با تشریح وضع تأسیسات سرچاهی طرح توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی گفت: از مجموع ۴۱ حلقه چاه این میدان که در تعهد گروه پتروپارس است، تاکنون ۱۰ حلقه چاه با ظرفیت ۱۰ هزار و ۷۰۰ بشکه تولید شده و ۷ حلقه چاه دیگر نیز آماده راه اندازی است و با اعلام کارفرما مبنی بر آمادگی دریافت نفت به مرور و در یک ماه آتی، تولید می شود و تعهد گروه پتروپارس مبنی بر تولیدی شدن ۱۷ حلقه چاه با ظرفیت تولید ۱۹ هزار بشکه نفت محقق خواهد شد.

مدیر طرح توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی افزود: عملیات اجرایی پنج حلقه چاه دیگر نیز در حال انجام است که با دریافت تجهیزات HIPPS «سیستم حفاظت با سیستم یکپارچگی بالا» ( High Integrity Pressure Protection System) بر اساس برنامه دریافتی تا پایان آذرماه افزایش ۴۸۰۰ بشکه ای تولید نفت از آن عملیاتی شده و به این ترتیب و در مجموع تا پایان فصل پاییز، سهم پتروپارس در افزایش تولید نفت از میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی به ۲۳ هزار و ۸۰۰ بشکه نفت در روز خواهد رسید.وی در مورد وضع چاه های دیگر میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی گفت: تعداد ۸ بستر مشتمل بر ۱۳ حلقه چاه به دلیل انجام عملیات حفاری روی آنها هنوز به پیمانکار روسطحی تحویل نشده که از ۹ چاه حفاری نشده روی این بسترها، انجام عملیات حفاری پنج چاه با ظرفیت ۲۰ هزار بشکه در تعهد پتروپارس و چهار چاه دیگر با ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در تعهد کارفرماست و با برنامه ریزی های انجام شده در نظر است تا پایان امسال به بهره برداری برسند.مدیر طرح توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی در پایان با بیان اینکه عملیات اجرایی خطوط جریانی عمده چاه ها نیز در حال انجام است و تاکنون از مجموع ۱۵۴ کیلومتر خطوط لوله جریانی نفت حدود ۱۱۰ کیلومتر از خطوط اجرا شده است، پیشرفت ۱۹ بسته کاری قرارداد GC طرح آزادگان جنوبی را ۷۶.۹۱ درصد اعلام کرد.

 

    وزارت نفت

کنترل حوادث مستلزم کار ایمن و انضباط عملیاتی است

معاون ایمنی و آتش نشانی اداره کل اچ اس ای وزارت نفت گفت: حوادث فرایندی در صنعت نفت با تقویت سه عنصر انضباط عملیاتی، انجام کار ایمن و مدیریت یکپارچگی دارایی های فیزیکی کنترل می شود.

شهرام احمدی در نخستین همایش ایمنی فرایند در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با ارائه گزارش تحلیل آماری سه سال اخیر حوادث فرایندی در صنعت نفت گفت: بر اساس تحلیل وضع موجود، مهم ترین جهت گیری مورد نیاز در حوزه ایمنی فرایند تمرکز بر عناصر مدیریت ریسک های فرایندی با تقویت سه عنصر راهبری انضباط عملیاتی، روش های انجام کار ایمن بر اساس رویکرد اجرای صحیح نظام پروانه های کار و مدیریت یکپارچگی دارایی های فیزیکی و قابل اطمینان است.

 

    مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

ثبت رکورد تازه در تاریخ لرزه نگاری ژئوفیزیکی ایران

مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، موفق به ثبت رکورد روزانه ۱۰۲۴ شوت برداشت در پروژه لرزه نگاری پانیذ شد.

در پروژه لرزه نگاری پانیذ، میانگین برداشت روزانه لرزه نگاری طبق قرارداد ۱۶۰ عدد برنامه ریزی شده بود. با این حال تا فروردین امسال، به دلایل مختلفی از جمله نقص در پشتیبانی تجهیزاتی و مالی از سوی پیمانکار و سختی فزاینده کار در منطقه باتلاقی، میانگین برداشت روزانه حدود ۶۰ شوت بوده است.

از ابتدای اردیبهشت امسال، طرح عملیاتی جدیدی با ابتکار گروه کارفرمایی مدیریت اکتشاف تهیه و با همت پیمانکار پروژه اجرایی شده است. دراین طرح بی آنکه تجهیزات جدیدی به گروه اضافه شود، راندمان برداشت روزانه بشدت افزایش یافت، به طوری که در مهر امسال به رقم قابل توجه ۱۰۲۴ برداشت در روز رسید. با تثبیت این روند، گروه عملیاتی به دنبال ثبت رکورد جدیدی در زمینه برداشت اطلاعات بود و موفق شد روز ۱۳ مهرماه برداشت موفق را به ثبت برساند.

برداشت این تعداد شوت در یک روز در تاریخ لرزه نگاری کشور بی سابقه بوده و نکته مهم اینجاست که این گروه عملیاتی طی بیش از ۷۰ روز گذشته، تنها یک روز بدون برداشت (به دلیل نبود مواد آتش زا) داشته و به دلیل شرایط امنیتی منطقه، امکان پیش بارگذاری  (Preload)  نیز نداشته است. به این معنا که همه فرایند بارگذاری و انفجار مواد در یک روز واحد و بدون استفاده از زمان شب انجام شده است. هم اکنون نیز گروه عملیاتی به طور کامل برای ادامه برداشت با راندمان بالا بدون هرگونه توقفی آماده و مهیاست.

دستیابی به این موفقیت بیانگر توان بالای گروه عملیاتی در صورت فراهم بودن زمینه ها و پشتیبانی مناسب از سوی همه طرف های ذی نفع بوده و نویدبخش ارتقا به سطوح بالاتری از عملکرد در پروژه های لرزه نگاری است.

 

    صندوق های بازنشستگی صنعت نفت

مدیریت همزمان تأمین منابع پروژه ها و پرداخت مستمری بازنشستگان

رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: گروه اقتصادی صندوق ها در دو سال پیش، ضمن فعال سازی و شتاب بخشی به ۱۵ پروژه سرمایه گذاری و خرید سهم هلدینگ خلیج فارس، جریان تأمین نقدینگی مستمری ها را هم مدیریت کرد.

عبدالحسین بیات، در دهمین نشست شورای خدمات گفت: رویکردهای اصلی دو سال پیش با هدف الگوسازی معطوف به ایجاد تحول بود. تحول در ارائه «خدمات درمان» که رکن اصلی خدمات ضروری است و «دسترسی آسان به خدمات» با روزآمد کردن خدمات، طراحی خدمات نوین، استفاده از روش های جدید و آسان با هدف تقویت رضایت مندی نسبی و ایجاد زمینه مثبت برای شاغلان از دیگر اهداف اصلی رویکردها در این دو سال بود.

وی ادامه داد: تقویت منابع پایدار در گروه اقتصادی صندوق ها نهادینه شده است، به گونه ای که می توان با اطمینان بیان کرد دیگر منابع راکدی در این گروه وجود ندارد و همه آنها در مسیر مولدسازی قرار گرفته اند، از این رو در دو سال گذشته بیش از ۱۵ پروژه در دست اجرا مورد اهتمام بخش های سرمایه گذاری و توسعه قرار گرفت و خوشبختانه با شتاب بخشی محسوس در پروژه ها که همه آنها ملی و در مقیاس بزرگ تعریف شده اند، موفق شدیم جریان تأمین نقدینگی مستمری ها را هم مدیریت کنیم.

رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت افزود: اهمیت مدیریت تأمین مستمری ها همزمان با توسعه پروژه ها در این است که هیچ گاه روند توسعه پروژه ها در گروه صندوق ها به این میزان نبوده است، از این رو صندوق موفق شد در این دو سال بدون کوچک ترین خللی، در تعهدهای پرداختی به جامعه ذی نفعان، پروژه ها را پیش ببرد.

 

     شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری

تحقق امکان برداشت و تأمین گاز خشک فراز آوری

امکان برداشت و تأمین گاز خشک فراز آوری به میدان نفتی آغاجاری با انجام اصلاحیه عملیاتی روی یک چاه گازی در شرکت نفت و گاز آغاجاری محقق شد.

جواد تقی زاده، مدیرعامل این شرکت گفت: برداشت و بهره برداری از چاه های نفتی میدان آغاجاری از طریق تأمین گاز حلقه کمربندی به واسطه تولید چاه های گازی شماره ۵۱ و ۵۴ و ۷۶ آغاجاری انجام می شود.

وی افزود: با توجه به حجم زیاد مایعات همراه گاز در این چاه ها، شاهد سوراخ شدن مکرر و ترکیدگی خط گاز کمربندی بودیم که افزون بر کاهش قابل توجه در تولید نفت، به تبع آن آلودگی های زیست محیطی را نیز شاهد بودیم.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، با اشاره به ممکن نبودن دریافت گاز خشک از ایستگاه گاز شرکت نفت و گاز مارون به دلیل تعمیر خط لوله گاز خروجی اظهار کرد: با موافقت شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون پس از تأمین کالا، اصلاحیه عملیاتی روی چاه گازی ۱۳۴ شرکت مارون برای برداشت و تأمین گاز به حلقه فراز آوری انجام شد که با انجام این عملیات گاز تقریبا خشک در حلقه کمربندی آغاجاری برقرار و تا حدود بسیار زیادی از تجمع مایعات، کاهش تولید نفت و نشتی مکرر و ترکیدگی خط لوله گاز کمربندی آغاجاری جلوگیری شد.

با انجام این عملیات، پایداری تولید نفت از مخزن آغاجاری به واسطه تأمین گاز خشک و بدون مایعات فراهم شد. میدان نفتی آغاجاری از قدیمی ترین میدان های نفتی کشور به شمار می رود که در سال ۱۳۱۵ کشف شده است.

 

    شرکت انتقال گاز ایران

امضای قرارداد انتقال گازهای جمع آوری و فراورش شده مشعل

قرارداد «انتقال گاز طبیعی جمع آوری و فراورش شده مشعل» بین شرکت انتقال گاز ایران و شرکت هیربُد نیرو امضا شد.غلامعباس حسینی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: این قرارداد بر اساس ماده ۴۸ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵، قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، دستورعمل نحوه نظارت بر مبادلات نفتی و شیوه نامه نحوه داد و ستد شرکت ملی گاز ایران با خریداران گاز مشعل، بین شرکت انتقال گاز ایران و شرکت هیربُد نیرو امضا شد.وی با اشاره به سیاست ها و اهداف وزارت نفت مبنی بر حذف گازهای مشعل ادامه داد: این اقدام ضمن کاهش آلایندگی و تاثیر مستقیم بر محیط زیست، سبب جلوگیری از هدررفت، بازیافت و ایجاد درآمد می شود.مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران اظهار کرد: در آغاز قرارداد، روزانه ۲۲۰ هزار مترمکعب استاندارد گاز طبیعی جمع آوری و فراورش شده مشعل به نقاط مشخص شده، انتقال داده می شود که این حجم از گاز در آینده نیز افزایش می یابد.حسینی تصریح کرد: در این قرارداد، انتقال گاز طبیعی دریافتی از شرکت هیربُد نیرو و تحویل آن از سوی شرکت انتقال گاز با استفاده از شبکه انتقال گاز طبیعی موجود به شرکت هیربد نیرو بر اساس شرایط، ضوابط و قیدهای قرارداد عملیاتی می شود.

 

   سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت

ضرورت برنامه ریزی برای ایجاد مراکز درمانی در پارس جنوبی

سرپرست سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در سفر به عسلویه بر ضرورت ایجاد مراکز درمانی جدید در پارس جنوبی تاکید کرد.سیدعلی جزایری تهرانی در این سفر با مدیر منطقه اقتصادی انرژی پارس، مدیران مجتمع گاز پارس جنوبی، نفت و گاز پارس و شرکت های پتروشیمی مستقر در منطقه دیدار و گفت وگو کرد.بهرام حیدری، مدیر سرمایه انسانی مجتمع گاز پارس جنوبی در این نشست، مسائل مهم حوزه بهداشت و درمان در منطقه و شهرک مسکونی پارس جم را مطرح کرد و افزود: تاکنون تلاش های بسیاری برای خدمات دهی مناسب در این باره انجام شده؛ اما این خدمات با توجه به تعداد زیاد خدمات گیرندگان پاسخگوی نیازها نیست و احداث و گسترش فضای مراکز درمانی اعم از بیمارستان یا مرکز پیش بیمارستانی یک ضرورت است.وی گفت: پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی که بیش از ۷۵ درصد نیاز گاز کشور را تأمین می کنند و کارکنان و متخصصان که در خط مقدم این جبهه قرار دارند، باید از یک مرکز اورژانس هوایی بهره مند شوند و این نیازی ضروری و مهم برای مجموعه، مردم و ساکنان منطقه است.مدیر سرمایه انسانی مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه با توجه به فعالیت های گسترده و شبانه روزی سرمایه های انسانی در پالایشگاه های 13گانه مجتمع با ریسک بالا، خانواده های ساکن شهرک و مردم منطقه، به اضافه شدن خانواده بزرگ ایثارگری (بندهای «د» و «و») اشاره و تاکید کرد: امیدواریم با درایت و حمایت وزیر نفت، مدیران عامل منطقه ویژه و مجتمع گاز پارس جنوبی، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر، در آینده بسیار نزدیک خدمات دهی مناسب تری به همه عزیزان انجام شود.حیدری تصریح کرد: درخواست احداث بیمارستان مجهز، ایجاد مرکز سوختگی،  راه اندازی  اورژانس هوایی، احداث دبیرخانه دائم سلامت، بهداشت و درمان با تولیت منطقه ویژه اقتصادی، جذب و حضور بیشتر پزشکان متخصص در منطقه، بهبود وضع دندانپزشکی و بهبود اسناد پزشکی بسیار ضروری است.سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت بحث سلامت اظهار کرد: در منطقه ویژه پارس، افزون بر مردم بومی، جمعیتی بیش از ۱۱ هزار نفر فعال هستند که از خدمات درمانی استفاده می کنند، این در حالی است که در ۱۰ سال اخیر اقدامی خاص در حوزه زیرساخت های سلامت انجام نشده و مشکلات درمانی بسیاری وجود دارد.وی با بیان اینکه فرصت خدمت محدود است، خواستار ورود جدی برای رفع این مشکلات شد.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس افزود: در منطقه پارس مشکل اعتبارات وجود ندارد و همه شرکت ها اعم از شرکت های دولتی، پالایشگاه ها و پتروشیمی ها، برای مساعدت در احداث مراکز و ارتقای سطح ارائه خدمات درمانی با یکدیگر هم نظر هستند.

 

   پالایشگاه گاز ایلام

شناسایی ۱۸ عنوان پروژه ساخت بار اول

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام اعلام کرد که ۱۸ عنوان پروژه ساخت بار اول در این پالایشگاه شناسایی شده است.

 روح الله نوریان با اشاره به تأمین تجهیزات و فناوری های کلیدی مورد نیاز با تکیه بر توان شرکت های داخلی و دانش بنیان و برای تحقق راهبردهای اصلی اقتصاد مقاومتی و رفع تحریم ها گفت: از این تعداد پروژه، ۱۶ عنوان برای استعلام به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال و تاکنون تأییدیه ۳ پروژه دریافت شده است. وی افزود: این سه پروژه شامل فرمولاسیون و ساخت پوشش های پایه آلی مقاوم در برابر سرویس ترش با هدف جلوگیری از ترک خوردگی هیدروژنی فولاد کربنی، غشای نیتروژن ساز و ساخت ماسک فرار برای استفاده در پالایشگاه های با خوراک گاز ترش هستند که با اجرای این پروژه ها، برخی نیازهای فناورانه شرکت برطرف می شود.مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام تصریح کرد: بومی سازی محصول از طریق مصوبه تولید بار اول، تأمین نشدن کالا از تولیدکننده اصلی خارجی، تولید محصول با صرفه جویی ارزی، کاهش هزینه های تولید، ارتقای توانمندی طراحی، ساخت یا فرمولاسیون و انتقال دانش و فناوری از اهداف اجرای این پروژه ها هستند.

 

    پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت

برگزاری نشست سیاستگذاری پتروتک

نشست سیاستگذاری همایش پتروتک با تأکید بر نقش مهم نیروی انسانی و فناوری های نو و نوآور و تحقیق و توسعه در زنجیره ارزش برگزار شد.نشست سیاستگذاری همایش پتروتک با حضورمحمد اسماعیل کفایتی، رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت؛ رضا کاظم نژاد، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش؛ مجید دفتری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی؛ جواد امرایی، معاون مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت؛ خدیجه گودرزی، مشاور بانوان و مدیرعامل شرکت ملی نفت و برخی همکاران در محل پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت برگزار شد.دراین نشست، راهبرد کلان زنجیره ارزش در صنایع مختلف نفت بررسی و بر موضوع نقش نیروی انسانی و فناوری های نوین و نوآوری باز و تحقیق و توسعه در زنجیره ارزش تأکید شد.